Με ποιους ταιριάζω;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ερώτηση που επανέρχεται αλλά η απάντηση δεν είναι εύκολη:

-Με ποιους ταιριάζω;

 

Η ερώτηση σαφής και ευθεία. Με ποιον/α ταιριάζω; Η παραδοσιακή αστρολογία έχει έτοιμες τις λύσεις. Είσαι Ζυγός, δηλαδή ανήκεις στα ζώδια του αέρα ταιριάζεις με τα άλλα αέρινα ζώδια τον Υδροχόο και τους Διδύμους. Είσαι Κριός ταιριάζεις με τα άλλα ζώδια της φωτιάς τον Λέοντα και τον Τοξότη. Ή είσαι Παρθένος ταιριάζει τα άλλα γήινα ζώδια τον Ταύρο και τον Αιγόκερω. Είσαι Ιχθύες ταιριάζεις με τον Καρκίνο και τον Σκορπιό. Όμως δεν είναι τόσο απλή και γρήγορη απάντηση.  Η συμβατότητα μεταξύ δύο ανθρώπων είναι μια επίπονη, σύνθετη και απαιτητική διαδικασία.

Εδώ θα θίξω μερικές μόνο παραμέτρους που δεν είναι ούτε τελεσίδικες ούτε και μοναδικές. Αυτό λοιπόν που ερωτικοποιεί τις σχέσεις είναι όταν κάποιος που έρχεται προς τα εμάς καλύπτει ποιότητες που μας λείπουν ή είναι αδύνατες στο χάρτη μας. Αν στον χάρτη μας λείπει κάποια ποιότητα, ή είναι αδύνατη- αέρας, φωτιά, νερό ή γη- υπολογίζοντας τους επτά πλανήτες από τον Ήλιο μέχρι και τον Κρόνο τότε αναζητούμε αυτή την ποιότητα από τους άλλους. Αν μας λείπει φωτιά ελκυόμαστε από Κριούς, Λέοντες, ή Τοξότες. Αν μας λείπει γη από Παρθένους, Ταύρους  ή Αιγόκερους κοκ.

Επίσης ένας δυνατός δείκτης συμβατότητας είναι το ζώδιο που έχουμε στον 7ο οίκο μας. Ο αρχαίος θεός  Έρως περιγράφεται ως μια δημιουργική δύναμη που συνέθεσε το σύμπαν συνδέοντας χάος και ύλη- δύο εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους ποιότητες. Ο  7ος οίκος που είναι ο συμμετρικά αντίθετος και απέναντι οίκος από τον ωροσκόπο μας- παράδειγμα ο ωροσκόπος Κριός έχει απέναντί του τον Ζυγό (7ος οίκος) , ο Ταύρος τον Σκορπιό (7ος οίκος), οι Δίδυμοι τον Τοξότη (7ος οίκος)  κοκ-  ονομάζεται Οίκος του Γάμου και είναι ο οίκος του Μη Εαυτού μας. Είναι σα να θέλουμε να παντρευτούμε/δεσμευτούμε/συμβιώσουμε/συνυπάρξουμε με κάποιον/α που δεν είναι Εγώ.

Σε αυτές τις σχέσεις ουσιαστικά προβάλλουμε στον Άλλο κομμάτια μας που δεν μπορούμε να αφομοιώσουμε, ή δεν έχουμε ανακαλύψει, ή καταπιέζουμε, ή αρνούμαστε στον εαυτό μας. Αυτός ο άνθρωπος μας ελκύει αλλά και μας προκαλεί αντιπάθεια, ή φόβο, ή θυμό επειδή είναι διαφορετικός από εμάς. Για αυτό το λόγο ο Οίκος του Γάμου ονομάζεται επίσης και Οίκος των Φανερών Εχθρών. Ωστόσο ο άνθρωπος που μας ελκύει και συμβολίζεται από τον 7ο οίκο είναι συμπληρωματικός μας – είναι ουσιαστικά η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος. Πολλές σχέσεις ξεκίνησαν με έντονη αντιπάθεια για να εξελιχθούν σε θυελλώδεις ερωτικές ιστορίες.  

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ