Η σημασία της Αφροδίτης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ

 

 

Η Αφροδίτη δείχνει αυτό που εκτιμάμε, επιθυμούμε και βρίσκουμε όμορφο. H θέση της Αφροδίτης στο χάρτη μας, το ζώδιο δηλαδή της Αφροδίτης, περιγράφει ποιότητες και χαρακτηριστικά που βρίσκουμε όμορφα, ενδιαφέροντα, ελκυστικά, επιθυμητά είτε αναφέρονται σε πρόσωπα, σε ένα έργο τέχνης, ένα βιβλίο, μια ταινία, ή ένα τοπίο. Για παράδειγμα, η Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι μια ένδειξη ότι έλκεσαι από σκορπίστικα χαρακτηριστικά είτε αυτά βρίσκονται σε ένα βιβλίο, μια γυναίκα, έναν άντρα ή έναν πίνακα ζωγραφικής. Μπορεί να σε γοητεύει κάποιος μυστηριώδης, σύνθετος, εσωστρεφής που δεν ανοίγεται εύκολα στην αρχή. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να σου αρέσει μουσική ή ταινίες που εμπεριέχουν μυστήριο, πάθος κι ένταση, ή αγαπάς τοπία που είναι σκοτεινά, γεμάτα σπηλιές ή φαράγγια. Αντίθετα, αν έχεις μια Αφροδίτη στον Τοξότη πιθανόν να γοητεύεσαι από κάποιον/α που είναι εξωστρεφής και δυναμικός/η, που εκφράζεται με ενθουσιασμό, είναι πληθωρικός/η και σε εμπνέει με τα ιδανικά και τις ιδέες του/της. Μπορεί να προτιμάς ανοιχτά τοπία, θέα που δεν κλείνεται από πουθενά, που δεν σε περιορίζει.

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά. Μερικοί άνθρωποι φοβούνται να δείξουν τις προτιμήσεις τους επειδή αισθάνονται ότι γίνονται ευάλωτοι. Έτσι, αν επιθυμείς κάτι και σε φοβίζει γιατί σε κάνει να αισθάνεσαι τρωτός/η ή σε ενοχλεί, η έκθεσή σου μπορεί να σε κάνει να το περιφρονείς ή να καταπιέζεις τις ποιότητες που η Αφροδίτη ενεργοποιεί. Εάν σε τρομοκρατεί το ενδεχόμενο να σε απορρίψουν ή να πληγωθείς ή αισθάνεσαι ένοχος/η για την ευχαρίστηση, την ηδονή ή την απόλαυση που δίνουν  μπορεί να καταπιέζεις ό,τι σου φαίνεται γοητευτικό ή όμορφο και κάνοντας στροφή 180ο το βρίσκεις απαίσιο και ανεπιθύμητο.

 

Συνοπτικά

Η Αφροδίτη στον Κριό 

Χρησιμοποιεί έξυπνες ατάκες και αμεσότητα για να γοητεύσει. Της αρέσει να ταρακουνάει τα πράγματα, είναι παρορμητική, έχει χιούμορ και είναι έτοιμη για δράση. Μπορεί να της λείπει η τρυφερότητα ή να μην μπορεί να διατηρήσει το ενδιαφέρον της για πολύ σε μια σχέση αν αρχίσει να γίνεται ρουτίνα.

Η Αφροδίτη στον Ταύρο
Γοητεύει με το γέλιο και τα φυσικά κοινωνικά της ένστικτα, στηρίζει πρακτικά και κάνει τη ζωή εύκολη για τους άλλους. Πολλές φορές θεωρεί τους ανθρώπους σαν αντικείμενα που της ανήκουν ή που μπορεί να επιδείξει.

Η Αφροδίτη στους Διδύμους
Γοητεύει με την ευφυΐα, το πνεύμα, την αυθόρμητη φιλικότητα. Είναι γρήγορη στη δημιουργία επαφών και συνδέεται εύκολα με τους άλλους, διασκεδάζει με πειράγματα, αστειεύεται, χαριτολογεί. Αισθάνεται περιέργεια για κάποιον αλλά για περιορισμένο χρόνο.

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο
Γοητεύει με το συναίσθημα και την ευαισθησία που κάποιες φορές είναι ειλικρινής και κάποιες όχι. Συχνά συμπεριφέρεται στους άλλους σαν «οικογένεια», αλλά τότε περιμένει ως ανταπόδοση ολοκληρωτική αφοσίωση. Η ενσυναίσθηση είναι συνήθως ενστικτώδης, αλλά μπορούν να παίξουν με τις συμπάθειες του άλλου για να πάρουν ό,τι θέλουν.

Η Αφροδίτη στον Λέοντα
Γοητεύει με την κοινωνικότητα, το χαμόγελο, την εξωστρεφή κοινωνική του φύση. Μπορεί να ενθαρρύνει τους άλλους μέσα από την αγάπη ή με το πόσο υπερήφανη είναι για αυτούς. Κάποιοι έλκονται από την καλή διάθεση που βγάζουν και από τον ενθουσιασμό που δείχνουν για τα πράγματα.

Η Αφροδίτη στην Παρθένο
Αν και όχι πάντα ιδιαίτερα κοινωνική λόγω μετριοπάθειας, έντονης συναίσθησης και αυτοελέγχου, γοητεύει με τη σεμνότητα και την έμφυτη διάθεση να βοηθήσει. Θέλει να αρέσει επειδή φαίνεται λογική και εύκολα αφήνει τους άλλους να λάμψουν.

Η Αφροδίτη στον Ζυγό
Γοητεύει με την ευγένεια, τη λεπτότητα, το σεβασμό. Δίνει στους άλλους χώρο και είναι εξαιρετική ακροατής. Είναι εξοπλισμένη με έντονη διάθεση να ευχαριστήσει και λειτουργεί καλύτερα σε καταστάσεις ένας προς ένα.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό
Γοητεύει και δείχνει τρυφερότητα μέσα από την αφοσίωση, την αυτοθυσία και μια αταλάντευτη προσήλωση σε μια αποστολή. Ιντριγκάρει τους άλλους μέσω του ερωτισμού ή του ταλέντου της αλλά προτιμάει ιδιωτικές σχέσεις. Μπορεί να μην είναι καθόλου κοινωνικά και οικονομικά δοτική.

Η Αφροδίτη στον Τοξότη
Γοητεύει με το χιούμορ, την παιχνιδιάρικη διάθεση ή μέσα από την «αλήθεια» και τα ιδεώδη της. Πλήττει εύκολα σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, εκτός αν παίρνει μέρος με ένταση σε μια συζήτηση, εμπνέει τους άλλους ή μιλάει για ταξίδια.

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω
Γοητεύει με στεγνό χιούμορ, με την αξιοπιστία της και το σεβασμό προς τους άλλους. Οι κοινωνικές συναναστροφές και η έκφραση αισθημάτων δεν είναι αυθόρμητη, αφού η περιφρούρηση της φήμης της και ο αυτοέλεγχος κυριαρχούν. Έλκεται από άλλους που μπορούν να της προσφέρουν ασφάλεια και μπορούν να προωθήσουν τις φιλοδοξίες της.

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο
Γοητεύει με το να είναι καλή φίλη – άξια εμπιστοσύνης, υποστηρικτική δίνοντας στους άλλους πολλή ελευθερία. Μπορεί να είναι πιστή αλλά και απόμακρη, καθόλου συναισθηματική. Αντισυμβατική και με έντονα κοινωνικά ένστικτα.

Η Αφροδίτη στους Ιχθύς
Γοητεύει δίνοντας αυτό που έχει ανάγκη ο άλλος. Θέλει να αρέσει για την ανιδιοτέλειά της, τη γενναιοδωρία, τη δοτικότητα και τη βοήθεια που προσφέρει. Πολύ κοινωνική και ταυτόχρονα πολύ ιδιωτική.

ΣΧΟΛΙΑ

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!