Αφροδίτη σε τετράγωνο με Πλούτωνα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αφροδίτη σε τετράγωνο με Πλούτωνα

στις 21ο Κριού/Αιγόκερου*, στις 23.3

*αφορά άμεσα τους γεννημένους στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου και αρχές του τρίτου Κριούς/Ζυγούς/Αιγόκερους/Καρκίνους+Ωροσκόπους+ Πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 18ο- 24ο.

 

 

Πρόκειται για μια ακόμα δύσκολη διέλευση αφού ο συνδυασμός Αφροδίτης/Πλούτωνα δημιουργεί εμμονές και ανταγωνισμό ενώ εκλύεται έντονη ενέργεια που αν δεν διοχετευτεί με σύνεση εκφράζεται ανεξέλεγκτα.

Η Αφροδίτη στον Κριό έχει αυθόρμητες και γρήγορες συναισθηματικές αντιδράσεις, ανάβει γρήγορα και είναι θερμόαιμη. Είναι ενστικτωδώς ανταγωνιστική και χρειάζεται άμεση ικανοποίηση. Μότο της: θέλω αυτό που θέλω και το θέλω ΤΩΡΑ.

Όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα- σα να παίρνει μέρος σε αγώνα ταχύτητας η ανάγκη της είναι να έρθει πρώτη.

Πολλές φορές- κι εδώ είναι το πρόβλημα- αυτή η ανυπομονησία δημιουργεί εντάσεις στη σχέση της με τους άλλους που δεν συντονίζονται ή δεν ταυτίζονται με τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις της.

Με λίγα λόγια η Αφροδίτη στον Κριό συνήθως δεν λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες των άλλων. 

Με Αφροδίτη/ Πλούτωνα βρισκόμαστε σε μια δυναμική περίοδο με παρορμητική ΔΡΑΣΗ (που δεν  ευνοεί καθόλου τις προσωπικές σχέσεις και συνεργασίες), ΘΡΑΣΟΣ (που μπορεί να είναι προκλητικό ) και εκρήξεις θυμού, ή απαρέσκειας. 

Η σκληρή όψη τετραγώνου της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα δηλώνει ότι οι σχέσεις γίνονται βαριές και αγχωτικές. Εντείνονται η δυσπιστία, η ζήλια και η αίσθηση ότι λείπει η αγάπη που ακόμα κι αν υπάρχει μοιάζει λίγη.

Πιθανές παρενέργειες: διαμάχες, επιθυμίες ανεκπλήρωτες, θυμός γιατί αυτό που θέλουμε μας λείπει, θλίψη, παράνοια και παρορμητικότητα. Συναισθηματική πείνα και ακόρεστη αισθηματική δίψα. Όπου μπαίνει στην εικόνα ο Πλούτωνας υπάρχει σκοτάδι, πρωτόγονα ένστικτα, τίθενται ζητήματα κυριαρχίας. Ο Πλούτωνας φέρνει στο προσκήνιο θέματα εξουσίας- ποιος μπορεί να την επιβάλλει σε ποιον- και ζητήματα ελέγχου στις σχέσεις με αποτέλεσμα χειραγώγηση, συναισθηματικούς εκβιασμούς, ή εκβιασμούς που στηρίζονται στο χρήμα κι ακόμα κτητικότητα και «πρέπει να με θέλεις πολύ αφού σε θέλω πολύ».

Όπου υπάρχουν ραγισματιές στις σχέσεις μπορεί να γίνουν χαράδρες αν δεν αποφασίσεις να μιλήσεις εκ βαθέων και ξεκάθαρα. Ναι, φτάνει μια έντονη ματιά, μια άστοχη λέξη, μια αδέξια φράση, ένα ανόητο αστείο, μια κακή χρονική συγκυρία, ένα παραπάτημα για να έρθει στην επιφάνεια ένα τραύμα, πληγωμένα αισθήματα, απογοήτευση, καταπιεσμένα παράπονα που μαζεύονταν για καιρό και να προκληθεί έκρηξη.

Ο Πλούτωνας είναι απόλυτος- εάν κάποιος/α σε κάνει να αισθάνεσαι συνεχώς αδύναμος/η, εάν μια συμπεριφορά σε αναχαιτίζει, εάν οι συναισθηματικές σου ανάγκες δεν καλύπτονται, εάν μια σχέση σε κάνει να αισθάνεσαι παγιδευμένος/η τότε φύγε, άφησέ την πίσω, κόψε την ακόμα κι αν πονάει.

 Θυμήσου

Ο Έρωτας είναι ένας Καινούργιος Κόσμος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

ΣΧΟΛΙΑ