Αντίθεση Άρη/Χείρωνα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Όταν γράφω για τις δύσκολες όψεις δεν το κάνω για να φοβίσω, ούτε για να ακούσω «πότε θα τελειώσει;», ούτε για να χαλάσω τη διάθεση και τις μέρες κανενός, ούτε για να γκρινιάξουμε όλοι μαζί. Το κάνω για να δείξω την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, για να ονομάσω τη δυσκολία, για να στρέψω την προσοχή σε ένα συγκεκριμένο θέμα ώστε η δράση να είναι στοχευμένη, συνειδητοποιημένη, ή να αναλαμβάνεται με προσοχή. Κάθε δύσκολη όψη δεν συμβαίνει για να μας κάνει τη ζωή δύσκολη επειδή έτσι, αλλά ώστε με τα μάτια ανοιχτά να έχουμε υπόψη μας τις πληροφορίες ώστε να δράσουμε, να αναβάλλουμε τη δράση ή να έχουμε μια ιδέα για τα τυχόν αποτελέσματα των πράξεών μας.

Έτσι χωρίς αδικαιολόγητους φόβους χρειάζεται να προσέξουν οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο των μεταβλητών- Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες- και όσοι έχουν ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από  24ο έως και 27ο

Το τετράγωνο Άρη/Κρόνου στις 11 Οκτωβρίου ενεργοποιεί το Ταφ Τετράγωνο μεταξύ Άρη (στην Παρθένο)- Κρόνου (στον Τοξότη)  και Χείρωνα (στους Ιχθύς) που  η επιρροή του εκτείνεται μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.  Υπάρχει επιβράδυνση εξ αιτίας των εμποδίων του Κρόνου ενώ ο Άρης στην Παρθένο διοχετεύει την ενέργειά του σε ζητήματα που σχετίζονται με εργασία, καθημερινότητα, εκκρεμότητες, υγεία και συγκεκριμένους στόχους.

Ειδικά η αντίθεση Άρη/Χείρωνα που θα γίνει ακριβείας στις 15 Οκτωβρίου στις 25ο25´ Παρθένου/Ιχθύων σημαίνει ότι η δράση μας αναστέλλεται για να ασχοληθούμε με συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα και με διορθώσεις στα σχέδιά μας, ή με καθυστερήσεις που προέρχονται από τρύπες που εμφανίζονται σε στόχους και επιδιώξεις.

Όψεις Χείρωνα/Άρη μερικές φορές πυροδοτούν τον ανέκφραστο θυμό- τον δικό μας προς τους άλλους και των άλλων προς εμάς. Κατάπληκτοι παρακολουθούμε φίλους, συντρόφους, συνάδελφους,  γονείς και άγνωστους  να γίνονται ακατανόητοι ή να έχουν παράλογες εκρήξεις.  Κάποιοι άλλοι έχουν το ταλέντο να μένουν με τα χέρια καθαρά ενώ οι άλλοι γύρω τους τρελαίνονται.

Ο Άρης επίσης δείχνει την ικανότητά μας για ανάληψη πρωτοβουλιών, για ανάληψη  δράσης και άμεση  αντιμετώπιση των προκλήσεων:  αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που υπολειτουργούν, ή βραχυκυκλώνουν όταν υπάρχουν σκληρές όψεις του Άρη με τον Χείρωνα. Υπάρχει δυσκολία στο να ξέρουμε τι θέλουμε και υπάρχει η τάση για απάθεια, παθητική επιθετικότητα και αδράνεια. Υπάρχει η τάση για έλεγχο των άλλων, ή για διάχυτη αρνητικότητα που γίνεται έντονη όταν δεν υπερασπιζόμαστε κάτι όσο θα θέλαμε, ή δεν εκφράσαμε τα αισθήματα που επιθυμούσαμε. Και τότε ο θυμός γίνεται αυτοκαταστροφικός. 

Υπάρχει έντονη διάθεση για δημιουργικότητα, ανάληψη ρίσκου και δίψα για διάκριση αλλά και αδιαφορία για τα αισθήματα των άλλων. Αντιλαμβανόμαστε πιθανόν ενστικτωδώς τον ανταγωνισμό αλλά με μια τέτοια όψη μπορούμε να προκαλέσουμε εύκολα τραύματα στην αυτοπεποίθηση των άλλων. Από την άλλη πλευρά μπορούμε να εμψυχώσουμε τους άλλους ή να εμψυχωθούμε, να βοηθήσουμε ή να μας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουν τι θέλουμε, να βάλουμε σε τάξη τη ζωή μας και να  ενεργοποιήσουμε τη θέλησή μας για επιτυχία και δράση.

 

ΣΧΟΛΙΑ