ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ, Συναστρία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ήλιος του/της με τη Σελήνη του/της

Είναι ένας κλασικός συνδυασμός στη συναστρία κι είναι ένας εξαιρετικός δείκτης συμβατότητας – εννοείται ότι χρειάζονται κι άλλοι, αλλά o Ήλιος τους ενός με τη Σελήνη του άλλου ανήκoυν στα μεγάλα συν της συναστρίας, όπως και οι όψεις μεταξύ Άρη και Αφροδίτης. Με τον Ήλιο αρσενικό πλανήτη και τη Σελήνη θηλυκό (Ήλιος/Σελήνη ονομάζονται κανονικά Φώτα και δεν είναι πλανήτες, αλλά τους λέμε πλανήτες για να συνεννοούμαστε), συνήθως κάποιοι λένε ότι καλό είναι ο Ήλιος να ανήκει στον άντρα και η Σελήνη στη γυναίκα του ζευγαριού. Όμως και ο αντίστροφος συνδυασμός, δηλαδή ο Ήλιος της γυναίκας να κάνει όψη με τη Σελήνη του άντρα, είναι εξίσου ισχυρός και δυνατός. Στη δεύτερη περίπτωση (Ήλιος της γυναίκας, Σελήνη του άντρα) σημαίνει ότι η γυναίκα είναι ικανή να φωτίσει, να κινητοποιήσει, να δραστηριοποιήσει την ιδέα που έχει ο άντρας για την ιδανική γυναίκα.

Όσο για τον Ήλιο του άντρα (σε όψη με τη Σελήνη της γυναίκας) δείχνει ότι κινητοποιεί, φωτίζει, κινητοποιεί τη Σελήνη της γυναίκας δίνοντάς της πληρότητα, αφού τονίζει, ενισχύει και ικανοποιεί τη θηλυκότητά της και τις συναισθηματικές της ανάγκες, ενώ η γυναίκα ανταποδίδοντας φέρνει στην επιφάνεια όλα τα ηλιακά χαρακτηριστικά του άντρα, κάνοντάς τον να νιώθει αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του.

Ο Άρης του/της με την Αφροδίτη του/της

Είναι μία από τις πρωταρχικές όψεις μεταξύ του ζευγαριού που δείχνουν συμβατότητα σε ένα φυσικό επίπεδο – στην έλξη μεταξύ τους δηλαδή.

Σε μια συντροφική σχέση αυτή η όψη δείχνει ότι ο ένας έλκεται από τον άλλο με ένα ζωικό μαγνητισμό. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι καλές όψεις μεταξύ Άρη και Αφροδίτης σε ένα ζευγάρι αποτελούν εχέγγυο για ένα γάμο ή για μια επιτυχημένη συμβίωση, αφού μιλάμε για σεξουαλική κατά βάση συμβατότητα.

Φυσικά και η σεξουαλικότητα σε μια σχέση είναι ουσιαστική, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, διατηρεί τη φλόγα αναμμένη, αλλά δεν αρκεί. Ιδανικά ο Άρης και η Αφροδίτη του ενός θα πρέπει να κάνουν όψεις με τον Άρη και την Αφροδίτη του άλλου.

Τώρα, αφού ο Άρης μιας γυναίκας παρουσιάζει το αντρικό ιδεώδες της, δηλαδή τον άντρα που θέλει, επιθυμεί και τη ζωντανεύει σεξουαλικά, και η Αφροδίτη το γυναικείο ιδεώδες ενός άντρα που τον ελκύει και τον γοητεύει, καλό θα είναι ο Άρης μιας γυναίκας να συνδέεται με την Αφροδίτη ενός άντρα και όχι το αντίθετο, γιατί αλλιώς αντιμετωπίζουμε δυσαρμονίες στους ρόλους. Ωστόσο, οι ρόλοι, το αρσενικό και θηλυκό στοιχείο κάθε άντρα και γυναίκας, δεν υπόκεινται πια σε παραδοσιακούς διαχωρισμούς. Ένας άντρας μπορεί να είναι πιο παθητικός και μια γυναίκα πιο ενεργητική ή οι διαβαθμίσεις αρσενικού θηλυκού να παίζονται ανεξαρτήτως φύλου.

ΣΧΟΛΙΑ

Ερμής: είσαι οι σκέψεις σου

Το μυαλό μας (Ερμής) παίζει τεράστιο ρόλο στον προσδιορισμό και στην απεικόνιση του κόσμου γύρω μας. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Ερμής: είσαι οι σκέψεις σου

Ερμής: είσαι οι σκέψεις σου

Το μυαλό μας (Ερμής) παίζει τεράστιο ρόλο στον προσδιορισμό και στην απεικόνιση του κόσμου γύρω μας. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!