Αντιμετωπίζοντας τον Κρόνο- ο Κρόνος στον Αιγόκερω

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Πώς μπορεί να είναι μια διέλευση του Κρόνου;  Όσες φορές αντιμετώπισα μια διέλευση Κρόνου στον Ήλιο, τον Ωροσκόπο ή κάποιο άλλο γρήγορο πλανήτη όπως τον Ερμή, την Αφροδίτη, ή τον Άρη ένιωσα σα να έβλεπα τη ζωή πίσω από ένα τζάμι.

 

Ποιοι 

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω (από 20 Δεκεμβρίου 2017- 17 Δεκεμβρίου 2020- εκτός από το διάστημα 22 Μαρτίου- 1 Ιουλίου 2020 που περνάει δοκιμαστικά στον Υδροχόο) επηρεάζει μέσα στην χρονιά 2018 τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/ Ζυγούς/ Καρκίνους/ Αιγόκερους) και ειδικότερα τους γεννημένους στις πρώτες 12 μέρες των ζωδίων όπως και τους ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 0ο- 12ο

 

Οι άνθρωποι απ’ έξω συνέχιζαν να κάνουν αυτά που έκαναν πάντα: να ερωτεύονται, να χωρίζουν, να αλλάζουν δουλειές, να κάνουν παιδιά, να φεύγουν ταξίδια, να γελάνε, να μελαγχολούν, να πέφτουν και να σηκώνονται. Όμως συνέχιζαν να προχωράνε. Μέσα από το παράθυρο η ζωή ήταν σαν να σταμάταγε κάθε φορά- όχι κυριολεκτικά. Συνέχιζα κι εγώ να κάνω ό,τι έκανα πάντα μόνο που με τον Κρόνο ο Χρόνος μετράει αλλιώς ή μάλλον πέφτει πάνω σου και γίνεται ασήκωτος. Ο Χρόνος σε βαραίνει, όλα γίνονται σε slow motion, όλα γίνονται μετ΄ εμποδίων, με κόπο. Ένας αγώνας αντοχής. Πίσω από το τζάμι του παραθύρου ο κόσμος γίνεται μουντός, θολός, κρύος. Ακόμα και η επιτυχία, η αναγνώριση και ο θρίαμβος που βεβαίως είναι πιθανότητες με τον Κρόνο δεν έχουν τον ενθουσιασμό και την χαρά που περιμένεις γιατί τα έχεις πληρώσει με αίμα και ιδρώτα ή γιατί κάθε τι που καταφέρνεις φέρνει μαζί του υποχρεώσεις, φόβους, καθήκοντα ή  αποκτώντας κάτι που επέλεξες νιώθεις πίεση και περιορισμούς.

Ο Κρόνος είναι βαρύτητα. Στο τέλος νικάει πάντα η βαρύτητα. Όλα γύρω σου και μέσα σου τα αισθάνεσαι βαριά. Ό,τι αισθάνεσαι, σκέφτεσαι, λες και ζεις ζυγίζει περισσότερο βαριά από ότι πριν. Δεν υπάρχει ελαφρότητα, επιπολαιότητα, δεν θα  πάρεις τίποτα αψήφιστα.

 

Τι είναι Κρόνος;

Ο Κρόνος κυβερνάει μεταξύ άλλων τα κόκκαλα, τα δόντια, τα νύχια, τις πέτρες, τους πολύτιμους λίθους, τα ορυκτά, τα βουνά, τις σταθερές δομές κάθε είδους. Ο Κρόνος συμβολίζει την ακαμψία, την αποκρυστάλλωση,  την οστεοποίηση, την πυκνότητα, τον πάγο και τη βαρύτητα. Ο Κρόνος είναι η ενέργεια που επιβραδύνει και επικεντρώνεται στην υλοποίηση. Ο Κρόνος σχετίζεται με το πώς οι άνθρωποι, οι ιδέες και τα πράγματα παίρνουν σχήμα και μορφή στον κόσμο.  Δύο είναι οι τρόποι που παίρνουν σχήμα τα πράγματα και οι δύο απαιτούν την ικανότητα του Κρόνου για αυτοπειθαρχία: 1) επικεντρωνόμαστε σε αυτό που κάνουμε μέχρι να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. 2) Επικεντρωνόμαστε στις εμπειρίες της ζωής μας μέχρι να γίνουν πείρα και ωριμότητα.

Ο Κρόνος δεν μαθαίνει τη ζωή διαβάζοντας, ζητώντας συμβουλές, πηγαίνοντας σε ταινίες, με προσευχές, δανεική γνώση ή με διαλογισμό. Ο Κρόνος μαθαίνει με τον δύσκολο τρόπο. Η εμπειρία δεν μπορεί να μεταδοθεί κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να μάθει ο καθένας μόνος του όσα του είναι χρήσιμα και απαραίτητα για να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Έτσι και μάθεις- επειδή απέκτησες τη γνώση με αίμα και ιδρώτα δεν ξεχνάς ποτέ- η γνώση καταγράφεται ώστε να μην επαναληφθεί ο ίδιος δύσκολος δρόμος.

Ο Κρόνος τα καταφέρνει μέσα από χτυπήματα και δυσκολίες κι έτσι είτε αποκτάς σοφία, βάθος, ωριμότητα, ακεραιότητα, πειθαρχία, υπευθυνότητα, σθένος και αντοχή είτε επιλέγεις φόβο, αμφιβολίες, ενοχές, καταστροφή, απογοήτευση, πίκρα, κυνισμό και μελαγχολία.  Με  άλλα λόγια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Κρόνο είτε για να δημιουργήσουμε γερά θεμέλια και βάσεις είτε για να δημιουργήσουμε εμπόδια.

Στους μύθους ο Κρόνος φοράει μαύρα. Το μαύρο χρώμα είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα χρώματα. Το μαύρο από την άλλη, είναι όλα τα χρώματα μαζί. Όλα τα χρώματα απορροφούνται, σχεδόν κανένα δεν ανακλάται. Όταν είμαστε υπό την επιρροή του Κρόνου αισθανόμαστε το μαύρο- είμαστε σε μαύρη διάθεση. Καμία συνάντηση και κανένα γεγονός δεν μας κάνει να γελάσουμε ξένοιαστα. Απορροφούμε κάθε εμπειρία, κάθε εμπόδιο, κάθε βάρος.

Ο Κρόνος μαθαίνει με τον δύσκολο τρόπο. Η εμπειρία δεν μπορεί να μεταδοθεί κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να μάθει ο καθένας μόνος του όσα του είναι χρήσιμα και απαραίτητα για να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Έτσι και μάθεις- επειδή απέκτησες τη γνώση με αίμα και ιδρώτα δεν ξεχνάς ποτέ- η γνώση καταγράφεται ώστε να μην επαναληφθεί ο ίδιος δύσκολος δρόμος.

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω

Ο Κρόνος επιστρέφει σε κάθε ζώδιο κάθε 29 με 30 χρόνια  μένοντας για δυόμιση, ή τρία χρόνια στο καθένα. Ο Κρόνος ήταν στον Αιγόκερω από τον Δεκέμβριο του 1929 μέχρι το Νοέμβριο του 1932. Από τον Ιανουάριο του 1959 μέχρι τον Ιανουάριο του 1962. Από τον Φεβρουάριο του 1988 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1991 και τώρα από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2020.

Στον Αιγόκερω ο Κρόνος βρίσκεται στο σπίτι του. Είναι ο κυβερνήτης του Αιγόκερου και σε αυτόν εκφράζεται καθαρότερα, ακριβέστερα, πληρέστερα. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω ενδιαφέρεται για την επιτυχία, την τιμή, την φιλοδοξία και την εξουσία. Έτσι τα όρια και οι περιορισμοί σχετίζονται με δυσκολίες στην επιτυχία των στόχων. Είναι εποχή που οι φιλοδοξίες δοκιμάζονται, η κοινωνική θέση και το στάτους χρειάζονται κόπο για να αποκτηθούν, που η επαγγελματική ζωή γίνεται το κέντρο της ζωής με όλα τα υπόλοιπα να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

«Ο Κρόνος στον Αιγόκερω» γράφει η Liz Green «συμβολίζει τη φιλοδοξία και την αργή αναρρίχηση στην εξουσία με πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις και πολλές φορές με πτώση. Τα πολυχρησιμοποιημένα παραδείγματα του Χίτλερ και του Ναπολέοντα συνήθως επιστρατεύονται για να υποστηρίξουν αυτό το μοτίβο το οποίο ταιριάζει και στους δύο. Η ευαισθησία στην εικόνα που προβάλλεται προς τα έξω έρχεται δεύτερη στην κλίμακα (των συμβολισμών) και ο Κρόνος στον Αιγόκερω ενδιαφέρεται πολύ γι’ αυτήν με αποτέλεσμα να επικεντρώνεται σε υλικές αξίες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάποιον να είναι σημαντικός και ο ορισμός της σημαντικότητας χρωματίζεται από την υλική επιτυχία και το κοινωνικό στάτους».

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω εκφράζει τα καλύτερα και τα χειρότερα χαρακτηριστικά του ζωδίου. Είναι φιλόδοξος, ψύχραιμος και οξυδερκής ως προς τα υλικά πράγματα. Εκφράζει την πρακτική και γειωμένη όψη του κόσμου. Το κύρος και η κοινωνική θέση έχουν περίοπτη θέση στη ζωή ενός Αιγόκερου. Στην σκοτεινή πλευρά του ο Κρόνος εδώ είναι εγωιστής, θλιμμένος, συννεφιασμένος, φιλύποπτος. Δείχνει αγάπη για την εξουσία και έντονη επιθυμία να υπερέχει έναντι των άλλων.  Δίνει ισχυρή αίσθηση καθήκοντος αλλά και τεράστια δυσαρέσκεια αν το καθήκον δεν προσφέρει ικανοποίηση. Η δοκιμασία με τον Κρόνο στον Αιγόκερω έγκειται στην άσκηση της εξουσίας, ή οποιασδήποτε δύναμης διαθέτουμε πάνω στους άλλους. Ο Αιγόκερως ωστόσο στην πιο ουσιαστική του έκφραση  του αποτελεί για τον Κρόνο τη γέφυρα μεταξύ εγωισμού και υπηρεσίας. 

Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο στη ζωή όποιου επηρεάζεται από τη διέλευσή του. Συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου στην εσωτερική και εξωτερική εξέλιξη. Υποχωρούν και εξαφανίζονται κομμάτια της ζωής που δεν έχουν πλέον αξία, αναλαμβάνουμε νέους ρόλους και ευθύνες, γινόμαστε κύριοι του εαυτού μας αναγνωρίζοντας και αντέχοντας τις δυσκολίες του κόσμου.

Είναι η εποχή που αντιμετωπίζεις τις υπέρτατες ειρωνείες της ζωής και αποκτάς δύο σταγόνες σοφίας. Είναι η εποχή που αντί να κρίνεις τους άλλους χρειάζεται να ρίξεις μια ματιά στον καθρέφτη για να δεις, να καταλάβεις, να μάθεις, να κρίνεις το δικό σου πρόσωπο.  Ίσως χρειάζεται να σκεφθείς γιατί επιτρέπεις σε ορισμένους ανθρώπους να σε καθοδηγούν, να σε χειραγωγούν, να σε εξουσιάζουν ενώ αισθάνεσαι ότι σε καταπιέζουν υπερβολικά. Το καλό μέσα σε όλα αυτά είναι ότι ένα κομμάτι του παλιού σου στιλ που περιείχε γκρίνια και εμμονές για τελείως επουσιώδη πράγματα  θα αντικατασταθεί από σταθερότητα, βάθος και ρεαλισμό.

Σαφώς και μπαίνεις σε περίοδο εσωστρέφειας. Είναι καιρός σοβαρών επιλογών και λιγότερης διασκέδασης. Προέχουν οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνεις χάρη ενός γάμου, της πατρότητας, ή της μητρότητας, ή μιας επαγγελματικής θέσης που αναλαμβάνεις και σε εξελίσσει επαγγελματικά. Υπάρχουν επίσης χωρισμοί, εργασιακές αντιξοότητες, επαγγελματικές ήττες, μοναξιά. Και είτε τα νέα είναι καλά είτε είναι δυσάρεστα υπάρχουν πάντα στην ατμόσφαιρα φόβοι, δισταγμοί, αμφιβολίες, μήπως, αν, καθυστερήσεις, αναβολές, θλίψη. Υπάρχουν διαστήματα που αισθάνεσαι αδύναμος/η και απογοητευμένος/η. Είναι περίοδοι που είσαι εσύ με τον εαυτό σου. Όπως όταν καθαρίζεις το κρεμμύδι φτάνεις σε ένα σημείο που αρχίζεις να δακρύζεις πρέπει να  κατέβεις με κόστος στα κατάβαθα της ψυχής σου για να δεις ποιος είσαι και που πας.

Ο Κρόνος απαιτεί όρια και σκληρή δουλειά με ρεαλιστικούς στόχους. Χρειάζεται να αντιληφθείς ότι κάθε επαγγελματικό τέλος, κάθε ερωτική ιστορία που καταρρέει, όπως και κάθε μακρόχρονη σχέση που τελειώνει δείχνουν ότι ένα κεφάλαιο ζωής έπρεπε να τελειώσει για να ξεκινήσει το επόμενο. Στέγνωσε τα δάκρια και προχώρα. 

Όσο ο Κρόνος σε επηρεάζει δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο που θα χρειαστεί χρόνια για να δείξει τις δυνατότητές του- εκτός κι αν μόλις ξεκινάς την επαγγελματική σου ζωή. Ο Κρόνος έρχεται για να σε εδραιώσει επαγγελματικά- ναι μέσα από άγχος, αγωνία, αμφιβολίες και κούραση αλλά με την υπόσχεση ότι ο ιδρώτας και το ταλέντο σου θα δώσουν καρπούς.

Αντιμετωπίζοντας τον Κρόνο- ο Κρόνος στον Αιγόκερω

(συνέχεια)

Όψεις του διελαύνοντος  Κρόνου στους γενέθλιους πλανήτες

-Στην γενέθλια Σελήνη

Να το πούμε εξαρχής:  ο Κρόνος με την Σελήνη είναι ασύμβατοι. Η Σελήνη κυβερνάει τον Καρκίνο και βρίσκεται σε αδυναμία στον Αιγόκερω που έχει κυβερνήτη τον Κρόνο. Η Σελήνη μιλάει για αισθήματα, οικογένεια και σπίτι ενώ ο Κρόνος για ψυχρότητα, επιτυχία και κοινωνία.

Πρόκειται για μια επώδυνη εποχή που οδηγεί στην ωριμότητα αλλά αυτή η ωριμότητα πληρώνεται με ακριβά διόδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφεθούμε στην απελπισία ή τη μελαγχολία ή ότι θα θεωρήσουμε την πιθανή απογοήτευση ως τελεσίδικη. Ο Adam Smith στο βιβλίο του Κρόνος: Ολέθρια Σχέση συνοψίζει την επίδραση αυτής της διέλευσης γράφοντας: «…είναι δύσκολο να φανταστείς ότι θα ξαναβρείς την εσωτερική σου γαλήνη ή την ικανοποίηση ξανά. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στον έξω κόσμο αλλά στον τρόπο που τον αντιλαμβανόμαστε και φαίνεται ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανακούφισης. Η Σελήνη λέει: «Δεν γίνεται να μην αισθάνομαι» και ο Κρόνος απαντάει ψυχρά: «είμαστε περισσότερα πράγματα από τα αισθήματά μας».

Οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες προς την οικογένεια (που ήδη υπάρχει ή που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της διέλευσης) είναι πιεστικές είτε λόγω κάποιου θέματος με ένα γονιό είτε λόγω του ερχομού ενός παιδιού είτε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, δουλειάς, σχέσεων. Το παρελθόν με τα τραύματά του επιστρέφει αναζητώντας ίαση ώστε να προχωρήσουμε χωρίς ψυχικές και συναισθηματικές εκκρεμότητες που μας εμποδίζουν να ζήσουμε ικανοποιητικά.

Προσοχή: Ο Κρόνος έρχεται για να συνειδητοποιήσουμε τις αληθινές συναισθηματικές μας ανάγκες. Πριν μας αγαπήσουν οι άλλοι, ή πριν μας καλύψουν συναισθηματικά οι άλλοι χρειάζεται να αγαπήσουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, να τον προστατεύσουμε, να του δώσουμε αισθήματα. Έτσι, αν  αναζητάς περισσότερη αγάπη και τρυφερότητα και φροντίδα από τους άλλους ο Κρόνος την περιορίζει, την ανακόπτει, την απαγορεύει. ΕΣΥ θα δώσεις στον εαυτό σου ό,τι έχει ανάγκη και χρειάζεται ανεβάζοντας την αυτάρκειά σου κι ύστερα οι άλλοι. Ναι είναι σκληρό αυτό το στάδιο που δημιουργεί θλίψη, απογοήτευση, ανασφάλεια, απομόνωση αλλά αναγκαίο για να ολοκληρωθούμε.

Στον Αιγόκερω ο Κρόνος βρίσκεται στο σπίτι του. Ενδιαφέρεται για την επιτυχία, την τιμή, την φιλοδοξία και την εξουσία. Έτσι τα όρια και οι περιορισμοί σχετίζονται με δυσκολίες στην επιτυχία των στόχων. Είναι εποχή που οι φιλοδοξίες δοκιμάζονται, η κοινωνική θέση και το στάτους χρειάζονται κόπο για να αποκτηθούν, που η επαγγελματική ζωή γίνεται το κέντρο της ζωής.

-Στον γενέθλιο Ήλιο

Ο Ήλιος μας (το ζώδιό μας) συμβολίζει την ανάγκη μας να εκφράσουμε τον εαυτό μας, να είμαστε ξεχωριστοί και μοναδικοί. Η διέλευση του Κρόνου σηματοδοτεί μια περίοδο που νιώθουμε πως δεν είμαστε αρεστοί, πως η ζωή είναι δύσκολη κι ότι οι άλλοι δεν μας αγαπάνε. Η ενέργεια μειώνεται και η ζωντάνια περιορίζεται. Η διέλευση του Κρόνου μας αναγκάζει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, πως θα το κατακτήσουμε και ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει με δυσάρεστο τρόπο τις δυνατότητες και τους περιορισμούς  μας και ότι υλοποίηση των στόχων χρειάζεται αποφασιστικότητα, επιμονή και μεγάλη αντοχή.

Κάτι που χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Κρόνου είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε υπηρέτες πολλών αφεντάδων δηλαδή χρειάζεται να υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος ώστε να επικεντρωθούμε με όλη μας τη δύναμη σε αυτόν. Οι πολλοί στόχοι δημιουργούν σύγχυση και προβλήματα. Ακόμα κι αν προσπαθείς να τα καταφέρεις παντού η πραγματικότητα σε γειώνει στον ένα που είναι ο σημαντικότερος. Πρόκειται για μια εποχή που ακόμα κι αν υπάρξουν επαγγελματική αναγνώριση, εργασιακή εξέλιξη προς τα πάνω, καθιέρωση, αλλαγή στάτους ή ευνοϊκή εξέλιξη είναι τέτοιο το άγχος να αποδείξουμε ότι αξίζουμε τη νέα θέση, ότι είμαστε αντάξιοι της αναγνώρισης δουλεύοντας παρά πάνω και σκληρότερα που είναι μετά το τέλος της διέλευσης που μπορούμε να ευχαριστηθούμε και να αντιληφθούμε το εύρος των θετικών αλλαγών.

 

-Στον γενέθλιο  Ερμή

Ο Ερμής σχετίζεται με την ποιότητα της σκέψης και της επικοινωνίας μας, με τις ιδέες, τις απόψεις και τις πληροφορίες  που μοιραζόμαστε με τους άλλους. Με τη διέλευση του Κρόνου το βάθος της γνώσης μας βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Είναι εποχή έναρξης μιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας, μιας ερευνητικής εργασίας, σεμιναρίων,  ή γνώσεων με στόχο την αύξηση των επαγγελματικών μας προσόντων. Οι σπουδές ή μια εργασία φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο ή ολοκληρώνονται.

Το μυαλό και η σκέψη σκοτεινιάζουν σε αυτή τη διέλευση. Πολλά πράγματα από όσα  γνωρίζουμε, σκεφτόμαστε, ασπαζόμαστε αμφισβητούνται, πιθανόν ανατρέπονται και σε κάθε περίπτωση δοκιμάζονται από την πραγματικότητα. Η σκέψη έχει την τάση να βρίσκει τις αδυναμίες, να τονίζει τον αρνητισμό, να σαμποτάρει την αυτοπεποίθηση μας: ανησυχούμε, είμαστε ευερέθιστοι, το νευρικό σύστημα υπερφορτώνεται. Οι συζητήσεις αποκτάνε βαρύτητα, η ελαφρότητα μειώνεται, τα σοβαρά θέματα ενδιαφέρουν περισσότερο. Φυσικά ο Κρόνος δημιουργεί το υπόβαθρο και τις προϋποθέσεις ώστε εντατικά, προγραμματισμένα, με επιμονή και σοβαρότητα να υλοποιήσουμε οτιδήποτε έχει σαν συστατικά του γνώση, επικοινωνία, σπουδές και μετακινήσεις. Η τάση για έντονη κριτική στους άλλους και σκληρή αυτοκριτική όπως και η τελειομανία είναι ροπές που χρειάζεται να ελέγχονται.

 

Στην γενέθλια Αφροδίτη

Πρόκειται για μια εποχή που οι σχέσεις, οι διαπροσωπικές σημαντικές σχέσεις, συντροφικές, ή επαγγελματικές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Η ανάγκη είναι για ένα σταθερό και αξιόπιστο σύντροφο. Στόχος η δέσμευση με οποιοδήποτε τρόπο- γάμος, συγκατοίκηση, αναγνώριση της σχέσης ως σημαντικής. Όπως με οτιδήποτε αγγίζει ο Κρόνος οι σχέσεις είναι άσπρο ή μαύρο. Φτάνουν στο κρίσιμο σημείο που είτε μπαίνουν σε φάση σταθεροποίησης,  ή αντιμετωπίζουν κρίση,  ή μπαίνουν σε διαδικασία τέλους. Οι σχέσεις που ξεκινάνε την εποχή της διέλευσης του Κρόνου στην Αφροδίτη μας πιθανόν δεν έχουν το πάθος που έχουμε συνδέσει με μια ερωτική ιστορία αλλά υπόσχονται μακροχρόνιο ορίζοντα και διαθέτουν τα εχέγγυα σταθερότητας. Αν μια σχέση κατά τη διάρκεια του Κρόνου  δεν  υπόσχεται μέλλον τότε δεν διαρκεί.

Με τον Κρόνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ποιότητα των σχέσεων που αναζητάμε. Τι είδους σχέση θέλω να έχω; Με ποιον/α; Τι αναζητάω και τι είμαι διατεθειμένος/η να προσφέρω; Είναι εποχή που η συντροφική ζωή, συναισθηματική, ερωτική ζωή μπαίνει στο μικροσκόπιο δημιουργώντας ψυχρότητα, αποστασιοποίηση και απομάκρυνση από τον Άλλο ή δυναμώνοντας τους δεσμούς μαζί του. Εμφανίζεται η  ανάγκη προσωπικής έκφρασης μέσα στη σχέση ενώ τα όρια, οι ανάγκες και οι ευθύνες μέσα σε αυτήν είναι πλέον ορατά.

Η διέλευση του Κρόνου επιτάσσει εργασία με στόχο την παραγωγικότητα. Μια δουλειά θεμελιώνεται, μια συνεργασία ή εκπαίδευση που θα προσφέρει οικονομική ασφάλεια ξεκινά  ή πιθανόν μια δουλειά που ολοκλήρωσε τον κύκλο της σταματάει, ή μια απόλυση έρχεται να δείξει ότι χρειάζεται να στραφείς αλλού.

Αντιμετωπίζοντας τον Κρόνο- ο Κρόνος στον Αιγόκερω

(συνέχεια)

-Στον γενέθλιο Άρη

Κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου ο Κρόνος απαιτεί σκληρή δουλειά, αφοσίωση και αποφασιστικότητα, αντοχή, συνέπεια, υπομονή και επιμονή. Αυτό σημαίνει τις περισσότερες φορές ότι αποσύρεσαι ή αναγκάζεσαι να αποσυρθείς από τον κόσμο και την κοινωνική ζωή για να συγκεντρωθείς στο στόχο σου και να ριχτείς με όλες σου τις δυνάμεις σε αυτόν. Από την άλλη πλευρά οι ίδιες οι περιστάσεις μπορεί να απαιτούν αυτή την απομάκρυνσή σου ή να σου στερούν την ελευθερία των κινήσεων.

Η  ζωή σου δέχεται περιορισμούς με αποτέλεσμα απογοήτευση και την αίσθηση ότι η ζωή είναι μόνο υποχρεώσεις, ευθύνες και σκληρά ωράρια. Όπου υπάρχει όπως έχουμε ήδη πει Κρόνος υπάρχει αποθάρρυνση, διάψευση, φόβοι, άγχος και αμφιβολίες: είναι σωστός ο στόχος που έχεις επιλέξει; Θα τα καταφέρεις; Αξίζει τον κόπο και τις θυσίες; Εξάντληση, υπερωρίες, κούραση και χαμηλή ενέργεια είναι μερικές από τις επιπτώσεις του Κρόνου. Όμως μπορείς να δημιουργήσεις τις βάσεις ενός σταθερού οικοδομήματος στο οποίο χτίζεις γερά τη ζωή σου.

ΣΧΟΛΙΑ