Νέα Σελήνη- Πανσέληνος: Τι συμβολίζουν;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

-Μπορείτε να μας εξηγήσετε συνοπτικά τι συμβολίζουν η νέα Σελήνη και η Πανσέληνος;

 

– Η νέα Σελήνη δηλώνει μια εποχή που μπορείς να ξεκινήσεις σχέδια ή δραστηριότητες με στόχο να υλοποιηθούν. Με τον Ήλιο και τη Σελήνη στο ίδιο ζώδιο υπάρχει έκρηξη ενέργειας που βοηθάει στις εξελίξεις που σκοπεύουμε. Υπάρχει συγκέντρωση ενέργειας σε ένα ορισμένο τομέα. Αυτή η συγκεντρωμένη ενέργεια ωστόσο μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες. Αρνητικά αισθήματα και δυσάρεστες περιστάσεις είναι επίσης πιθανές αν δεν εξετάσουμε συνειδητά τον εαυτό μας, τα κίνητρά και τους στόχους μας ώστε η προσπάθεια να έχει αποτελέσματα.

Η Νέα Σελήνη έχει κάποια χαρακτηριστικά του Κριού υπό την έννοια ότι αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία της δράσης σε ένα συγκεκριμένο τομέα. Ρίχνουμε τον σπόρο και περιμένουμε τα αποτελέσματά του έξι μήνες αργότερα στην Πανσέληνο που συμβαίνει στο ίδιο ζώδιο της Νέας Σελήνης. Για παράδειγμα η νέα Σελήνη στους Διδύμους συμβαίνει κάθε χρόνο στα τέλη Μαίου ή στις αρχές Ιουνίου. Η Πανσέληνος τους Διδύμους συμβαίνει έξι μήνες αργότερα στα τέλη Νοεμβρίου στις αρχές Δεκεμβρίου.

Να θυμίσω ότι κατά την Νέα Σελήνη δεν υπάρχει φως. Ο ουρανός είναι σκοτεινός και η Σελήνη δεν φαίνεται. Δημιουργείται ένας μαύρος πίνακας στον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε. Αυτό το τίποτα είναι  ανοιχτό στα πάντα. Μας δίνεται η ευκαιρία για να γράψουμε τις προθέσεις μας, τις ευχές μας, τις επιδιώξεις μας και να κάνουμε το πρώτο βήμα προς το στόχο μας. Να θυμίσω επίσης ότι αν θέλουμε να ξεκινήσουμε κάτι που θέλουμε να κάνουμε γνωστό, δημόσιο, μια δουλειά, ή να έχει απήχηση στους άλλους το ξεκινάμε στο γέμισμα του φεγγαριού όταν η σελήνη αρχίζει να φαίνεται εκτός φυσικά και αν θέλουμε να κάνουμε κάτι κρυφά. 

Στην Πανσέληνο ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε συμμετρικά αντίθετα ζώδια- δηλαδή έχουν μεταξύ τους απόσταση έξι ζώδια. Υπάρχει ένταση μεταξύ Ήλιου και Σελήνης και είμαστε διχασμένοι ανάμεσα σε δύο διαφορετικές διευθύνσεις που κάθε μία είναι το ίδιο σημαντική με την άλλη. Αυτή η αντίθεση δημιουργεί δυσφορία κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου. Η απάντηση βρίσκεται στην ισορροπία και τη σύνθεση αφού Ήλιος και Σελήνη μπορεί να είναι σε αντίθεση αλλά αλληλοσυμπληρώνονται.

Η Πανσέληνος είναι εποχή ολοκλήρωσης και θερισμού. Βλέπουμε τα αποτελέσματα της σποράς της νέας Σελήνης. Ο ουρανός γεμίζει φως, τα μάτια μας στρέφονται ψηλά απολαμβάνοντας το θέαμα. Η Πανσέληνος έχει χαρακτηριστικά Ζυγού δηλαδή επικεντρώνεται στις σχέσεις, στον Άλλο, στους άλλους, στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας σε προσωπικό, συναισθηματικό, ή επαγγελματικό επίπεδο. Ενώ η νέα Σελήνη περνάει απαρατήρητη η Πανσέληνος εντυπωσιάζει, υμνείται, κάνει αισθητή την παρουσία της. Τίποτα κρυφό, όλα στα φως. Η ευαισθησία στις Πανσελήνους σχετίζεται με τις συνειδητοποιήσεις που τις συνοδεύουν. Αυτό που ήταν στο σκοτάδι αποκαλύπτεται είτε ευχαριστώντας μας είτε απογοητεύοντας ή δημιουργώντας δυσφορία- όμως τώρα πια ξέρουμε, έχουμε τις πληροφορίες και βλέπουμε τα αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ