Ένα υστερόγραφο για τη νέα Σελήνη στους Ιχθύς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Για τη νέα Σελήνη στους Ιχθύς σήμερα στις 17 Μαρτίου, 15:13´

 

Με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ποσειδώνα  και τον Χείρωνα στους Ιχθύς δημιουργείται μια τεράστια συμπαντική πύλη σε υψηλότερες διαστάσεις. Αυτοί οι πλανήτες στους Ιχθύς τονίζουν ότι η αποδοχή και όχι ο χρόνος θεραπεύει όλα τα τραύματα. Η κριτική και η απογοήτευση κλείνουν την καρδιά μας και μας αρρωσταίνουν κυριολεκτικά. Ποιον, λοιπόν, ή τι χρειάζεται να συγχωρήσεις;

Πώς μπορούμε να εξερευνήσουμε και να περπατήσουμε σε αυτούς τους μυστήριους τόπους ασφαλείς και γεροί; Με διαλογισμό, προσευχή, ενατένιση, ή διαβάζοντας ιερά βιβλία, με όνειρα, τέχνη, θέατρο, ποίηση και χορό, ή με κηπουρική, θεραπείες, μέσα στη φύση ή με σιωπή, κάνοντας πράγματα που αγαπάμε, ευγνωμονώντας τη ζωή, βοηθώντας τους άλλους, με αλληλεγγύη και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους άλλους. Ακολούθησε το ένστικτο και τη διαίσθησή σου. Δώσε τροφή στην ψυχή σου.

Ποια πιστεύω σε κρατάνε πίσω; Τι δεν είναι πια αλήθεια για σένα; Τι δεν ήταν ποτέ αλήθεια; Συγχώρεσε τον εαυτό σου. Συγχώρεσε τους άλλους. Δείξε ευγνωμοσύνη σε ό,τι και όποιον σε δίδαξε κάτι, έστω κι αν σε πόνεσε. Σε αυτή τη δύσκολη αλλά ευσπλαχνική νέα Σελήνη  χρειάζεται να θυμόμαστε ότι η αγάπη που ψάχνουμε είναι μέσα μας. Εμπεριέχουμε την αγάπη. Ή όπως είπε ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης: «Αυτός που δουλεύει με τα χέρια του είναι εργάτης. Αυτός που δουλεύει με τα χέρια και το μυαλό είναι τεχνίτης. Αυτός που δουλεύει με τα χέρια και το μυαλό και την καρδιά του είναι δημιουργός».

ΣΧΟΛΙΑ