Αφροδίτη στον Τοξότη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

H Αφροδίτη στον Τοξότη (1-25 Δεκεμβρίου)

 

Να ένα καλό νέο για τους Τοξότες κυρίως, αμέσως μετά για τα υπόλοιπα μεταβλητά ζώδια (Ιχθύες, Διδύμους και Παρθένους) και φυσικά για Κριούς και Λέοντες.

Τι λέει αυτή η Αφροδίτη; Think Big!

Αυτή η Αφροδίτη αγαπάει τη διασκέδαση, τη χαρά, τη φιλοσοφία. Θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο, να ανακαλύψει το μεγάλο κόσμο. Επιθυμεί λαμπερές μέρες, είναι αισιόδοξη, αναλαμβάνει ρίσκα, θέλει ανοιχτές λεωφόρους, έχει μεγάλα όνειρα, μεγαλύτερα όνειρα, καλές προθέσεις.

Η Αφροδίτη εδώ έχει γνώμη για τα πάντα, υψηλές ιδέες, αναζητάει το νόημα πίσω από κάθε τι, είναι ελεύθερη, με ανοιχτό μυαλό, ιδεαλίστρια. Πολλές φορές όμως η υπεράσπιση των ιδεών της φτάνει στην ισχυρογνωμοσύνη και το φανατισμό.

Δεν έχει συναισθηματικό βάθος, ή μάλλον αποφεύγει το ψυχολογικό βάθος των αισθημάτων, ή τα εκλογικεύει. Η ρουτίνα της καθημερινότητας δεν την ενθουσιάζει καθόλου, η πρακτικότητα της ζωής είναι αφόρητη γιατί σκέφτεται ό,τι περιορίζει τη ζωή. Υπάρχει μια μόνιμη αναζήτηση του μέλλοντος- που είναι λαμπερό, ευοίωνο και υποσχόμενο- με αποτέλεσμα να διαφεύγει το παρόν.

«Έχω ανάγκη κάποιον/α  που θα με αφήνει ελεύθερο/η να είμαι και να εκφράζω τον εαυτό μου. Κάποιον/α που θα κατανοεί  τις πνευματικές μου ανάγκες όπως και τις συναισθηματικές και τις σεξουαλικές. Και πάνω από όλα κάποιον/α που θα είναι ανοιχτός/η και ειλικρινής μαζί μου».

Ο Grant Lewi– ο μεγάλος αμερικανός αστρολόγος (1902 –1951) λέει γι′ αυτή την Αφροδίτη στον Τοξότη: «Η καρδιά σου είναι ατρόμητη, ακολουθείς τα ένστικτά σου μέχρι τα απώτατα σημεία της εμπειρίας…».

Η Αφροδίτη στον Τοξότη  λέει ότι η απελευθέρωση από την ανάγκη είναι Πολιτισμός και ότι η αυθεντική ζωή της ψυχής είναι η ένταση. Στην ένταση καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας.

 

ΣΧΟΛΙΑ