Εβδομαδιαίες προβλέψεις 19-26.3

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Οι προβλέψεις της εβδομάδας 

από  19-26 Μαρτίου

 

 Κριός (21 Μαρτίου  – 19 Απριλίου)

Από την μία πλευρά η Αφροδίτη στο ζώδιό σου προσθέτει ζωντάνια, την αισιοδοξία ότι ο κόσμος είναι ένα φιλικό μέρος με αξιαγάπητους ανθρώπους και σένα στο μέσον να μην περνάς απαρατήρητος/η  και από το άλλο Άρης, Κρόνος, Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε πιέζουν μέχρις ασφυξίας. Και ταυτόχρονα ξεκινάει ο Ερμής στην ανάδρομη πορεία του στο ζώδιό σου από23.3-14.4. Πόσο να ελαφρύνει Αφροδίτη αυτή την κρίσιμη περίοδο; Τι να κάνει όταν απογοητεύεσαι και νιώθεις ότι επαγγελματικές και συναισθηματικές σχέσεις σε βαραίνουν, σε καταπιέζουν, σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι χρειάζεται να τα καταφέρεις μόνος/η και χωρίς υποστήριξη επειδή οι άλλοι είτε δεν μπορούν να σε βοηθήσουν επειδή οι αποφάσεις σου είναι προσωπικές είτε είναι αυτοί για τους οποίους χρειάζεται να αποφάσεις τι θα κάνεις μαζί τους.

Πίσω από την επιφάνεια της ενήλικης συμπεριφοράς ξαναγίνεσαι, χωρίς να το θέλεις, ένα παιδί που η ζωή του εξαρτάται από τις διαθέσεις κάποιου μεγάλου. Είναι μια περίοδος που εκεί που θα παίρνεις  ανάσα ψιθυρίζοντας «Δόξα τω Θεώ», μια οικογενειακή σκηνή ή μια επαγγελματική δυσκολία θα σε κάνουν να φωνάζεις «Παναγιά Βοήθα». Εκεί που θα βυθίζεσαι στην αίσθηση της εγκατάλειψης θα πετάγεσαι όρθιος/α- «μα τι κάνω; Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή»- και θα τηλεφωνείς σε ανθρώπους που αγαπάς για να βρεθείτε το συντομότερο, ή θα αγαπάς περισσότερο αυτούς που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη σου. 

 

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Όταν πλανήτες διατρέχουν τον Αιγόκερω δεν παραδίνεσαι εύκολα στα αισθήματά σου. Είναι το μυαλό, οι ψύχραιμες αποφάσεις και οι προοπτικές στο κέντρο αυτή την περίοδο και όχι η καρδιά σου. Είναι ενοχλητικό όμως τη στιγμή που διώχνεις το διάβολο που σε πιέζει να υποκύψεις σε κάθε πειρασμό να θέλεις περισσότερο από ποτέ τον ενθουσιασμό μιας καινούργιας σχέσης, μια καινούργιας δουλειάς, την ανατριχίλα ενός υπέροχου μέλλοντος. Με την Αφροδίτη ωστόσο στον Κριό κάποιος/α μπορεί να σου ανεβάσει εκπληκτικά το ηθικό, ή μπορεί να εξιδανικεύσεις ένα πρόσωπο που σού αρέσει σε βαθμό να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο Αιγόκερως  συμβολίζει για σένα επίσης ταξίδια, σπουδές, εξωτερικό.

Υπάρχουν κενά αέρος; Ε ναι. Η ανάδρομη φάση του Ερμή στον Κριό (23.3-14.4) δημιουργεί εργασιακές καθυστερήσεις, εκνευρισμούς, προβλήματα, η καθημερινότητα σε καλεί να λύσεις πρακτικές εκκρεμότητες, το παρελθόν (εργασιακό ή συναισθηματικό) μπορεί να επανέρχεται για να διασαφηνιστεί ή για να εξηγηθεί ή για να μιληθεί και γενικότερα η ζωή μπαίνει σε slow motion.  

 

 Δίδυμοι (21 Μαΐου  – 21 Ιουνίου)

 Οι πλανήτες στον Αιγόκερω ή  8ο ηλιακό οίκο σου  μπορεί να είναι εξαιρετικά εκνευριστικοί ιδίως για τους Διδύμους που θέλουν να αντιμετωπίζουν τους δράκους κατά μέτωπο και απεχθάνονται τις σκιές. Υπάρχουν στιγμές όμως που δεν μπορείς να σιγήσεις τη διαίσθησή σου που λέει όχι σε ό,τι η καρδιά λέει ναι, ή που η λογική σου απορρίπτει, που σκέπτεσαι πόσο πληκτική και αδιάφορη είναι η ζωή όταν όπως τώρα τρέχεις πίσω από λογαριασμούς, έξοδα, οικονομικές αγωνίες και τράπεζες και πόσο απομυθοποιούνται οι σχέσεις όταν αρχίζουμε να μιλάμε για «δικό μου» και «δικό σου» και επί πλέον τα χρήματα που λείπουν καταλαμβάνουν το κέντρο της σκηνής.

Ακόμα και οι συναισθηματικές σου ανάγκες και επιθυμίες  σε ενοχλούν με την έντασή τους. Τέτοιες σκέψεις που μπορούν να κάνουν και χιονάνθρωπο να ανατριχιάσει δεν πρέπει να τις καταπιέσεις, αλλά αντίθετα να τις κατανοήσεις, να τις συζητήσεις, να τις κάνεις γνωστές προς όσους σε ενδιαφέρουν. Υ.Γ1. Ναι το σεξ είναι το μοναδικό αντίδοτο στο σκοτάδι. Και μερικά χρήματα στην τράπεζα.  Υ.Γ2. Με τον κυβερνήτη σου Ερμή ανάδρομο στον Κριό (23.3-14.4) προσοχή στις παρεξήγησες που μπορεί να εμφανιστούν με φίλους, συνεργάτες καθώς και με τις οικονομικές σου συναλλαγές με άλλους.

 

Καρκίνος (22 Ιουνίου  – 22 Ιουλίου)

Με τον τομέα του ηλιακού σου ωροσκοπίου που σχετίζεται με τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις σχέσεις δηλαδή εκείνες που σε επηρεάζουν άμεσα είτε συναισθηματικά είτε επαγγελματικά να ενεργοποιείται αυτή τη φορά από τον Άρη σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε σημαντικός Άλλος δεν είναι φιλικός απέναντί σου αλλά αντίθετος, ψυχρός, απόλυτος, με δική του ατζέντα που δεν ταιριάζει με τη δική σου κι έτοιμος πιθανόν για αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Αλλιώς: πιθανόν κάποια σημαντική σχέση να σε προβληματίζει, ή να σε αγχώνει. Να μην καταλαβαίνεις τις προθέσεις της και τα κίνητρά της, να μπαίνει σε φάση κρίσης, να χρειάζεται να την επαναξιολογήσεις, ή από την άλλη πλευρά να την σταθεροποιήσεις, ή να την επισημοποιήσεις με δέσμευση.

Με γνώμονα τη λογική και αποστασιοποιημένος/η από την ένταση που θα ζήσεις πιθανόν στις διαπροσωπικές/ επαγγελματικές σου σχέσεις  θα πρέπει να μην πάρεις σοβαρές αποφάσεις εν θερμώ τύπου «μέχρι εδώ ήταν χωρίζουμε», ή «βαρέθηκα αυτή τη κωλοδουλειά και τους ηλίθιους από πάνω μου, παραιτούμαι», ή «μήπως τελικά να συγκατοικήσουμε τώρα;». Τα αισθήματά σου βράζουν με αποτέλεσμα σπασμωδικές αντιδράσεις και παρόρμηση που ενισχύει ο Ερμής που γυρίζει ανάδρομος στον Κριό (23.3-14.4) προσθέτοντας επί πλέον παρανοήσεις, ασυνεννοησία, καθυστερήσεις και αναβολές. Άρα αν θέλεις να αποφύγεις αμετάκλητες ρήξεις χρειάζεται να επιδείξεις ευλυγισία και διαπραγματευτικές ικανότητες- δύο αρετές που δεν είναι του γούστου σου.

 

 Λέων (23 Ιουλίου  – 22 Αυγούστου)

Για αρκετές εβδομάδες ξεκινώντας από αυτήν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις δυνατά ή να σκέφτεσαι εντατικά ότι: «η δουλειά ΔΕΝ τρώει τελικά τον αφέντη» και «πρέπει να αντιμετωπίσω τις σχέσεις σαν χαμαλίκι αν θέλω να βγάλω άκρη». Από ό,τι ήδη αντιλαμβάνεσαι ο Άρης στον Αιγόκερω, μαζί με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα εκεί  αναμοχλεύουν πρακτικά προβλήματα που σε γειώνουν απότομα και το φόβο ότι χάνεται η χαρά της ζωής μπαίνοντας σε ένα φαύλο κύκλο έντονης εργασιακής καθημερινότητας, ανάγκης για φροντίδα του σώματος, την επίλυση δεκάδων εκκρεμοτήτων που ξεπετάγονται εκνευριστικές καθημερινά, με καθήκοντα και υποχρεώσεις που σου περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο και την αίσθηση ότι η ζωή επαναλαμβάνεται μονότονα ενώ στις σχέσεις εσύ πρέπει να τρέχεις προσφέροντας ενώ οι άλλοι δεν αισθάνονται την ανάγκη να σου επιστρέψουν κάτι.

Είναι τρομερό να αισθάνεσαι σαν απροστάτευτο πιτσιρίκι που μελαγχολεί γιατί αισθάνεται ότι κανείς δεν το παίζει. Καλώς όρισες στον κόσμο των κοινών θνητών. Υ.Γ.  Προσπάθησε  να παραμείνεις επικεντρωμένος/η  σ΄ ό,τι κάνεις (και κυρίως στο διάστημα που ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στον Κριό (23.3-14.4) δοκιμάζοντας σχέσεις και αντοχές) και να ισορροπήσεις στα κύματα που δέχονται τα εργασιακά σου. Μπορεί να μην έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή την εποχή αλλά είσαι αυτό που λέμε «μικρός ρόλος που κλέβει την παράσταση».

 

 Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτέμβριος)

Με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι σημαντικός ο τομέας που σχετίζεται με τον Έρωτα, την ερωτική ζωή, τη χαρά της ζωής μέσα από την ερωτική επιθυμία, το σεξ και την κατάκτηση. Ο Άρης επίσης στον Αιγόκερω τονίζει ακόμα περισσότερο την ανάγκη να σχετιστείς με κάποιον/α που ποθείς. Βεβαίως δεν είναι κάθε Παρθένος διατεθειμένος να ερωτευθεί, ή να ριχτεί σε μια ερωτική ιστορία επειδή είναι ήδη σε σχέση, είναι απογοητευμένος, ή απλώς δεν θέλει. Ο Έρωτας δεν χρειάζεται να έχει ανθρώπινο αντικείμενο. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ενεργοποίηση της επιθυμίας για οτιδήποτε: εκτός από ένα άνθρωπο, επιθυμία να δημιουργήσεις κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις ζωντανός/η και ολοκληρωμένος/η κι αυτό μπορεί να είναι ένα  καλλιτεχνικό έργο, μια πράξη θάρρους, ένα σχέδιο που δρομολογείς, μια συνεργασία που θέλεις, ένα χόμπι που καλλιεργείς, ένα ταξίδι, μια γνώση που επιζητάς, ένα όνειρο που θέλεις να κάνεις πραγματικότητα. Η ένα παιδί που θα φέρεις στον κόσμο ή ανατρέφεις.

Σε κάθε περίπτωση η ερωτική  ζωή πιθανόν ξεπαγώνει και η επιθυμία σου να ξεκινήσεις ή να αναζωογονήσεις  μια ερωτική σχέση μεγεθύνεται. Μερικά από τα πιο ηρωικά σου όνειρα μπορούν να δρομολογηθούν και η μαγεία μπορεί να ξαναγυρίσει στη ζωή σου. Ξέρεις προς τα πού θέλεις να πας και οι επαγγελματικές συνεργασίες μοιάζουν να αναθερμαίνονται. Υ.γ. Και πάντα ένα «αλλά…» που αυτή τη φορά περιέχει τον κυβερνήτη σου Ερμή που γυρίζει ανάδρομος στον Κριό (23.3-14.4) δημιουργώντας οικονομικές παρενέργειες, παράσιτα στην επικοινωνία και ένταση σε μια σχέση που σε ενδιαφέρει άμεσα.

 

 Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου)

 Βρισκόμαστε σε ένα σημείο της ανθρώπινης ιστορίας που χρειαζόμαστε επειγόντως σημεία αναφοράς για να μην καταποντιστούμε. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα σημεία αναφοράς δεν είναι κοινά αλλά για τον καθένα διαφορετικά. Χρειάζεται δηλαδή να βρεις τα δικά σου σημεία αναφοράς, τις δικές σου σταθερές βάσεις, τις δικές σου απαντήσεις κι αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η διαδικασία να βρεις τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, τη δουλειά που σε εκφράζει, τους ανθρώπους που σχετίζεσαι, τα δικά σου όνειρα και τη δική σου αλήθεια είναι αργή, επώδυνη, παρατεταμένη, σχεδόν διαρκής τα τελευταία χρόνια. Από το 2008 με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω ξεκίνησε για κάποιους Ζυγούς αυτή η διαδικασία και από τότε επαναλαμβάνεται κάθε τόσο.

Τώρα με τον Κρόνο και τον Άρη στον Αιγόκερω το καλό νέο είναι ότι μπορείς να επανεφεύρεις τον εαυτό σου. Το να σταματάς στη μέση του δρόμου που έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις επειδή φοβάσαι το επόμενο στάδιο, ή να διστάζεις στο σταυροδρόμι χωρίς να αποφασίζεις ποιόν δρόμο να διαλέξεις δεν είναι λογικά και συναισθηματικά η καλύτερη επιλογή. Δράσε ακόμα κι αν κάνεις λάθος. Μην δρας όμως παρορμητικά και εν θερμώ γιατί με τον Ερμή ανάδρομο  ανάδρομος στον Κριό (23.3-14.4) τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα επιθυμητά. Με λίγα λόγια: οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές επαγγελματικά, προσωπικά, ή οικογενειακά- είναι εποχή αγώνα και εξελίξεων σε ένα τουλάχιστον βασικό τομέα της ζωής σου. Αισθηματικά μην καταφεύγεις σε λύσεις άσπρο/μαύρο ακόμα κι αν σε προκαλούν- έχε υπόψη σου ότι αν υπάρχουν συναισθηματικές εκκρεμότητες με το ερωτικό σου παρελθόν πιθανόν επιστρέφουν για να επιλυθούν- μη με ρωτάς αν υπάρχει περίπτωση δεύτερης ευκαιρίες γιατί εσύ ξέρεις καλύτερα.

 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου- 21 Νοεμβρίου)

Διανύουμε και αστρολογικά μια περίοδο δύσκολη που επηρεάζεται άμεσα από τον Άρη και τον Κρόνο στον Αιγόκερω. Δεν σε επηρεάζει άμεσα οπότε αν προσέξεις μπορεί να είναι για σένα μια εποικοδομητική περίοδος- μια εποχή σταθεροποίησης, βάσεων και εξελίξεων που αφορούν ο,τιδήποτε περιέχει κίνηση και επικοινωνία. Επίσης κάθε είδους μόρφωση, γνώση, ή επιμόρφωση και σεμινάρια,, ή σπουδές.  Όπως και ξένες γλώσσες, εξωτερικό, εμπόριο,  επαγγελματικές διασυνδέσεις και σημαντικές χρήσιμες επαφές, ή διεύρυνση κοινωνικού και επαγγελματικού κύκλου, ταξίδια, δημόσιες, σχέσεις, μετακομίσεις, εκδόσεις και διεύρυνση της συνείδησης με καινούργιες ιδέες. Υ.Γ. Εάν δεν έχεις σχέση,  τότε  οι ενδιαφέροντες/ουσες άντρες/γυναίκες σού φαίνονται  ότι δημιουργήθηκαν για να τους συναντήσεις- στην αρχή τουλάχιστον. Εάν είσαι δεσμευμένος/η, ακόμα και μέσα σε ένα ευτυχισμένο γάμο/ή σχέση και φοβάσαι ότι από στιγμή σε στιγμή θα αρχίσεις να χασμουριέσαι από πλήξη είναι εποχή για να μιλήσεις, να εξηγήσεις, να ζητήσεις, να καταλάβεις, να ανανεωθείς. Καλά ακούγονται όλα αυτά; Υπάρχει κάποια λακκούβα;

Ναι. Οι συζητήσεις, οι λέξεις που λέμε στους άλλους μπορεί να δημιουργήσουν γέφυρες , μπορεί όμως και να γκρεμίσουν τις γέφυρες, οπότε πρόσεχε που, πότε και σε ποιους λες τι. Έχε κατά νου επίσης ότι ο Ερμής  που γυρίζει ανάδρομος στον Κριό (23.3-14.4) και δημιουργεί ούτως ή άλλως βραχυκύκλωμα στην επικοινωνία μπορεί να επιδεινώσει συζητήσεις που δεν είναι ξεκάθαρες, ή επιθετικές. Μην ξεκινάς λοιπόν θέματα που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις με νηφαλιότητα και μην ξεκινάς αν μπορείς οτιδήποτε σε δεσμεύει μακροχρόνια.  

 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

 Η Αφροδίτη στον Κριό και ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στον Κριό (23.3-14.4).Σαν εκκρεμές αυτή την περίοδο ανάμεσα στην οικογένεια  και την επαγγελματική ζωή, την εσωστρέφεια και την κοινωνική ζωή, ή τα παιδικά τραύματα που στοιχειώνουν την ενήλικη ζωή η ζωή σου πιθανόν κλυδωνίζεται για λίγο. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείς να αντεπεξέλθεις σε κάθε  κατάσταση είναι ανθρωπίνως αδύνατο να το καταφέρεις χωρίς μία στο τόσο να δραπετεύεις- φυσικά, μεταφορικά, ή μέσα από υπερβολές και έξεις. Και η Αφροδίτη αυτό ακριβώς λέει: να φύγεις για να αποφύγεις. Έλα όμως που ο Άρης στον Αιγόκερω σε σπρώχνει να διεκδικήσεις ό,τι  επαγγελματικά θεωρείς ό,τι σού αξίζει και σου ανήκει, ή ό,τι συναισθηματικά λαχταράς. Μπορεί η χαριτωμένη Αφροδίτη να σου λέει ότι το σύμπαν είναι ένα ποτάμι αφθονίας που μπορείς να βάλεις το πόδι σου αλλά εάν θέλεις να κρατήσεις το κεφάλι σου έξω από το νερό τότε θα πρέπει να τραβήξεις γερό κουπί.  

 Θυμήσου: 1) Να αποφύγεις τις παγίδες που ονομάζονται Απληστία και Πείσμα να μπεις στο μάτι των άλλων. 2) Να μιλήσεις ψύχραιμα για ό, τι σού λείπει.  3) Μην ψωνίζεις παρορμητικά. 4) Μη δίνεις σημασία στους αστήρικτους φόβους ότι κάποιοι εξυφαίνουν σχέδια για να σε εξαφανίσουν. 5)) Ότι τώρα έχεις την ευκαιρία να μάθεις κάτι που θα σου φανεί εργασιακά χρήσιμο. 6) Ότι το να Έχεις είναι εξαιρετικό αλλά το να Μοιράζεσαι αποτελεί ευλογία. Υ.γ.1- Επειδή αυτή την περίοδο ο εγωισμός σου σηκώνει κεφάλι μην ξεχνάς ότι νοιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια όταν υπάρχει δίπλα μας κάποιος με τον οποίο μοιραζόμαστε τους φόβους, την αγωνία, τη χαρά  και τη συμπάθεια χωρίς να τον κρίνουμε και να μας κρίνει. Υ.γ. 2-  Ό,τι πονάει πιθανόν ξαναγυρίζει με τον ανάδρομο.

 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου)

«Μη μου δίνεις ό,τι μπορώ να αντέξω» λέγεται για να δείξει ότι μπορούμε να αντέξουμε πολλά οι άνθρωποι. Κι ακόμα περισσότερο οι Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί για να προσπαθούν και να αντέχουν. Και βεβαίως να πετυχαίνουν. Παράλληλα με τον Πλούτωνα από το 2008 στο ζώδιό σου και ο Κρόνος βρίσκεται εδώ από τον περασμένο Δεκέμβριο και τώρα ο Άρης για μερικές εβδομάδες. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Δεν είναι δυνατόν να παίζεις άμυνα προστατεύοντας τα δίχτυα για να μην μπει γκολ. Καιρός για εξωστρέφεια και διεκδίκηση. Έχεις σκεφθεί και ξανασκεφθεί τι θέλεις, τι επιθυμείς, τα συν και τα μείον. Έχεις χτυπήσει το κεφάλι σου στον τοίχο, έχεις μετανιώσει για πράγματα που έκανες, ένιωσες τύψεις για κάποια άλλα-  επέλεξες, πλήρωσες. Έχεις αντιμετωπίσει κακοτυχίες που θα έσπαγαν το ηθικό κάθε λογικού ανθρώπου. Έχεις εκλογικεύσει, έχεις βάλλει φρένο, δίστασες, ανέβαλες.

Τώρα μπορείς να βρεθείς μέσα στους ανθρώπους,  με τους ανθρώπους, διακινδυνεύοντας τη χαρά και τη λύπη. Την επιτυχία και την αποτυχία. Να ζήσεις δηλαδή τρέχοντας για ένα άνθρωπο, για ένα στόχο, για ένα όνειρο. Εύκολα; Ποτέ δεν ήταν εύκολα, ούτε και τώρα. Αλλά μπαίνοντας σε αυτή τη κρίσιμη μέσα στη χρονιά περίοδο να έχεις κατά νου ότι οι επιλογές σου, η δράση σου, οι αποφάσεις σου είναι πιθανόν να επηρεάσουν τη ζωή σου για μεγάλο διάστημα οπότε προσοχή στις κινήσεις σου, επαγγελματικές και προσωπικές και κυρίως στο διάστημα του ανάδρομου Ερμή  στον Κριό (23.3-14.4) που υποσκάπτει την αυτοπεποίθησή σου, σε κάνει να αναρωτιέσαι για τους άλλους, σε εμποδίζει να απογειωθείς, σε καθυστερεί. Ναι αλλά η σφαίρα έχει φύγει από τη θαλάμη.  

 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου)

Είτε ονομάζεται ασάφεια και απογοήτευση στις σχέσεις είτε πιεστικές καταστάσεις στον εργασιακό χώρο είτε αναβολή σε κάτι που περίμενες είτε φτάνει πια με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας  η περίοδος με τον Άρη στον Αιγόκερω μοιάζει σαν να κάνεις mountain bike– ανηφόρα, κούραση, απότομες στροφές και το τέρμα μακριά.  Με λίγα λόγια η πραγματικότητα όχι μόνο δεν σε ενθουσιάζει αυτή την περίοδο αλλά επιθυμείς διακαώς να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα με οποιοδήποτε τρόπο- φεύγοντας μακριά από την πόλη ένα σαββατοκύριακο,  πίνοντας ένα ποτό παρά πάνω, πέφτοντας με αυταπάρνηση σε οτιδήποτε αλμυρό ή γλυκό για να πάρεις από κάπου ευχαρίστηση,  ή κλεισμένος/η  μέσα στο σπίτι βλέποντας απανωτά επεισόδια της αγαπημένης σου σειράς για να ξεχαστείς. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται  «Αφήστε με Ήσυχο/η επιτέλους».

Η δυσανεξία που σου προκαλεί η πεζότητα της ζωής αντιμετωπίζεται με σωματική κούραση στο γυμναστήριο, ή πέφτοντας με τα μούτρα σε ένα στόχο που χρειάζεται γερή προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση. Να θυμάσαι ότι και με τον  Ερμή ανάδρομο στον Κριό (23.3-14.4) δεν είναι εποχή για αλλαγές, για έντονη δράση ή σοβαρές συζητήσεις εκτός κι αν πεις στους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν με σαφήνεια και χωρίς να χάσεις την ψυχραιμία σου ό,τι σε απασχολεί ψάχνοντας λύσεις και όχι αιτίες για καυγά.

 

 Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου  – 20 Μαρτίου)

 Με πλανήτες στον τομέα που σχετίζεται με τους φίλους, τους στόχους και τα όνειρά για το μέλλον μπορεί να υπάρχει η επιθυμία να είσαι πλούσιος/α και όμορφος/η, πετυχημένος/η και κοινωνικά αποδεκτός/η, να αγγίξεις και να γευτείς ό,τι σου απαγορεύεται ή ονειρεύεσαι αλλά αν ξύσεις την επιφάνεια θα διαπιστώσεις ότι αυτό που θέλει η ψυχή σου είναι  να πάρεις όλη την αγάπη και την προσοχή που θεωρείς ότι σού αξίζουν. Ο Άρης βεβαίως σε κάνει τόσο ανήσυχο/η για το αύριο που δεν μπορείς να παρακολουθήσεις καν μια ολόκληρη διαφήμιση στην τηλεόραση. Για την ακρίβεια πολλοί Ιχθύς τρέχουν πέρα δώθε σαν εργαστηριακά ποντίκια που ξέρουν ότι τα μισά θα πιαστούν στην ποντικοπαγίδα των οικογενειακών υποχρεώσεων και  τα άλλα μισά θα πρέπει να αποφύγουν τα επαγγελματικά δόκανα. 

Δεν είναι μια εποχή που οι διελεύσεις των πλανητών σε επηρεάζουν άμεσα (εκτός βεβαίως από τους γεννημένους στις αρχές Μαρτίου που ο Ποσειδώνας τους τάζει τον ουρανό με τα άστρα αλλά δεν τηρεί τις υποσχέσεις του) αλλά χρειάζονται προσοχή οι σχέσεις με φίλους και συνεργάτες και βεβαίως με τον Ερμή ανάδρομο στον Κριό (23.3-14.4) τα οικονομικά σου που φαίνεται αυτή την περίοδο σε προβληματίζουν.  Επίσης ο συνδυασμός Άρη/Κρόνου  σε καλεί  να πάρεις ένα δύο υπολογισμένα ρίσκα (συναισθηματικά και κυρίως επαγγελματικά)  εάν θέλεις να αισθανθείς ασφαλής. Αν και είναι  δύσκολο για σένα κάτι τέτοιο αφού ο Κρόνος θέλει σιγουριά θυμήσου αυτό που σού επαναλάμβαναν οι γονείς  σου όταν ήσουν μικρός/η: «όταν φτάσεις στην κορυφή, συνέχισε να σκαρφαλώνεις.»

 

ΣΧΟΛΙΑ