Η Αφροδίτη στον Υδροχόο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

(18.1-11.2)

 Επηρεάζει άμεσα τους Υδροχόους/Λέοντες/Σκορπιούς/Ταύρους

και Ζυγούς/Διδύμους

 

Mετά την άβολη θέση της στον Αιγόκερω που έκανε τις σχέσεις να μοιάζουν καθήκον και υποχρέωση και στις οποίες προσέδωσε σκοτεινές αποχρώσεις η θέση της στον Υδροχόο την ξαναφέρνει στον κόσμο με εξωστρέφεια, κοινωνικότητα και επικοινωνία.

Εδώ οι σχέσεις αναζωογονούνται μέσα από τη διαφορετικότητα, την αυθεντικότητα και την ελευθερία να είναι ο καθένας μας ο εαυτός του. Η συντροφικότητα χρειάζεται απόσταση, επικοινωνία και φιλικότητα για να αστράψει. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο αναζητάει ενθουσιασμό, απρόοπτα, σπάσιμο της ρουτίνας, πειραματισμούς, δημιουργικότητα, αντισυμβατικότητα. Εδώ δεν έχουν σημασία τα αισθήματα: η συναισθηματική ένταση, το πάθος και η ζήλια είναι άγνωστη γη, αλλά η ευφυΐα, το χιούμορ, η ανταλλαγή ιδεών.

Με λίγα λόγια- μετά τη δυσφορία, τη θλίψη, την προσγείωση, τα αχ και τα ωχ της Αφροδίτης στον Αιγόκερω μπαίνουμε σε μια φωτεινή περίοδο που έχει φίλους, διάλογο, κοινές προσπάθειες, ενδιαφέρον για τον άλλο χωρίς να γίνεται φορτικότητα, φλερτ, σχέσεις που αναπνέουν στην ελευθερία, ενδιαφέρον για την κοινωνία και έντονη αλληλεγγύη. Εμείς, όχι εγώ.

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο αντιπαθεί τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, τις κοινωνικές και πνευματικές αγκυλώσεις. Η Αφροδίτη εδώ ενδιαφέρεται για τη διαφορετικότητα, για την αντισυμβατικότητα, για το αλλιώς.  Σημασία για την Αφροδίτη στον Υδροχόο δεν έχει η συναισθηματική εγγύτητα, η συναισθηματική ανταπόκριση, ή το συναίσθημα. Εδώ η Αφροδίτη θέλει να είναι φίλη, πάει κόντρα στο ρεύμα και πολλές φορές είναι απόμακρη και ψυχρή. Την ενδιαφέρουν οι ιδέες κα οι άνθρωποι που έχουν ιδιαιτερότητες. Δεν ενδιαφέρεται για όσους εκφράζονται συναισθηματικά και ακόμα περισσότερο νιώθει αμηχανία σε συναισθηματικές εκδηλώσεις. Μότο της: αν η ζωή δεν έχει απρόοπτα, αναστάτωση, αναταραχή δεν είναι ζωή είναι πλήξη.

Η Αφροδίτη αυτή εκτιμάει την ειλικρίνεια, την αλήθεια και την αφοσίωση. Ωστόσο στις αρνητικές της πλευρές υπάρχει αυταρχικότητα, ακαμψία, έλλειψη διάθεσης συμβιβασμού και η τάση να επικρίνει τους συνηθισμένους ανθρώπους που δεν μπορούν να εκτιμήσουν τη διανοητική της ανωτερότητα, τη διαύγεια του πνεύματός της και την αλήθεια που εκφράζει.

ΣΧΟΛΙΑ