H διέλευση του ΟΥΡΑΝΟΥ στον TAΥΡΟ και τα 4 ζώδια που αφορά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ποιους αφορά άμεσα η διέλευση του ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΤΟΝ TAΥΡΟ

 

ΤΑΥΡΟΣ

Κάθε φορά που ένας Ταύρος σηκώνεται με τη σκέψη «βαρέθηκα τον εαυτό μου, τη ζωή που κάνω, τη δουλειά μου, τις σχέσεις μου, όλους και όλα» έχει εμπειρία του Ουρανού στο ζώδιό του. Ναι, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή του καθένα μας που η καθημερινότητα έχει γίνει στενός κορσές, η ζωή έχει στεγνώσει από χυμούς, οι εφηβικές προσδοκίες έχουν μαραθεί κι αυτός που έχει γίνει δεν είναι αυτός που ονειρεύτηκε. Τότε αρχίζει να αισθάνεται σαν θηρίο μέσα στο κλουβί, να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει «η ζωή μου, η ζωή μου» και να μην ξέρει πώς να αλλάξει, προς τα πού να πάει, ποιους να αφήσει, ποιους να αναζητήσει, ποια δουλειά θα τον κάνει να αισθάνεται καλά, πώς θα φέρει τούμπα ό,τι τον βαραίνει και πώς θα απαλλαγεί από την μπάλα στο πόδι που εμπεριέχει συμβατικότητα, βάλτο, αδιάφορες σχέσεις και ανούσιες δουλειές.

Να θυμάσαι ότι με τον Ουρανό στο ζώδιό σου δεν μπορείς να μείνεις ακίνητος, η ζωή αρχίζει να επιταχύνεται και η ανάγκη για αλλαγές γίνεται επιτακτική και αναπότρεπτη. Όσο δεν αποφασίζεις να εκτονώσεις κάπου την ενέργεια που σε κατακλύζει, όσο στέκεσαι στο σταυροδρόμι καθυστερώντας να πάρεις οποιαδήποτε δρόμο αισθάνεσαι ότι θα σε ανανεώσει ή θα σου δημιουργήσει εκ νέου ενθουσιασμό, τόσο θα αισθάνεσαι παγιδευμένος/η .

Ο Ουρανός δημιουργεί την πρόκληση της αλλαγής- μιας αλλαγής σημαντικότατης στη σκέψη, στον τρόπο ζωής, στους στόχους και στην πρακτική της επίτευξης των στόχων. Επαγγελματική, προσωπική, οικογενειακή, ή οποιαδήποτε αλλαγή έχει στόχο να ξαναβρείς τη χαρά της ζωής έστω κι αν αρχικά υπάρχει το έντονο ενδεχόμενο η αναστάτωση να δημιουργήσει αποσταθεροποίηση- είναι προσωρινή.  Με δύο λέξεις ο Ουρανός εδώ απαιτεί μια ενεργητική και δραστική αλλαγή. Αυτή η αλλαγή έρχεται ως φυσικό επακόλουθο μιας βαθύτερης ανάγκης να εξελιχθεί ουσιαστικά η ζωή σου ή σαν μια παράξενη ανησυχία που σε κάνει συνεχώς ανικανοποίητο με τις συνθήκες της ζωής σου.

Σ αυτή την περίοδο χρειάζεται να αναπτύξεις την διαίσθησή σου και να είσαι ανοιχτός/ή σε καινούργιες ιδέες, πρακτικές, ενδεχόμενα, σκοπούς- σε όλα τα επίπεδα, επαγγελματικά και προσωπικά.  Σε μερικές περιπτώσεις  αυτή η διέλευση δημιουργεί φανατισμό, εκκεντρικότητα, ριζοσπάστες. Είναι μια διέλευση που σε πηγαίνει πέραν του συμβατικού, του «κανονικού», του παραδοσιακού, του κατεστημένου, του συνηθισμένου. Η ανεξαρτησία γίνεται σημαία, η έξαψη το ζητούμενο, οι προσωπικές ιδέες και αντιλήψεις το καύσιμο που οδηγούν ένα τρόπο ζωής περισσότερο εναρμονισμένο με τις προσωπικές επιθυμίες. Είναι μια εγωιστική διέλευση που σημασία έχει να ζήσεις μια ενθουσιώδη εφηβεία σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι  και όπως θυμόμαστε όλοι η εφηβεία στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε μπαίνει εμπόδιο στην αναζήτηση της προσωπικής ταυτότητας είτε είναι γονιός, δάσκαλος, φίλος, ή οποιουδήποτε έχει εξουσία. Αυτή η διέλευση δεν υπολογίζει συμβάσεις  και ρίχνεται εναντίον οποιουδήποτε δημιουργεί καταναγκαστική πίεση- είτε  ανήκει στην οικογένεια, είναι αφεντικό, ή σύντροφος.

ΛΕΩΝ

Ο Ουρανός, που συμβολίζει το σοκ, την αλλαγή, την ανάγκη για νέα ήθη και επιθυμεί διακαώς οτιδήποτε εξελίσσει προς το μέλλον στον τομέα της επαγγελματικής σου ζωής, σε σπρώχνει να κοιτάξεις με καινούργιο μάτι τους στόχους σου. Ναι, με τον Ουρανό στον Ταύρο δεν αντέχεις κανένα πάνω από το κεφάλι σου. Δεν μπορείς να υποδυθείς το γρανάζι όταν σκέφτεσαι ότι έχει ταλέντα που δεν μπορείς να εκφράσεις, ιδέες που δεν συμμερίζεται κανείς, επιθυμία να εκσυγχρονιστείς και ανάγκη να αναλάβεις την (επαγγελματική) τύχη σου. Όσο κρατάει η διέλευση του Ουρανού υπάρχει ανάγκη για ενθουσιασμό και νέες διεξόδους. Ακόμα κι αν είσαι άνθρωπος της ρουτίνας και της επανάληψης, ή κάποιος/α που δεν αλλάζει εύκολα δουλειά και συνήθειες, κάτι μέσα σου σε τσιγκλίζει να κάνεις κάτι διαφορετικό, να διερευνήσεις τις δυνατότητες να ανοιχτείς, να δεις να δρομολογείται το εργασιακό παρά κάτω. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί Λέοντες αναλαμβάνουν να ξεκινήσουν δικές τους δουλειές, να γίνουν οι ίδιοι αφεντικά του εαυτού τους, να επεκτείνουν αυτές που ήδη έχουν ή να ψαχτούν για καλύτερες συνθήκες αλλού. 

Μια βατή πάντως επιλογή υπό την επιρροή του Ουρανού είναι να μείνεις στη δουλειά που βρίσκεσαι, με την προϋπόθεση να υπάρχουν δυνατότητες εξέλιξης και ανάπτυξης, βάζοντας σε εφαρμογή νέα σχέδια ή πείθοντας τους παρά πάνω ότι διαθέτεις τα προσόντα και την ικανότητα να βρεις τρόπους ώστε να ζωντανέψεις και να αναζωογονήσεις τη δουλειά που είσαι, να περάσεις δηλαδή τη δουλειά σου σε μια καινούργια σύγχρονη φάση της.

Ναι, είναι μια εποχή που δεν σε ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος, αρκεί να νιώθεις ότι είσαι συνεπής με τον εαυτό σου και τις ιδέες σου. Δεν σε ενδιαφέρει αν θα συγκρουστείς με τη μάνα σου, τον απέναντι, τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου ή αυτόν που επηρεάζει τη δουλειά σου, αν αισθανθείς ότι σε περιορίζουν ή σου κόβουν το δρόμο. Η ανάγκη σου να ξεπεράσεις παλιές δεσμεύσεις και δεσμά μπορεί να γίνει αφορμή ακόμα και να σοκάρεις ή να εκπλήξεις θετικά την κοινωνία εκφράζοντας ή κάνοντας κάτι ριζοσπαστικό, πρωτοποριακό, καινοτόμο ή αντισυμβατικό.

Η επαγγελματική ζωή είναι και πρέπει να είναι ένα πεδίο συνεχούς εξέλιξης ώστε να μη δημιουργήσει βάλτο και αδιαφορία. Με τον Ουρανό στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου η κοινωνική και επαγγελματική σου ζωή χρειάζεται να αποκτήσει καινούργιο δυναμισμό. Είναι η εποχή που θα αναλάβεις την πρωτοβουλία ώστε να κάνεις έντονες, δραστικές, ή εποικοδομητικές αλλαγές στην καριέρα σου. Να της δώσεις καινούργιες προεκτάσεις, να της κάνεις καινοτόμες ενέσεις, να την εκσυγχρονίσεις ή να την εκμοντερνίσεις ώστε να σε κάνει να σηκώνεσαι από το κρεβάτι με ανανεωμένο το ενδιαφέρον σου. Ίσως σπρωχτείς να αναλάβεις ένα ρόλο σε κάποια κοινωνική, ή επαγγελματική ή ακόμα και πολιτική κατάσταση που θα σε φέρει  στο φως της δημοσιότητας- στο κακό σενάριο έρχεσαι στη δημοσιότητα ως αντικείμενο σκανδάλου.

Η επιτυχία του Ουρανού δεν ταυτίζεται οπωσδήποτε με την επιτυχία που υπάρχει στο μυαλό των πολλών, ή του κόσμου. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνεισφέρεις στην κοινωνία είτε με το όραμά σου είτε με τις ιδέες σου είτε με την δουλειά σου και τη δημιουργικότητά σου. Επιτυχία εδώ σημαίνει να είσαι αληθινός και συνεπής με τον εαυτό σου και τους στόχους σου, τα όνειρά σου. Αν είσαι μακριά από αυτό που θέλεις αισθάνεσαι άδειος/α, ληθαργικός/η, εξαντλημένος/η ακόμα και αν μόλις έχεις ξυπνήσει, σε υπερένταση. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνεις αυτό που θέλεις, αυτό που έχεις επιλέξει, αυτό για το οποίο είσαι φτιαγμένος/η.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ταύρος που για σένα συμβολίζει τον έβδομο οίκο περιέχει Σχέσεις- διαπροσωπικές/συντροφικές κατά πρώτο λόγο και επαγγελματικές κατά δεύτερο. Γενικότερα συμβολίζει τους άλλους και ακόμα πιο διευρυμένα τη σχέση μας με τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης πολλά αναπάντεχα, ξαφνικά ή ευνοϊκές εμπειρίες (αγάπη ή μίσος, συνεργασία ή σύγκρουση) μπορεί να ανατρέψουν εντελώς τις ιδέες και την εικόνα που έχεις για τις σχέσεις. Οι Προσαρμογές είναι αναγκαστικές.

Με τον Ουρανό απέναντί σου λοιπόν, η λαχτάρα σου είναι να αποκτήσεις μια συντροφική ή μια ερωτική σου ζωή που θα διαθέτει εφηβικό ενθουσιασμό. Να πάρει μπρος ξανά η ερωτική σου ζωή. Να αναζωογονηθούν οι σχέσεις σου, να αποκτήσουν σασπένς, ζωντάνια, κέφι. Αν είσαι ήδη σε σχέση που μάλιστα είναι πολύχρονη, έχει αρχίσει να φθείρεται, έχει χάσει την ευεξία του πρώτου καιρού ή δεν σε ικανοποιεί, δεν σου ταιριάζει, αν έχει γίνει ρουτίνα ή την κρατάς από ανασφάλεια, τότε ο Ουρανός είναι εδώ για να σε παρασύρει ή μάλλον για να απαντήσει στις κρυφές προσευχές σου να γίνει κάτι ώστε η ερωτική σου ζωή να αποκτήσει ξανά ορμή και σφρίγος. Αντιλαμβάνεσαι ότι σε αυτό το σημείο είσαι ευάλωτος/η στον κεραυνοβόλο έρωτα, σε αυτόν ή αυτή που μπαίνει στη ζωή σου «ουρανοκατέβατος/η». Πρόκειται για τον μοιραίο τρίτο που εμφανίζεται όταν το ζευγάρι έχει καθίσει για πολύ στη ζώνη της βαρεμάρας. Και φυσικά επειδή ο τρίτος άνθρωπος είναι σύμπτωμα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στο ζευγάρι, μπορεί να μην είσαι εσύ που θα ερωτευθείς, αλλά αυτός/ή που είσαι μαζί του/της. Τίποτα δεν μπορεί να μείνει στάσιμο, ή ίδιο: παλιές συμπεριφορές που σχετίζονται με τις σχέσεις, συμβόλαια, συνεργασίες, απόψεις και ιδέες για τις διαπροσωπικές σχέσεις ανατρέπονται άλλοτε με ευχαρίστηση κι άλλοτε απότομα..

Αν είσαι μόνος/η ουσιαστικά ο Ουρανός έρχεται για να σε ξαναβάλει στο ερωτικό παιχνίδι, για να σου δείξει πόσο μοναδικές είναι οι σχέσεις όταν σε κεραυνοβολεί ένας έρωτας. Μετά από τον καιρό που ήσουν μόνος/η πέφτεις με τα μούτρα στον Άλλο. Που συνήθως είναι διαφορετικός/ή, που πιθανόν οι φίλοι σού λένε ότι δεν σου ταιριάζει, που σύμφωνα με τα μέτρα του κόσμου είναι «ακατάλληλος/η» για σένα. Όμως αυτή η «διαφορετικότητα» είναι που σε γοητεύει – μεγάλη διαφορά ηλικίας είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, διαφορετική κουλτούρα, ιδέες, πιστεύω, οπτική, συμπεριφορά, ανισότητα στο κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο κ.λπ. Φυσικά και δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι τύψεις ή ενοχές επειδή η καρδιά σου επιθυμεί κάποιον/α που οι άλλοι ίσως δεν εγκρίνουν. Η σχέση είναι ανοιχτή στις προτάσεις των δύο ενδιαφερομένων και το πάθος που φέρνει είναι το πάθος του νέου, του αδοκίμαστου, του ανοιχτού. Είναι υπέροχο να είσαι διαφορετικός και να σε αγαπάει ο άλλος για αυτό. Η διαφορετικότητα βεβαίως μπορεί να γίνει μετά από λίγο και η αχίλλειος πτέρνα της σχέσης.

Γενικότερα για τις σχέσεις: εάν επιτρέψεις στους ανθρώπους να φεύγουν και να έρχονται ελεύθερα, εάν δίνεις χώρο και χρόνο στους ανθρώπους που αγαπάς, ή στον ένα/μία , τότε η σχέση σου θα απογειωθεί. Ο Ουρανός είναι το αντίθετο της εξάρτησης, της συναισθηματικότητας, της κτητικότητας, της ζήλιας. Ο Ουρανός λέει- είμαστε μαζί δύο αυτόνομες προσωπικότητες που αντιμετωπίζουμε από κοινού την περιπέτεια της ζωής, περισσότερο φίλοι παρά εραστές ή μάλλον εραστές-φίλοι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ως υγιώς εγωιστική δύναμη ο Ουρανός δεν υπολογίζει τις επιθυμίες, τα θέλω, τις πιέσεις, τους περιορισμούς, τις δεσμεύσεις, τα πρέπει και τα μην των άλλων, όσο αγαπημένων και να είναι, αλλά απαιτεί τις δικές σου συναισθηματικές ανάγκες, την εκπλήρωση των δικών σου πόθων, των δικών σου στόχων και προσδοκιών. Στο κατώτερο και πιο ιδιωτικό κομμάτι του ηλιακού αστρολογικού σου χάρτη λειτουργεί σαν ωρολογιακή βόμβα που ανατινάζει τα θεμέλια. Σε αυτό το σημείο (που συμβολίζει την παιδική σου ηλικία και ό,τι σε διαμόρφωσε, που συμβολίζει επίσης τον πατέρα, ή τη μητέρα σου και τη σχέση σου με αυτόν/ην, τις επιρροές που άσκησε πάνω σου αλλά και τα τραύματα ή τα άγχη που πιθανόν σου προκάλεσε), ο απελευθερωτής Ουρανός ανατινάζει τα παλιά μοτίβα που σε ακολουθούν για να απαλλαγείς από  ό,τι πια δεν ισχύει ή δυσχεραίνει τη ζωή σου και τις σχέσεις σου.

Το σπίτι αποτελεί το ορατό σύμβολο των εσωτερικών αλλαγών που συμβαίνουν κι έτσι είτε το αλλάζεις εντελώς είτε μετακομίζεις είτε αλλάζεις πόλη ακόμα και χώρα. Όσο ανυπόμονος/η νιώθεις για κάποιες δραστικές αλλαγές που χρειάζεσαι ώστε να επανεκκινήσεις τη ζωή σου, τόσο περισσότερο δεν σε χωράει τα σπίτι που το βρίσκεις πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο, πολύ συντηρητικό ή πολύ μοντέρνο, πολύ μουντό ή πολύ κραυγαλέο. Κι αν εσύ δεν αναλαμβάνεις την πρωτοβουλία να το αλλάξεις ή να το ανακαινίσεις/ανανεώσεις κ.λπ. τότε συμβαίνει κάτι και αναγκάζεσαι να μετακομίσεις – ιδιοκατοίκηση, ακριβό ενοίκιο, αλλαγή τόπου δουλειάς. Επίσης μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους αναταραχή και αναστάτωση στην οικογένεια – ένα παιδί έρχεται, ένα μεγάλο φεύγει, μια συναισθηματική κρίση ταράζει την οικογενειακή γαλήνη ή ένα μέλος της οικογένειας σε κρίση χρειάζεται έμπρακτη συμπαράσταση.

Κάτι που χρειάζεται να έχεις υπόψη σου. Ο Ουρανός ενεργοποιεί κάθε είδους παιδικό τραύμα. Αν αισθανόσουν ότι οι γονείς σου αδιαφορούσαν για σένα, τώρα θα αισθανθείς ξανά το ίδιο προβάλλοντας το γονιό σου σε οποιοδήποτε βρίσκεται κοντά σου και έχει επιρροή πάνω σου – σύζυγο, αφεντικό, φίλο, εραστή/ερωμένη. Άρα έχε ανοιχτά τα μάτια σε τέτοιες περιπτώσεις ώστε η συνειδητοποίηση των ψυχολογικών σου αντιδράσεων και αισθημάτων να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το παρελθόν δίνοντας στον εαυτό σου τα περιθώρια να γίνει καινούργιος/α.

Τα ψυχικά θεμέλια και τα αισθήματα ταρακουνιούνται καθώς η προσωπικότητα αναζητάει νέους τρόπους έκφρασης ως να εξελιχθεί. Ίσως δεν είναι πια δυνατή η οικογενειακή ζωή όπως την ήξερες μέχρι τώρα αφού κάτι εμφανίζεται που υποσκάπτει τις βάσεις με τις οποίες έμαθες να αντιμετωπίζεις την ζωή. Ο Ουρανός τραβάει ξαφνικά το χαλί κάτω από τα πόδια σου. Πως αντιδράς στις αλλαγές; Μια λογική αντίδραση θα ήταν να αλλάξεις την επιθυμία για εξωτερική ασφάλεια με επιθυμία για εσωτερική ασφάλεια. Όταν όμως αναγκάζεσαι να αλλάξεις σπίτι ή δουλειά , ή το σπίτι γίνεται επίκεντρο ανατροπών- όταν η οικογενειακή και η επαγγελματική ζωή αλλάζουν ξαφνικά  χωρίς  καν τη δική σου θέληση τότε δεν έχεις άλλη διέξοδο από το να ακονίσεις την προσαρμοστικότητά σου.

ΣΧΟΛΙΑ

Έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο, 27.7.18

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος φωτίζει τις αρχετυπικές αλήθειες του Υδροχόου και του Λέοντα: κάθε άνθρωπος αποτελεί μια σπίθα του θεϊκού και ταυτόχρονα ένα αδιαχώριστο κομμάτι του ιστού της ζωής. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο, 13.7.18

Η πρόκληση είναι να αντέξουμε τα δυνατά αισθήματα που πολλές φορές είναι ενοχλητικά, να τα νιώσουμε, να τα σεβαστούμε, να μην τα κρίνουμε, να τα καταλάβουμε. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Πανσέληνος στον Αιγόκερο, 28.6.18

Με αιχμή την οικογένεια, το σπίτι, τα παιδιά, τους γονείς ή την ίδια την συντροφική σχέση αναδύονται πιθανόν θέματα που οδηγούν σε απογοήτευση ή ματαίωση. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.