Διελεύσεις του Ποσειδώνα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο Ποσειδώνας δημιουργεί ψευδαισθήσεις, σύγχυση, και αμφιβολίες. Μπορεί πιθανόν πριν, να αισθανόμαστε κύριοι της ζωής μας έχοντας τα πάντα υπό έλεγχο ή αναλαμβάνοντας δράση όποτε χρειαζόταν αλλά τώρα εξωτερικά γεγονότα μπορούν να αποδείξουν το αντίθετο: Ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στη ζωή μας. Μια προαγωγή που περιμέναμε πηγαίνει σε κάποιον άλλο, ή χάνουμε μια δουλειά ή μια σχέση που σήμαιναν πολλά για εμάς. Η ενέργειά μας πέφτει κατακόρυφα, η ελάχιστη κούραση γίνεται μεγάλη κούραση, οι ώρες του ύπνου αυξάνονται, αισθανόμαστε ληθαργικοί και η διάθεση για απόδραση από την καθημερινότητα- που γίνεται ξαφνικά αφόρητη με την πρακτικότητά της- μεγαλώνουν. Σε πολλές περιπτώσεις δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως εξωτερικά, τουλάχιστον εμφανώς, αλλά υπάρχει μια ψυχολογική δυσφορία, αισθανόμαστε χαμένοι και ανίκανοι να συνεχίσουμε όπως πριν. Κάτι πρέπει να τελειώσει, κάτι πρέπει να γεννηθεί- αυτό είναι το αίτημα του Ποσειδώνα. Φυσικά και εύκολα λέγεται αλλά δύσκολα γίνεται αφού ταρακουνιούνται πίστη και ελπίδα.

Προσοχή στην παγίδα του Ποσειδώνα: Δημιουργεί τέτοιου είδους αυταπάτες που γλιστράμε πολύ εύκολα σε σχέσεις στις οποίες λειτουργούμε σαν θύματα ή σωτήρες. Ερωτευόμαστε δηλαδή αυτόν ή αυτήν που για οποιοδήποτε λόγο ΔΕΝ μπορούμε να έχουμε ή η σχέση δεν μπορεί να εξελιχθεί αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η θυσία μας θα κάνει τη σχέση να λειτουργήσει. ΔΕΝ.

ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ- είτε στον έρωτα είτε στις επαγγελματικές προτάσεις είτε σε σημαντικές αγορές, οπουδήποτε με οποιονδήποτε, πρόσεξε γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περπατήσεις σε μια ομίχλη που κρύβει λύκους μεταμορφωμένους σε Κοκκινοσκουφίτσα.

 

Δίδυμοι 

Με τον Ποσειδώνα να διελαύνει τους Ιχθύς, τον ηλιακό οίκο που για σένα συμβολίζει την επαγγελματική ζωή, τη θέση σου στην κοινωνία, τις φιλοδοξίες και την αναγνώριση μέσα από αυτό που προσφέρεις ίσως αναρωτιέσαι ποιος/α είσαι και τι θέλεις στα αλήθεια από την ζωή σου. Να μείνεις και να συνεχίσεις το δρόμο που έχεις πάρει μέχρι τώρα ή να ακολουθήσεις ένα καινούργιο; Είσαι στη δουλειά που θέλεις; Οι φιλοδοξίες σου είναι ίδιες με τότε που ξεκίνησες; Τα κατάφερες και τι σημαίνει τα καταφέρνω; Πιθανόν υπάρχει μια τεράστια επαγγελματική αγωνία που η γκάμα της ξεκινάει από το αν θα επιβιώσεις επαγγελματικά, περνάει από μια δυσφορία για την υπάρχουσα δουλειά και φτάνει μέχρι την αίσθηση ότι θέλεις να κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό.

Αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για μια κομβική περίοδο που όμως χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου προτού πάρεις οποιαδήποτε σοβαρή απόφαση ότι ο Ποσειδώνας δημιουργεί αυταπάτες, αβεβαιότητα, σύγχυση, ανεδαφικές φαντασιώσεις, παρασύρει σε λάθος επιλογές, σε παραμυθιάζει με λίγα λόγια.

Ο Ποσειδώνας δημιουργεί αυταπάτες μεγαλείου και υπέρμετρες φιλοδοξίες και εντείνει το συναίσθημα εις βάρος της λογικής. Αναποδιές, εμπόδια, αποτυχίες, θυσίες πολλές φορές συνοδεύουν αυτή την διέλευση. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε απογοητεύσεις που πληγώνουν το εγώ μας, όπως στην περίπτωση κάποιου συναδέλφου που παίρνει μια θέση που περιμέναμε ότι ήταν σίγουρα δική μας. Ή ένα αφεντικό,  ή υπάλληλος να περνάει μια δύσκολη επαγγελματική περίοδο οπότε χρειάζεται κατανόηση ή συμπαράσταση, ή η δουλειά η ίδια να βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της λόγω οικονομικών προβλημάτων, πτώχευσης, συγχώνευσης κλπ.

Πολλές φορές οι επαγγελματικές δυσκολίες μοιάζουν παράλογες χωρίς να μπορείς να καταλάβεις γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Είναι δύσκολο να αλλάζει η ζωή σου και να μην μπορείς να κάνεις κάτι. Φυσικά ό,τι τελειώνει δημιουργεί αμέσως την νέα κατάσταση- ωστόσο η μετάβαση είναι επώδυνη. 

 *αφορά για το 2018 κυρίως:  

Δίδυμους γεννημένους 2,3,4,5,6,7 Ιουνίου

*Και όσους έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 11ο έως και  17ο

 

Παρθένοι

Οι στενές διαπροσωπικές σχέσεις είναι αυτές που επηρεάζονται με την διέλευση του Ποσειδώνα.  Κάποιες από αυτές τις εμπειρίες δεν είναι εύκολες αλλά προσφέρουν τη δυνατότητα να αποκτήσεις μεγαλύτερη συνείδηση του εαυτού σου και των σχέσεων που δημιουργείς. Ακόμα και αν βρίσκεσαι σε σχέση υπάρχει πιθανότητα να γνωρίσεις κάποιον/α που θα ερωτευθείς.  Το πιθανότερο είναι να μην βλέπεις ξεκάθαρα αυτόν ή αυτήν που γνώρισες. Η επιθυμία για μια ερωτική ιστορία που μας βγάζει από την πραγματικότητα και τη ρουτίνα είναι τόσο μεγάλη και τυφλή που δεν έχει σημασία ποιος είναι στην πραγματικότητα ο άλλος αλλά τι φανταζόμαστε εμείς ότι είναι. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις παραμονεύει η απογοήτευση.

Ο Ποσειδώνας φέρνει στη ζωή μας ανθρώπους που είτε ξεγελάνε είτε κρύβουν είτε δεν είναι αυτό που φαίνονται, ή παρουσιάζονται. Ωστόσο αυτοί που έλκουμε αντιπροσωπεύουν ένα ανεξερεύνητο κομμάτι του εαυτού μας που ήρθε η εποχή να συνειδητοποιήσουμε, να αντιμετωπίσουμε ή να ανακαλύψουμε. Μπορεί να ερωτευθούμε ένα καλλιτέχνη οπότε είμαστε έτοιμοι να εξερευνήσουμε την δημιουργική μας πλευρά. Ή ένα έντονα θρησκευόμενο πρόσωπο οπότε είναι ώρα να συνδεθούμε με το ιερό μέσα μας, ή να καλλιεργήσουμε τις μεταφυσικές μας ανησυχίες. Εάν ερωτευθούμε κάποιον/α που μας εξαπατά και μας προδίδει χρειάζεται να εξετάσουμε περισσότερο συνειδητά την δική μας ικανότητα να εξαπατάμε και να προδίδουμε.

Οι σχέσεις θύτη/θύματος- θύματος/σωτήρα είναι συνηθισμένες με αυτή την διέλευση. Ίσως σχετιστείς με ανθρώπους που χρειάζονται σωτηρία- κάποιος/α που έχει θέματα με το αλκοόλ ή της εξαρτήσεις, ή βρίσκεται σε κατάθλιψη, σε σύγχυση, σε κρίση. Ο/η σύντροφος είναι πιθανόν να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα εξ αιτίας χρημάτων, υγείας, ή εργασίας και χρειάζεται στήριξη, φροντίδα και κατανόηση. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ερωτευθείς κάποιον/α που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να ανταποδώσει, φεύγει, είναι ήδη δεσμευμένος/η, δεν γίνεται να είστε μαζί. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να είμαστε εμείς που χρειάζεται να σωθούμε και ονειρευόμαστε κάποιον/α που θα μας σώσει. Προσοχή στις επαγγελματικές συμφωνίες, συνεταιρισμούς, συνεργασίες- ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

*αφορά για το 2018 κυρίως:  

Παρθένους γεννημένους 6,7,8,9,10

*Και όσους έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 11ο έως και  17ο

 

Τοξότες

Με τον Ποσειδώνα να διελαύνει τους Ιχθύς σε ένα νευραλγικό για σένα ηλιακό οίκο έχεις μπει σε μια διαδικασία στην οποίο ανακαλύπτεις με έκπληξη ότι δεν ξέρεις επακριβώς ποιος/α είσαι ή γιατί κάνεις ό,τι κάνεις ή ποιος είναι ο σκοπός και το νόημα της ζωής σου. Ως Τοξότης που αποφεύγει να ξύνει πληγές ή να κατεβαίνει σε ψυχολογικά βάθη που έχουν σκοτάδι αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η πολύμηνη περίοδος είναι δυσάρεστη και επώδυνη. Και κυρίως είναι μια περίοδος που νιώθεις τη γη να ανοίγει κάτω από τα πόδια σου χωρίς να ξέρεις που θα βρεθείς.

Χαμένος/η και με την ανάγκη να αποσυρθείς κοινωνικά ώστε να δεις τι συμβαίνει αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι κάθε τρόπος που αντιμετώπιζες μέχρι τώρα τη ζωή σου απλώς δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα δεν ισχύει εντελώς τίποτα σε κανένα τομέα της ζωής σου.  Ό,τι σε σήκωνε το πρωί από το κρεβάτι για να τρέξεις επαγγελματικά, ό,τι σου έδινε ευχαρίστηση στις σχέσεις, ό,τι προσδοκούσες, έλπιζες και επιθυμούσες φαίνεται ότι έκαναν τον κύκλο τους και δεν ξέρεις με τι να τα ανταλλάξεις. Η διαδικασία είναι αργή και υπόγεια- μεταξύ θλίψης, αγωνίας και μειωμένης σωματικής δύναμης προσπαθείς να επανεκκινήσεις τη ζωή σου σε καινούργια λωρίδα.

Αυτή η διέλευση συμπίπτει με θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, το σπίτι και την προσωπική ζωή. Με κάποιου είδους θυσία, ή απογοήτευση, ή δυσφορία: κάτι συμβαίνει μέσα στην οικογένεια και σε στεγνώνει. Κάποιος- γονιός, σύζυγος, παιδί, συγκάτοικος- περνάει μια δύσκολη εποχή και χρειάζεται υποστήριξη. Ίσως υπάρχει σύγκρουση μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής- η οικογενειακή/ προσωπική ζωή ίσως είναι απαγορευτική για τις επαγγελματικές σου επιδιώξεις.

Υπάρχει περίπτωση εξαπάτησης- κάποιος που ζει μαζί μας, ή είναι κοντά μάς εξαπατά- συνειδητά ή ασυνείδητα, ή κάποιος επαγγελματικά υπόσχεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ή η επαγγελματική ζωή είναι πηγή απογοήτευσης. Ακόμα και το ίδιο το σπίτι μπορεί να γίνει  πρόβλημα, ή εξαναγκάζεσαι να το αφήσεις. Ένα διαζύγιο, ένας χωρισμός, μια απώλεια δημιουργούν διάλυση της οικογένειας.  Κάτι τελειώνει, ή  πολλές φορές μάς επιβάλλεται παρά τη θέλησή μας. Ό,τι κι αν συμβεί  η ουσία είναι μία: να στρέψεις την προσοχή στην ψυχή σου και τις ανάγκες της.  

*αφορά για το 2018 κυρίως:  

Τοξότες γεννημένους 3,4,5,6,7,8 Δεκεμβρίου

*Και όσους έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 11ο έως και  17ο

 

Ιχθύες

Ο κυβερνήτης του ζωδίου σου Ποσειδώνας είναι εδώ προκαλώντας τη διάλυση της αίσθησης που έχεις για τον εαυτό σου και τη ζωή. Ο παλιός εαυτός σου υποχωρεί κι αυτή η διαπίστωση σού δημιουργεί αποπροσανατολισμό και σύγχυση. Αν ήξερες ποιος/α είσαι και τι ακριβώς ήθελες από τους ανθρώπους, τις σχέσεις και τη ζωή σου τώρα δεν είσαι σίγουρος/η για τίποτα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να δεχτείς τη ρευστότητα, τη σύγχυση και να αφεθείς στο κύμα- πράγμα εξαιρετικά δύσκολο.

Πρόκειται για μία από τις πιο επώδυνες διελεύσεις αφού ανακινεί θέματα εγκατάλειψης, δυσφορίας για την πραγματικότητα και απογοήτευση. Είναι μια εποχή που παρασυρόμαστε σε σχέσεις θύματος/σωτήρα. Είναι  εύκολο να αντιληφθείς με ποιο ρόλο ταυτίζεσαι – όχι μόνο γιατί αισθάνεσαι χαμένος/η αλλά γιατί επίσης ενεργοποιούνται παλιά τραύματα που δημιουργήθηκαν νωρίς στη ζωή σου. Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης νιώθεις αδύναμος/η, μικρός/η, χαμένος/η κι αναζητάς κάποιον/α να σε σώσει, να σε αναλάβει, να σε γιατρέψει. Το άλλο πρόσωπο συνήθως δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του σωτήρα- αργά ή γρήγορα σε απογοητεύει. 

Το να υποδυθείς από την άλλη πλευρά εσύ τον σωτήρα  αποτελεί μεγάλο πειρασμό αφού η συμπόνια και η ανιδιοτελής αγάπη γίνονται πιο έντονες. Είσαι ευαίσθητος/η στους άλλους, έτοιμος/η να βοηθήσεις, με τα όρια του εαυτού να διαλύονται και με τη διάθεση να χαθείς μέσα στον άλλο, χωρίς να μπορείς να διακρίνεις ποιος είναι αυτός που θέλεις να σώσεις με αποτέλεσμα να αφήνεσαι σε μια σχέση που σε άλλη περίοδο δεν θα διανοούσουν καν να αφεθείς. Αυτός/η  που ερωτεύεσαι, ή που θέλεις να σώσεις μπορεί να είναι ένας/μία εντελώς και από όλες τις απόψεις ακατάλληλος άνθρωπος. Έχε υπόψη σου ότι ο Άλλος που μπαίνει στη ζωή σου στη διάρκεια αυτής της διέλευσης δεν είναι ιδανικός, δεν είναι ο Μπαμπάς, ή η Μαμά που σε αγαπάνε ανυστερόβουλα, ότι ο ρομαντισμός σου  δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πρόσεχε τι υπόσχεσαι, τι σου υπόσχονται σε ερωτικές και επαγγελματικές σχέσεις- το ουράνιο τόξο που έχεις την τάση να βλέπεις έχει παγίδες. Πρόσεξε επίσης την υγεία σου. Απόφυγε εθισμούς- ποτό, ναρκωτικά, ηρεμιστικά- που θεωρείς ότι σε βοηθάνε να αντέξεις το ρεαλισμό της πραγματικότητας που σου προκαλεί δυσαρέσκεια. Ναι, θέλεις να κοιμάσαι παρά πάνω, αισθάνεσαι πιο κουρασμένος/η από ότι συνήθως, έχεις αϋπνίες και λαχταράς να κρυφτείς σε μια αγκαλιά μέχρι να τελειώσει αυτή η διέλευση. Αν είσαι δημιουργός οποιουδήποτε είδους δημιούργησε. Αν όχι, βρες, ανακάλυψε, διοχέτευσε την ανάγκη σου για όνειρα, φαντασία και διέξοδο σε κάτι που σε κάνει να νιώθεις πληρότητα, ευχαρίστηση, ικανοποίηση.

*αφορά για το 2018 κυρίως:  

Ιχθύες γεννημένους 2, 3, 4, 5, 6,7,8 Μαρτίου

*Και όσους έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 11ο έως και  17ο

ΣΧΟΛΙΑ