Εαρινή Ισημερία, ο Ήλιος στον Κριό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Nέα αστρολογική χρονιά- Εαρινή Ισημερία

 

Η Εαρινή Ισημερία που σημαίνει ίση μέρα ίση νύχτα αποτέλεσε μια σημαντική ημερομηνία για πολλούς πολιτισμούς σηματοδοτώντας την πρώτη μέρα του χρόνου. Η μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας χτίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε το πρόσωπό της να βλέπει προς τον ανατέλλοντα Ήλιο της Εαρινής Ισημερίας.

Είναι μια σημαντική μέρα για τους αστρολόγους καθώς συμβολίζει την αρχή της Αστρολογικής Χρονιάς ενώ εορτάζεται και η Διεθνής Ημέρα Αστρολογίας.

 

Ο Ήλιος περνάει στον Κριό σήμερα 20.3 στις 18:17΄

Ο Κριός εκφράζει την μοναδικότητα της ταυτότητάς μας

είναι η δύναμη μέσα μας που μας απελευθερώνει

από την τυραννία της ενοχής και του λάθους και μας σπρώχνει σε δράση.
Ο Κριός είναι η πρωτόγονη ορμή της ζωής,

είναι η φωτιά που μάς κινητοποιεί όχι μόνο για να ζήσουμε ή να επιβιώσουμε

αλλά για να θριαμβεύσουμε πάνω στη ζωή.

Η Άνοιξη δεν μπορεί να περιμένει ούτε λεπτό παρά πάνω.

 

*Με βάση τον αστρολογικό χάρτη της εισόδου του Ήλιου στον Κριό διαπιστώνουμε ότι ο Ήλιος κάνει όψη τετραγώνου με τον κυβερνήτη του ζωδίου Άρη στον Αιγόκερω.  Μπορούμε να εικάσουμε ότι το πρώτο τέταρτο/τρίμηνο αυτής της αστρολογικής χρονιάς μπορεί να είναι  δύσκολο και εκρηκτικό για τις κυβερνήσεις και την εξουσία.

Σε προσωπικό επίπεδο  ο Άρης δημιουργεί την επιθυμία να καταφέρουμε ό,τι θέλουμε επιθετικά και ορμητικά. Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια δυσκολίες στις σχέσεις και κυρίως στις στενές διαπροσωπικές ή ερωτικές σχέσεις. Η τάση να μην  λαμβάνουμε υπόψη τα θέλω των άλλων έχει σαν αποτέλεσμα ένταση, παρορμητικότητα, συγκρούσεις και εκρήξεις. Η φόρα και ωμός δυναμισμός πιθανόν φοβίζουν τους γύρω που αντιδρούν, δημιουργούν εμπόδια, αντιστέκονται. Να έχουμε κατά νου ότι  η ανυπομονησία που εντείνεται μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά ως προς τις προσπάθειες μας.

Μια καλή διαχείριση αυτής της ενέργειας είναι να συνυπολογίσουμε στις ενέργειές μας την οπτική γωνία και τις αντιδράσεις των άλλων. Όσο κι αν είναι δύσκολος για πολλούς ο συμβιβασμός πιθανόν να είναι η πιο ευφυής στάση αυτή την περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ