Νέα Σελήνη στην Παρθένο, 20.9.17

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα Σελήνη στις 27ο27´ της Παρθένου (20 Σεπτεμβρίου, 08:31´)

 

Η νέα Σελήνη στην Παρθένο είναι ρεαλισμός. Είναι έλεγχος της πραγματικότητας. Αυτή η νέα Σελήνη μάς καλεί να χρησιμοποιήσουμε το κεφάλι μας, τη λογική μας, τις δυνατότητες ανάλυσης που διαθέτουμε, τα χέρια μας.

Η Παρθένος είναι επάρκεια, μεθοδικότητα, οργάνωση και υπηρεσία. Είναι η θηλυκή πλευρά της ζωής που δεν χρειάζεται τίποτα και κανέναν για να ολοκληρωθεί. Μια όψη της είναι η Σοφία, η αρχαϊκή θεά της σοφίας που λέγεται ότι γεννήθηκε πριν την εμφάνιση οποιουδήποτε αρσενικού θεού.

Ο Ερμής, κυβερνήτης της Παρθένου που βρίσκεται στην Παρθένο την περίοδο της νέας Σελήνης, περιγράφει την ευφυΐα και την αναλυτική φύση αυτού του ζωδίου, αλλά σαν γήινο ζώδιο αυτή η ευφυΐα είναι πρακτική, δουλεύει με την ύλη και την ουσία ώστε να την τελειοποιήσει και να τη θεραπεύσει. Η Παρθένος είναι και το σύμβολο του αλχημιστή που έχει στόχο την καθαρότητα, την εκλέπτυνση και την τελειοποίηση της ύλης.

Ο Ερμής κυβερνήτης της Παρθένου βγαίνει από την σκιά της ανάδρομης περιόδου του και κάνει ακριβή αντίθεση με τον Ποσειδώνα κατά την Νέα Σελήνη. Προσοχή στην επικοινωνία- η σκέψη είναι ασαφής, ρευστή, σε σύγχυση, ακραία υποκειμενική. Η κρίση δεν λειτουργεί σωστά, οι σκέψεις έχουν την τάση να πελαγοδρομούν και να εξιδανικεύουν. Η φαντασία και οι ευσεβείς πόθοι μοιάζουν ρεαλιστικοί.  Αυτό σημαίνει ότι η κατανόηση δεν είναι εύκολη, ούτε η έκφραση των αναγκών και των αισθημάτων- και τα δικά μας και των άλλων διαθλώνται μέσα από παραμορφωτικούς καθρέφτες. Ο Ποσειδώνας είναι ομίχλη που μπορεί να είναι επιθυμητή στην τέχνη και στην δημιουργικότητα αλλά δημιουργεί βραχυκύκλωμα στις σχέσεις, στις επιδιώξεις και στην επικοινωνία.

Να σημειωθεί ότι ο Ποσειδώνας είναι παρών πολλές μέρες αυτό το διάστημα αφού μετά τον Ερμή κάνει αντίθεση με τον Άρη που βρίσκεται στην Παρθένο και αργότερα με την Αφροδίτη στην Παρθένο θα κάνει επίσης αντίθεση. Άρα χρειάζεται να έχουμε συνείδηση των πράξεων μας, των αντιδράσεων, των κινήτρων μας και να έχουμε κατά νου  ότι πιθανότατα  βλέπουμε τα πράγματα και τους άλλους όπως θα θέλαμε να είναι και όχι όπως πραγματικά είναι. Ο Ποσειδώνας όμως είναι και διαίσθηση, η εσωτερική φωνή που μας προειδοποιεί, που αισθάνεται, που προβλέπει, που γνωρίζει. Εμπιστοσύνη στα αισθήματά όταν η λογική δεν βγάζει πουθενά. Μην υπεραναλύεις. Να θυμάσαι ότι υπάρχει εξωτερική πραγματικότητα αλλά υπάρχει και η πραγματικότητα της ψυχής.  

Η αντίθεση του Δία με τον Ουρανό που θα γίνει ακριβείας αργότερα στο μήνα δημιουργεί συνήθως ξαφνικά και απρόοπτα γεγονότα, αντιστρέφει γεγονότα, ή δημιουργεί αλλαγές ώστε να εξελιχθούμε. Όσο περισσότερο είμαστε ανοιχτοί τόσο πιο εύκολα μπορούμε να δεχθούμε τις αλλαγές. Αν όμως τις φοβόμαστε, τις καθυστερούμε, ή τις έχουμε σε αναμονή τότε πιθανόν γίνονται άτσαλα ανατρέποντας απότομα το στάτους κβο. Ξαφνικά γνωρίζεις κάποιον, ξαφνικά χωρίζεις,  ξαφνικά ανακαλύπτεις την κλίση σου, ξαφνικά απολύεσαι, ξαφνικά πτωχεύεις, ξαφνικά βρίσκεις οικονομική ανακούφιση. Λέξεις κλειδιά: ξαφνικό και σοκ. Το σοκ δεν είναι πάντα κακό, είναι και αφύπνιση, επανεκκίνηση, έκλαμψη.

O Χείρων στους Ιχθύς σε αντίθεση με τον Ήλιο και τη Σελήνη στην Παρθένο μπορεί να αποκαλύψει κρυφούς φόβους και πληγές που αφορούν τον εαυτό μας, τις σχέσεις μας και την επαγγελματική μας ζωή. Σε τέτοιου είδους όψεις πιθανόν ο πατέρας, ή η μητέρα  και  η σχέση μας μαζί τους (από την παιδική μας ηλικία)  έρχεται στο προσκήνιο μέσα από συντρόφους, φίλους, συνεργάτες, ανώτερους, ή κάποιο πρόσωπο που είναι κοντά μας ώστε να συνειδητοποιήσουμε τα εμπόδια που δημιουργούμε εμείς οι ίδιο στον εαυτό μας Συνειδητοποιούμε την αχίλλειο πτέρνα μας, τα ελαττώματά μας, τις αδυναμίες μας, τις λάθος εκτιμήσεις μας, τις ανασφάλειες, τους φόβους και τις αγωνίες, τις λακκούβες του δρόμου που έχουμε επιλέξει. Ποιος/α είμαι; Εκφράζομαι;  Είμαι ανεξάρτητος/η; Ποια είναι η θέση μου στη ζωή; Τι μοιράζομαι με τους άλλους; Πώς και από ποιους καλύπτονται οι ανάγκες μου; Υπάρχουν θέματα στις σχέσεις μου που δεν μου επιτρέπουν να τις απολαμβάνω;

Ο Χείρωνας και η Νέα Σελήνη  δημιουργούν ένα Ταφ Τετράγωνο με τον Κρόνο που γίνεται ακριβείας με τον Χείρωνα στις 2 Νοεμβρίου. Με τον Κρόνο στον Τοξότη να εκφράζει τα όρια, τον περιορισμό, τους φόβους και να ταρακουνάει την αυτοπεποίθηση σε τετράγωνο με τον Χείρωνα στους Ιχθύς ερχόμαστε σε επαφή με τη σκοτεινή μας πλευρά, με όσα αποφεύγουμε, κρύβουμε επιμελώς και αποφεύγουμε. Όμως η πραγματικότητα είναι χίλιες φορές προτιμότερη από τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας: το φάρμακο πικραίνει αλλά επιταχύνει την ίαση κι επαναφέρει την ισορροπία.

Επίσης με την αντίθεση της Νέας Σελήνη με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ότι αγαπάω δεν σημαίνει θυσιάζομαι, ονειρεύομαι δεν σημαίνει ότι έχω αυταπάτες, ότι αν δεν μπαίνεις στα παπούτσια των άλλων μια στο τόσο δεν μπορείς να μιλάς για κατανόηση και συμπάθεια. Αν δεν ζητήσεις αγάπη πώς θα την πάρεις; Κι αν δεν δίνεις αγάπη πώς περιμένεις να σου ανταποδοθεί; Ή αν δίνεις συνεχώς χωρίς να παίρνεις ή δεν υπάρχει ανταπόκριση πώς περιμένεις να λειτουργήσει η σχέση;

Χρησιμοποίησε τη δυναμική ενέργεια αυτής της Νέας Σελήνης για να απλοποιήσεις τη ζωή σου. Για να γυρίσεις στα βασικά. Στα απαραίτητα. Στην υγεία του σώματος και της ψυχής. Απαραίτητες είναι μόνο οι αξίες σου. Αυτά που πιστεύεις, ελπίζεις, προσδοκάς  και όσα είσαι. Οι δεξιότητές σου και οι στόχοι σου. Υπηρετείς ή εξαναγκάζεσαι; Ο χρόνος, η ενέργεια, τα ταλέντα σου σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου; Συνεισφέρεις στην κοινωνία; Σε χρειάζεται η κοινωνία; Καθένας μας έχει έρθει στον κόσμο για να εκπληρώσει μια αποστολή. Ο Θεός, το σύμπαν, η τύχη, η σύμπτωση, το πεπρωμένο, η ροή, η ενέργεια -πες το όπως θέλεις- δεν ζητάει την ικανότητα ή την ανικανότητά σου. Ζητάει μόνο τη διαθεσιμότητά σου.

 

*Αυτή η Νέα Σελήνη που ουσιαστικά δημιουργεί συνθήκες επανεκκίνησης, νέας αρχής, ξεκινήματος και συνειδητοποίησης επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Παρθένους/Ιχθύς/Τοξότες/Διδύμους) και κυρίως όσους έχουν γεννηθεί στις τελευταίες μέρες των ζωδίων  ή όσους έχουν ωροσκόπους ή πλανήτες στα μεταβλητά από 25ο έως και 29ο .

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ