Έβδομος οίκος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συντροφικότητα, γάμος, ο Άλλος

 

Στον Πρώτο οίκο βγαίνουμε στον κόσμο, παρουσιαζόμαστε στον κόσμο, εκφράζουμε τον εαυτό μας δυναμικά προσπαθώντας να κατακτήσουμε αυτά που θέλουμε και επιβάλλοντας τον εαυτό μας ως αυτόνομη οντότητα. Στον Έβδομο υπάρχει ο κόσμος που κάνει αισθητή την παρουσία του, που προσπαθεί να μας επιβληθεί, που είναι ορατός, που έχει την ίση και αντίθετη δύναμη και δυναμική με τον εαυτό μας.

Ο προηγούμενος 6ος Οίκος είναι ο τελευταίος από τους «προσωπικούς» οίκους και συμβολίζει την εκλέπτυνση της προσωπικότητας μέσα από την εργασία, την υπηρεσία, την ταπεινότητα, την καθημερινότητα και τη φροντίδα του σώματος. Με τον 6ο οίκο φτάνουμε στο τέλος της εξατομίκευσης. Μέχρι και τον Έκτο παρακολουθούμε όλα τα στάδια της εξέλιξης ενός μοναδικού ανθρώπου. Έχουμε μιλήσει για τις προσπάθειες, τον αγώνα, το δρόμο, τις προκλήσεις και τα μαθήματα  που χρειάζεται να μάθει κάποιος  για να αισθανθεί ολοκληρωμένος σαν προσωπικότητα. Φτάνοντας στο Δύων Σημείο του Ωροσκοπίου, στο δυτικότερο σημείο του χάρτη, στον κομβικό σημείο που ονομάζουμε Έβδομο Οίκο χρειάζεται να μάθουμε ότι οι άνθρωποι που είμαστε νησιά μπορούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ηπείρους. Ο Ένας χρειάζεται άλλον Ένα επειδή τίποτε δεν υπάρχει αποσυνδεδεμένο, έρημο και μόνο του στη ζωή.

Για να κατανοήσουμε τον 7ο Οίκο χρειάζεται καταρχάς να τον αντιπαραβάλλουμε με τον συμμετρικά αντίθετό του, τον 1ο. Και οι δύο οίκοι σχετίζονται με τη σχέση του εαυτού με τους άλλους και πιο συγκεκριμένα ο Πρώτος συμβολίζει τον Εαυτό και ο Έβδομος τον Μη- Εαυτό, δηλαδή τον Άλλο.  Πιο συγκεκριμένα στον 7ο  αναφερόμαστε σε μια σημαντική σχέση, ή σε σημαντικές σχέσεις που δημιουργούμε με τον Άλλο, ή τους άλλους.  Ο Έβδομος εμπεριέχουν τις στενές σχέσεις, τις σχέσεις στις οποίες οι δύο αλληλοεπηρεάζονται, σχετίζονται, ανταλλάσσουν, δίνουν ο ένας στον άλλο.

Η παραδοσιακή αστρολογία»,  λέει ο Robert Hand, « μας δίνει την εντύπωση ότι ο Έβδομος οίκος περιγράφει τον/την σύντροφο, ή τον αντίπαλο. Όμως όλοι οι οίκοι που περιγράφουν τους άλλους ανθρώπους  ουσιαστικά περιγράφουν τις ενέργειες που κάποιος βιώνει μέσα από αυτούς αλλά όχι την αντικειμενική πραγματικότητα των ίδιων των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα οι πλανήτες στον 7ο περιγράφουν την ενέργεια που βάζει και παίρνει κάποιος από τις στενές σχέσεις. Η διαφορά μεταξύ Έβδομου και Πρώτου οίκου είναι ότι η ενέργεια του Πρώτου  εκπέμπεται  προς τους ανθρώπους  όταν τους πλησιάζει κάποιος ενώ η ενέργεια του Έβδομου εκδηλώνεται μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις».

 

Συντροφικότητα/Γάμος

 

«Λέμε ότι ο Έβδομος περιέχει τις σημαντικές σχέσεις και κυρίως τη συντροφικότητα» γράφει η Donna Cunningham.  «Και αναρωτιέται κάποιος: «μήπως κάτι πηγαίνει στραβά στη θεωρία;  Από τον άλλο εξαρτάται  να με πλησιάσει, να με αγαπήσει, να θέλει να είναι δίπλα μου». Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Παρόλα αυτά αναζητούμε και ξεχωρίζουμε ανθρώπους που ταιριάζουν με τις ασυνείδητες επιθυμίες μας που είναι υγιείς ή όχι. Κάποιοι άνθρωποι παντρεύονται ξανά και ξανά αλλά πάντα με κάποιον/α που κουμπώνει με ένα ορισμένο πατρόν έστω κι αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Μια γυναίκα που είχε αλκοολικό πατέρα είχε συχνά σχέσεις με άντρες στους οποίους ανακάλυπτε «πολύ αργά» ότι ήταν αλκοολικοί, ή εξαρτημένοι, ή δυσλειτουργικοί. Ακόμα και κατά τη διάρκεια των ραντεβού μπορούμε να ανακαλύψουμε μοτίβα συμπεριφορών και ειδικά από όσους  είναι προβληματικοί».

Η παραδοσιακή αστρολογία», λέει ο Robert Hand, «μας δίνει την εντύπωση ότι ο Έβδομος οίκος περιγράφει τον/την σύντροφο, ή τον αντίπαλο. Στην πραγματικότητα οι πλανήτες στον 7ο περιγράφουν την ενέργεια που βάζει και παίρνει κάποιος από τις στενές σχέσεις».

Εάν απελπίζεσαι ότι δεν θα βρεις μια ικανοποιητική σχέση χρειάζεται να κοιτάξεις τι και πώς το αναζητάς και κυρίως το μοτίβο που υπάρχει κάτω από αυτή την αναζήτηση. Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, μόνο τότε μπορούμε να ελπίσουμε σε μια καλύτερη σχέση. Κοίταξε το ζώδιο στον Έβδομο οίκο, τους πλανήτες σε αυτόν και τις όψεις που κάνει ο κυβερνήτης του για να βρεις ποιο είναι το πατρόν των αναγκών μέσα σου ώστε να αντιληφθείς τι περιμένεις από τις σχέσεις σου, πως να τις αντιμετωπίζεις, τι θέλεις να δώσεις και να πάρεις. Για παράδειγμα ένα πρόσωπο με σύνοδο Άρη/Ουρανού στον 7ο οίκο μπορεί να συνδέεται επανειλημμένως  με αντισυμβατικούς, ασταθείς, αναξιόπιστους  συντρόφους. Αυτό σημαίνει ότι το πρόσωπο που έχει αυτή την όψη χρειάζεται να εκφράσει την αντισυμβατική φύση του και να σκεφτεί θέματα αξιοπιστίας και έλλειψης σταθερότητας που πιθανόν δεν αντιλαμβάνεται ότι διαθέτει το ίδιο. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι χρειάζεται να εξελίξει τη δική του αντισυμβατικότητα αλλιώς θα την βιώνει μέσα από  συντρόφους και μάλιστα άτσαλα με αποτέλεσμα ανισορροπία και απογοήτευση.

Ο Richard Ideman είπε ότι μια πηγή προβλημάτων του Έβδομου οίκου σχετίζεται  με τις διαφορές, την ασυμφωνία και την ασυνέπεια του Πρώτου οίκου με τις ανάγκες του  υπόλοιπου αστρολογικού χάρτη. Ο Πρώτος βρίσκεται σε αντίθεση με τον Έβδομο. Άρα έλκουμε το αντίθετο από ό,τι εκπέμπουμε προς τα έξω. Δηλαδή ο τρόπος που θέλουμε να προβάλλουμε τον εαυτό μας, η βιτρίνα μας (1οςΟίκος),  έλκει ή απωθεί τους άλλους. Ας δούμε τη δυναμική στον άξονα 1ος-7ος  με παραδείγματα. Ένας ωροσκόπος Αιγόκερως έχει τον Καρκίνο στον Έβδομό του. Ένας Ωροσκόπος Αιγόκερως δρα δυναμικά και με επάρκεια και είναι αυτάρκης. Άρα χρειάζεται να θέλξει κάποιον που έχει συναισθηματικές ανάγκες και ρέπει προς την εξαρτητικότητα, δηλαδή ένα Καρκίνο. Ένας με Ιχθύς στον Ωροσκόπο μπορεί να δρα αόριστα, με σύγχυση, ανοργάνωτα και  ασαφώς. Άρα θα έλξει κάποιον οργανωτικό, λογικό, που μπορεί να βάλλει τάξη στο χάος- ένα Παρθένο δηλαδή.  Βεβαίως όπως ξέρουμε ο Ωροσκόπος, ή Πρώτος Οίκος μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά αυτά που προβάλλονται να είναι οι τακτικές που υιοθέτησε κάποιος ως παιδί για να προσαρμοστεί στα θέλω και τις επιταγές των γονιών του. Έτσι όταν έλκουμε τους άλλους με κέντρο και βάση τις προβολές του Πρώτου μας Οίκου μπορεί να προσελκύουμε ανθρώπους που δεν καλύπτουν καθόλου τις βασικές μας ανάγκες με αποτέλεσμα την δυσαρέσκεια.

Για να επιστρέψουμε στο παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι έχεις Αιγόκερω Ωροσκόπο, αλλά τον Ήλιο σου στους Ιχθύς γεγονός που σημαίνει ότι  εσύ ο ίδιος/α έχεις ήδη τεράστιες συναισθηματικές ανάγκες κι αναζητάς αγάπη, τρυφερότητα,  προστασία, ασφάλεια και ζεστασιά. Μέσα από τον Ωροσκόπο Αιγόκερω όμως προσελκύεις εξαρτητικούς ανθρώπους που δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους και αισθάνονται δυστυχείς επειδή κάθε τόσο εκδηλώνεις κι εσύ τις ίδιες ανάγκες. Μόνο όταν συνειδητοποιήσεις ότι η βιτρίνα του Αιγόκερου που περιέχει αυτάρκεια, και δείχνει ότι δεν χρειάζεσαι ποτέ βοήθεια διώχνει τους άλλους τότε μόνο θα προσελκύσεις αυτούς που μπορούν να σε βοηθήσουν και να ικανοποιήσουν τις ουσιαστικές σου ανάγκες. Ο πολύ σημαντικός και κομβικός  άξονας 1ου-7ου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πολλά από τα προβλήματα που έχουμε στις σχέσεις μας- από τις πιο απλές σχέσεις μέχρι τις πιο σύνθετες και σημαντικές.    

Κάτι επίσης που δεν αναφέρεται στα παλιά κείμενα είναι ότι ο Έβδομος δεν περιέχει όλες τις πλευρές του γάμου. Ο γάμος είναι ένα κράμα από πολλές ενέργειες που υπάρχουν στον Έβδομο αλλά που σχετίζονται επίσης με τη σεξουαλικότητα και έχει βαθύτερες ψυχολογικές επιδράσεις που δεν ανήκουν στον 7ο. Έτσι μπορούμε να κάνουμε την αποσαφήνιση ότι ναι μεν  η συντροφικότητα ταιριάζει περισσότερο στις αρχές του Έβδομου οίκου αλλά ότι ο γάμος στο κύτταρό του είναι Όγδοος.

 

Έβδομος οίκος

(συνέχεια)

Ο Άλλος

 

Ο Έβδομος Οίκος συμβολίζει τη Δράση μας σε κοινωνικό και διανοητικό επίπεδο. Εδώ έχουμε τις σχέσεις ένας προς έναν. Μην ξεχνάμε ότι οι κοινωνικές δομές και οι δραστηριότητες εξαρτώνται από την ποιότητα των προσωπικών μας σχέσεων. Σε προσωπικό επίπεδο η ποιότητα  της σημαντικότερης σχέσης μας, της σχέσης που μας επηρεάζει και θεωρούμε σημείο αναφοράς διαχέεται σε όλους τους τομείς της ζωής μας: υγεία, οικονομικά, σεξ, παιδιά, επαγγελματική επιτυχία με αποτέλεσμα τέτοιου είδους σχέσεις να έχουν τεράστια δυναμική  στην κοινωνική και  διανοητική ανάπτυξη και εξέλιξή μας.

Με τον Ωροσκόπο συνειδητοποιούμε τον εαυτό μας ως ξεχωριστό πρόσωπο. Με το Δύων σημείο συνειδητοποιούμε τους άλλους ενώ ειδικότερα μάς δείχνει τις ιδιότητες, τις ποιότητες και τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε από τον άλλο ως σύντροφο. Εδώ έχουμε την εικόνα αυτού που μας ενδιαφέρει, μας ελκύει, μας κινητοποιεί ως σύντροφος- ως μοναδικός Άλλος.

Η παραδοσιακή αστρολογία μάς λέει ότι το ζώδιο από το οποίο ξεκινάει ο Έβδομος Οίκος όπως  και οι πλανήτες που βρίσκονται σε αυτόν υποδεικνύουν το σύντροφο, ή τη σύντροφο που μαζί του/της θέλουμε να φτάσουμε στο γάμο, να συζήσουμε, να συμβιώσουμε, ή να δεσμευτούμε. Ένας άντρας με Σελήνη στον Έβδομο Οίκο ψάχνει μια σύντροφο που διαθέτει τα χαρακτηριστικά της Σελήνης, δηλαδή μια γυναίκα τρυφερή, δοτική, μητρική, συναισθηματική. Μια γυναίκα με Άρη στον Έβδομο μπορεί να τη θέλξει κάποιος που διαθέτει Άρια χαρακτηριστικά,  δηλαδή αποφασιστικότητα και  παρορμητικότητα,  που είναι ευθύς, άμεσος και δυναμικός. Μπορεί να ψάχνει κάποιον που θα παίρνει αποφάσεις για την ίδια.

Αρχίζουμε και έχουμε θέμα όταν οι πλανήτες που τυχόν υπάρχουν στον Έβδομο Οίκο είναι ασύμβατοι μεταξύ τους, ή συγκρούονται οι ποιότητές τους με αποτέλεσμα ο/η σύντροφος που επιθυμούμε να έχει αντικρουόμενα μεταξύ τους χαρακτηριστικά.  Ο Howard Sasportas εικονογραφεί με ένα παράδειγμα αυτή τη σύγκρουση: «Ας πούμε ότι μια γυναίκα έχει στον 7ο Οίκο της Κρόνο και Ουρανό και ψάχνει κάποιον που να της εμπνεύσει ασφάλεια και σταθερότητα που να  είναι αξιόπιστος, σοβαρός και υπεύθυνος (Κρόνος) και την ίδια στιγμή χρειάζεται κάποιον που είναι αντισυμβατικός, απρόβλεπτος,  ατομιστής και καθόλου σταθερός. Είναι χαρακτηριστικά που δεν μπορείς να βρεις στον ίδιο άνθρωπο.

Έτσι ένα σενάριο μπορεί να  είναι ότι παντρεύεται κάποιον Κρόνιο άντρα αλλά βαριέται και είναι ανήσυχη μέχρι να βρει κάποιον Ουράνιο φτάνοντας έτσι στο διαζύγιο. Ή μπορεί να παντρευτεί και να μείνει με κάποιον Κρόνιο και να διατηρεί μια εξωσυζυγική σχέση με κάποιον Ουράνιο. Ή να παντρευτεί κάποιον Ουράνιο στην αρχή τον οποίο κάποια στιγμή θα παρατήσει ανακουφισμένη που δεν θα συμβιώνει πλέον με κάποιον αλλοπρόσαλλο, ασταθή και άστατο τύπο αλλά θα συνεχίσει τη ζωή της με κάποιον Κρόνιο. Ή εάν είναι περισσότερο ώριμη ψυχολογικά μπορεί να παντρευτεί ένα Κρόνιο τύπο και θα βρει τρόπους  ώστε η σχέση της να αποκτήσει και Ουράνια χαρακτηριστικά (ανανέωση, έκπληξη, ανεξαρτησία κλπ),  ή θα τα αναπτύξει η ίδια στον εαυτό της. Ή θα παντρευτεί ένα Ουράνιο τύπο και θα προσφέρει την Κρόνια ασφάλεια η ίδια στον εαυτό της».

Οι σχέσεις είναι ευκαιρίες για να εξερευνήσουμε και να βιώσουμε κομμάτια του εαυτού μας που έχουμε επιλέξει να μην ζήσουμε. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που δεν το έχουμε κάνει. Μερικές φορές φοβόμαστε μια συγκεκριμένη πλευρά του χαρακτήρα μας.  Θεωρούμε ότι είναι κακή, μας κάνει να ντρεπόμαστε, δεν ταιριάζει με την εικόνα που θέλουμε να έχουμε για τον εαυτό μας, δεν συνάδει με ό,τι οι άλλοι περιμένουν από εμάς,

Ο Άλλος ως φανερός εχθρός

 

Το γεγονός ότι γάμος και φανεροί εχθροί συμβολίζονται ταυτόχρονα από τον Έβδομο οίκο δημιουργεί κατευθείαν θέμα. Τι υπάρχει πίσω από αυτή τη εξίσωση;

Ο Έβδομος Οίκος αποτελεί ένα χαρακτηριστικό υπόδειγμα των «προβολών» που κάνουμε. Σύμφωνα με την Ψυχαναλυτική θεωρία του Σίγκμουντ Φρόυντ, οι αμυντικοί μηχανισμοί είναι αυτόματες πράξεις ή τεχνικές που εκτελούνται ασυνείδητα για την αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων και ερεθισμάτων που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ψυχολογικά. Ένας από αυτούς είναι και η Προβολή κατά την οποία το άτομο απομακρύνει από τον εαυτό του και αποδίδει σε κάποιο άλλο πρόσωπο επιθυμίες, ιδιότητες ή συναισθήματα τα οποία είτε αγνοεί είτε αρνείται για τον εαυτό του. Η Liz Green λέει ότι ο Έβδομος Οίκος και οι πλανήτες που τυχόν υπάρχουν μέσα σε αυτόν παρουσιάζουν ποιότητες και χαρακτηριστικά που  «ανήκουν στο άτομο αλλά είναι ασυνείδητες» και προσπαθούμε να τις ζήσουμε «μέσα από τον/την σύντροφό μας ή μέσα από τις εμπειρίες που φέρνουν οι σχέσεις».

Η πιο σημαντική πλευρά του 7ου οίκου βρίσκεται στις ίδιες τις σχέσεις και τη φύση τους. Οι σχέσεις είναι ευκαιρίες για να εξερευνήσουμε και να βιώσουμε κομμάτια του εαυτού μας που έχουμε επιλέξει να μην ζήσουμε. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που δεν το έχουμε κάνει. Μερικές φορές φοβόμαστε μια συγκεκριμένη πλευρά του χαρακτήρα μας.  Θεωρούμε ότι είναι κακή, μας κάνει να ντρεπόμαστε,  δεν ταιριάζει με την εικόνα που θέλουμε να έχουμε για τον εαυτό μας, δεν συνάδει με ό,τι οι άλλοι περιμένουν από εμάς, πιστεύουμε ότι είναι μια πλευρά του εαυτού μας που καλύτερα είναι να τη θάψουμε.

Ο Άλλος στη σχέση  στέκεται απέναντί μας. Είναι ο καθρέφτης μας. Εκφράζει όσα θέλουμε να δούμε αλλά και αυτά από τα οποίο αποστρέφουμε το βλέμμα μας. Το πρόσωπο που στην αρχή μάς έλκει έχει και πλευρές που απεχθανόμαστε. Ο Έβδομος όπως είπαμε παραδοσιακά περιγράφει τις ποιότητες που αναζητάμε σε ένα σύντροφο. Όμως, σε ένα βαθύτερο επίπεδο περιγράφει τα χαρακτηριστικά που είναι θαμμένα σε μας και χρειάζεται να κάνουμε συνειδητή προσπάθεια για να τα φέρουμε στη επιφάνεια ώστε να τα ενσωματώσουμε στην προσωπικότητά μας. Εάν έχουμε καταπιέσει αυτά τα χαρακτηριστικά κρίνοντάς τα απαράδεκτα και δυσάρεστα τότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι μας απωθούν όταν τα βλέπουμε να καθρεφτίζονται στον/ην σύντροφό μας. Από αυτή την άποψη ισχύει και ο συσχετισμός  του 7ου ως οίκου των φανερών εχθρών.


Κτλ

 

Τα κοινωνικά ήθη έρχονται να περιορίσουν τις υπερβολές της ατομικότητας και να εξασφαλίσουν κάποια επίπεδα δικαιοσύνης στη συμπεριφορά των μελών της κοινωνίας. Έτσι στον Έβδομο Οίκο αυτά τα ήθη εκφράζονται μέσα από τα κατώτερα δικαστήρια. Το πως τα πηγαίνουμε με τα δικαστήρια φαίνεται από τις θέσεις του Έβδομου οίκου.                                                                            

Επίσης με τον Έβδομο, που σχετίζεται με τον Ζυγό και την Αφροδίτη έχουμε και την κλίση μας προς την συνεργασία. Βεβαίως εδώ υπάρχει και το δίλημμα σε σχέση με τον Πρώτο Οίκο: Πόσο μπορούμε να συνεργαστούμε (7ος) από τη μία πλευρά και πόσο μπορώ να διεκδικήσω αυτό που θέλω (1ος) από την άλλη. Από τη μια πλευρά ο κίνδυνος να θυσιάσεις την ταυτότητά σου για τους άλλους και από την άλλη η απαίτηση που έχουμε  από τους άλλους να προσαρμοστούν σε μας. Μια χρήση του Έβδομου Οίκου έγκειται  στη χρυσή τομή των δύο άκρων.

 

Έβδομος οίκος

(συνέχεια)

Έμφαση στον 7ο Οίκο

 

Ένας μεγάλος αριθμός πλανητών στον 7ο  δείχνει πιθανόν κάποιον που αισθάνεται ελλιπής και αγωνίζεται να γεμίσει το κενό με σχέσεις, συντροφικότητα ή αντιπαραθέσεις. Ή που λειτουργεί πληρέστερα όταν αλληλεπιδρά με τους άλλους. Αυτό δεν σημαίνει  εξαρτητικότητα, ή παθητικότητα γιατί μπορεί να είναι αυτός που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει σχέσεις. Μπορεί ακόμα περισσότερο να ενθαρρύνει τους άλλους να εξαρτηθούν από τον ίδιο ώστε να διατηρήσει τις σχέσεις που έχει ανάγκη.

Για να γεμίσουν το κενό στις ζωές τους μερικοί από όσους έχουν γεμάτους έβδομους οίκους δημιουργούν σχέσεις με ανθρώπους με τους οποίους μπορούν να συγκρούονται. Γι’ αυτούς ένας καλός καυγάς είναι καλύτερος από το να αισθάνονται μόνοι. Εάν και άλλοι τομείς του χάρτη συνηγορούν, κάποιος που διαθέτει έντονο έβδομο οίκο μπορεί να είναι εριστικός, ή να προκαλεί. «Ο Έβδομος οίκος», λέει ο Rob Hand «δεν είναι ένας αφροδίσιος  οίκος, σε αντίθεση με όσους ταυτίζουν τον έβδομο οίκο με τον Ζυγό και την Αφροδίτη. Η Αφροδίτη αφορά τις σχέσεις αλλά μόνο εκείνες που είναι θερμές και τρυφερές. Ο έβδομος οίκος δεν έχει μια τέτοια εγγενή σχέση με την αγάπη».

Οι περισσότεροι πλανήτες στον Έβδομο σχετίζονται με το είδος της ενέργειας που βιώνεται μέσα από τις σχέσεις αλλά ο Ποσειδώνας και ο Κρόνος μπορούν να αλλάξουν το στιλ του 7ου. Ο Ποσειδώνας μπορεί να θολώσει τη συνείδηση που έχει κάποιος για τον εαυτό του μέσα σε μια σχέση. Τα όρια μιας σχέσης που εμπεριέχει το εγώ σε σχέση με ένα άλλο εγώ μπορεί να είναι εντελώς συγκεχυμένα και καθόλου ξεκάθαρα- ο Ποσειδώνας μπορεί να διαταράξει την ισορροπία μεταξύ του εαυτού και του άλλου. Συνήθως οι σχέσεις του Έβδομου οίκου είναι μεταξύ ίσων αλλά με τον Ποσειδώνα εδώ μπορεί κάποιος να αισθάνεται πολύ πάνω, ή πολύ κάτω από τον/τη σύντροφό του.

Με τον Κρόνο από την άλλη μπορεί να συμβολίζονται ελάχιστες σχέσεις. Αυτή η σπανιότητα μπορεί να οφείλεται στο χάσμα μεταξύ του εαυτού και των άλλων, ή επειδή κάποιος τρομάζει από το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει μπαίνοντας σε μία σχέση οπότε προτιμάει να μη σχετιστεί. Ένα άλλο σενάριο μπορεί να είναι ότι κάποιος επιθυμεί ένα Κρόνιο τύπο,  ή ότι ο ένας από τους δύο του ζευγαριού είναι εμφανώς μεγαλύτερης ηλικίας από τον άλλον.

 

 

Έβδομος Οίκος

(Σημασίες του)

-Γάμος

-Συντροφικότητα

-Φανεροί εχθροί, αντιπαραθέσεις

-Συνεργασίες

-Κατώτερα δικαστήρια

 

ΣΧΟΛΙΑ