Ερμής στον Καρκίνο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο Ερμής άφησε τους Διδύμους αρχίζοντας τη διέλευσή του στον υδάτινο Καρκίνο (21 Ιουνίου-6 Ιουλίου) σε μια θέση άβολη όπου ο λογικός Ερμής πέφτει σε μια συναισθηματική θάλασσα και γίνεται υποκειμενικός, η κρίση του θολώνει, η επικοινωνιακή του επιδεξιότητα επηρεάζεται από τη διάθεση της στιγμής. Ναι, οι συζητήσεις γίνονται θερμές, συναισθηματικές, εύθικτες, υποκειμενικές και η λογική υποχωρεί.

Ο Ερμής στον Καρκίνο βραχυκυκλώνεται από αισθήματα, παίρνει τα πάντα προσωπικά με αποτέλεσμα πολλές φορές οι συζητήσεις να καταλήγουν σε κόντρες, ή αντιπαραθέσεις, θυμό ή να δημιουργούν απωθημένα. Η επικοινωνία χρωματίζεται από περασμένες εμπειρίες και  μνήμες,  από γεγονότα χωρίς διάκριση ενώ και το περιβάλλον παίζει τεράστιο ρόλο στη διατύπωση των σκέψεων, των απόψεων ή γενικώς της συζήτησης- θετικό το περιβάλλον θετικές οι σκέψεις, αρνητικό το περιβάλλον σκοτεινές ή αρνητικές οι σκέψεις.

Ο Ερμής στον Καρκίνο είναι υπερευαίσθητος στους άλλους- τους «αισθάνεται» κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να νιώσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους αλλά και να εντοπίσει τα ευαίσθητα σημεία τους κι αυτά στα οποία πονάνε. Έτσι ο Ερμής στον Καρκίνο μπορεί να είναι ένας πειστικός ομιλητής ώστε να μην ξεφεύγει κανείς από τα δίχτυα του. Ξέρει ενστικτωδώς πώς να κάνει τον άλλο να νιώσει καλά, ή πώς να τον πληγώσει.

ΣΧΟΛΙΑ

Σκέψεις2

Τροφή για σκέψεις. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Σκέψεις2

Σκέψεις2

Τροφή για σκέψεις. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!