O Δίας στον Σκορπιό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δίας περνάει στον Σκορπιό από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2018 επηρεάζοντας άμεσα τα σταθερά ζώδια- Σκορπιούς/Ταύρους/Λέοντες/ Υδροχόους- και όσους έχουν ωροσκόπους και πλανήτες εκεί όπως και ζώδια, ωροσκόπους και πλανήτες σε Καρκίνο και Ιχθύες.   

 

Ό.τι δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Δία στον Ζυγό ο Δίας στον Σκορπιό θα το σταθεροποιήσει ή θα το καταστρέψει. Μυστικά θα έρθουν στο φως και σκληρές αλήθειες που καταπιεζόντουσαν, ή κρυβόντουσαν θα αποκαλυφθούν.

Ο Σκορπιός είναι υδάτινο σταθερό ζώδιο που  χαρακτηρίζεται από ένταση, πάθος, διεισδυτικότητα. Ο Σκορπιός συμβολίζει το υπογάστριο της κοινωνίας,  όσα αποφεύγουμε να συζητήσουμε σε μια παρέα και αποτελούν ταμπού, τα μυστικά που δεν εμπιστευόμαστε σε άλλους, το σεξ, τον θάνατο, τους φόρους, τον πυρήνα της ύπαρξής μας, το σκοτάδι που υπάρχει στα υπόγεια του εαυτού μας μαζί με την επιθυμία μας για αναγέννηση και ανανέωση. Όλα αυτά τα θέματα- μερικά εξαιρετικά άβολα- έρχονται στο φως. Το ασυνείδητο γίνεται συνειδητό.

Η φύση του Σκορπιού  ρέπει προς τον «συναισθηματικό εξτρεμισμό» λέει ο Stephen Arroyo και ο Δίας στον Σκορπιό δεν αποτελεί εξαίρεση. Υπερβολικός εκ φύσεως ο Δίας  δεν είναι περίεργο που σε συνδυασμό με τον Σκορπιό εκφράζεται δυναμικά, αντιφατικά και υπερβολικά.  Κατά τη διάρκεια της διέλευσης μπορούμε να περιμένουμε χονδρικά δύο βασικές τάσεις: 1) Ανάληψη ρίσκου ώστε η οποιαδήποτε εμπειρία να πολλαπλασιάσει την έντασή της και 2) Φόβο να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να κατορθώσουμε οτιδήποτε επειδή μπορεί να χάσουμε τον έλεγχο και χάνοντας τον έλεγχο να γίνουμε τρωτοί και ευάλωτοι. Ωστόσο ο Δίας στον Σκορπιό δεν αντέχει την ησυχία για μεγάλο διάστημα οπότε είτε αναζωογονείται μέσα από συγκρούσεις για να νιώσει ζωντανός είτε αναλαμβάνει απαιτητικά πρότζεκτ  είτε αναζητάει προκλήσεις που θα τον κινητοποιήσουν.

Με τον Δία στον Σκορπιό μιλάμε για δυνατά αισθήματα, για έντονα πάθη, για μοιραίες συναντήσεις με την έννοια ότι οι ερωτικές ιστορίες που ξεκινάνε στο διάστημα της διέλευσής του στον Σκορπιό όποια κατάληξη κι αν έχουν αλλάζουν τους ανθρώπους που συναποτελούν τη σχέση μέχρι το μεδούλι.

Ο Δίας διευρύνει τα χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου που διελαύνει. Ο Σκορπιός μπορεί να σκανάρει συναισθήματα, σκέψεις και κίνητρα χωρίς προσπάθεια. Ένας Σκορπιός μπαίνει σε ένα δωμάτιο και αντιλαμβάνεται διαισθητικά ποιος τα έχει με ποιον, ποιος αντιπαθεί τον άλλον, ποιος επιθυμεί τον άλλον αλλά δεν το ομολογεί, ποιος ποιον γιατί και πώς- δεν πρόκειται για περιέργεια αλλά αυτή η γνώση του προσφέρει ασφάλεια. Ο Δίας στον Σκορπιό είναι ντεντέκτιβ- θα φέρει τον κόσμο άνω κάτω αλλά θα βρει αυτό που ψάχνει όσο καλά κι αν είναι κρυμμένο.

Ο Δίας αναδεικνύει τα προτερήματα, τις αρετές αλλά και τα μειονεκτήματα και τις αδυναμίες. Στον Σκορπιό βαθαίνει τα αισθήματα και εντείνει την επιθυμία για οικειότητα, για έντονους δεσμούς, για δυνατές σχέσεις. Αφοσίωση, επιμονή στους στόχους και τις ιδέες, αποφασιστικότητα, βάθος, σοβαρότητα, δυναμισμός. Όμως στην σκοτεινή του πλευρά ο Δίας στον Σκορπιό μπορεί να τονίσει την μικρότητα, την μικροπρέπεια,  να γίνει πικρόχολος και κυνικός με αλήθειες που πληγώνουν.

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Δία στον Σκορπιό θέματα ταμπού, που άπτονται του σεξ και της σεξουαλικότητας, σεξουαλικά εγκλήματα, θέματα εμπορίας ανθρώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα, έρχονται στο φως ως προβλήματα προς λύση, γίνονται θέματα. Επίσης η ανακύκλωση, οι φυσικοί πόροι και η κατάχρησή τους όπως και οι τράπεζες έρχονται στο προσκήνιο. Οι τράπεζες ευνοούνται αλλά επειδή ο Δίας δημιουργεί υπεραισιοδοξία, αλαζονεία και τάση για υπερβολή το ενδεχόμενο να αυξηθεί το παγκόσμιο χρέος ή οι τράπεζες να μπουν σε φάση κρίσης από κακούς υπολογισμούς είναι μια μεγάλη πιθανότητα. Επίσης ο Δίας αυξάνει τους φόβους του Σκορπιού. Ο Κάτω Κόσμος του Άδη δεν είναι ένα μέρος που χαίρεται ο Πατέρας των Θεών Δίας. Έτσι οι σκιές μεγαλώνουν, τα ψυχολογικά προβλήματα αυξάνονται, ο φόβος γίνεται φοβία, το πάθος μανία και εμμονή.

Ο Δίας βρίσκεται στον Σκορπιό του οποίου ο κυβερνήτης διελαύνει στον Αιγόκερω. Ήρθε η ώρα λοιπόν ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω να εκθέσει μερικά από τα βαθιά κρυμμένα μυστικά που αρρωσταίνουν τις κοινωνίες είτε κοινωνικά είτε πολιτικά είτε οικονομικά.

Ακόμα:

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο Δίας στον  Σκορπιό συμβολίζει τις ιδέες και τις ιδεολογίες που έχουν άκαμπτες αρχές με αρνητικές επιπτώσεις σε όσους δεν είναι πιστοί ή δεν τις συμμερίζονται. Το διαπιστώνουμε καθημερινά στο fb και από εδώ και πέρα με τον Δία στον Σκορπιό θα δούμε νέα κύματα φανατισμού με αιχμή τη σεξουαλικότητα και τις γυναίκες που δεν υποκύπτουν στα στερεότυπα. Οι βιαιότητες του ISIS και των φανατικών εναντίον των γυναικών  θα ενταθούν σε σημείο που δεν θα μπορούν πλέον να αγνοηθούν ή να προσπεραστούν από την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Συνοψίζοντας:

Ο Δίας εδώ στον Σκορπιό όπως και όσοι έχουν Δία στον Σκορπιό συχνά αισθάνονται την ανάγκη να πιστέψουν με πάθος σε μια ανώτερη δύναμη, σε ένα άλλο πρόσωπο, σε μια αποστολή, σε ένα στόχο, σε ένα σκοπό. Όποια κι αν είναι η αιτία έχει από κάτω πάθος, μανία, δύναμη και ορμή συχνά ανεξέλεγκτες, κάτι που είναι πέραν του ελέγχου. Αυτή η αιτία διαθέτει τεράστια δύναμη, μια λογική που υπερβαίνει τη συνειδητή λογική. Ο Δίας στον Σκορπιό ακονίζει την διαίσθηση, τα προαισθήματα, το ένστικτο, την έκτη αίσθηση, τη διορατικότητα.  

 

ΣΧΟΛΙΑ