Ήλιος/Σελήνη στη συναστρία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

-Χρειάζεται σε μια συντροφική σχέση να υπάρχουν όψεις μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης των δύο;

 

 –Μας διευκολύνει πολύ να υπάρχουν όψεις μεταξύ Ήλιου/Σελήνης των δύο.

Ο Ήλιος, το ζώδιό μας δηλαδή, εκφράζει τον πυρήνα της ταυτότητάς μας, το ποιοι είμαστε βαθιά μέσα στον πυρήνα μας. Είναι η δημιουργική ενέργεια που γεμίζει κάθε πλευρά της ζωής μας, την έκφρασή μας, τον προορισμό μας, τον προσωπικό μας δρόμο, την ανάγκη να είμαστε μοναδικοί, ξεχωριστοί, αυθεντικοί. 

Η Σελήνη είναι η δεκτική δύναμη, η δεξαμενή της εμπειρίας μας, η μνήμη μας, το συναισθηματικό μας βαρόμετρο. Δείχνει ό,τι έχουμε ανάγκη για να αισθανθούμε ασφάλεια, πώς αντιδρούμε συναισθηματικά και τι επιθυμούμε συναισθηματικά ώστε να έρθουμε πιο κοντά στον άλλο. Η ικανότητά μας να αγαπάμε, οι ανάγκες μας  για οικειότητα και δέσμευση μπορούν να εξερευνηθούν μελετώντας τη γενέθλια Σελήνη.

Η σχέση μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης σε ένα γενέθλιο χάρτη είναι ο άμεσος τρόπος  να κατανοήσουμε τους προσωπικούς ρυθμούς μας και την ουσιαστική φύση μας. Στη συναστρία, στη σύγκριση δηλαδή των δύο ωροσκοπίων,  ο κλασσικός δείκτης «γάμου» (της συμβατότητάς μας δηλαδή με τον Άλλο) δείχνει τον Ήλιο του ενός να κάνει σύνοδο (να βρίσκεται δηλαδή στο ίδιο ζώδιο) με την Σελήνη του άλλου: αυτό σημαίνει ότι τα ζωτικά χαρακτηριστικά του Ήλιου είναι άμεσα προσβάσιμα από την Σελήνη που τα στηρίζει, τα υποδέχεται και τα αντανακλά. Έτσι οι κάτοχοι αυτής της όψης μπορούν να συνδεθούν άμεσα αφού υπάρχει σύμπνοια και αυθόρμητη κατανόηση σε ψυχικό και ουσιαστικό επίπεδο. Κάθε όψη (τρίγωνο, εξάγωνο, αντίθεση, τετράγωνο, κουίνκουξ) μεταξύ Ήλου και Σελήνης στη συναστρία είναι σημαντική και βοηθάει να περιγράψουμε την  ποιότητα της δημιουργικής και δεκτικής φλόγας που υπάρχει μεταξύ δύο ανθρώπων.

 

ΣΧΟΛΙΑ