Έχω stellium στο γενέθλιο χάρτη μου- τι σημαίνει;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

-Σε ένα κομμάτι του αστρολογικού μου χάρτη είναι μαζεμένοι πολλοί πλανήτες. Δείχνει κάτι αυτή η συγκέντρωση;  Πώς  με επηρεάζει;

 

-Είναι τεράστιο θέμα  αλλά πολύ γρήγορα και σύντομα μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια «συστάδα πλανητών». Διεθνώς αναφέρεται  ως στέλιουμ (Stellium). Το στέλιουμ  λοιπόν αποτελείται από τρεις ή παραπάνω πλανήτες που βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο, ή στον ίδιο οίκο.  Αντιλαμβάνεστε ότι με μαζεμένη τόσο μεγάλη ενέργεια σε ένα ζώδιο ή σε ένα οίκο υπάρχει έντονη έμφαση σε κάποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας– εφ όσον πρόκειται για πλανήτες στο ίδιο ζώδιο-, ή στον τομέα της ζωής που εκπροσωπεί,  αν έχουμε συγκέντρωση πλανητών σε ένα οίκο.  Ένα στέλιουμ εντείνει κάτι ειδικό στο πρόσωπο που το έχει- χαρακτηριστικά, συγκεκριμένα θέματα, ταλέντα, στόχους και είναι πολλές φορές δείκτης για το επάγγελμα ή την κλίση του.

Ένα στέλιουμ στο γενέθλιο χάρτη μας κάνει ξεχωριστούς; Ιδιαίτερους; Σηματοδοτεί κάτι παρά πάνω; Αυτό εξαρτάται από το πόσο κοινό ή ασυνήθιστο είναι ένα στέλιουμ. Το να έχεις τον Ήλιο, τον Ερμή και την Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο δεν είναι καθόλου σπάνιο, αφού ο Ερμής και η Αφροδίτη δεν μπορούν να απέχουν από τον Ήλιο περισσότερο από 27ο (Ερμής) και 47ο (Αφροδίτη)  και ο συνδυασμός τους μπορεί να συμβεί αρκετές φορές μέσα σε ένα χρόνο.  Κάτι τέτοιο μπορεί να σε κάνει σημαντικό στο σχολείο ή στη γειτονιά σου – να αρέσεις, να είσαι κοινωνικός τύπος, ομιλητικός – αλλά πρόκειται για  ένα συνηθισμένο στέλιουμ.

Είναι περισσότερο πιθανό να αποκτήσει κάποιος φήμη ή και κακή φήμη όταν το στέλιουμ περιέχει επί πλέον πλανήτες όπως τον Άρη, τον Δία, ή την Σελήνη. Αυτοί οι συνδυασμοί συμβαίνουν λιγότερες φορές. Όσο περισσότεροι εσωτερικοί πλανήτες (από τον Ήλιο μέχρι και τον Κρόνο)  εμπεριέχονται στο στέλιουμ τόσο μεγαλύτερη η σημασία τους.

Τα stellium με γρήγορους πλανήτες εμφανίζονται από καιρό σε καιρό. Στα τέλη του 1960 οι αστρολόγοι αναρωτιόντουσαν πως θα είναι τα παιδιά του 62 που γεννήθηκαν με έξι πλανήτες στον Υδροχόο όταν μεγαλώσουν. Το στέλιουμ περιείχε τον Κρόνο, τον Δία, τον Άρη, τον Ερμή και τον  Ήλιο και μερικές φορές τη Σελήνη και την Αφροδίτη. Τέτοια παρόμοια στέλιουμ  με τον Υδροχόο υπήρξαν και στις αρχές του 1965, και του 1966 και τον Φεβρουάριο του 1976. Πώς επέδρασαν στην κοινωνία είναι ένα ολόκληρο άρθρο. Πάντως Υδροχοϊκά  στέλιουμ που περιέχουν εξωτερικούς πλανήτες εμφανίστηκαν στις αρχές του 2001, του 2002 και του 2004  όταν ο Ουρανός με τον Ποσειδώνα ήταν στον Υδροχόο.  Κατά τη διάρκεια  των χειμερινών μηνών του 2010 υπήρχαν συνήθως πέντε πλανήτες σε αυτό το ζώδιο.  Εάν μετρήσουμε τα παιδιά που γεννήθηκαν με αυτά τα στέλιουμ μέχρι τώρα μέσα στη νέα χιλιετία έχουμε αρκετούς Υδροχόους ώστε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Αυτοί που έχουν στέλιουμ σε οίκους είναι διαφορετικοί από τους άλλους με την έννοια ότι η ενέργειά τους συγκεντρώνεται σε ένα ορισμένο σκοπό και δρόμο και διαθέτουν το πάθος και την αποφασιστικότητα ώστε να τα καταφέρουν. Εάν αισθάνονται επιτυχημένοι ή αποτυχημένοι εξαρτάται από το πόσο καλά τα πηγαίνουν οι τομείς μέσα στους οποίους βρίσκεται το stellium.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ