Άρης στον Σκορπιό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΑΡΗΣ στον  ΣΚΟΡΠΙΟ

(από 9.12-26.1)

Αφορά δυναμικά και έντονα κυρίως τους γεννημένους στα σταθερά ζώδια, δηλαδή Σκορπιούς, Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους + περισσότερο βοηθητικά Καρκίνους/Ιχθύς και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια.

 

Ως παλιός κυβερνήτης του Σκορπιού ο Άρης σε αυτόν είναι ισχυρός. Ο Grant Levi λέει ότι ο Άρης στον Σκορπιό μπορεί να λειτουργήσει με τον καλύτερο, ή το χειρότερο τρόπο. «Διαθέτει έντονο δυναμισμό που μπορεί να έλξει και να αποσπάσει το καλύτερο από τον υλικό και πνευματικό κόσμο. Στα χειρότερά του ωστόσο φοβάται ότι οι στόχοι του δεν θα επιτευχθούν με αποτέλεσμα να αναζητάει την απόδραση μέσα από αυτοκαταστροφικές τάσεις και ορμές». 

Η πυρηνική ενέργεια του Άρη στον Σκορπιό χρειάζεται αυτοέλεγχο, αυτοσυγκράτηση, αυτοκυριαρχία ώστε να κατευθύνει τη δύναμή του σε ένα αντικειμενικό στόχο. Περιέχει επίσης και δύσκολα αισθήματα και ένστικτα όπως ζήλια, φοβίες, υποψίες, χειραγώγηση, κτητικότητα και εμμονές. Στη φωτεινή του πλευρά υπάρχει η πίστη στον εαυτό του, στον κόσμο και στους ανθρώπους.Στο σκοτάδι υπάρχει δυσαρέσκεια, μυστικοπάθεια, κυνισμός και σύγκρουση. 

Το όνομα τους παιχνιδιού τώρα ονομάζεται Μεταμόρφωση, ή επιθυμία για βαθιά αλλαγή. Μπορούμε να κατέβουμε στα κατάβαθα της ψυχής μας αναζητώντας τον πυρήνα μας για να ανακαλύψουμε τη δύναμη που θα μας διευκολύνει στις αλλαγές. Ακούγεται θεωρητικά ευκταίο αλλά στην ζωή αυτός ο Άρης στον Σκορπιό μπορεί να είναι και επώδυνος. Πολλές φορές μας φέρνει αντιμέτωπους με εξαπάτηση, προδοσία, φθόνο, βία, απληστία, ανταγωνισμό και αρνητισμό – όλα αυτά δηλαδή που θεωρούμε αξιοκατάκριτα, που προσπαθούμε να αποφύγουμε, που κατακεραυνώνουμε, μάς απωθούν και αντιμετωπίζουμε με αποστροφή. Κι όμως όλες αυτές οι αρνητικές ποιότητες που υπάρχουν μέσα σε όλους μας και αποτελούν τις γκρίζες ζώνες μας ή τα τυφλά σημεία μας υπάρχουν ως ασυνείδητες παρορμήσεις. Όταν δεν τις συνειδητοποιούμε ή κάνουμε ότι δεν υπάρχουν στον εαυτό μας και τους άλλους απλώς εθελοτυφλούμε, ή λέμε ψέματα στον εαυτό μας. Σα να φωνάζεις για ειρήνη με το όπλο στο χέρι έτοιμο να εκπυρσοκροτήσει.

Κάτω από αυτή τη διέλευση πιθανόν διαπιστώνουμε ότι στη σχέση μας  με κάποιον που αγαπάμε, ή που  ερχόμαστε σε επαφή επαγγελματικά, με ένα φίλο, συνεταίρο, πελάτη, δάσκαλο, συγγενή, μέλος της οικογένειας, ή με οποιοδήποτε μας επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο υπάρχει ανταγωνισμός,  κτητικότητα, χειραγώγηση, φθόνος, παιχνίδια εξουσίας, συναισθηματικοί εκβιασμοί κλπ. Ή είμαστε εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε ή κάνουμε κάτι από όλα τα προηγούμενα. Είναι η στιγμή που χρειάζεται να αναρωτηθούμε ΓΙΑΤΊ;  Γιατί λειτουργούμε σα μαγνήτης γι′ αυτούς τους ανθρώπους ή γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργούμε εμείς έτσι; Να θυμόμαστε κάτι σημαντικό: όταν δεν έχουμε συναίσθηση, ή όταν δεν έχουμε συνείδηση του εαυτού μας  ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που λειτουργούν  επιθετικά εναντίον μας ώστε να καταλάβουμε τι συμβαίνει με εμάς τους ίδιους. Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τη σκοτεινή πλευρά του.  Κι αν δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με αυτή του την πλευρά, να την καταλάβει, να την εξηγήσει, να την μεταμορφώσει τότε έρχονται άνθρωποι ή καταστάσεις που μας φέρνουν επώδυνα σε επαφή με αυτό το κομμάτι μας.

Τι μας προτείνει ο Άρης στον Σκορπιό;

Άλλαξε, μεταμορφώσου, άφησε πίσω ό,τι δεν χρειάζεσαι ή έχει κάνει τον κύκλο του, μην επιμένεις σ΄ ότι έχει τελειώσει, κυνήγα με πάθος τα όνειρά σου, βγάλε το παλιό σου δέρμα όσο επώδυνο κι αν είναι, τίναξε το παρελθόν από πάνω σου, συγχώρεσε, ξέχασε και προχώρα, άντεξε την πίεση, διεκδίκησε με πάθος, δημιούργησε.

Τι γεννάει τη ζωή;

Η γονιμοποίηση φυσικά.

Αλλά τι προκαλεί τη γονιμοποίηση; Η επιθυμία.
ΕΠΙΘΥΜΙΑ- αυτό σημαίνει ο Σκορπιός.

ΣΧΟΛΙΑ