Ο Ουρανός γυρίζει ανάδρομος. Ναι και;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πριν από την έκλειψη Σελήνης στις 7.8 στον Υδροχόο, έχουμε στις 3 Αυγούστου τον Ουρανό στάσιμο προς ανάδρομο. Η ανάδρομη φάση του θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2018. Ξεκινάει από τις 28ο του Κριού και κατεβαίνει μέχρι τις 24ο. Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζονται άμεσα οι γεννημένοι στο 3ο δεκαήμερο των παρορμητικών (Κριών/Ζυγών/Καρκίνων/Αιγόκερων ή όσοι έχουν ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 29ο-23ο.

Η επιρροή ενός πλανήτη που αλλάζει πορεία γίνεται έντονη τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά την περίοδο της στάσης του. Για τον Ουρανό στον παρορμητικό, ανυπόμονο, διεκδικητικό Κριό αυτό σημαίνει ότι εντείνεται η ανησυχία, η αίσθηση ό,τι κάτι πρέπει να γίνει αμέσως, η ανάγκη «θέλω ό,τι θέλω και το θέλω τώρα». Σε προσωπική ή κοινωνικό επίπεδο δημιουργείται η αίσθηση του επείγοντος με αποτέλεσμα παρενέργειες και πολλές φορές δράση χωρίς σκέψη.

Τι συμβολίζει ο Ουρανός; Τις ριζικές αλλαγές, το αναπάντεχο και απρόβλεπτο, το σοκ, την ανάγκη για αυτονομία και ανεξαρτησία, τα γεγονότα που έρχονται ουρανοκατέβατα, την επιθυμία να είμαστε συνεπείς με τον αυθεντικό εαυτό μας, τις καινοτομίες και το νέο σε όλες του τις μορφές. Ο Ουρανός στον Κριό προσθέτει βιασύνη, επιτακτική ανάγκη οι αλλαγές να συμβούν άμεσα, γρήγορα, χωρίς καθυστέρηση. Τι μας συμβουλεύει ο ανάδρομος Ουρανός; Να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να κάνουμε τις αλλαγές που επιθυμούμε με σκέψη, προγραμματισμό, περίσκεψη, με βλέμμα στο αύριο.

Η ανάδρομη φάση του Ουρανού εσωτερικεύει την ανάγκη για αλλαγές. Πρώτα θα καλλιεργηθούν μέσα σου και μετά θα δρομολογηθούν εξωτερικά. Σε σχέσεις, δουλειά, προσωπική ζωή, οικογένεια ή επιδιώξεις αρχίζει μια περίοδος που οι αλλαγές χρειάζεται να επωαστούν στην καρδιά και το μυαλό. Τώρα είναι η εποχή να αντιληφθείς ό,τι κάτι που πιθανόν προσπάθησες να αλλάξεις αλλά δεν πραγματοποιήθηκε χρειάζεται να γίνει πρώτα αποδεκτό εσωτερικά και ολόψυχα. Όπως είναι η εποχή για να συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που ακριβώς και τι είναι αυτό που χρειάζεται να αλλάξεις, να τροποποιήσεις, να ανακαλύψεις ώστε να γίνει πραγματικότητα αργότερα.

Είναι εποχή που η ανακάλυψη του τί θέλεις και πώς έρχεται σαν έκλαμψη- διαίσθηση και ένστικτο οξύνονται: «α ναι, αυτό τελικά είναι που θέλω να αλλάξω, να κάνω, να διαφοροποιήσω ώστε να αισθανθώ ο εαυτός μου, ολόκληρος/η, να ξαναβρώ τη χαρά και τον ενθουσιασμό στη ζωή».  

Πολλές φορές δεν είναι εύκολες οι αλλαγές. Γίνονται με ρήξεις, συγκρούσεις, χωρισμούς, αναστάτωση, ή και δημιουργώντας χάος. Προσωρινά. Αλλάζοντας δημιουργούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις στο περιβάλλον που δεν είναι έτοιμο για αυτές τις μετατοπίσεις. Η επιθυμία όμως για αλλαγές είναι τόσο έντονη που δεν τις σταματάνε τέτοιες αντιδράσεις.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ