Νέα Σελήνη στον Κριό, 16.4.18

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Νέα Σελήνη στις 26o του Κριού (16Απριλίου, 04:58´)

 

Aπό όλες τις Σελήνες η Σελήνη στον Κριό είναι η πιο απλή, ειλικρινής και συναισθηματικά άμεση. Αποφασισμένη και ανυποχώρητη όταν ενθουσιάζεται, αδιάφορη όταν χάσει το ενδιαφέρον της. Προσανατολισμένη στη δράση, ανυπόμονη και εκρηκτική πολλές φορές, έχει ένα φόβο – το φόβο της πλήξης. Χρειάζεται πάντα μια πρόκληση. Ποια είναι λοιπόν η δική σου πρόκληση; Τι ανυπομονείς να καταφέρεις; Ποιό είναι το στοίχημα του τώρα σου;

 

Αυτή η νέα Σελήνη εισβάλλει ορμητική, ανήσυχη, έτοιμη. Η σύνοδός της με τον Ουρανό υπογραμμίζει ότι κάθε επιδίωξη, επιθυμία και στόχος έχουν τη μορφή του κατεπείγοντος. Θέλω ό,τι θέλω και το θέλω τώρα. Και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα μεταμορφώνει την ανάγκη να τα καταφέρουμε σε εμμονή και μανία. Μπορεί να ακούγονται σε μια πρώτη ματιά εύκολες και ευκταίες αυτές οι όψεις – είναι υπέροχο να υπάρχει δύναμη, πάθος και αποφασιστικότητα στο κυνήγι του στόχου, αλλά επειδή δεν ζούμε σε ένα κοινωνικό κενό και αφού δεν είμαστε μόνοι χρειάζεται να έχουμε κατά νου τις λακκούβες. Ποιες είναι οι λακκούβες;

Ότι η επιθυμία μου πιθανόν να εξαρτάται από άλλους, τα θέλω μου να κοντράρονται με τα θέλω των άλλων, η φόρα που έχω μπορεί να αναχαιτίζεται ή ακόμα περισσότερο η εξέλιξή μου πιθανόν να έρχεται σε αντίθεση με την ασφάλειά μου ή την άρνηση των άλλων. Δηλαδή είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά είτε συντροφικά/συναισθηματικά υπάρχουν διαφωνίες, εκρήξεις, συγκρούσεις. Υπάρχει παρορμητικότητα, συναισθήματα που βγαίνουν προς τα έξω ξαφνικά και εκρηκτικά, διαθέσεις που αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, αισθήματα που σοκάρουν με τη σφοδρότητά τους (Ουρανός) όπως και συναισθηματικοί εκβιασμοί, κάποιου είδους κρίση, συναισθηματική ένταση και τυφλό πάθος, κρυμμένα αισθήματα και πόνος ίσως έρχονται στην επιφάνεια με δύναμη ηφαιστείου ενώ μυστικά αποκαλύπτονται (Πλούτωνας). Προσοχή τις ημέρες γύρω από αυτή τη νέα Σελήνη – πιθανόν η καθημερινότητα να διαταραχτεί, αλλά η ζωή χρειάζεται κάθε τόσο να αλλάζει.

Υπάρχει και η άλλη πλευρά. Η νέα Σελήνη λοιπόν κάνει σύνοδο με τον Ουρανό που διατρέχει τις τελευταίες μοίρες του Κριού στον οποίο βρίσκεται από το 2011 πριν περάσει τον Μάιο στον Ταύρο. Με τον Ήλιο σε έξαρση στον Κριό και τον Ουρανό  δίπλα του που πιέζει για αλλαγές και καινούργιες αρχές  χρειάζεται να ξεπεράσουμε τους φόβους και να έρθουμε όσο γίνεται πιο κοντά στον αυθεντικό εαυτό μας και τις επιθυμίες μας. Πρόκειται για μια έντονη σύνοδο που δημιουργεί ένταση, ανυπομονησία, νευρική υπερδιέγερση που καλό είναι να διοχετευθούν σε ένα στόχο, έργο, σκοπό αλλιώς μεταμορφώνονται σε δυσαρέσκεια, δυσφορία, απογοήτευση, αίσθημα εγκλωβισμού και θλίψη. Ο Ουρανός απεχθάνεται τη ρουτίνα, την επανάληψη, την ατολμία, το δοκιμασμένο, το στάσιμο. Κινητοποιεί τον υγιή εγωισμό που αναζητά διέξοδο μέσα από την ανανέωση, το νέο, το απρόοπτο- το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι  να χαλαρώσουμε τον έλεγχο.  Μένοντας ευέλικτοι και ανοιχτοί διευρύνουμε τις πιθανότητες για ευχάριστες εκπλήξεις, σημαντικές συναντήσεις και θετικές εμπειρίες.  Ακλούθησε, δρομολόγησε, αφέσου σε’ ό,τι ενθουσιάζει και σου δίνει χαρά.

O Άρης, κυβερνήτης του Κριού διελαύνει στον Αιγόκερω στο ζώδιο της εξάρσής του μάς δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε οργανωμένα στους στόχους μας, να παραμείνουμε ψύχραιμοι στις δυσκολίες και να επιμείνουμε σε ό,τι θέλουμε να πετύχουμε. Ο Άρης κατά τη διάρκεια αυτής της νέας Σελήνης βρίσκεται ανάμεσα στον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω προσθέτοντάς επί πλέον δυναμισμό, αποφασιστικότητα, ρεαλισμό: μπορούμε είτε να ξεκινήσουμε οτιδήποτε σημαντικό είτε να ολοκληρώσουμε και να κλείσουμε κάποιο κύκλο. Σε κάθε περίπτωση τυχόν αποφάσεις μας χρειάζεται να είναι στοχευμένες, να έχουμε συνυπολογίσει όσο γίνεται τις επιπτώσεις που θα έχουν στη ζωή μας και να μην παίρνονται εν θερμώ ή παρορμητικά. Κάθε απόφαση τώρα είναι σημαντική και θα επηρεάσει τις ζωές μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάθε σοβαρή κίνησή μας υποστηρίζεται από το εξάγωνο του ανάδρομου Δία στον Σκορπιό με την σύνοδο Άρη/Πλούτώνα.

Έχουμε ακόμα τον Ερμή στον Κριό σε στάση προς ορθή πορεία (15.4)  16 ώρες πριν τη νέα Σελήνη: άλλη μία ένδειξη δηλαδή για την ανάγκη για μια νέα αρχή. Οι πλανητικές συγκυρίες αυτής της νέας Σελήνης σηματοδοτούν την υποχρέωση να κινηθούμε προς τα εμπρός, για επανεκκίνηση, για επανασύνδεσή μας με τις επιθυμίες και για ό,τι μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Είναι περίοδος να ζωντανέψουμε, να ξεκολλήσουμε, να ξεκουνηθούμε

Ακόμα: Η αντίθεση της Αφροδίτης στον Ταύρο με τον Δία στον Σκορπιό  και το τρίγωνό της με τους  Πλούτωνα/Άρη στον Αιγόκερω  κάνουν αυτό το διάστημα ευνοϊκό για αναζωογόνηση μιας υπάρχουσας σχέσης και αυξάνει τις πιθανότητες για ερωτικές συναντήσεις. Το πάθος, η τρυφερότητα και ο ερωτισμός ανεβάζουν στροφές.

Αυτή η νέα Σελήνη στον Κριό μάς λέει ότι ο κόσμος (μας) ξαναγίνεται καινούργιος κάθε φορά που επιθυμούμε κάτι έντονα και κινητοποιούμε μυαλό και καρδιά για να το πετύχουμε. «Ο κόσμος είναι μια πρόσκληση, μια υπόσχεση, υπάρχουν παντού αξιοθαύμαστοι άνθρωποι και αριστουργήματα προς ανακάλυψη. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να ποθήσει κανείς, πολλά που μπορεί να μάθει και πολλές σελίδες που μπορεί να γράψει. Όσο δημιουργούμε, όσο αγαπάμε, παραμένουμε ζωντανοί. Ελπίζω να μείνω αθάνατος ως τη στερνή μου ανάσα». – Πασκάλ Μπρικνέρ, «Ένας καλός γιος»

*Επηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/Καρκίνους/Ζυγούς/Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 24ο έως και 28ο.

ΣΧΟΛΙΑ

Έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο, 27.7.18

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος φωτίζει τις αρχετυπικές αλήθειες του Υδροχόου και του Λέοντα: κάθε άνθρωπος αποτελεί μια σπίθα του θεϊκού και ταυτόχρονα ένα αδιαχώριστο κομμάτι του ιστού της ζωής. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο, 13.7.18

Η πρόκληση είναι να αντέξουμε τα δυνατά αισθήματα που πολλές φορές είναι ενοχλητικά, να τα νιώσουμε, να τα σεβαστούμε, να μην τα κρίνουμε, να τα καταλάβουμε. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Πανσέληνος στον Αιγόκερο, 28.6.18

Με αιχμή την οικογένεια, το σπίτι, τα παιδιά, τους γονείς ή την ίδια την συντροφική σχέση αναδύονται πιθανόν θέματα που οδηγούν σε απογοήτευση ή ματαίωση. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.