Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύς 26.2.17

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 Έκλειψη Ηλίου στις 8ο 12´των Ιχθύων (26.2, 16:59´)

 

Αυτή η έκλειψη Ηλίου που επηρεάζεται έντονα από τους Ιχθύς μάς ρίχνει στα βαθιά νερά δημιουργώντας μια ρευστή, γεμάτη ασάφεια, διστακτικότητα και αμφιβολίες περίοδο όπου ο συναισθηματισμός είναι έντονος και ανεξέλεγκτος.  Να σημειωθεί ότι κατά την έκλειψη και γύρω από αυτήν δεν υπάρχει ούτε ένας από τους μεγάλους πλανήτες σε σταθερό ζώδιο γεγονός που επιτείνει την αστάθεια και τη σύγχυση.

 

Αυτή η έκλειψη στους Ιχθύς είναι και η τελευταία του κύκλου των εκλείψεων στον άξονα Ιχθύων/Παρθένου σηματοδοτώντας το τέλος μιας περιόδου και την έναρξη μιας νέας. Με τον Νότιο Δεσμό παρόντα σε αυτή την έκλειψη χρειάζεται να έχουμε ανοιχτά τα μάτια, την καρδιά και τη συνείδηση σε εκλάμψεις και αποκαλύψεις που σχετίζονται με συμπεριφορές μας που συνδέονται με ηττοπάθεια, εξιδανίκευση, ιδεαλισμό, αυταπάτες, φρούδες ελπίδες, απόδραση, εθισμούς, κακές συνήθειες, φαντασιώσεις, ανεκπλήρωτα όνειρα και εξωπραγματικές προσδοκίες. Τέτοιου είδους συμπεριφορές, αντιδράσεις και συνειδητοποιήσεις έρχονται στην επιφάνεια ή φωτίζονται ώστε να δημιουργήσουν αλλαγές.

Αυτή η υδάτινη αλμυρή έκλειψη μπορεί να φέρει προσωρινά  απελπισία, μελαγχολία, να μας πιέσει για την αναζήτηση του νοήματος που μας διαφεύγει, να μας ωθήσει σε βουτιές στο παρελθόν, σε ενοχές, τύψεις, απογοητεύσεις που περνάνε από το μυαλό και την καρδιά μας σαν ένα καραβάνι από φαντάσματα που σέρνουν τις αλυσίδες τους. Αν τα δάκρυα ανακουφίζουν άφησέ τα να κυλήσουν- είναι λύτρωση να αποχαιρετάς το παρελθόν λέγοντας ό,τι συνέβη καλώς συνέβη.  

Οι Ιχθύες είναι το δωδέκατο ζώδιο, το άλφα και το ωμέγα της πνευματικής διαδρομής, το Ένα από το οποίο όλα προέρχονται και στο οποίο όλα επιστρέφουν. Στο τέλος του ζωδιακού επιστρέφουμε στον Κήπο της Εδέμ και συνειδητοποιούμε ότι ποτέ δεν είχαμε εκδιωχθεί.

Στους Ιχθύς κατά την Έκλειψη βρίσκονται ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, ο Ποσειδώνας, ο Χείρων, η Αθηνά  (Pallas) και ο Νότιος Δεσμός:  ο αστρολογικός χάρτης που δημιουργεί η έκλειψη  μιλάει για μια συλλογική βάπτιση. Να αφεθούμε σε μια θάλασσα αισθημάτων από όλους προς όλους για όλα. Δεν υπάρχει παρελθόν, δεν υπάρχει μέλλον, ούτε φόβος, ενοχές, όρια, λογική, ρεαλισμός. Μέσα από απώλειες, θυσίες και πόνο αντιλαμβανόμαστε από τι είμαστε φτιαγμένοι. Ανακαλύπτουμε αυτό που θέλουμε όταν το χάνουμε,  όταν το στερούμαστε, ή καταλαβαίνοντας ότι ποτέ δεν το είχαμε. Πέφτουμε στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο για να αναδυθούμε Καθαροί Πια.

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης η Σελήνη κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα θυμίζοντας μας ότι  απογυμνώσαμε τα πάντα από το μυστηριώδες και το θαυμαστό. Αποστρέψαμε το βλέμμα από το ιερό και μείναμε να λατρεύουμε την ύλη με αποτέλεσμα να στεγνώσουμε σε μια «εγκεφαλοκρατούμενη έρημο». Ναι είναι εποχή επίσης που είναι ανάγκη να διακρίνουμε ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Ο παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων ο Δίας (στον Ζυγό)  κάνει αντίθεση με τον Ουρανό (στον Κριό) και τετραγωνίζει τον Πλούτωνα ( στον Αιγόκερω) δημιουργώντας ένα Ταφ-τετράγωνο με τη συμμετοχή του Άρη (στον Κριό) που δίπλα στον Ουρανό πυροδοτεί αυτή τη δύσκολη και εκρηκτική όψη που αφορά όλους μας βεβαίως αλλά ειδικότερα τους γεννημένους στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου και στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου Κριούς/Ζυγούς/Καρκίνους/Αιγόκερους ή όσους έχουν σε αυτά τα ζώδια ωροσκόπους και πλανήτες από 17ο -23ο.

Διανύουμε μια καυτή περίοδο  με δυνατά αισθήματα και δυνατούς φόβους. Εκτός από ακραία κλιματολογικά και περιβαλλοντικά γεγονότα είναι πολύ πιθανές ακραίες συμπεριφορές, με γκάμα που εκτείνεται από επικίνδυνη οδήγηση μέχρι έντονες, αλλοπρόσαλλες συναισθηματικές αντιδράσεις και γεγονότα: απολύσεις, παραιτήσεις από δουλειές, απότομοι χωρισμοί, ξαφνικοί έρωτες, δημόσιες διαμάχες, έντονη παρουσία της αστυνομίας, ή εξεγέρσεις, παράλογες δημόσιες δηλώσεις, συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, δυναμικές διεκδικήσεις, ξεσπάσματα και εκρήξεις- κυριολεκτικές και συναισθηματικές.

Η έκλειψη κάνει σύνοδο με τον κυβερνήτη της Ποσειδώνα αυξάνοντας την ευαισθησία. Στο σκοτάδι οι αισθήσεις οξύνονται. Βλέπουμε στο σκοτάδι, προαίσθημα και η έκτη αίσθηση είναι εδώ. Η έντονη παρουσία πλανητών και σημείων στους Ιχθύς μας καλεί να οξύνουμε την έκτη μας αίσθηση και τη διαίσθησή μας με την οποία μπορούμε να προσεγγίσουμε διαστάσεις και πραγματικότητες πέραν του φυσικού κόσμου. Σαν ραδιοφωνικός δέκτης, ή σαν κεραία, μπορούμε να συντονιστούμε με εκατομμύρια κανάλια και συχνότητες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές πραγματικότητες, πολλές διαστάσεις, πολλά επίπεδα συνειδητότητας. Στους Ιχθύς η λογική και η αιτία διαλύονται. Δεν υπάρχει αληθινό παρελθόν ή μέλλον, δεν υπάρχει χωρισμός, ούτε σωστό ή λάθος. Στους Ιχθύες βρισκόμαστε στη χώρα της Ενότητας: «Όλα σε ένα και ένα σε Όλα».

Οι Ιχθύες συμβολίζουν το Άφατο, το πέραν των λέξεων, των συλλήψεων, των πεποιθήσεων. Η Νέα Σελήνη/Έκλειψη μάς καλεί να ξεχάσουμε τα κουτιά της λογικής μας και να κολυμπήσουμε στην καρδιά.

Αυτή η έκλειψη στους Ιχθύς μου φέρνει στη σκέψη μια φράση του Γιώργου Σεφέρη (Ιχθύς) από τα ημερολόγιά του: «Ύστερα από τόσους χωρισμούς έγινα άλλος άνθρωπος. Α, να σε ξαναγαπήσω. Ο πόθος μου να σε ξαναγαπήσω είναι πιο δυνατός από την αγάπη μου».

 

*Η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο Ιχθύες/Παρθένους/Διδύμους και Τοξότες και όσους έχουν ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 6ο-10ο.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ