Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω, 17.1.18

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα Σελήνη στις 26ο54´του Αιγόκερου, 17 Ιανουαρίου, 04:18´

 

Αυτή η νέα Σελήνη μάς ενθαρρύνει να εξετάσουμε τα θεμέλια της ζωής μας, τις βάσεις πάνω στις οποίες στηριζόμαστε. Ο Αιγόκερος έχει ως σύμβολο την κατσίκα, τα κατσίκια που είναι αναρριχώνται στα πιο απόκρημνα μέρη. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους μας τώρα είναι να ανακαλύψουμε και να σκαρφαλώσουμε στο κατάλληλο για εμάς βουνό, δηλαδή να ανακαλύψουμε και να κινηθούμε προς τις φιλοδοξίες και τα ιδανικά της ψυχής μας.
 

Ο Αιγόκερως και ο κυβερνήτης του Κρόνος που διελαύνει στον Αιγόκερω μάς προκαλούν να γίνουμε κύριοι του εαυτού μας, να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας, να επιλέξουμε το σωστό από το λάθος, το δίκαιο από το άδικο, το πραγματικό από το μη ρεαλιστικό, να αναλάβουμε τις ευθύνες των επιλογών μας.

Στη παραδοσιακή αστρολογία ο Κρόνος είναι γνωστός ως «κακεργέτης», ως βλαβερός και δύσκολος πλανήτης. Ακόμα και οι αρετές του δεν εμπεριέχουν χαρά: αυτοέλεγχος, λιτότητα, πειθαρχία. Όσο για τη σκοτεινή του πλευρά είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη αφού στο κέντρο της έχει το φόβο. Δεν διαθέτει τη γοητεία των άλλων αργών πλανητών, ούτε την οικειότητα των προσωπικών πλανητών. Φέρνει περιορισμούς, απογοήτευση, σκληρή δουλειά, αμφιβολίες, δισταγμούς. Ακόμα και η φωτεινή του πλευρά συνδέεται με την ωριμότητα και την αυτοπειθαρχία κάποιου που παίρνει τη ζωή πολύ στα σοβαρά. Με λίγα λόγια για να κερδίσουμε τον εαυτό μας χρειάζεται να πιεστούμε από περιστάσεις δύσκολες και επώδυνες.

Με τον Κρόνο στο ζώδιο που κυβερνάει τον Αιγόκερω είναι ανάγκη να δούμε που στεκόμαστε καταρχάς επαγγελματικά: έχουμε κάνει σωστές επιλογές; Ακολουθούμε την κλίση μας ή βρισκόμαστε σε μια δουλειά μόνο από ανασφάλεια; Είμαστε επαγγελματικά κάπου που έχουμε παρόν και μέλλον, με ανοιχτές τις δυνατότητες της εξέλιξης ή κάπου που υποφέρουμε, ή συνεχίζουμε από κεκτημένη ταχύτητα; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες, τα σχέδια μας, τα επόμενα βήματά μας;

Χρειάζεται να σκεφθούμε την οπτική και τις προσδοκίες μας, τις απόψεις και τις επιδιώξεις μας και πιθανόν να τις αναπροσαρμόσουμε, ανασκευάσουμε, μεταβάλουμε, αφού η αντοχή τους δοκιμάζεται στο καμίνι της πραγματικότητας. Με τον Κρόνο στον Αιγόκερω είναι εποχή για να δημιουργήσουμε πράγματα που διαρκούν, στέρεα επαγγελματική ζωή, σταθερή οικογενειακή βάση, σχέσεις δέσμευσης, επιθυμίες που θα υλοποιηθούν αργά και σταθερά. 

Η νέα Σελήνη κάνει σύνοδο με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω. Η Αφροδίτη θέλει, επιθυμεί, απαιτεί και συνήθως παίρνει. Όμως ανάμεσα στα χαρακτηριστικά της είναι και η παθητικότητα. Η ανάγκη για ηρεμία, για ισορροπία και  αρμονία εμποδίζει τη διεκδίκηση, την αμεσότητα των επιθυμιών, την ευθεία αντιμετώπιση των προβλημάτων.  Είναι μια όψη που ενεργοποιεί το αίσθημα δικαιοσύνης, τη θέληση για συνεργασίες, την διάθεση να υποχωρήσεις για το κοινό καλό. Μας κάνει ωστόσο υπερευαίσθητους στην κριτική και δημιουργεί άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά στις σχέσεις που μας ενδιαφέρουν οπότε χρειάζεται ψυχραιμία και περισσότερη χαλαρότητα.

Η νέα Σελήνη επίσης κάνει τετράγωνο με τον Ουρανό στον Κριό εντείνοντας την ανάγκη για ενθουσιασμό, για ανεξαρτησία, αυτονομία και ενεργοποιώντας την ορμή για αλλαγές, για διαφορετικότητα, για αντισυμβατικότητα. Αυτό σημαίνει ότι όπου αισθανόμαστε ότι έχουμε βαλτώσει- συναισθηματικά ή επαγγελματικά- χρειαζόμαστε αναζωογόνηση, επανεκκίνηση, ανανέωση. Αν αυτές οι ανάγκες είναι συνειδητές μπορείς να αναλάβεις την πρωτοβουλία ώστε να κινηθούν τα λιμνάζοντα νερά. Αν όχι αισθανόμαστε ότι κάτι μας φταίει χωρίς να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται και δυσφορία, ή ξεσπάμε με ασήμαντες αφορμές ώστε να συμβεί κάτι διαφορετικό ή με συγκρούσεις, σκηνές και αντιπαραθέσεις ουσιαστικά προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι τα πράγματα είναι ζωντανά.

Όσο για το εξάγωνο της νέας Σελήνης με τον Άρη στον Σκορπιό ανακινεί το πάθος, την σεξουαλικότητα, τα αισθήματα, την ανάγκη να υπάρξει άμεση ανταπόκριση σε θέλω και επιθυμίες. Αν πάλι δεν υπάρχει ικανοποίηση στη σχέση τότε τα αισθήματα βγαίνουν με φόρα προς τα έξω μέσα από μάχες που αντί για ένα νικητή έχουν δύο χαμένους.

Η νέα Σελήνη μάς υπενθυμίζει ότι «η ζωή είναι σαν μια παρτίδα με χαρτιά. Το χέρι που χρησιμοποιείς αντιπροσωπεύει την αναγκαιότητα. Ο τρόπος που παίζεις όμως είναι έκφραση της ελεύθερης θέλησής σου» – Jawaharlal Nehru   

 

* Eπηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/Καρκίνους/Ζυγούς/Αιγόκερους) και άμεσα τους γεννημένους στο  τρίτο δεκαημέρο όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από  25ο έως και  29ο

 

ΣΧΟΛΙΑ