Νέα Σελήνη στον Ζυγό, 19.10.17

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα Σελήνη στις 26ο35´του Ζυγού (19.10, 22:13’)

 

Αυτή η νέα Σελήνη στον Ζυγό μιλάει για σχέσεις, για ισότητα, για αμοιβαίο σεβασμό, για συνεργασία. Να μοιράζεσαι χωρίς να υποτιμάς, να ανταλλάσσεις χωρίς να μετράς, να κρατάς το χέρι χωρίς να πιέζεις, να είσαι μαζί χωρίς να χάνεις τον εαυτό σου, να βρίσκεσαι δίπλα χωρίς να ρίχνεις τον ίσκιο σου. Να νοιάζεσαι. Να αγαπάς. Να ενδιαφέρεσαι.

 

 


Κάθε νέα Σελήνη μάς ενθαρρύνει να θέσουμε ξανά τη ζωή σε κίνηση τολμώντας, ξεκινώντας, αρχίζοντας. Μια νέα Σελήνη μάς καλεί να κάνουμε πράξη τις προθέσεις μας, να κάνουμε πράξη τις ευχές, τα όνειρα και τις επιδιώξεις μας, να ενεργοποιηθούμε. Να επικεντρωθούμε σε ένα σκοπό. Είναι η στιγμή της ανανέωσης που περιέχει ενθουσιασμό και προσδοκία. Όσο η Σελήνη μεγαλώνει, οι ιδέες, οι επιθυμίες και οι επιδιώξεις αναπτύσσονται μαζί της.

Μια σχέση δεν είναι αγώνας δύο μονομάχων για τη νίκη. Στόχος είναι το μαζί δύο ξεχωριστών προσώπων. Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να υποχωρείς τη μία φορά και να αναλαμβάνεις τα ηνία της σχέσης την άλλη; Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να είσαι από πάνω, ή από κάτω με τη θέλησή σου; Μπορείς να είσαι δυνατός και αδύναμος σε μια σχέση, ή και τα δύο. Οι δύο μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους κόσμο μέσα στη σχέση τους – η σχέση τους μπορεί να γίνει ο κόσμος μέσα στον κόσμο.


Η Νέα Σελήνη κάνει αντίθεση με τον Ουρανό στις 19.10. Αυτή η αντίθεση εκφράζεται με επιθυμία συναισθηματικής ανεξαρτησίας, ανάγκη για χώρο, αισθήματα εξέγερσης,  απρόβλεπτες αντιδράσεις, εναλλαγή διαθέσεων, φαγούρα για αλλαγές, ενθουσιασμό για το νέο,  ξαφνικές αποφάσεις που προέρχονται από ανυπομονησία, οξυμένη διαίσθηση, αντίδραση σε κάθε προσπάθεια συναισθηματικής χειραγώγησης, αποστροφή στο παρελθόν, έμπνευση, τη μια στιγμή ανεξαρτησία με όλα τα μέσα και την επόμενη ανάγκη για βοήθεια, θερμότητα τη μία ψυχρότητα την επόμενη, αυξημένη αντίληψη. Έχοντας κατά νου αυτά τα χαρακτηριστικά της αντίθεσης να σημειώσω ότι ο Ουρανός συμβολίζει το απρόβλεπτο, το σοκ και τις εκπλήξεις γεγονός που σημαίνει ότι ποτέ δεν είμαστε σίγουροι για το είδος των επιδράσεων που έχει. Έτσι μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στις σχέσεις ανανεώνοντάς τες, ή δημιουργώντας μια καινούργια σχέση- σημαντική, ενδιαφέρουσα, υποσχόμενη-,  ή μπορεί και να διακόψει μια σχέση ή να δημιουργήσει παρενέργειες σε μια σχέση που είναι προβληματική, στάσιμη, ή βάρος. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του Ουρανού σε αυτή τη νέα Σελήνη δημιουργεί συναισθηματική αστάθεια,  έντονη αντίδραση σε περιορισμούς, κανόνες και κάθε είδος εξουσίας, όπως επίσης παρορμητικότητα και εκρήξεις οπότε χρειάζεται αυτοσυγκράτηση στις αντιδράσεις μας ή στις πιθανές προκλήσεις των άλλων.

Και κάτι που χρειάζεται να θυμόμαστε: ο Ουρανός είναι ανανέωση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα είναι οι σχέσεις. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να ζητήσουν επειδή αισθάνονται ότι γίνονται ευάλωτοι. Με αυτή τη σκέψη αν επιθυμείς κάτι και σε φοβίζει γιατί σε κάνει να αισθάνεσαι τρωτός/η ή σε ενοχλεί που το έχεις ανάγκη μπορεί να το περιφρονείς ή να καταπιέζεις τις επιθυμίες σου. Εάν σε τρομοκρατεί το ενδεχόμενο να σε απορρίψουν, ή να πληγωθείς ή αισθάνεσαι ένοχος/η για την ευχαρίστηση, την ηδονή, ή την απόλαυση που αναζητάς μπορεί να αμύνεσαι σε ό,τι σου φαίνεται γοητευτικό ή όμορφο και κάνοντας στροφή 180ο να βρίσκεις αυτά που σου αρέσουν απαίσια και ανεπιθύμητα.

Χρειάζεται λοιπόν να ρίξουμε μια ειλικρινή ματιά στις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, να τις συνειδητοποιήσουμε ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την εκπλήρωση τους. Όταν ξέρω τις ανάγκες μου, μπορώ να κατανοήσω και τις ανάγκες των άλλων- έτσι αρχίζουν και οι ουσιαστικές σχέσεις. Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό και η Αφροδίτη στον Ζυγό δηλαδή στο σπίτι της δηλαδή ενθαρρύνου την αντικειμενικότητα ώστε να μπορέσουμε να δούμε από απόσταση τον εαυτό μας μέσα σε μια υπαρκτή σχέση ή σε μία που αναζητάμε.

Ο Δίας έχοντας μόλις ξεκινήσει την πορεία του στον Σκορπιό κάνει μια εκτός ζωδίου σύνοδο με τη Νέα Σελήνη.  Όσο ο Δίας ήταν στον Ζυγό τα θέματα της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας ήταν ψηλά στην ατζέντα. Τώρα η ατζέντα αλλάζει: αυτό που ενδιαφέρει τον Δία στον Σκορπιό είναι η εξουσία που εκφράζεται μέσα από το χρήμα, το σεξ και τη δύναμη.  Η ανάγκη του Δία στον Ζυγό για αρμονία, ισορροπία και ομορφιά στις σχέσεις στον Σκορπιό μετατρέπεται σε εμμονή για στενές σχέσεις, έντονα αισθήματα και βάθος. Τι κρύβεται κάτω από τα κίνητρα και τις επιδιώξεις αυτών που μας πλησιάζουν ή είναι κοντά μας; Πόσο αληθινές και ειλικρινείς είναι οι σχέσεις που μας επηρεάζουν και πώς  επηρεάζουμε εμείς τους άλλους;  Ο Δίας στον Σκορπιό έρχεται να μεταμορφώσει τις σχέσεις μας. Μας προτρέπει να  ανακαλύψουμε τον πυρήνα της ύπαρξής μας, τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και στους άλλους, να μάθουμε πώς να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, να κάνουμε μερικές επώδυνες συζητήσεις, να ξεβολευτούμε εκδηλώνοντας τις επιθυμίες μας, να ανακαλύψουμε αν η συντροφικότητα που ζούμε είναι πηγή ευχαρίστησης ή δυσφορίας.
Η κυβερνήτης του Ζυγού Αφροδίτη, που βρίσκεται όπως είπαμε στον Ζυγό κατά τη διάρκεια της νέας Σελήνης, κάνει ακόμα πιο συγκεκριμένο το νόημα αυτής της Νέας Σελήνης: «Επίλεξε την αγάπη. Πίστεψε στην αλήθεια. Άφησε πίσω το παρελθόν ευχαριστώντας  το που σε έφερε μέχρις εδώ και προχώρα στο μέλλον. Βρίσκεσαι στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης περιπέτειας. Ο βαθμός της πληρότητας που θα νιώσεις κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού εξαρτάται από το πόσα σενάρια που δεν λειτουργούν πια για σένα θα αφήσεις πίσω σου».
 

*Επηρεάζει κυρίως το τρίτο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων (Ζυγούς, Αιγόκερους, Κριούς και Καρκίνους) και όσους έχουν ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά από 24ο έως και 28ο

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ