Κρόνος/ Χείρωνας στις 3.11.17 σε Τοξότη/Ιχθύες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κρόνος σε τετράγωνο με τον Χείρωνα στις 3.11 24ο47´ Τοξότη/Ιχθύων
 

-Το πρώτο τετράγωνο ήταν στις 28 Δεκεμβρίου 2016 στις 21ο Τοξότη/Ιχθύων

-Το δεύτερο ήταν στις 30 Απριλίου 2017 στις 27ο Τοξότη/Ιχθύων

-Το τρίτο και τελευταίο είναι στις 3 Νοεμβρίου στις 24ο Τοξότη/Ιχθύων

 Και τις τρεις φορές επηρέαζε τα μεταβλητά ζώδια και μάλιστα τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο Ιχθύς/Τοξότες/Παρθένους/Διδύμους.

 Αυτή τη φορά επηρεάζει τους:

-Τοξότες του Δεκεμβρίου (11-19)

-Ιχθύες του Μαρτίου (10-17)

-Διδύμους του Ιουνίου (10-18)

-Παρθένους του Σεπτεμβρίου (13-20)

 

Ο Κρόνος στον Τοξότη  μας προτρέπει να ζήσουμε τις ιδέες, τα πιστεύω μας, τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας χωρίς να επιβάλλουμε την προσωπική μας αλήθεια ως γενική Αλήθεια- χωρίς δηλαδή να γίνουμε φανατικοί και μισαλλόδοξοι. Ο Χείρων  σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί σαν Κρόνος. Δείχνει πού υπάρχει φόβος, βλάβη ή πόνος, αλλά έτσι και συνειδητοποιηθεί και αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και αποφασιστικά ωριμάζουμε. Να θυμίσω ότι ο Χείρων δείχνει πού είμαστε πληγωμένοι, ή κάποιο θέμα που μας πονάει,  ή πού υπάρχει ένα χάσμα, μια τρύπα που δεν μπορούμε να γεμίσουμε. Όμως ακόμα κι αν το τραύμα που έχουμε δεν πρόκειται ποτέ να θεραπευτεί, μαθαίνουμε πολλά μέσα από αυτό για τη ζωή και τους εαυτούς μας.

Η  δύσκολη μεταξύ Κρόνου/Χείρωνα μιλάει για αποδοχή και την αγάπη για τον εαυτό μας. Πολλές φορές ασυνείδητα ή και συνειδητά περνάμε περιόδους που σαμποτάρουμε τον εαυτό μας, τον κολλάμε στον τοίχο, υιοθετούμε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, μπαίνουμε σε αυτοηττώμενες σχέσεις,  αναλαμβάνουμε να παίξουμε το σωτήρα ή το θύμα. Το στοίχημα-μάθημα αυτού του τετραγώνου είναι εάν θα συνεχίσουμε να υποχωρούμε στις απαιτήσεις, ανάγκες, επιθυμίες των άλλων καταπιέζοντας και θάβοντας τις δικές μας. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο η εικονική πραγματικότητα που ζούμε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, η χαμηλής ποιότητας τροφές που καταναλώνουμε,  η εξαφάνιση της ατομικότητάς μας, της ιδιαιτερότητάς μα και του προσώπου μας μέσα σε σύστημα που επιβάλλει τον καταναλωτισμό και το κέρδος ως απόλυτες αξίες δημιουργούν ρήγματα στον εξανθρωπισμό μας. Η κοινωνία που έχουμε δημιουργήσει δεν μας χωράει πια κι αυτή είναι μια τραγική διαπίστωση. Τέτοιου είδους όψεις έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι χρειάζεται να ξαναδούμε τις προτεραιότητές μας, να αντιμετωπίσουμε τα τραύματά μας και τις λάθος επιλογές όχι ως τιμωρία και πεπρωμένο αλλά ως δυνατότητες για να ζήσουμε περισσότερο κοντά στις επιθυμίες και τις ανάγκες μας.

Ο Κρόνος λέει αυστηρά ότι χρειάζεται ο καθένας μας να αναλάβει την ευθύνη της ζωής του και προσωπικά και κοινωνικά. Οι ιδέες και οι συμπεριφορές που πληγώνουν τους άλλους δεν μπορούν να είναι ανεκτές, ούτε βεβαίως και το αντίθετο.

Επίσης

Μπορεί σε αυτές τις μέρες να συνειδητοποιήσεις που πονάς συναισθηματικά, να αντιληφθείς που είναι το τραύμα, τι σε κάνει να φοβάσαι και να αποφεύγεις, ή τι θάβεις με την σκέψη ότι θα περάσει. Μόνο όταν ξέρεις την πληγή μπορείς να τη θεραπεύσεις.

Μπορεί να καταλάβεις μέσα από γεγονότα, σχέσεις, μνήμες (που έρχονται στην επιφάνεια μετά από μια συζήτηση, συνάντηση, σκέψεις, τραγούδι, βιβλίο, εικόνα) ότι επαναλαμβάνεις μια ορισμένη συμπεριφορά, ή αντιδράς με ένα συγκεκριμένο τρόπο ξανά και ξανά με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι συνεχώς απογοήτευση, θλίψη ή θυμό, ή να μένεις απαθής επαναλαμβάνοντας ότι τίποτα δεν θα αλλάξει με αποτέλεσμα να αυτοπαγιδεύεσαι σε μια χωρίς τέλος επανάληψη που επιβεβαιώνει την σκέψη σου.

Αντιμετώπισε το τραύμα ή το πρόβλημα κατά μέτωπο αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ίασής σου. Αν δεν το κάνεις εσύ για σένα δεν θα το κάνει κανείς.

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ