Νέα Σελήνη στον Κριό, 28.3.17

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα Σελήνη στις 7ο 37´ του Κριού (28 Μαρτίου, 05:58)

 

Λέξεις κλειδιά για την Σελήνη στον Κριό:

Δράση, Ανεξαρτησία, Θάρρος, Παρόρμηση, Ανταγωνισμός, Δυναμισμός, Ενθουσιασμός, Ελευθερία Έκφρασης, Εξωστρέφεια, Ανυπομονησία.

Η Σελήνη στον Κριό είναι η απλή, ειλικρινής και συναισθηματικά άμεση. Αποφασισμένη και ανυποχώρητη όταν ενθουσιάζεται, αδιάφορη όταν χάσει τον ενθουσιασμό της. Προσανατολισμένη στη δράση, ανυπόμονη και εκρηκτική έχει ένα φόβο – το φόβο της πλήξης. Χρειάζεται συνεχώς μια πρόκληση. Αυτή Σελήνη λοιπόν ρωτάει: Τι αποτελεί για σένα πρόκληση; Τι ανυπομονείς να καταφέρεις; Ποιο είναι το στοίχημα του Τώρα σου; Τι σε ενθουσιάζει και σε κινητοποιεί;

Σε αυτή τη Νέα Σελήνη έχουμε πέντε πλανήτες στον Κριό (Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Ουρανό) δηλαδή ένα ηφαίστειο ενέργειας που προτρέπει σε δράση, ενισχύει την αυτοπεποίθηση, την  αμεσότητα, την σεξουαλικότητα, την επιθυμία για κατακτήσεις και νέες περιπέτειες, την εξερεύνηση καινούργιων εμπειριών. Δίπλα τους βεβαίως υπάρχει ανυπομονησία, ανησυχία, βιασύνη, παρορμητικότητα, απερισκεψία. Η νέα Σελήνη  δίνει το καύσιμο και την αποφασιστικότητα που θα βάλουμε στους στόχους  μας. Η Σελήνη στον Κριό αντιδρά με βιασύνη, άμεσα, επιθετικά και μας καλεί για ένα  βήμα μπροστά, στο μέλλον που δημιουργούμε βήμα βήμα, στιγμή τη στιγμή αναπνοή την αναπνοή.

Αυτή η νέα Σελήνη έχει δίπλα της την Αφροδίτη γεγονός που σημαίνει ότι ενεργοποιούνται οι αξίες, οι επιθυμίες, η έντονη διάθεση να σχετιστούμε προσωπικά και κοινωνικά, η ανάγκη μας να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε και να σκεφτούμε για άλλη μια φορά τι εκτιμούμε και τι δίνει αξία στη ζωή μας.

Κι ενώ οι πλανήτες στον Κριό επιταχύνουν τους ρυθμούς, πιέζουν για αποφάσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών ο κυβερνήτης του Κριού Άρης βρίσκεται στον Ταύρο γειώνοντας τον ενθουσιασμό, καθυστερώντας την ευχαρίστηση, αντιδρώντας με πείσμα στις αλλαγές, αναρωτιέται προς τι τέτοια βιασύνη, σκέφτεται το αποτέλεσμα πριν τη δράση, έχει μότο του «αργά και σταθερά κερδίζεις τον αγώνα». Όμως στο εξάγωνο που κάνει με τον Ποσειδώνα (12ο39´Ταύρου/Ιχθύων) ενισχύει τη διαίσθησή μας και ακονίζει το ένστικτο που χρειαζόμαστε ώστε να κάνουμε σωστές επιλογές και να δράσουμε την κατάλληλη στιγμή όπως και την αστείρευτη θέληση να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας. Η φαντασία μας που οξύνεται μπορεί να κάνει τον κόσμο μας ακόμα μεγαλύτερο. Όσο για το επερχόμενο τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω δείχνει ότι όταν έχουμε αυτοπεποίθηση στο δρόμο που έχουμε χαράξει τότε δεν μας σταματάει τίποτα.

Μπορεί να ακούγονται σε μια πρώτη ματιά εύκολες και ευκταίες αυτές οι όψεις – είναι υπέροχο να υπάρχει δύναμη, πάθος και αποφασιστικότητα στο κυνήγι του στόχου, αλλά επειδή δεν ζούμε σε ένα κοινωνικό κενό και αφού δεν είμαστε μόνοι χρειάζεται να έχουμε κατά νου τις λακκούβες. Και ποιες είναι οι λακκούβες;

Ότι η επιθυμία μου πιθανόν να εξαρτάται από άλλους, τα θέλω μου να κοντράρονται με τα θέλω των άλλων, η φόρα που έχω να αναχαιτίζεται ή ακόμα περισσότερο η εξέλιξή μου να έρχεται σε αντίθεση με την ασφάλειά μου ή την επιφυλακτικότητα ή και την αντίδραση των άλλων. Δηλαδή είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά είτε συντροφικά/συναισθηματικά υπάρχουν διαφωνίες, εκρήξεις, συγκρούσεις. Υπάρχει παρορμητικότητα, συναισθήματα που βγαίνουν προς τα έξω ξαφνικά και εκρηκτικά, διαθέσεις που αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, αισθήματα που σοκάρουν με τη σφοδρότητά τους (Ουρανός) όπως και συναισθηματικοί εκβιασμοί, κάποιου είδους κρίση, συναισθηματική ένταση και τυφλό πάθος, κρυμμένα αισθήματα και πόνος που έρχονται στην επιφάνεια με δύναμη ηφαιστείου, μυστικά που εκτίθενται (Πλούτωνας). Προσοχή τις ημέρες γύρω από αυτή τη νέα Σελήνη – πιθανόν η καθημερινότητα να διαταραχτεί, αλλά η ζωή χρειάζεται κάθε τόσο να αλλάζει.

Να θυμάμαι:  «Δεν είναι η μέρα που χρειάζεται να διαχειριστείς, αλλά η στιγμή. Δεν είναι ο δράκος που πρέπει να σκοτώσεις, αλλά ο φόβος. Δεν είναι ο δρόμος που πρέπει να ξέρεις, αλλά  ο προορισμός».

 

* Επηρεάζει τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο των  παρορμητικών  ζώδιων (Κριούς/Ζυγούς/Καρκίνους/Αιγόκερους) όπως και τους ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά μεταξύ 5ο-10ο

ΣΧΟΛΙΑ