Διέλευση Ποσειδώνα, μια γρήγορη υπενθύμιση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

*αφορά για το 2018 κυρίως τους:  

Ιχθύες γεννημένoυς 2, 3, 4, 5, 6,7,8 Μαρτίου

Δίδυμοι γεννημένους 2,3,4,5,6,7 Ιουνίου

Παρθένοι γεννημένους 6,7,8,9,10

Τοξότες γεννημένους 3,4,5,6,7,8 Δεκεμβρίου

*Και όσους έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 11ο έως και  17ο

 

Ο Ήλιος συμβολίζει την αίσθηση του εαυτού μας ως μοναδικού, ξεχωριστού και αυθεντικού ανθρώπου. Όταν ο Ποσειδώνας κάνει μια δύσκολη όψη με τον Ήλιο/ζώδιο διαλύει τα όρια του εγώ μας και μας ζητάει να αφήσουμε πίσω μας ή να παραιτηθούμε από κομμάτια του εαυτού και της ταυτότητάς μας ώστε να δημιουργήσουμε χώρο για το καινούργιο.

Ο Ποσειδώνας δημιουργεί ψευδαισθήσεις, σύγχυση και αμφιβολίες. Μπορεί πιθανόν πριν τη διέλευσή του να αισθανόμαστε κύριοι της ζωής μας έχοντας τα πάντα υπό έλεγχο ή αναλαμβάνοντας δράση όποτε χρειάζεται αλλά υπό την επιρροή του Ποσειδώνα τα εξωτερικά γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο: ΔΕΝ έχουμε κανένα έλεγχο στη ζωή μας. Μια προαγωγή που περιμέναμε πηγαίνει σε κάποιον άλλο, ή χάνουμε μια δουλειά που θεωρούσαμε σίγουρη, μια σχέση που σήμαινε πολλά μάς απογοητεύει, ένας έρωτας αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει για διάφορους λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μας.

Η ενέργειά μας πέφτει κατακόρυφα, η λίγη κούραση γίνεται μεγάλη κούραση, οι ώρες του ύπνου αυξάνονται, αισθανόμαστε ληθαργικοί και η διάθεση για απόδραση από την καθημερινότητα- που γίνεται ξαφνικά αφόρητη με την πρακτικότητά της- γίνεται εμμονή. Σε πολλές περιπτώσεις δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως εξωτερικά, τουλάχιστον εμφανές, αλλά νιώθουμε δυσφορία, αισθανόμαστε χαμένοι και ανίκανοι να συνεχίσουμε όπως πριν. Κάτι πρέπει να διαλυθεί, κάτι πρέπει να γεννηθεί- αυτό είναι το αίτημα του Ποσειδώνα. Φυσικά και εύκολα λέγεται δύσκολα γίνεται αφού δοκιμάζονται σκληρά η πίστη και η ελπίδα.

Η παγίδα του Ποσειδώνα: δημιουργεί τέτοιου είδους αυταπάτες που γλιστράμε πολύ εύκολα σε σχέσεις στις οποίες λειτουργούμε ως θύματα, σωτήρες ή μάρτυρες. Ερωτευόμαστε δηλαδή αυτόν ή αυτήν που για οποιοδήποτε λόγο ΔΕΝ μπορούμε να έχουμε ή η σχέση δεν μπορεί να εξελιχθεί, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η θυσία μας θα κάνει τη σχέση να λειτουργήσει- η αγάπη στο τέλος θα νικήσεις, ΔΕΝ.

ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΊΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ– είτε στον έρωτα είτε στις επαγγελματικές προτάσεις είτε σε σημαντικές αγορές, οπουδήποτε με οποιονδήποτε  πρόσεξε γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περπατήσεις σε μια ομίχλη που κρύβει λύκους μεταμορφωμένους σε Κοκκινοσκουφίτσες.

Ναι, η πραγματικότητα γίνεται μια άγνωστη χώρα που όσοι βρίσκονται υπό την επιρροή του Ποσειδώνα αρνούνται να εξερευνήσουν ή να αντέξουν, ο έρωτας μοιάζει με μια πηγή μαγική που μόλις πάνε να πιούνε αντιλαμβάνονται ότι είναι αντικατοπτρισμός, οι ευκαιρίες  που πέφτουν από τον ουρανό μεταμορφώνονται σε λίγο σε απογοήτευση. Έχε ανοιχτά τα μάτια. Ορθάνοιχτα.

 

ΣΧΟΛΙΑ