Νέα Σελήνη στον Λέοντα, 23.7.17

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα Σελήνη στις 0ο 44´ του Λέοντος, στις 23 Ιουλίου (12:46´)

 

Ο Λέων είναι το «θείο βρέφος» του ζωδιακού. Ο κόσμος του Λέοντα είναι ο κόσμος του μύθου στον οποίο έχει ανάγκη να ενσαρκώσει τον ήρωα ή την ηρωίδα. Οι Λέοντες δεν αισθάνονται κοινοί θνητοί, δεν θέλουν να είναι κοινοί θνητοί.  Η Νέα Σελήνη ρίχνει φως σε ό,τι μας κάνει σημαντικούς, μοναδικούς, ιδιαίτερους, αξιαγάπητους. Αυτή η νέα Σελήνη μιλάει για τη λάμψη, την αυτοέκφραση, την αυτοπεποίθηση, την αναγνώριση και την καρδιά.

 

Ξεκινώντας να υπογραμμίσω ότι η Νέα Σελήνη στον Λέοντα λειτουργεί σαν προπομπός της καυτής Ηλιακής Έκλειψης στον Λέοντα που περιμένουμε στις 21 Αυγούστου με τρομερή περιέργεια και ανησυχία. Δεν είναι σπάνιο να έχουμε δύο σεληνιακές συζυγίες στο ίδιο ζώδιο: το 2016 είχαμε δύο στον Τοξότη και το 2015 δύο στον Υδροχόο. Ωστόσο παραμένει έντονο το ενδιαφέρον μας για την  εξέλιξη και το χτίσιμο αυτής της επιρροής που όντας στο ίδιο ζώδιο με την επερχόμενη έκλειψη δηλώνει τη σημαντικότητα της.

Ένας Λέων που δεν εκφράζεται όπως επιθυμεί, που θεωρεί τον εαυτό του ασήμαντο και αδιάφορο, που δεν ενθαρρύνεται και δεν επαινείται για ό,τι δημιουργεί, είναι ένας ανασφαλής που δεν πιστεύει στον εαυτό του. Η Σελήνη στον Λέοντα λοιπόν  λέει ότι η επιδοκιμασία και η παραδοχή της αξίας μας αποτελούν γενετικό μας προνόμιο. Όποιος/α ταπεινώνεται, γειώνεται άτσαλα, αποθαρρύνεται, ή απορρίπτεται κλείνει την καρδιά του για να αποφύγει τον πόνο που του προκαλεί η άρνηση της μοναδικότητάς του χάνοντας ζωτικότητα και χαρά της ζωής. Αυτή η νέα Σελήνη επικεντρώνεται σε όλα όσα κάνουν τον καθένα μας ξεχωριστό. Τι είναι αυτό που βρίσκεται στον πυρήνα της ταυτότητάς σου; Ποια ταυτότητά ανταποκρίνεται σε ό,τι θέλεις να είσαι;

Ο Ήλιος/ζώδιό τού καθενός μας είναι το ταξίδι που χρειάζεται να κάνει για να ανακαλύψει στο τέλος του τον εαυτό του. Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μας είναι ο προορισμός μας. Όσο περισσότερο τα εξελίσσουμε, τα καλλιεργούμε και επιμένουμε στα θετικά χαρακτηριστικά του Ήλιου μας τόσο περισσότερο ικανοποιημένοι και ισορροπημένοι είμαστε με τον εαυτό μας και τη ζωή μας. Η συνέπειά μας με τις ιδιότητες του Ήλιου μάς δημιουργεί την προσωπική μας λάμψη. Δημιουργεί το φως που ο καθένας μας εκπέμπει με αποτέλεσμα οι άλλοι να βλέπουν σε εμάς αυθεντικότητα, συνοχή και αξιοπιστία. Το φως που εκπέμπουμε και εκφράζει βαθιά και απόλυτα τον εαυτό μας αποτελεί και τη γοητεία μας.

 Σε αυτή τη νέα Σελήνη τα Φώτα (Ήλιος και Σελήνη) κάνουν σύνοδο με τον Άρη. Δηλαδή;  Ξεκινάμε πάλι. Αρχίζουμε ξανά. Στοχεύουμε, ενθουσιαζόμαστε, παίρνουμε μπρος.  Ο Άρης χρειάζεται να αναλαμβάνει δυναμικά πρωτοβουλίες και να εκφράζεται δημιουργικά. Στιλ, φαντασία, έρωτας το τρίπτυχο του.

Η νέα Σελήνη μιλάει για την Καρδιά, να ανοίξουμε τις καρδιές, να ζήσουμε τη ζωή με κορυφές, να αναζωογονηθούμε από τις προκλήσεις. Ζώντας σε εποχές κρίσης χρειαζόμαστε πίστη στο αύριο,  στο φως, το δικό μας και των άλλων, χρειάζεται να βρούμε την καρδιά των πραγμάτων, ένα νόημα και να το υπερασπιστούμε παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Αυτή η νέα Σελήνη μιλάει για εμπιστοσύνη, δυναμισμό, έμπνευση, οράματα. Όλος ο κόσμος μια σκηνή με μας πρωταγωνιστές.

Στη σκοτεινή του πλευρά αυτός ο Άρης έχει αλαζονεία, υπερβολή, αδιαφορία στις επιθυμίες των άλλων. Αυτός ο Άρης στον Λέοντα όπως και στα υπόλοιπα ζώδια της Φωτιάς αντιμετωπίζει τις σχέσεις (αν και θα το αρνηθεί κάποιος/α  που έχει αυτόν τον Άρη) σαν ένα μικρό κομμάτι της τεράστιας δραματικής Εικόνας που έχει για τη ζωή. 

Παρένθεση. Όσο ο Άρης βρίσκεται κοντά στον Ήλιο πιθανόν να παρατηρήσουμε μείωση της ζωτικότητας και δυσκολία να ορίσουμε επιθυμίες και στόχους. Ο Άρης «καίγεται» από τον Ήλιο και θεωρείται αδύναμος. Ο δυναμισμός του θα επανέλθει μόλις απομακρυνθεί από τον Ήλιο σταδιακά από το τέλος Αυγούστου και γίνει ξανά ορατός. Τον Σεπτέμβριο  κι έχοντας «κάψει» ότι δεν χρειαζόμαστε- ιδέες, απόψεις, αντιδράσεις αισθήματα και συμπεριφορές- μπαίνουμε με φόρα στο δρόμο της πραγματικότητας που θέλουμε να ζήσουμε.

Κατά την νέα Σελήνη ο Ερμής στον Λέοντα κάνει σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στον Λέοντα. Καρδιά και Νους ένα: μίλα από την καρδιά, άσε την καρδιά να μιλήσει, άκου την. Μίλα καρδιά με καρδιά. Η καρδιά ξέρει καλύτερα.

Με τον Βόρειο Δεσμό στον Λέοντα (από τον Μάιο του 2017 μέχρι τον Νοέμβριο του 2018) χρειάζεται να αναλάβουμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε την δική μας ευτυχία χωρίς να περιμένουμε τους άλλους. Με την προσοχή στραμμένη στο εδώ και τώρα χρειάζεται δημιουργήσουμε κάτι που θα μας κάνει χαρούμενους. Α ναι- και στην ερωτική ζωή, στις συντροφικές σχέσεις χρειάζεται να έχουμε κατά νου ότι η τάση να αναβάλουμε τη δέσμευση εμποδίζει την οικειότητα  δηλαδή την αυθόρμητη δημιουργική ενέργεια μεταξύ των 2.

Ακόμα: η Νέα Σελήνη σχηματίζει (εκτός ζωδίου) τετράγωνο με τον Ουρανό σηματοδοτώντας έντονη ανάγκη για συναισθηματική ανεξαρτησία, ξαφνικές αλλαγές, κυκλοθυμία, απρόβλεπτες και αντιφατικές συμπεριφορές, όπως και  αντιδράσεις, συγκρούσεις, έντονο εγωισμό, χωρισμούς και ρήξεις, επιθυμία για ελευθερία, ή και σύγκρουση με οποιοδήποτε πάει να επιβάλλει μια θέληση που δεν συμμεριζόμαστε. Να θυμίσω ότι ο Ουρανός στον Κριό (2011-18) δημιουργεί κοινωνικές εντάσεις και εξεγέρσεις. Σε προσωπικό επίπεδο έχουμε δύο επιλογές: ή να αγωνιστούμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε αναλαμβάνοντας το ρίσκο ή να οχυρωθούμε στο τετριμμένο που δεν μας εκφράζει παλεύοντας να μην αλλάξει τίποτα.

Αυτή η νέα Σελήνη στον Λέοντα ρωτάει: τι σου δίνει χαρά; Τι αγαπάς περισσότερο από οτιδήποτε; Είσαι τα χέρια και τα μάτια του Θεού. Του Θεού μέσα σου. Ονειρέψου. Τόλμησε. Κάνε. Η ζωή περιμένει να ζήσει μέσα από σένα. Θυμήσου: «όταν δεν ακολουθείς τη φύση σου, χάσκει μια τρύπα ανοιχτή στο σύμπαν την οποία καλείσαι να κλείσεις», -(Dane Rudhyar)

 

*Επηρεάζει τα σταθερά ζώδια (Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους, Σκορπιούς) και κυρίως τους γεννημένους στις δύο πρώτες μέρες του ζωδίου όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 0ο-2ο 

ΣΧΟΛΙΑ