Άρης σε σύνοδο με τον Κρόνο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Άρης σε σύνοδο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω

Η δράση αυτής της συνόδου που έχει ήδη ξεκινήσει θα ολοκληρωθεί στις 2 Απριλίου στις 8ο57’ του Αιγόκερου επηρεάζοντας τους γεννημένους προς το τέλος του πρώτου δεκαήμερου, αρχές δευτέρου ή όσους έχουν ωροσκόπους και πλανήτες σε Αιγόκερω/Καρκίνο/Ζυγό/ Κριό μεταξύ 7ο έως και 11ο .

 

Άρης

Ο Άρης εκφράζει την ενέργεια, τη επιθετική δύναμη, τη γρήγορη δράση, την ταχύτητα,  το θυμό, την πρόκληση, το μίσος, τη ωμότητα, τη σεξουαλική βία, το σεξ, τα ατυχήματα, τη φωτιά, τις διαμάχες.

Κυβερνάει τον πόλεμο, τις βόμβες, τις εκρήξεις, τα αιχμηρά αντικείμενα, το στρατό, την αστυνομία, τους βιομηχανικούς εργάτες, τους χειρουργούς, τη βιομηχανία.

Μερικές από τις συνέπειες του Άρη είναι συγκρούσεις, καταστροφή, βία, ατυχήματα, ξεσπάσματα οργής.

Κρόνος

Ο Κρόνος εκφράζει την παράδοση, το συντηρητισμό, τον προστατευτισμό, το κατεστημένο, την ασφάλεια, τα μέτρα λιτότητας, το φόβο, τον πανικό, τη φτώχεια, τους περιορισμούς, τα όρια, τις απαγορεύσεις.

Κυβερνάει την οικονομία, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τα ορυκτά, τις καταιγίδες, τις πλημύρες, τις φυσικές καταστροφές, τους εργάτες, τους αγρότες, τη γη, το πένθος, την απελπισία.

Μερικές από τις συνέπειες του Κρόνου  είναι τα μέτρα επιφυλακής για την εθνική ασφάλεια, φόβος και αμφιβολίες,  επιδημίες, ακραίες καιρικές μεταβολές.

 

Σε σύνοδο

Τι σημαίνει σύνοδος; Καταρχάς ότι δύο πλανήτες βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο στο ίδιο ζώδιο-οι δύο πλανήτες ταυτίζονται,  έχουν δηλαδή 0ο απόκλιση. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο ενέργειες αναμειγνύονται και γίνονται μία μόνο με τον  πλανήτη που έρχεται να συναντήσει τον άλλο να έχει το πάνω χέρι. Στην περίπτωση της συνόδου Άρη/Κρόνου ο πλανήτης που κυριαρχεί δίνοντας τον τόνο είναι ο εκρηκτικός, παρορμητικός και χωρίς σκέψη για τις συνέπειες Άρης.

 

Πιθανά αποτελέσματα από το συνδυασμό Άρη/Κρόνου

Φόβοι για πόλεμο, ή πόλεμος

Έξαρση της βίας- εξεγέρσεις- πυροβολισμοί- αίμα

Ακραίες καιρικές μεταβολές- φυσικές καταστροφές

Συγκρούσεις- αντιπαραθέσεις-  επιθετικότητα

Θυμός- πένθος- απόγνωση

Ατυχήματα

Τα καυτά σημεία της περιόδου περιλαμβάνουν τη Μέση Ανατολή- Τουρκία, Συρία, Ιράκ με Ρώσικη ανάμειξη- Υεμένη με ανάμειξη της Σαουδικής Αραβίας- Αφγανιστάν, Σουδάν, Σομαλία, Κονγκό, Μυαμάρ και Ουκρανία με Ρωσική ανάμειξη.

Η πρόσφατη επίθεση της Τουρκίας στους Κούρδους είναι σπίρτο δίπλα σε βενζινάδικο.

Είναι τόσο δύσκολη αυτή η σύνοδος; Ναι. Αλλά. Υπάρχει ένα σοβαρό αλλά.

Αυτή η σύνοδος έχει τις δύο πλευρές ενός νομίσματος. Στη μία πλευρά υπάρχει το σύμβολο του Αιγόκερου η Αίγα (Κατσίκα) που ανεβαίνει μια απότομη επικίνδυνη πλαγιά με έντονη αποφασιστικότητα στοχεύοντας την κορυφή. Η εικόνα στην άλλη πλευρά την απεικονίζει στα γόνατα να κοιτάζει την κορυφή επιθυμώντας να τη φτάσει αλλά διστακτική και φοβισμένη δεν αναλαμβάνει την αποστολή. Διάλεξε πλευρά.

Ξανά για να μην αρχίσουμε τα ωχ και αχ και τα πότε θα περάσει και πότε θα δούμε άσπρη μέρα και τα που να κρυφτώ. Αυτή η όψη είναι πιεστική. Μπορεί να ενεργοποιήσει τις πιο σκοτεινές επιθυμίες αλλά μπορεί και να δώσει το ψυχικό σθένος και την υπομονή που θα μας οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Βεβαίως υπάρχει ένταση και ενισχύεται η τάση για θυμό, απογοήτευση ή και εκδίκηση. Όμως και πάλι αν αυτή η ενέργεια διοχετευθεί κάπου δημιουργικά-σ ε σκληρή δουλειά, σε φυσική αποφόρτιση της έντασης με άθληση ή με πρακτικές φυσικές απασχολήσεις- τότε δεν χρειάζεται να βγει προς τον εαυτό ή προς τους άλλους ανεξέλεγκτα και παρορμητικά. Βεβαίως μπορούμε να είμαστε εμείς στην άκρη της παρορμητικής συμπεριφοράς κάποιου άλλου, να είμαστε εμείς το αντικείμενο μιας επίθεσης ή μιας άδικης δράσης κάποιου- ένα βήμα πίσω. Λέγεται ότι μονός καυγάς δεν γίνεται.

Υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή: να οδηγήσει σε απραξία, απάθεια, αδιαφορία και «δεν θέλω να ξέρω». Η άγνοια δεν προστατεύει- η άγνοια σκοτώνει. Όπως και η ανυπομονησία του «θέλω ό,τι θέλω και το θέλω τώρα» μπορεί να είναι καταστροφική σε εποχές όπως τώρα.

Άρα είναι μια περίοδος προσοχής και περίσκεψης πριν την ανάληψη οποιασδήποτε δράσης και αυτοσυγκράτησης στις σχέσεις. Κλείνοντας να υπενθυμίσω για ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχουν μοιραίες και αναπόφευκτες συγκυρίες στην αστρολογία αλλά επιλογές: επιλέγουμε πως και τι θα εκφράσουμε.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ