Ο Δίας σε ημιτετράγωνο με τον Κρόνο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Αυτό είναι το δεύτερο στη σειρά ημιτετράγωνο (45ο) στη σειρά των τριών όψεων μεταξύ Δία/Κρόνου.

 

Α-22 Δεκεμβρίου, 2017 στις 15ο Σκορπιού

Β-14 Μαρτίου, 2018 στις 23ο Σκορπιού*

Γ- 3 Σεπτεμβρίου, 2018 στις 17ο Σκορπιού

 

*(Αφορά Σκορπιούς/ Λέοντες/Υδροχόους/Ταύρους τρίτου δεκαημέρου και Ωροσκόπους σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 20ο-26ο )

 

Ο Δίας συμβολίζει την επέκταση, την υπερβολή, την αφθονία, τη σοφία, τον πλούτο, το νόημα, τα πιστεύω, το όραμα, την εμπιστοσύνη, την απληστία.

Ο Κρόνος συμβολίζει την αυθεντία, τον χρόνο, τα όρια, τους περιορισμούς, το καθήκον, τα εμπόδια, τις ευθύνες, το φόβο, την άρνηση, τον έλεγχο, την πειθαρχία.

Τα ημιτετράγωνα λέει ο Charles Harvey «μπορούν να είναι εξαιρετικά παραγωγικά δημιουργώντας στέρεα και απτά αποτελέσματα». Τα ημιτετράγωνα δίνουν αποφασιστικότητα. Με άλλα λόγια αυτές οι όψεις μας βοηθάνε να συνειδητοποιήσουμε με γεγονότα προβλήματα και δημιουργούν αποφάσεις που όμως θα υλοποιηθούν αργότερα ή με αργούς ρυθμούς.

Χρειάζεται λοιπόν να είμαστε πειθαρχημένοι και προσεκτικοί. Ναι, χρειάζεται να ακολουθήσουμε τους κανόνες και να κάνουμε πράγματα που πιθανόν μας δυσκολεύουν τώρα αλλά σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί ότι έπρεπε. Δεν είναι εποχή να κόψουμε δρόμο ή να αποφύγουμε τα εμπόδια γιατί απλώς δεν θα  έχουμε αποτέλεσμα. Η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη και με βάση αυτήν θα πράξουμε. Είτε πρόκειται για στόχους είτε για σχέσεις ή για τη ζωή μας έχουμε την ευκαιρία να ξαναχτίσουμε, να βάλουμε σε τάξη, να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο.

Δεν είναι εποχή ευκολίας και προσωρινών λύσεων, μπαλωμάτων ή λύσεων στο πόδι. Αν η δουλειά ή τα σχέδια δεν λειτουργούν τα ξαναβλέπουμε και τα διαμορφώνουμε διαφορετικά. Το ίδιο με τις σχέσεις, την οικογένεια, την προσωπική ζωή, τις συνεργασίες, τους στόχους. Καλούμαστε να δώσουμε νέα πνοή σε ό,τι δεν προχωράει  δείχνει στάσιμο ή δεν λειτουργεί- δεν είναι διάστημα για νέα σχέδια αλλά για αναζωογόνηση των παλιών. Ναι στα μικρά βήματα που οδηγούν στις μεγάλες αλλαγές παρά στα μεγαλεπήβολα σχέδια που οδηγούν σε απογοήτευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ