Νέα Σελήνη, 29.12.2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 7ο59´Αιγόκερου (29/12, 8:54´)

 

Κάθε νέα Σελήνη είναι μια πολύ καλή στιγμή για νέους στόχους, για νέες επιδιώξεις, για καινούργια αρχή, ή για επανεκκίνηση.  Η νέα Σελήνη στον Αιγόκερω σημαίνει πρακτικότητα, αυτοέλεγχο και αυτάρκεια.

Τι άλλο σημαίνει; Υπερευαισθησία και προσοχή  σε ό,τι επιδρά πάνω της συναισθηματικά, ή επηρεάζει τη φήμη και την ασφάλειά της. Τεράστια αίσθηση του καθήκοντος, υπερηφάνεια για την αξιοπιστία  και την αφοσίωσή της. Και ποια είναι τα θέματα που αυτή η Σελήνη μας καλεί να σκεφτούμε, να ενσωματώσουμε, ή να αναδείξουμε;

1) Τονίζει ότι η οργάνωση της ζωής προσφέρει σταθερότητα και διάρκεια.

2)  Μια δόση επιφυλακτικότητας και η διερεύνηση των προθέσεων του άλλου για ένα ικανό διάστημα ακόμα κι αν δημιουργεί δυσφορία στους άλλους  που μας ενδιαφέρουν δεν θεωρείται καθόλου άσχημη ιδέα.

3) Το χρήμα δεν είναι το παν αλλά είναι αναγκαίο και επιθυμητό γιατί αγοράζει ανεξαρτησία και δύναμη.

4) Οι επαγγελματικές φιλοδοξίες, η επιρροή και το κύρος που αναζητά η Σελήνη στον Αιγόκερω δεν είναι ένα κυνήγι μεγαλομανίας για απόκτηση εξουσίας ή αναγνώρισης, ούτε δίψα για κυριαρχία αλλά ένα μέσον για να αισθανθεί προστατευμένη μέσα σε αυτό που θεωρεί ζούγκλα του κόσμου.

Οικονομικά ίσως είναι μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που δίνονται ώστε  να μετριαστεί η δημοσιονομική αυστηρότητα (Κρόνος) και φυσικά η προσοχή στρέφεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα που αποτελεί και την χώρα υπόδειγμα της οικονομικής κρίσης στην Ε.Ε.

Στις 25 Δεκεμβρίου ο Κρόνος κάνει το πρώτο από τα τρία τρίγωνα ακριβείας  με τον Ουρανό στις 20ο Τοξότη/Κριού- τα επόμενα δύο γίνονται ακριβείας τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2017. Αυτά τα τρίγωνα έρχονται να εξισορροπήσουν τις έντονες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο  εντελώς αντίθετων σε σημασία και ενέργεια πλανητών.  Σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο αυτή η θετική όψη φαίνεται να βοηθάει ώστε να αναθεωρηθούν ή να αλλάξουν άκαμπτες  πολιτικές,  στηρίζει την ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων και ανανεώσεων σε κόμματα και κυβερνήσεις, ή ενθαρρύνει νέους πολιτικούς να εκφράσουν τη συλλογική ανάγκη για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Οικονομικά ίσως είναι μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που δίνονται ώστε  να μετριαστεί η δημοσιονομική αυστηρότητα (Κρόνος) και φυσικά η προσοχή στρέφεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα που αποτελεί και την χώρα υπόδειγμα της οικονομικής κρίσης στην Ε.Ε. Εδώ να πω ότι τα τρίγωνα εκφράζονται καλύτερα όταν στηρίζονται στη θέληση για εξελίξεις. Οι αλλαγές με αυτή την όψη μπορεί να είναι οργανωμένες και στοχευμένες χάρη στον Κρόνο μετριάζοντας ή υποβαθμίζοντας τις εκρήξεις και τις ξαφνικές παρορμητικές κινήσεις του Ουρανού. Σε προσωπικό επίπεδο αυτές τις δύσκολες εποχές της κρίσης και των αναταραχών μπορούμε να αφιερωθούμε αποφασιστικά στον στόχο μας (Κρόνος), ενώ η ευφυΐα και ο ενθουσιασμός του Ουρανού θα μάς ενισχύουν με θάρρος και αντοχή ώστε να τα καταφέρουμε.

Νέα Σελήνη, 29.12.2016

(συνέχεια)

Μην ξεχνάμε ωστόσο και τον Ερμή που είναι ανάδρομος (19/10- 8/1) στον Αιγόκερω κατά το μεγαλύτερο μέρος του ενώ στις 4/1 γυρίζει ανάδρομος για μερικές μέρες στον Τοξότη. Επίσης χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ότι οι  πρώτες μέρες και οι τελευταίες μέρες του ανάδρομου Ερμή έχουν τις πιο έντονες παρενέργειες.

Η αντίθεση Δία/Ουρανού στις 20ο Ζυγού/Κριού, που γίνεται ακριβείας  στις 26 Δεκεμβρίου έχει ενεργοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2016 και θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο του 2017. Το μήνυμά της σαφές: άλλαξε τη ζωή σου προς το καλύτερο, προς αυτό που εσύ θεωρείς καλύτερο επειδή σε εκφράζει, σε ζωντανεύει, το πιστεύεις και επιθυμείς να συμβεί. Από όλους τους κύκλους των εξωτερικών πλανητών των τελευταίων ετών αυτός ανάμεσα στους δύο είναι ο πιο αισιόδοξος. Ο φόβος των αλλαγών εδώ αντικαθίσταται από τον ενθουσιασμό του καινούργιου.

Ακόμα και μέσα στους θεσμούς και την κοινωνία αυτός ο πλανητικός κύκλος συμβολίζει τη σημαντική στιγμή που παύει να αντιστέκεται πεισματικά και αφήνεται να προχωρήσει σε καινούργιους δρόμους. Η αχίλλειος πτέρνα αυτής της διέλευσης είναι η  αύξηση του εξτρεμισμού: οι δογματικές απόψεις σε πολιτικό, φιλοσοφικό και θρησκευτικό επίπεδο. Ένα από τα θετικά αυτής της όψης είναι και η αύξηση μέσα στο 2017 της συμμετοχής σε κοινωνικό επίπεδο και της συλλογικής δράσης. Στην πάλη (τετράγωνο) μεταξύ Ουρανού και Πλούτωνα, ο Δίας  δίνει πλεονέκτημα στον Ουρανό γεγονός που σημαίνει ότι αναμένουμε σε ολόκληρο τον κόσμο περισσότερες εξεγέρσεις και εντονότερες αντιδράσεις κατά της εξουσίας.

Η αντίθεση Δία/Ουρανού στις 20ο Ζυγού/Κριού, που γίνεται ακριβείας στις 26 Δεκεμβρίου έχει ενεργοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2016 και θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο του 2017. Το μήνυμά της σαφές: άλλαξε τη ζωή σου.

Με την Αφροδίτη στον Υδροχόο οι σχέσεις αναζωογονούνται μέσα από τη διαφορετικότητα, την αυθεντικότητα, την ελευθερία να είναι ο καθένας μας ο εαυτός του. Η συντροφικότητα χρειάζεται απόσταση, επικοινωνία και φιλικότητα για να αστράψει. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο αναζητάει ενθουσιασμό, απρόοπτα, σπάσιμο της ρουτίνας, πειραματισμούς, δημιουργικότητα, αντισυμβατικότητα.  Εδώ δεν έχουν σημασία τα αισθήματα- η συναισθηματική ένταση, το πάθος και η ζήλια είναι άγνωστα εδάφη-  αλλά η ευφυΐα, το χιούμορ και  η ανταλλαγή ιδεών. Με λίγα λόγια βρισκόμαστε  σε μια  περίοδο, που έχει φίλους, διάλογο, κοινές προσπάθειες, ενδιαφέρον για τον άλλο χωρίς να γίνεται φορτικότητα, σχέσεις που αναπνέουν στην ελευθερία, στροφή προς την κοινωνία και έντονη αλληλεγγύη. Εμείς, όχι εγώ.

Η νέα Σελήνη στον Αιγόκερω έχει τα λόγια του Φρίντριχ Νίτσε: «Η ευτυχία μου: Από τότε που κουράστηκα να γυρεύω, έμαθα να βρίσκω. Από τότε που κάποιος άνεμος μου εναντιώθηκε, ταξιδεύω με όλους τους ανέμους.

*Επηρεάζει κυρίως το πρώτο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων (Ζυγούς, Αιγόκερους, Κριούς και Καρκίνους) και όσους έχουν ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά μεταξύ 5ο-11ο

ΣΧΟΛΙΑ

Ήλιος/Σελήνη στη συναστρία

Ο κλασσικός δείκτης «γάμου» (της συμβατότητάς μας δηλαδή με τον Άλλο) δείχνει τον Ήλιο του ενός να κάνει σύνοδο με την Σελήνη του άλλου. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Ερμής: είσαι οι σκέψεις σου

Το μυαλό μας (Ερμής) παίζει τεράστιο ρόλο στον προσδιορισμό και στην απεικόνιση του κόσμου γύρω μας. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Ήλιος/Σελήνη στη συναστρία

Ήλιος/Σελήνη στη συναστρία

Ο κλασσικός δείκτης «γάμου» (της συμβατότητάς μας δηλαδή με τον Άλλο) δείχνει τον Ήλιο του ενός να κάνει σύνοδο με την Σελήνη του άλλου. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Ερμής: είσαι οι σκέψεις σου

Ερμής: είσαι οι σκέψεις σου

Το μυαλό μας (Ερμής) παίζει τεράστιο ρόλο στον προσδιορισμό και στην απεικόνιση του κόσμου γύρω μας. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!