Επιστροφή Κρόνου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επιστροφή Κρόνου έχουν οι γεννημένοι μεταξύ 14 Φεβρουαρίου 1988 έως 6 Φεβρουαρίου 1991- εκτός από το διάστημα από 10 Ιουνίου 1988 έως 12 Νοεμβρίου 1988 που ο Κρόνος επέστρεψε ανάδρομος στον Τοξότη.

 

Ο Κρόνος κάθε περίπου 29,5 περίπου χρόνια επιστρέφει στο ίδιο σημείο που βρισκόταν όταν γεννηθήκαμε. Αυτό σημαίνει ηλικιακά ότι έχουμε Κρόνια επιστροφή στα τέλη των 20 μας, των 50 μας και των 80 μας. Η πρώτη επιστροφή του Κρόνου στα τέλη των 20 μας είναι πιθανόν η πιο πιεστική και η πιο καθοριστική. Είναι πιο πιεστική γιατί ερχόμαστε για πρώτη φορά σε επαφή με ένα αυστηρό, περιοριστικό, κρίσιμο πλανήτη που επιστρέφει στην αρχική του θέση. Πρόκειται για εποχή που συνειδητοποιούμε όλο το εύρος της πραγματικότητας, άμεσης επαφής με το ρεαλισμό της καθημερινότητας, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους περιορισμούς και τα όρια μας, που χρειάζεται να ξεπεράσουμε  έντονα εμπόδια,  καθυστερήσεις και δυσκολίες, που ο χρόνος φαίνεται να επιβραδύνεται, που αντιλαμβανόμαστε με φόβο και αγωνία ότι πολλά από τα όνειρα και πολλές από τις ιδέες της νεότητας δεν ισχύουν κι  ότι κάθε τι που θέλουμε να υλοποιήσουμε χρειάζεται έξτρα προσπάθεια, μεγάλη υπομονή και επιμονή, αποθέματα ψυχραιμίας και προσήλωση στον στόχο με τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας να έρχονται δεύτερες. Νιώθουμε για πρώτη φορά επίσης και με μελαγχολία και θλίψη  τη θνητότητά μας και τη φθορά- είναι η πρώτη έντονη ήττα του ναρκισσισμού μας και της αίσθησης παντοδυναμίας που έχουμε.

Στην πρώτη επιστροφή Κρόνου αναγκαζόμαστε να δώσουμε περιεχόμενο και σχήμα στο χαρακτήρα μας, τις επιδιώξεις μας, τους σκοπούς μας, στη ζωή μας. Σε προσωπικό επίπεδο, οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό χρειάζεται να δηλώσουμε το ποιοι είμαστε, τι θέλουμε να κάνουμε, με τι τρόπο, πως, πότε. Αναλαμβάνουμε δηλαδή την ευθύνη του εαυτού μας και των επιλογών μας για πρώτη φορά τόσο συνειδητά στη ζωή μας. Είναι η περίοδος που ξεκινάμε συνήθως με αξιώσεις την επαγγελματική μας ζωή, ή που σταθεροποιείται ώστε να εξελιχθεί,  που σκεφτόμαστε σοβαρά τη δέσμευση και το γάμο, τα παιδιά και την οικογένεια.

Αυτοί που γεννήθηκαν στα τέλη του 80 και τις αρχές του 90 εκτός από τον Κρόνο στον Αιγόκερω  έχουν επίσης τον Ποσειδώνα ή και τον Ουρανό στον Αιγόκερω. Πρόκειται  για ένα εξαιρετικά εφευρετικό (Ουρανός) και (διαισθητικό) συνδυασμό που ο Κρόνος του προσφέρει τη δυνατότητα να πάρει σάρκα και οστά με όποιο τρόπο επιλέξουν. Όσοι έχουν γεννηθεί αυτή την περίοδο έχουν την δυναμική να ανανεώσουν τις κοινωνίες και να διαλύσουν ότι εμποδίζει το σύστημα να εξελιχθεί. Είναι ένα δύσκολο ασφαλώς έργο αλλά μπορούν να αφυπνίσουν αδιανόητες μέχρι τώρα πραγματικότητες και πιθανότητες για το μέλλον.  

Εάν έχεις λοιπόν Κρόνο στον Αιγόκερω αντιμετωπίζεις επισήμως την πρώτη Κρόνια επιστροφή σου από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου του 20-  μ’ ένα διάλειμμα όταν ο Κρόνος περάσει για  λίγο στον Υδροχόο πριν αρχίσει κανονικά τη διέλευσή του. Πρόκειται για το οριστικό τέλος της παιδικής ηλικίας (όχι του παιδιού μέσα σου), της παιδικότητας, της στήριξής σου από τους άλλους. Τώρα μπαίνεις εσύ στη θέση του οδηγού. Αναλαμβάνεις τη ζωή σου δημιουργώντας τη δική σου πραγματικότητα με τις εσωτερικές δυνάμεις που ανακαλύπτεις, συνειδητοποιείς και καλλιεργείς. Επί τρία περίπου χρόνια χτίζεις τη ζωή σου δημιουργώντας της γερά θεμέλια.

ΣΧΟΛΙΑ