O Κρόνος στον Αιγόκερω

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ώρα της κρίσης

 

Κρόνος στον Αιγόκερω από 20.12.17- 17.12.20

εκτός από το διάστημα που μπαίνει στον Υδροχόο, 22.3- 2.7 2020

 

* Η προηγούμενη φορά που ο Κρόνος βρισκόταν στον Αιγόκερω:

14 Φεβρουαρίου – 10  Ιουνίου 1988 και 12 Νοεμβρίου 1988- 6 Φεβρουαρίου 1991

(οι γεννημένοι σε αυτά τα διαστήματα Αιγόκεροι έχουν επιστροφή Κρόνου)

 

Κι ενώ με τον Κρόνο στον Τοξότη μπορούσαμε ακόμα να κάνουμε σχέδια για το μέλλον με τον Κρόνο στον Αιγόκερω ό,τι σχέδια έχουμε, ό, τι σκοπεύουμε, ό,τι αναζητούμε και θέλουμε ΠΡΕΠΕΙ (κρόνια λέξη) να το πραγματώσουμε στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Από εδώ και πέρα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες των προηγούμενων πράξεών μας. Από εδώ και πέρα οι στόχοι και οι αποφάσεις χρειάζεται να υλοποιούνται άμεσα γιατί ο Κρόνος/Χρόνος  θέλει να δώσει σχήμα και μορφή σε ό,τι αξίζει αλλιώς δεν υπάρχει. Το μέλλον είναι τώρα.

Τι είναι ο Κρόνος;

Φόβος, έλεγχος, άρνηση. Εξουσία. Πειθαρχία. Χρόνος. Γνώση με το δύσκολο τρόπο. Ευθύνες, όρια, καθήκοντα, περιορισμοί.

 Ο Κρόνος έρχεται για να συνειδητοποιήσουμε τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η ζωή μας όπως και τους στόχους μας και ό,τι μας κάνει να σηκωνόμαστε το πρωί από το κρεβάτι για να αγωνιστούμε για αυτό.

Ο Κρόνος/Αιγόκερως συμβολίζει επίσης το κατεστημένο και τις οικονομικές και πολιτικές δομές.  Εκεί θα έχουμε ανακατατάξεις, κρίση, παρενέργειες, πτώσεις. Το 2018 θα είναι μια κρίσιμη και κομβική χρονιά για την οικονομική κατάσταση της κοινωνίας (μαζί με το πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο)  ενώ  οι κυβερνήσεις θα γίνουν ακόμα περισσότερο αυταρχικές και βάναυσες  και κάποιες αυτές αποσταθεροποιούνται ή καταρρέουν.

 Ο Κρόνος στον Αιγόκερω όπως είπαμε σχετίζεται με τις οικονομικές κρίσεις και την ύφεση. Στα τέλη του 1920 και στις αρχές του 30 που ο Κρόνος βρισκόταν στον Αιγόκερω ήταν τα χειρότερα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης. Ήταν εξαιρετικά σκληρές εποχές αλλά είναι σε αυτά τα χρόνια που ό,τι δεν είχε πραγματική αξία και ό,τι είχε χτιστεί στην άμμο κατέρρευσαν κι ό,τι είχε γερές βάσεις άντεξε. Κάτι αντίστοιχο συνέβη μεταξύ 1988-91 με την κατάρρευση του κομμουνισμού στην Σοβιετική Ένωση, το οικονομικό κραχ σε Αμερική και Ιαπωνία ενώ ξεκίνησε η δεκαετής οικονομική κρίση της Ρωσίας.

Επίσης ο Κρόνος σχετίζεται με τα όρια, τα εμπόδια, τα σύνορα, τα τείχη. Τον Αύγουστο του 1961 με τον Κρόνο στον Αιγόκερω άρχισε να χτίζεται το Τείχος του Βερολίνου. Μετά από ένα Κρόνιο κύκλο στις 9 Νοεμβρίου 1989 ένας Ανατολικογερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά λάθος ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπονται τα ταξίδια ανάμεσα σε Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο- η ανακοίνωση τέθηκε σε άμεση ισχύ καταργώντας ουσιαστικά το τείχος. Η αστρολογία αποτύπωσε εξαιρετικά αυτή τη στιγμή: «εξαφάνισε» το Τείχος του Βερολίνου με τον Κρόνο στον Αιγόκερω (τείχος)  σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα (διάλυση) σε αντίθεση με τον Δία (επέκταση, άνοιγμα). Να σημειώσω εδώ ότι η Μεγάλη Βρετανία φεύγει μέσα στο 2019 από την Ε.Ε με τον Κρόνο στον Αιγόκερω μειώνοντας τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, η μεγάλη στιγμή της διέλευσης του Κρόνου είναι η συνάντησή του με τον Πλούτωνα στις 22ο 45’ του Αιγόκερου στις 12 Ιανουαρίου 2020. Η οικονομικοπολιτική κρίση φτάνει σε κορύφωση. Κι ακόμα: δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε την περιβαλλοντική  κρίση και τις επιπτώσεις μας πάνω στη φύση.

Mε τον Κρόνο στον Αιγόκερω ό,τι σχέδια έχουμε, ό, τι σκοπεύουμε, ό,τι αναζητούμε και θέλουμε ΠΡΕΠΕΙ (κρόνια λέξη) να το πραγματώσουμε στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

Πώς επηρεάζει ο Κρόνος στον Αιγόκερω

τα 12 ζώδια;

 

Κριός (21 Μαρτίου-19 Απριλίου)

Η διέλευση του Κρόνου στο υψηλότερο σημείο του αστρολογικού χάρτη, στο πιο ορατό σημείο, σ’ εκείνο το σημείο που φαίνεσαι κοινωνικά, έρχεσαι αντιμέτωπος/η με τη «δοκιμασία της θέσης». Πρέπει να αποδείξεις δηλαδή την ικανότητά σου να αναλαμβάνεις ευθύνες στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή. Από εδώ και πέρα δοκιμάζεται η ικανότητα σου να διοικείς, να ηγείσαι, να επηρεάζεις και βεβαίως να ελίσσεσαι, να  υποχωρείς, να δέχεσαι κάποιον πάνω από σένα.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις η επαγγελματική και κοινωνική σου θέση στη διάρκεια αυτής της διέλευσης σταθεροποιείται, παγιώνεται, ισχυροποιείται.  Ο τρόπος που διεκδικείς τους στόχους σου, τα ταλέντα σου και η άσκηση των καθηκόντων σου (ο επαγγελματισμός σου)  είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν και το στάτους σου.  

Προσοχή: Οι τρόποι με τους οποίους διεκδικείς ή κυνηγάς τους στόχους σου επηρεάζονται κι έχουν άμεση συνάρτηση με τις συνθήκες που επικρατούσαν στο οικογενειακό σπίτι κατά την διάρκεια των παιδικών σου χρόνων:  φόβοι, κόμπλεξ, αδυναμίες, άγχη που δημιουργήθηκαν έρχονται στην επιφάνεια και ενεργοποιούνται αυτή την Κρόνια περίοδο με διάφορες αφορμές: σε επαγγελματικούς ανταγωνισμούς, στις σχέσεις με ανώτερους ή συναδέλφους , ή στη σχέση σου με σημαντικούς για την εργασιακή σου ζωή ανθρώπους. Σε κατάσταση πίεσης είμαστε περισσότερο ευάλωτοι σε  τέτοιου είδους προβολές. Ό,τι δεν έχει λυθεί από την παιδική σου ηλικία  με τους γονείς σου δίνεται η ευκαιρία να το  συνειδητοποιήσεις από εδώ και πέρα- αυτό ισχύει για όποιον/α  θέλει αυτό το διάστημα να μην είναι απλώς ένα δύσκολο διάστημα που θα περάσει κι έπειτα θα συνεχίσει τη ζωή του/της ίδια όπως και πριν. Η επιτυχία ή αποτυχία, η εξουσία ή η αδυναμία να επιβιώσεις  και να διακριθείς στην επαγγελματική αρένα, το κύρος, η αναγνώριση  ή η πτώση  συνδέονται άμεσα με την σχέση που έχουμε με τους γονείς μας. 

Η διέλευση του Κρόνου στον Αιγόκερου αποτελεί ένα τεστ επαγγελματικής αντοχής.  Θέματά της: κύρος, εξουσία, επάγγελμα.  Αποτελέσματα: Άνοδος, ή κρίση.  Δεν έχει σημασία που βρίσκεσαι ήδη επαγγελματικά, αν είσαι καθιερωμένος/η ή μόλις αρχίζεις, αν ήδη έχεις φτάσει το στόχο σου ή αν πολεμάς να διακριθείς ή αδιαφορείς για τις  εξελίξεις.  Αυτό που θα συμβεί σε αυτή τη περίοδο θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή σου- θα αποτελέσει σταθμό.

Να θυμάσαι ότι αυτή η διέλευση έχει περιορισμούς  και χρόνου λόγω των προσθέτων ευθυνών καθηκόντων και υποχρεώσεων ή επηρεάζει αρνητικά τα οικονομικά σε περίπτωση δυσκολιών, ή υπάρχει κάποιος ανώτερος/η που σε πιέζει. Χρειάζεσαι ευλυγισία, προσαρμοστικότητα,  διπλωματία κι όχι απότομες αλλαγές επαγγελματικής κατεύθυνσης. Χτίζεις τώρα για τα επόμενα χρόνια.

 

Ταύρος (20 Απριλίου-20 Μάιου)

Ο Κρόνος μπήκε στον Αιγόκερω. Όταν ο Κρόνος περάσει  μετά από δύο και πλέον περίπου χρόνια στο επόμενο ζώδιο τον Υδροχόο θα φτάσεις στο αποκορύφωμα των  επαγγελματικών και προσωπικών φιλοδοξιών και προσπαθειών σου περιμένοντας τους καρπούς τους. Όσο ο Κρόνος βρίσκεται στον Αιγόκερω οι  απόψεις, οι ιδέες, οι πεποιθήσεις, τα πιστεύω και οι επιδιώξεις σου χρειάζεται να σταθεροποιηθούν, να διορθωθούν, να γίνουν ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες. Αντιλαμβάνεσαι τους κανόνες του παιχνιδιού και αυτά τα χρόνια χρειάζεται να παίξεις το επαγγελματικό παιχνίδι περισσότερο συνειδητά, με περισσότερο ταλέντο και αποφασιστικότητα. Ένας πιθανός κίνδυνος υπάρχει στην πιθανή αντίληψή σου ότι ξέρεις καλά τον εαυτό σου, ότι δεν χρειάζεται να μάθεις κάτι καινούργιο, ότι οι απόψεις και τα πιστεύω σου δεν χρειάζονται βελτίωση. Ωστόσο με το που θα πεις, ή υπονοήσεις, ή δείξεις με τη συμπεριφορά σου ότι τα ξέρεις όλα έχασες. Κάτι τέτοιο δεν είναι θεωρητικό αλλά πολύ πρακτικό. Η ξεροκεφαλιά, η ισχυρογνωμοσύνη, οι παγιωμένες θέσεις σου και αντιλήψεις σου μπορούν να δημιουργήσουν κρίση σε σχέσεις που σε νοιάζουν, στη δουλειά, ή στις επιδιώξεις σου. Επίσης χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/η σε θέματα και διαδικασίες που  άπτονται του νόμου γιατί μπορεί να εμπλακείς σε δικαστικές διαμάχες ή νομικούς αγώνες και υποθέσεις.

Πάμε ξανά. Αυτά τα χρόνια είναι σημαντικά γιατί προετοιμάζεσαι για τη μεγάλη επαγγελματική μάχη που είτε θα σου δώσει αναγνώριση και πρεστίζ είτε θα σε οδηγήσει σε δυσκολίες και προβλήματα- τα πράγματα σε δυόμιση χρόνια θα είναι άσπρο, ή μαύρο, όχι ωστόσο όσο κρατάει η διέλευση του Κρόνου στον Αιγόκερω που σε βοηθάει και σε διευκολύνει σε σπουδές, επαγγελματικά ταξίδια, γέφυρες με το εξωτερικό, μετακινήσεις, μετακόμιση, σχέσεις με ανθρώπους που έχουν σχέση με εξωτερικό, σταθεροποίηση/ ανασύνταξη/ σταθεροποίηση σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με επικοινωνία, ταξίδια, διαφήμιση, τηλεόραση, μίντια, εισαγωγές εξαγωγές, εκδόσεις, νομική, θρησκεία, ανώτατη παιδεία.  

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να συγκεκριμενοποιήσεις τους στόχους σου, να αρχίσεις την υλοποίησή τους και ότι δημιουργείς συμμάχους, διασυνδέσεις, δίκτυο ανθρώπων που θα σε βοηθήσουν ή θα σε στηρίξουν αργότερα. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω είναι η πρόβα τζεναράλε πριν την πρεμιέρα.

 

Δίδυμοι (21 Μαίου-21Ιουνίου)

Θέμα του Κρόνου στον Αιγόκερω: Τα κοινά οικονομικά, οι οικονομικές δοσοληψίες και η εξάρτησή σου από χρήματα άλλων- με το σύντροφο, με το συνέταιρο, με την τράπεζα, με τους άλλους.

Σε άλλο επίπεδο η διέλευση αυτή μιλάει για εσωτερική μεταμόρφωση. Δεν έχει σημασία ποιος/α είσαι και πώς σχετίζεσαι με τους άλλους. Τώρα έρχεσαι σε επαφή με τις αξίες των άλλων που σε ενδιαφέρουν, ή είσαι μαζί τους. Πρέπει να ζεις μαζί τους παίρνοντας από εδώ και πέρα πολύ σοβαρά τις ιδέες, τις απόψεις, τις αποφάσεις, τα πιστεύω τους και να τα ενσωματώσεις στη ζωή σου χωρίς να χάσεις την ατομικότητά σου. Να θυμάσαι ότι αδιαφορώντας για τις αξίες των άλλων ανεβάζεις τις πιθανότητες συγκρούσεων, αντιπαραθέσεων,  κρίσης. Είναι πιθανόν σε ένα γάμο, ή σε μια  σημαντική σχέση ένας από τους δύο του ζευγαριού να αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες. Με αυτή τη διέλευση δεν μπορείς να βασιστείς στη στήριξη των άλλων. Είτε δεν μπορούν να σε βοηθήσουν είτε δεν θέλουν να σε βοηθήσουν. Άρα προσπάθησε όσο γίνεται να μην εξαρτάσαι από τους άλλους.

Τα μεγάλα θέματα είναι όπως ήδη είπαμε οικονομικά. Αυτή είναι η ορατή εκδήλωση αυτής της διέλευσης γιατί η υπόγεια και εξίσου σημαντική έχει σχέση με την ψυχική ζωή και την εσωτερική ανάγκη για βαθιά αλλαγή. Αν είσαι σε σχέση μια κρίση δημιουργείται με σκοπό να μάθεις να ζεις, να συμβιβάζεσαι, να υποχωρείς,  να ακούς και να κατανοείς τον Άλλο. Δεν χρειάζεται να καταστρέψεις την ατομικότητά σου αλλά να ενσωματώσεις δημιουργικά τις απόψεις των άλλων, ή να δείξεις ανοχή ή πνεύμα συμφιλίωσης με τη διαφορετικότητα του Άλλου. Εννοείται ότι μιλάμε για σχέση που θέλεις να εξελιχτεί, που υπερασπίζεσαι και βλέπεις σε αυτήν μέλλον.

Μερικές φορές η πίεση για εσωτερική αλλαγή λόγω των περιστάσεων είναι τόσο έντονη που αισθάνεσαι σα να αλλάζεις το δέρμα σου χωρίς αναισθητικό. Ναι, η λύση στην δραστηριότητα του Κρόνου στον Αιγόκερω έγκειται στην συμφιλίωση με τις αντιλήψεις των άλλων. Επειδή ο Αιγόκερως για σένα συμβολίζει και το σεξ θα ήταν ευχής έργον όλοι οι πόλεμοι να λυνόντουσαν στο κρεβάτι αλλά όπως όλοι ξέρουμε το σεξ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Δούρειος Ίππος. Βεβαίως το μελόδραμα, το πάθος και οι έντονες σκηνές μέσα σε μια σχέση  να δείχνουν ζωτικότητα (αν δεν είναι σημάδι ότι δεν αντέχουμε πια ο ένας τον άλλο) αλλά για να επανέλθουμε στην αρχή έχεις να παλέψεις και να αγωνιστείς με τα δάνεια που έχεις πάρει, τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσεις και οτιδήποτε κοστίζει μια περιούσια στην εποχή μας. Και κάτι ακόμα. Τέλος είναι μια περίοδος ανασκόπησης της τελευταίας δεκαετίας για να δεις από πού έρχεσαι, που έχεις φτάσει,  που θέλεις να πας, με ποιους και πως;

 

 

O Κρόνος στον Αιγόκερω

(συνέχεια)

 

Καρκίνος (22 Ιουνίου-22 Ιουλίου)

Η διέλευση του Κρόνου στον οίκο των διαπροσωπικών σχέσεων που συμβολίζει για σένα ο Αιγόκερως  σε σπρώχνει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι μόνος/η σου σε αυτό τον κόσμο, ότι υπάρχουν Άλλοι που δεν μπορείς να ελέγξεις αλλά με τους οποίους μπορείς να δημιουργήσεις γερές, σημαντικές και ικανοποιητικές Σχέσεις.  Η ερώτηση που χρειάζεται να σκεφτείς και να απαντήσεις είναι: «Τι χρειάζεται να κάνω ώστε στις σχέσεις που με ενδιαφέρουν ή στη μία σχέση που με νοιάζει ιδιαίτερα να αποκαλύψω τον εαυτό μου, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου χωρίς να παραβλέψω τις ανάγκες των άλλων;».

Πολλοί άνθρωποι εμμένουν στην οπτική τους, τις προκαταλήψεις τους, τις ιδέες που έχουν για τις σχέσεις και τη συντροφική ζωή  χωρίς να υπολογίζουν τους άλλους. Ναι όλοι έχουμε πιθανόν τραύματα, ή άσχημες εμπειρίες από την συναισθηματική μας ζωή. Ο Κρόνος τα φέρνει στην επιφάνεια ώστε να αρχίσει η επούλωση και η ίαση. Ο Κρόνος είναι των άκρων: μια σχέση που έχει γερές βάσεις εξελίσσεται, μια σχέση που δεν έχει μέλλον δοκιμάζεται. Είναι μια εποχή που χρειάζεται να ενεργοποιήσεις την αυτοσυγκράτηση και την ψυχραιμία σου ώστε να αντέξει μια σχέση στην οποία ποντάρεις, ή επιθυμείς να στεριώσει, ή να μην καταρρεύσει, ή που αν είναι σε πρώιμα στάδια να σταθεροποιηθεί.

Ο Κρόνος λέει κάτι που υποψιαζόμαστε, συζητάμε και κατά βάθος ξέρουμε: η αλλαγή των σχέσεων είναι συνεχής και απαραίτητη. Εάν αρνείσαι την αλλαγή, αρνείσαι και την πιθανότητα να συμμετέχεις με τους άλλους στη ροή της ζωής.  Οι ανάγκες σου  και οι ανάγκες του/της συντρόφου χρειάζεται να εναρμονίζονται έτσι ώστε η αμοιβαία σας σχέση να προσαρμόζεται συνεχώς στις αλλαγές των δύο σας. Οι στενές σχέσεις, οι διαπροσωπικές, οι συντροφικές σχέσεις  τις οποίες συμβολίζει ο Αιγόκερως  και δοκιμάζει η διέλευση του Κρόνου χρειάζονται ισότητα, αντικειμενικότητα ζητώντας από το ζευγάρι να έχουν τα μάτια τους ορθάνοιχτα.  Κι ενώ η συνεργασία είναι το μήνυμα και η σταθεροποίηση των σχέσεων ένα παράγωγό της  τώρα είναι η εποχή που η ερωτική σχέση μπορεί να γίνει συντροφικότητα με συμβίωση ή γάμο.  Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του Κρόνου που περιέχει εχθρότητα, απομόνωση, χωρισμό, κρίση. Ο κόσμος τότε γίνεται ένα εχθρικό μέρος, ένα μελαγχολικό μέρος όπου οι σχέσεις είναι δύσκολες ή στενάχωρες.

Όταν ο Αιγόκερως ενεργοποιείται από μια κρίσιμη διέλευση όπως τώρα χρειάζεται να αναγνωρίσεις τα δικαιώματα των άλλων, τις ανάγκες των άλλων, τα δύσκολα θέματα των άλλων. Τα προβλήματα στο γάμο παρουσιάζονται όταν δεν βλέπεις τον/την σύντροφο όπως είναι επειδή υπερασχολείσαι πιθανόν με τον εαυτό σου, ή επειδή με τον καιρό παραβλέπεις τον άλλο θεωρώντας τον αυτονόητο, ή επειδή σε μια καινούργια σχέση επαναφέρεις προβλήματα που αντιμετώπισες με προηγούμενους δυσκολεύοντας τη σχέση με τον/ην νυν.

Αυτή η διέλευση προκαλεί και προβλήματα επαγγελματικών συνεργασιών που χρειάζεται να αναπροσαρμοστούν ώστε να γίνουν περισσότερο αποδοτικές, αλλιώς χρειάζεται να δεις τις εναλλακτικές λύσεις.

Το μάθημα που έχεις να μάθεις σε αυτή τη διέλευση  είναι ότι τίποτα στον κόσμο των σχέσεων δεν παραμένει στατικό. Τίποτα  και ποτέ.

 

Λέων (23 Ιουλίου–22 Αυγούστου)

Η διέλευση του Κρόνου στον Αιγόκερω αυτά τα χρόνια σηματοδοτεί μια κρίσιμη εποχή για την εξέλιξή σου- κυρίως την εργασιακή. Όταν αργότερα θα περάσει στον Υδροχόο θα φανούν το αποτέλεσμα των  προσπαθειών, της δουλειάς, των φιλοδοξιών και των στόχων που θα κάνεις πράξη κατά τη διάρκεια του Κρόνου στον Αιγόκερω. Ακόμα και σε αυτό το διάστημα ωστόσο είναι πιθανόν να αρχίσουν να φαίνονται οι καρποί και να αναγνωρίζονται οι επαγγελματικοί σου αγώνες.

Όμως η διέλευση του Κρόνου στον Αιγόκερω είναι μια έντονη εποχή που χρειάζεται τον ιδρώτα σου, τις εντατικές σου προσπάθειες και την επιμονή σου να τα καταφέρεις εργασιακά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Χρειάζεται να είσαι υπερεπαρκής, να αντέξεις την πίεση, να κάνεις ένα βήμα πίσω όταν ένας ανώτερος/ένας πελάτης/ή κάποιος από τον οποίο εξαρτάσαι σου βάζει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, να ανανεωθείς επαγγελματικά που σημαίνει να εκσυγχρονιστείς, ακόμα και να αποκτήσεις με σπουδές/σεμινάρια ή με οποιοδήποτε τρόπο νέα εργασιακά προσόντα, να αναλάβεις ευθύνες ακόμα κι η αναγνώριση δεν είναι ορατή τώρα, να μην αρνηθείς τις δεσμεύσεις. Σαν εργαζόμενος/η ίσως πιεστείς ιδιαίτερα από τις απαιτήσεις των άλλων και ίσως αντιμετωπίσεις εργασιακά προβλήματα. Ίσως ακόμα η προσπάθειά σου να μην αναγνωρίζεται. Αν όμως αξίζει τον κόπο η δουλειά που βρίσκεσαι ή τρέχεις έχε υπόψη σου ότι θα δώσει αποτελέσματα αργότερα. Είπαμε είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που χρειάζεται να επιμείνεις παρόλες τις συνθήκες.

Μαζί με την εργασιακή πραγματικότητα αυτή η διέλευση περιέχει την υγεία και το σώμα, οπότε μην σπαταλάς την ενέργειά σου, μην καταπονείς τον οργανισμό και το σώμα σου. Η υγεία είναι θέμα αυτή την περίοδο- το σώμα δεν είναι χωματερή όπου πετάς ό,τιδήποτε χωρίς διάκριση. Χρειάζεται προσοχή, φροντίδα, άσκηση. Σώμα και ψυχή χρειάζεται να βρίσκονται σε ισορροπία.  Εκτόνωσε με ό,τι τρόπο θεωρείς κατάλληλο το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας, κόψε τις κακές συνήθειες βρες διεξόδους που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα και όλα θα πάνε περίφημα.  

 

Παρθένος (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου)

Ο Αιγόκερως συμβολίζει για σένα τον έρωτα,  την έκφραση, την δημιουργικότητα, την διασκέδαση, τη χαρά της ζωής και τα παιδιά. Ο Αιγόκερως είναι φιλικό σου ζώδιο και ανήκει στη γη όπως κι εσύ. Άρα ο Κρόνος έρχεται να δώσει σοβαρότητα και σταθερότητα σε όλα τα προηγούμενα. Ο έρωτας χρειάζεται δέσμευση, η έκφραση και η δημιουργικότητα υλοποίηση, τα παιδιά είναι ευθύνη, η διασκέδαση χρειάζεται να έχει νόημα κι αιτία, η χαρά της ζωής έχει όρια. Είναι σαν όλα στη ζωή σου από εδώ και πέρα να έχουν σκοπό να σε διδάξουν,  ή να σε μάθουν κάτι.  Με τον Κρόνο στον Τοξότη έμαθες να ορίζεις τον εαυτό σου εσωτερικά: ποιος/ά είμαι, ποιες είναι οι αξίες σου, πως να επικοινωνείς, από πού έρχεσαι και που θέλεις να πας, ποιες είναι οι συναισθηματικές σου ανάγκες, ποια είναι τα τραύματά σου ώστε να τα θεραπεύσεις.  Τώρα δίνεις καινούργιο περιεχόμενο στις σχέσεις σου με τους άλλους.

Τομείς που παραδοσιακά συνδέονται με τον Αιγόκερω για σένα  μετατρέπονται σε καθήκοντα.  Για παράδειγμα: Τα παιδιά γίνονται σημαντική ευθύνη για κάποιο λόγο. Η ερωτική σου ζωή δεν είναι ανάλαφρη ειδικά αν επιτρέψεις στον καινούργιο εαυτό σου που αναδύεται να εκφραστεί. Είσαι σοβαρός/η, απαιτητικός/η, κάθετος/η  σε ερωτικές ιστορίες που ξεκινάνε τώρα- δεν αρκεί το πάθος και ο ενθουσιασμός. Αναζητάς σταθερότητα, υψηλά στάνταρντς, διάρκεια. Έτσι δεν είναι ασυνήθιστο να ερωτεύεσαι κάποιον/α μεγαλύτερο/η  ή να είσαι ο μεγαλύτερος/η σε μία ερωτική ιστορία.

Υπάρχει και μια τάση εσωστρέφειας αυτή την περίοδο. Αν αισθάνεσαι ότι θέλεις μια σχέση αλλά οι ευκαιρίες είναι περιορισμένες, αυτοί που συναντάς ακατάλληλοι, η σχέση δεν κολλάει μετά από λίγο, ή ότι γενικώς δεν σου βγαίνει εξέτασε τα αισθήματά σου, τις προθέσεις σου, τα κίνητρά σου.  Όσο για την Έκφραση, να θυμάσαι ότι χρειάζεται να είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης εργασίας. Η δημιουργικότητα δεν είναι απλώς έμπνευση αλλά πειθαρχία, επιμονή, εντατικές προσπάθειες ώστε να έχει αξία και να σε εκφράζει όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

Ο Κρόνος έρχεται για να συνειδητοποιήσουμε τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η ζωή μας όπως και τους στόχους μας και ό,τι μας κάνει να σηκωνόμαστε το πρωί από το κρεβάτι για να αγωνιστούμε για αυτό.

 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου-23 Οκτωβρίου)

Να ειπωθεί από την αρχή. Με τον Κρόνο στον Αιγόκερω κάθε απόφαση που θα πάρεις κατά τη διάρκεια της διέλευσής του θα αποτελεί μακροχρόνια δέσμευση.  Ίσως υπάρχει αλλαγή κατοικίας, η αγορά ενός καινούργιου σπιτιού, το ξεκίνημα μιας επιχείρησης, ή δουλειάς, ένας γάμος, μια επαγγελματική  προαγωγή, ή περισσότερο γενικά ένα καινούργιο βλέμμα στη ζωή, μια νέα ρεαλιστική  άποψη για τη ζωή, μια αλλαγή οπτικής προσαρμοσμένη στις βασικές σου επιδιώξεις και  στόχους. Ό,τι κι αν συμβαίνει – και με αυτή την διέλευση υπάρχουν πολλές ευκαιρίες  για να αλλάξει το στάτους της ζωής σου- πρέπει να καλύπτει τις πιο βαθιές σου ανάγκες ώστε να λειτουργήσει, να εξελιχθεί και να αποτελέσει μέρος της ζωής σου.

Μπορεί κάποιος να  επιλέξει να αποσπαστεί από τις οικογενειακές του ρίζες, τις παλιές του συνήθειες, τη παλιά του θέση στον κόσμο. Νέοι φεύγουν από τα γονικά σπίτια τους, ηλικιωμένοι βγαίνουν στη σύνταξη, η οικογένεια αυξάνεται με ένα παιδί, οι σχέσεις στην οικογένεια αλλάζουν δυναμική.  Σε άλλες περιπτώσεις η σημαντική απόφαση μπορεί να βρίσκεται στα χέρια των άλλων παρόλη την τυχόν επιθυμία σου να μην αλλάξει τίποτα. Οι αλλαγές δεν είναι πολλές φορές εύκολες και βολικές. Χρειάζεται να είσαι έτοιμος/η να θυσιάσεις πλευρές του παλιού σου εαυτού και του παλιού τρόπου ζωής σου στο βωμό της επίτευξης των στόχων σου και των νέων υποχρεώσεων σου. Έχε υπόψη σου ακόμα ότι τα σχέδιά και η πραγματοποίησή τους θα είναι αργή, με πιθανά εμπόδια και καθυστερήσεις  αλλά σταθερή ώστε να υπάρξει διάρκεια.

Κάτι σημαντικό. Αντί να αναζητάς την εξωτερική σταθερότητα και ασφάλεια σε μια μόνιμη δουλειά, μια σχέση ή  ένα σπίτι πρέπει να ξέρεις, (ή θα μάθεις)  ότι η σταθερότητά και η ασφάλεια χρειάζεται καταρχάς να αναζητηθούν και να κερδηθούν εσωτερικά. Εσωτερική ισορροπία, αρμονία και συνέπεια με τις ανάγκες του εαυτού  περιέχουν όλη την φιλοσοφία και την επιδίωξη του Κρόνου στον Αιγόκερω.

 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου-21 Νοεμβρίου)

Αυτή η διέλευση του Κρόνου σε βοηθάει να αποκρυπτογραφήσεις, να συνειδητοποιήσεις και να κατανοήσεις τα μικρά γεγονότα της καθημερινότητας. Η ασυμφωνία ή οι παραφωνίες έχουν στο κέντρο τους όσους έρχεσαι σε επαφή κάθε μέρα- οικογένεια, γείτονες, συγγενείς,  συναδέλφους. Αυτοί είναι που μπορούν να διαταράξουν την καθημερινότητα και τη ροή της είτε απαιτώντας περισσότερα από σένα είτε επιβάλλοντάς σου ευθύνες και υποχρεώσεις που σε περιορίζουν.

Η καθημερινότητα την περίοδο που ο Κρόνος σε επηρεάζει άμεσα,  πιθανόν να αποκτάει μια σουρεαλιστική διάσταση ή ίσως μια εκνευριστική εκδοχή ανατρέποντας  πλάνα, σχέδια, προσδοκίες: μένεις από λάστιχο πηγαίνοντας σε ένα σοβαρό επαγγελματικό ραντεβού, οι οικιακές συσκευές αποκτάνε αυτονομία όπως στα θρίλερ κι αρνούνται να λειτουργήσουν ή χαλάνε την ώρα που τις χρειάζεσαι περισσότερο, ή κάποια μικρότερα γκάτζετ εξαφανίζονται. Email χάνονται, αρχεία δεν αποθηκεύονται, ραντεβού αναβάλλονται. Δεν είναι συμπτώματα ανάδρομου Ερμή αλλά ενδείξεις ότι χρειάζεται να ξαναδείς τον κόσμο γύρω σου από άλλη οπτική γωνία. Κάπου η καθημερινότητα σου έχει τρύπες, κάπου χάνει, κάτι κάνεις λάθος.  Υπάρχει πρόβλημα με τον χρόνο και την αξιοποίηση του, ή η καθημερινότητά σου είναι χύμα χωρίς ρυθμό και τάξη; Ήρθε η ώρα να μάθεις για την αξία του Χρόνου (Κρόνου) και την χρηστικότητα της οργάνωσης. Κάποιος μπορεί να τα πηγαίνει καλά με τους γύρω του όσο δεν υπάρχουν υποχρεώσεις απέναντί του. Τι γίνεται όμως όταν έρχεται η εποχή να μάθεις ότι υπάρχουν αμοιβαίες ευθύνες και υποχρεώσεις;

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω σε βοηθάει να διαμορφώσεις σε νέες βάσεις τις πλευρές εκείνες του εαυτού σου  που άπτονται του μυαλού και της επικοινωνιακής σου ικανότητας. Ουσιαστικά σε καλεί να συνειδητοποιήσεις το επικοινωνιακό σου στιλ, να καταλάβεις πως λειτουργείς διανοητικά στην καθημερινότητά σου, να αντιληφθείς τον τρόπο που μιλάς, που έρχεσαι σε επαφή με τους άλλους, τις καθημερινές σου συνήθειες και τη συμπεριφορά σου. Η συνεργασία με τους κοντινούς σου ανθρώπους, η συμπάθεια, η βοήθεια, η αγάπη και η συνεργασία είναι τομείς που δημιουργούν δοκιμασίες. Συνήθως θεωρούμε αυτονόητο τον τρόπο που δημιουργούμε επαφή και σχετιζόμαστε με τους άλλους, ή τις σκέψεις που κάνουμε, ή τον τρόπο που επικοινωνούμε. Με τον Κρόνο  παύουν να είναι αυτονόητα γιατί συνειδητοποιούμε ότι αυτά που λέμε, οι αντιδράσεις μας και η συμπεριφορά μας πολλές φορές είναι αποτέλεσμα ασυνείδητων  συνηθειών, ή είναι αυτοματικές επηρεάζοντας τη σχέση μας με τους άλλους. Αν δεν αλλάξει το διανοητικό πατρόν δεν μπορούμε να μιλάμε για εξέλιξη.

Μην κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου. Μην επικρίνεις τους άλλους. Η αλήθεια σου δεν είναι η μοναδική. Αντί να σκέφτεσαι ότι ο κόσμος είναι μελαγχολικός αφιερώσου σε πνευματικές εργασίες:  θαυμάσια εποχή για σπουδές, ή για  συγγραφή, έρευνα, μαθήματα, γνώση.

 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου)

Όταν ο Κρόνος ήταν στο ζώδιό σου τα προηγούμενα χρόνια έπρεπε να μάθεις ποιος είσαι με τους δικούς σου όρους. Τώρα με τον Κρόνο στον Αιγόκερω χρειάζεται να μάθεις τι είναι πραγματικά σημαντικό για σένα, τι έχει πραγματική αξία για σένα, ποιες είναι οι αξίες της ζωής σου που σε καθορίζουν και δεν διαπραγματεύεσαι. Αυτό δεν σημαίνει την αξία των υλικών πραγμάτων αλλά τις ψυχολογικές, πνευματικές και ηθικές σου αξίες. Αυτές οι αξίες προηγούνται τις υλικών αν και η οικονομική ασφάλεια γίνεται κεφαλαιώδους επίσης σημασίας τα επόμενα χρόνια.

Παλιά αστρολογικά κείμενα αναφέρουν αυτή τη διέλευση ως εποχή οικονομικών δυσκολιών και οικονομικού άγχους. Δεν είναι απαραίτητα έτσι αλλά μπορεί και να είναι. Εάν η υλική πραγματικότητα σε έχει απορροφήσει τόσο ώστε να έχουν καταβαραθρωθεί οι αληθινές αξίες σου τότε η οικονομική κρίση έρχεται να σου θυμίσει ότι το αυτοκίνητο, το κινητό και οι κάρτες δεν μπορούν να είναι αξίες που βασίζεις τη ζωή σου σε αυτές ή που χτίζεις τη ψυχή σου με αυτές. Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε οι  οικονομικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν.

Ωστόσο δεν είναι απίθανο να αισθανθείς οικονομικά ανασφαλής ή ευάλωτος/η αυτήν την περίοδο της διέλευσης.  Υπάρχει η πιθανότητα να μην έχεις απολύτως τον έλεγχο των οικονομικών σου και να εργάζεσαι πιο σκληρά ώστε να τα βγάλεις πέρα.  Μην αφήσει τον φόβο και την ανασφάλεια να εγκατασταθούν στη ζωή σου- οργάνωσε τα οικονομικά σου, μην ξοδεύεις χωρίς σκέψη, δες πως μπορείς να ενισχύσεις με πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες το βιογραφικό σου, μην παίρνεις δάνειο και μην δανείζεσαι αν δεν είναι ανάγκη, πρόσεξε τις οικονομικές σου συναλλαγές, δοσοληψίες και συνεταιρισμούς αλλά μην κάνεις τεράστιο ζήτημα το οικονομικό.  Θυμήσου ότι η μεγαλύτερη δυστυχία προκαλείται όταν υπάρχει διάσταση μεταξύ αυτού που νομίζεις ότι θέλεις και αυτού που πραγματικά επιθυμείς.

 

O Κρόνος στον Αιγόκερω

(συνέχεια)

 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου)

Είναι εποχή εσωτερικής αναδόμησης, εμπειριών και ωριμότητας αφού γεγονότα, αποφάσεις, περιστάσεις, κρίσεις ή εξελίξεις στην προσωπική, οικογενειακή, συντροφική, συναισθηματική και επαγγελματική σου ζωή λειτουργούν σαν καταλύτες για να συνειδητοποιήσεις κομμάτια του εαυτού σου που δεν ήξερες, να ενεργοποιηθούν η αυτοπειθαρχία, η υπομονή, η επιμονή, οι δυνατότητες και τα ταλέντα που διαθέτεις, για να έρθεις σε επαφή με φόβους, δισταγμούς, αμφιβολίες και τα όριά σου,  για να αποφασίσεις και να υλοποιήσεις τους στόχους σου, να απαλλαγείς από οτιδήποτε δεν σε εκφράζει πλέον, να δημιουργήσεις τη ζωή που επιθυμείς και σου ταιριάζει, να βρεις το ρόλο σου στην κοινωνία, να γίνεις αυτό που είσαι.

Είναι μια εποχή που δίνεται η ευκαιρία στο Εγώ να ανανεωθεί περνώντας σε ένα καινούργιο επίπεδο αυτοσυνειδησίας. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από γεγονότα που κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει και μοιραία, αλλά ουσιαστικά είναι γεγονότα που χρειαζόμαστε για να εξελιχθούμε. Η ζωή γίνεται σοβαρή υπόθεση μερικές φορές πολύ ρεαλιστική, πιο πραγματική από ό,τι πιθανόν θα ήθελες. Και τα γεγονότα έρχονται να δοκιμάσουν χαρακτήρα, ψυχικά αποθέματα, τη δύναμή μας. Μπορεί να είναι εποχή κρίσης και δυσκολιών μπορεί να είναι εποχή δυσκολιών και θερισμού.

Όσο κι αν ακούγεται τρομακτική για κάποιους  η λέξη «συμμόρφωση» είναι αυτή που χαρακτηρίζει την Κρόνια περίοδο. Συμμόρφωση προς τους κοινωνικούς και παραδοσιακούς κανόνες. Αυτό είναι ένα δύσκολο μάθημα που πρέπει να μάθεις.  Η δύσκολη πλευρά του Κρόνου  ονομάζεται μελαγχολία, θλίψη , έλλειψη αυτοπεποίθησης, αισθήματα φόβου και αίσθημα μειονεξίας. Ποιος είναι ο στόχος αυτής της διέλευσης; Να αποκτήσεις κύρος, σεβασμό, βάρος, αυτοπεποίθηση και δύναμη κερδισμένες με αγώνα, προσπάθεια και αγωνία. Να γίνεις Κύριος και Κυρία του εαυτού σου δηλαδή να ενσωματώσεις αυτάρκεια, εσωτερική δύναμη, αντοχή- να κατορθώσεις κάτι. Χρειάζεται να ανέβεις στα δικά σου μάτια καταρχάς και ύστερα στων άλλων αποδεικνύοντας την αξία σου.

Ό,τι συμβαίνει σε αυτή τη διέλευση είναι το αποτέλεσμα του τρόπου που έχεις σχετιστεί με τον κόσμο επαγγελματικά, κοινωνικά και προσωπικά. Εάν οι επαγγελματικές σου φιλοδοξίας πραγματοποιούνται αντιλαμβάνεσαι ότι είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών σου. Εάν από την άλλη δεν υπάρχει καμία πρόοδος ή υπάρχουν προβλήματα τότε χρειάζεται να σκεφτείς ότι υπάρχει κάτι δομικά λάθος στον τρόπο που λειτουργείς. Γάμος, χωρισμός, πατρότητα/ μητρότητα, επαγγελματική άνοδος, εργασιακή πτώση, οικογενειακή κρίση, προσπάθεια να τα καταφέρεις, αντιξοότητες, επιβράβευση, αναγνώριση, καθυστερήσεις, στασιμότητα, ψυχρότητα στις σχέσεις, μοναξιά, μελαγχολία, σοβαρές συναντήσεις και γνωριμίες, συμβίωση, αξιόπιστοι σύμμαχοι, υποστήριξη από ανθρώπους επιρροής, ματαίωση, δύσκολες αρχές, απόκτηση σεβασμού, στάτους, κοινωνική αποδοχή αποτελούν μερικές από τις πιο σημαντικές παραμέτρους, επιπτώσεις και αποτελέσματα αυτής της περιόδου.

Ό,τι χαρακτήρας και προσωπικότητα  κι αν είσαι ξεκίνησε μια εποχή που χρειάζεσαι μεγάλα διαστήματα εσωτερικότητας, ενδοσκόπησης και εσωστρέφειας. Όσο περισσότερο έρθεις σε  επαφή με τον εαυτό σου  στο διάστημα αυτών των χρόνων τόσο μεγαλύτερη θα είναι η συνείδηση του εαυτού σου με αποτέλεσμα να ξέρεις τι χρειάζεται να στοχεύσεις ώστε να το τολμήσεις και να αγωνιστείς γι’ αυτό.

 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου)

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διέλευση του Κρόνου αφού σε αυτά τα χρόνια ολοκληρώνεται ένας κύκλος για να ξαναρχίσει ένας καινούργιος όταν μετά τον Αιγόκερω στον οποίο βρίσκεται ο Κρόνος αυτά τα χρόνια περάσει στον Υδροχόο. Είναι λοιπόν μια εποχή που τελειώνει οτιδήποτε δεν ολοκληρώθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Όχι δεν είναι καλό να ξεκινάς κάτι καινούργιο, αφήνοντας στη μέση κάτι άλλο γιατί η ενέργεια δεν είναι αρκετή για τα εντελώς νέα ξεκινήματα.

Σημαντικά και κομβικά κομμάτια της ζωής σου αρχίζουν να ξεθωριάζουν με ένα αργό fade-out ενώ δραστηριότητες, συνήθειες, προτιμήσεις και ιδέες που ήταν σημαντικές συνειδητοποιείς ότι δεν σου χρειάζονται, ή δεν τις έχεις ανάγκη, ή δεν είναι λειτουργικές πια.  Οι τρόποι που αντιμετώπιζες τους ανθρώπους και τις καταστάσεις δεν έχουν πια το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αρχίζει να σου γίνεται λίγο λίγο φανερό ότι αν θέλεις να κατορθώσεις οτιδήποτε θα πρέπει να αλλάξεις όλο το πατρόν της συμπεριφοράς σου και εσύ ο ίδιος/α μέχρι του μεδούλι.  Όμως αυτό δεν είναι εύκολο. Δεν ξέρεις τι αλλαγές να κάνεις και πώς να τις κάνεις.

Πολλοί «εξαφανίζονται» όταν ο Κρόνος βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Αποσύρονται, αποτραβιούνται, ιδιωτεύουν σε μια προσπάθεια  να ανακαλύψουν μακριά από τον κόσμο τον καινούργιο τους εαυτό. Όταν λέμε  εξαφανίζονται εννοούμε ότι η ανάγκη για εσωστρέφεια γίνεται έντονη και η κοινωνικότητα ρίχνει τις στροφές της ανά περιόδους. Είναι σημαντικό να κάνεις μια ανασκόπηση της ζωής σου απερίσπαστος/η ώστε να δεις που πέτυχες, τι πέτυχες, τι κατόρθωσες, που έχασες. Μην κρίνεις τη ζωή σου. Αξιολόγησέ την χωρίς τύψεις, ενοχές, φόβους και ηττοπάθεια.  Δεν χρειάζεται αυτομαστίγωμα. Χρειάζεται να δείξεις κατανόηση.

Υπάρχει μια τάση να επιμένεις στις αδυναμίες και τα τρωτά σου σημεία. Αλλά αυτή η στάση δεν είναι ούτε παραγωγική ούτε θεραπευτική. Αναγνωρίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα να καθαρίσεις και να συμφιλιωθείς με το παρελθόν είναι καιρός για να δεις τι θα πάρεις μαζί σου στο μέλλον και τι θα αφήσεις πίσω σου οριστικά.  Θα αισθανθείς πίεση για μεγάλες αλλαγές- αντιμετώπισέ τες γιατί είναι τα σημάδια της νέας τάξης που δημιουργείται στη ζωή σου. Θα αντιμετωπίσεις πιθανόν κρίσεις στην εργασιακή και την προσωπική σου πραγματικότητα. Περιόρισε όπου μπορείς τις απώλειες, εάν υπάρχουν και κοίτα μπροστά. Όχι πίσω.

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου)

Μετά από την κρίσιμη εποχή του Κρόνου στον Τοξότη που πιθανότατα άλλαξε τη ζωή σου σημαντικά στην περίοδο του Κρόνου στον Αιγόκερω ίσως συνδέσεις τον εαυτό σου με κάποια ομαδική έκφραση. Επαγγελματικά πχ είναι καλύτερο το ομαδικό παιχνίδι, η ομαδικότητα, το μαζί παρά η έκφραση της αρχής του ενός.  Τα προηγούμενα χρόνια πιθανόν να σταθεροποιήθηκες ή να εξελίχτηκες επαγγελματικά ως μονάδα. Τώρα απαιτείται από εσένα να μην είσαι ο πρωταγωνιστής/στρια  αλλά ένας ίσος ανάμεσα σε ίσους. Ουσιαστικά πρόκειται για μια περισσότερο ομαλή συνέχεια της επαγγελματικής σου ζωής που ξεκίνησε πριν δύο τρία χρόνια χωρίς όμως την ένταση και την πίεση που είχαν αυτά τα χρόνια. Εάν δεν είσαι της συνεργασίας και της ομαδικότητας τότε θα αισθανθείς ότι συνάδελφοι και φίλοι λειτουργούν ως ανασχετικοί παράγοντες ή ότι με κάποιο τρόπο είναι εμπόδια.  Ίσως σου  δοθούν ευθύνες και καθήκοντα  που δεν θέλεις.  Όμως είναι καλύτερα να αναλάβεις αυτές τις υποχρεώσεις παρά να τις αποφύγεις γιατί αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού.

Ο οίκος που περιέχει τον Αιγόκερω συμβολίζει για σένα επίσης και τις ελπίδες, τις προσδοκίες, τους στόχους, τις ιδέες, τα ιδανικά, το μέλλον και τους σκοπούς της ζωής σου. Σε αυτή τη διέλευση του Κρόνου θα δεις την πραγματοποίηση κάποιων στόχων σου- εάν έχεις προετοιμαστεί καλά.

Ίσως χρειαστεί να αναπροσαρμόσεις τις επιδιώξεις σου για το μέλλον, να ρίξεις  μια ματιά στην ποιότητα των φίλων σου- θα σου δοθεί η ευκαιρία να μετρήσεις την αξιοπιστία, την αφοσίωση και τη στήριξή τους-  και να αναμορφώσεις τα όνειρά σου: μπορείς να γίνεις αστροναύτης, τοπ μόντελ, ή Μπιλ Γκέιτς; Εκτός αυτού η ανάγκη σου για αγάπη και προσοχή θα είναι έντονη. Το πρόβλημα είναι ότι με το Κρόνο στον Αιγόκερω ίσως να μην μπορείς να συμπεριφερθείς στους άλλους όσο ζεστά θα ήθελες. Η αποστροφή σου όμως  στις επιφανειακές δεσμεύσεις δεν είναι ανάγκη να μεταμορφωθεί σε σκληρότητα σε όσους σε πλησιάζουν συναισθηματικά.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ