Ο Άρης στον Αιγόκερω

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η διέλευση του Άρη στον Αιγόκερω

(17 Μαρτίου- 16 Μαΐου)

 

Ο Άρης (που συμβολίζει την δράση, το θυμό, τις πρωτοβουλίες, το σεξ) εισβάλλει στον πρακτικό, φιλόδοξο, με αυτοπειθαρχία και υπομονή Αιγόκερω. Στον Αιγόκερω ο Άρης βρίσκεται σε έξαρση, δηλαδή οι ικανότητες του πλανήτη μπορούν να εκφραστούν στο μάξιμουμ. Έτσι ο Άρης στον Αιγόκερω μπορεί να πετύχει τους στόχους του οργανωμένα, εστιασμένα, ελεγχόμενα, μεθοδικά.

Ο Άρης στον Αιγόκερω διαθέτει επιμονή και διοχετεύει συνειδητά την ενέργειά του. Κάθε κίνησή του είναι ελεγχόμενη ώστε να τείνει προς το μελλοντικό στόχο ενώ ελέγχει όλα τα πιθανά αποτελέσματα πριν αναλάβει δράση.  Ο θυμός του Άρη εδώ λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη για το στόχο ενώ στις προσωπικές σχέσεις δεν εκφράζεται με ένταση, προσπαθεί να είναι διαλλακτικός αλλά σε πολλές περιπτώσεις θυμός μπορεί να μην εκφραστεί ευθέως αλλά μέσα από ψυχρότητα και πάγωμα των αισθημάτων. Η σκιά του Άρη εδώ περιέχει ακαμψία, ο έλεγχος, η μελαγχολία, η επιβολή εξουσίας, η αποστασιοποίηση.

 

Ακόμα ο Άρης στον Αιγόκερω εκφράζει:

Εξαιρετική προσοχή και ευαισθησία σε ό,τι επιδρά πάνω του συναισθηματικά, ή επηρεάζει τη φήμη και την ασφάλειά του. Τεράστια αίσθηση του καθήκοντος, υπερηφάνεια για την αξιοπιστία και την αφοσίωσή του.

Άρα σε τι συνεισφέρει, ή ποια είναι τα θέματα που μας καλεί αυτός ο Άρης να σκεφτούμε, να ενσωματώσουμε, ή να αναδείξουμε στη ζωή μας; 1) Η οργάνωση μάς δημιουργεί ασφάλεια. 2) Μια δόση επιφυλακτικότητας και η διερεύνηση των προθέσεων του άλλου σε καινούργιες σχέσεις που μας ενδιαφέρουν δεν είναι άσχημη ιδέα. 3) Η υλική ασφάλεια δεν είναι το παν αλλά χρειάζεται να υπάρχει. 4) Οι επαγγελματικές φιλοδοξίες, η επιρροή και η εξουσία που εμπεριέχουν και για τις οποίες τόσο πολύ κατηγορείται ο Αιγόκερως δεν είναι απλώς για να αποκτήσουν δύναμη ή αναγνώριση αλλά γιατί η επαγγελματική και  η  κοινωνική επιτυχία σημαίνουν για αυτούς ασφάλεια.

Οι εποχές του Άρη όταν μας επηρεάζουν άμεσα είναι έντονες περίοδοι, που μπορούμε να διεκδικήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε και να αποσαφηνίσουμε επιδιώξεις, στόχους και  φιλοδοξίες στις επαγγελματικές, προσωπικές, συναισθηματικές, οικογενειακές και  συντροφικές σχέσεις και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργήσουμε εξελίξεις, ή πιεζόμαστε να αποφασίσουμε για το παρόν και το μέλλον τους.  Σε τέτοιες περιόδους επίσης μπορεί να αντιμετωπίσουμε μια κρίση, να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια δύσκολη απόφαση που πρέπει όμως να πάρουμε γιατί ήρθε η ώρα. Και να επαναλάβω ότι είναι μια περίοδος που η ζωή θέλει να κινηθεί και να προχωρήσει οπότε κάθε αμφιβολία, αμφιταλάντευση, δισταγμός που δημιουργούμε δυσχεραίνει και αναβάλλει την ίδια τη ζωή μας.

 
Αυτά είναι τα 4 ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από αυτή τη διέλευση.

 

 Κριός (21 Μαρτίου-19 Απριλίου)

 Εάν παίξεις με αυτοσυγκράτηση κι επιμονή το επαγγελματικό παιχνίδι, όσο κι αν μπαίνεις στον πειρασμό να γείρεις προς τη μια ή την άλλη πλευρά, χωρίς παρορμητισμό που σε κάνει να χάνεις την ισορροπία σου,  χωρίς ανταγωνισμό και εγωισμό που θολώνουν την κρίση σου, με συνέπεια και επαγγελματισμό τότε αν είσαι φιλόδοξος/η μπορείς να καταφέρεις να εξελιχθείς, ή να σταθεροποιηθείς, ή να περάσεις ανώδυνα αυτήν την περίοδο. Αν σε ενδιαφέρει η επαγγελματική σου εξέλιξη, οι καλύτερες προοπτικές, ή ακόμα αν ψάχνεσαι επαγγελματικά αυτό είναι  πιθανόν ένα διάστημα ανοιχτό που ευνοϊκά πράγματα μπορούν να συμβούν. Επαγγελματικά με λίγα λόγια καλείσαι να αποδείξεις την αξία σου και τον επαγγελματισμό σου μέσα από πιθανά εμπόδια. Όπως πιθανόν να είναι εποχή αναγνώρισης ή θετικών εξελίξεων. Ή αλλαγών. Ή και σπασίματος των επαγγελματικών δεσμών για αναζήτηση καλύτερης τύχης. Υ.γ. Μην τα βάζεις με ανθρώπους που επηρεάζουν την ζωή σου γιατί αυτή την περίοδο το πιθανότερο μιας κόντρας είναι να ηττηθείς, ή το λιγότερο να μην ακουστείς.

Καρκίνος (22 Ιουνίου-22 Ιουλίου)

Φυσικά και είναι καλύτερη μια σκηνή, μια υψωμένη φωνή, νεύρα που ξεσπάνε, ή μια έντονη λογομαχία παρά μια ψυχρή ατμόσφαιρα γεμάτη υπονοούμενα, παύσεις, αποσιωπητικά,  κατηγορίες που δεν εκφράζονται, παράπονα που χάνονται στην καθημερινότητα, ή λέξεις που δεν λέγονται από κούραση και απογοήτευση. Η ειλικρίνεια που σημαίνει αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη  είναι ο συντομότερος τρόπος για να λυθούν όλες οι διαφορές είτε σε προσωπικά θέματα αλλά επίσης και σε επαγγελματικά αν υπάρχουν προβλήματα. Ο Άρης στον Αιγόκερω θέλει δράση γεγονός που σημαίνει ότι αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε δράση σε συντροφικά κυρίως θέματα αυτή θα έχει και ανάλογα αποτελέσματα. Με λίγα λόγια και πολύ απλά είναι πιθανόν κάποια σημαντική σχέση να δοκιμαστεί- αν αντέχει θα κρατηθεί όρθια αν δεν έχει προοπτικές  μπορεί να καταρρεύσει, ή να μπει σε κρίση ώστε να ξανατεθούν οι κανόνες του μαζί.  Το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή την περίοδο είναι αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, η αίσθησή σου ότι ο Άλλος πρέπει να μαντέψει τις επιθυμίες ή τις αιτίες της δυσφορίες σου, γκρίνια και ευθιξία- αν θέλεις να πεις κάτι πες το στα ίσα επιλέγοντας μια στιγμή που θα είσαι έτοιμος/η και να ακούσεις.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου-23 Οκτωβρίου)

Δεν είναι το καλοριφέρ που έχει βλάβη και μπορεί να σου χαλάσει το κέφι, ούτε η διαρροή του νερού, ούτε ο θερμοσίφωνας που δεν δουλεύει. Όχι καμία τέτοιου είδους καθημερινή ατυχία ή πρόβλημα δεν μπορούν να σου σπάσουν το ηθικό. Αντέχεις, υπομένεις, μπορείς να αντιμετωπίσεις την πρακτικότητα της καθημερινότητας. Αυτό που σου σπάει το ηθικό είναι να σε κριτικάρουν άδικα, να σου βάζουν εμπόδια στην επαγγελματική σου ζωή, να κριτικάρουν τον τρόπο ζωής σου και να σε κατηγορούν ότι δεν κρατάς το λόγο σου. Με λίγα λόγια χρειάζεται να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου σε περίπτωση επιθετικότητας ή θυμού μέσα στην οικογένεια ή στο επαγγελματικό σου περιβάλλον. Σε περίπτωση παραπόνων, ή κάποιας παρανόησης ή ουσιαστικών προβλημάτων που έρχονται τώρα στην επιφάνεια είτε στις προσωπικές είτε στις εργασιακές σου σχέσεις μπορείς και να συζητήσεις και να ακούσεις και να βρεις λύσεις. Το θέμα είναι  ΕΣΥ πώς αισθάνεσαι μέσα σου. Υ.γ. Και να θυμάσαι ότι αν αισθάνεσαι απομονωμένος/η, αποξενωμένος/η, με τις συναισθηματικές σου ανάγκες να μην καλύπτονται η απόσυρση και η σιωπή δεν είναι οι καλύτερες λύσεις.   

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου)

 Όταν οι επιθυμίες ξυπνάνε δεν βγαίνουν από το μυαλό και την καρδιά μέχρι να ικανοποιηθούν ή να δρομολογηθούν. Με τον Άρη στο ζώδιό σου ΘΕΛΕΙΣ να εξελιχθείς επαγγελματικά, να έχεις συναισθηματική ασφάλεια, να δρομολογήσεις το μέλλον σου με στόχους, να συναντήσεις συμμάχους, συνεργάτες, πελάτες. Να βγεις με λίγα λόγια με φόρα προς τα έξω διεκδικώντας ένα κομμάτι στην τούρτα του κόσμου. Θέλεις ανθρώπους που ενδιαφέρονται για σένα, να σχετιστείς με ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, να φροντίσεις και να σε φροντίσουν, να δράσεις με στόχο ένα έπαθλο. Θέλεις να είσαι όχι το παιδί που του κάνουν όλα τα χατίρια αλλά ο ενήλικας που του αξίζουν όλα όσα έχει να του προσφέρει η ζωή. Εντάξει. Κάποια χατίρια θα σου τα κάνουν. Τα υπόλοιπα όμως μαζί με τις επιδιώξεις σου χρειάζεται να τα τρέξεις εσύ. Και με τον Άρη επίσης εδώ στο ζώδιό σου, μπορείς να έχεις αποτελέσματα. Αν κατορθώσεις να διοχετεύσεις την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό σου σε ένα στόχο, αν μπορείς να κάνεις το θυμό, την απογοήτευση ή την ένταση που πιθανόν νιώθεις καύσιμο στην επαγγελματική σου ζωή, τότε μπορείς να δημιουργήσεις μια νίκη ή να μπεις στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ