Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς, 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δίδυμοι

Με τον Ποσειδώνα να διελαύνει τους Ιχθύς, τον ηλιακό οίκο που για σένα εκφράζει την επαγγελματική ζωή, τη θέση σου στην κοινωνία, τις φιλοδοξίες και την αναγνώριση μέσα από αυτό που προσφέρεις ίσως αναρωτιέσαι ποιος/α είσαι και τι θέλεις στα αλήθεια από την ζωή σου. Να μείνεις και να συνεχίσεις το δρόμο που έχεις πάρει μέχρι τώρα ή να ακολουθήσεις ένα καινούργιο; Είσαι στη δουλειά που θέλεις; Οι φιλοδοξίες σου είναι ίδιες με τότε που ξεκίνησες; Τα κατάφερες και τι σημαίνει τα καταφέρνω; Πιθανόν υπάρχει μια επαγγελματική αγωνία που η γκάμα της ξεκινάει από το αν θα επιβιώσεις επαγγελματικά, περνάει από μια δυσφορία για την υπάρχουσα δουλειά και φτάνει μέχρι την αίσθηση ότι θέλεις να κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό. Αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για μια κομβική περίοδο που όμως χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου προτού πάρεις οποιαδήποτε σοβαρή απόφαση ότι ο Ποσειδώνας δημιουργεί αυταπάτες, αβεβαιότητα, σύγχυση, ανεδαφικές φαντασιώσεις, παρασύρει σε λάθος επιλογές- σε παραμυθιάζει με λίγα λόγια.

Ο Ποσειδώνας δημιουργεί αυταπάτες μεγαλείου και υπέρμετρες φιλοδοξίες και εντείνει το συναίσθημα εις βάρος της λογικής. Αναποδιές, εμπόδια, αποτυχίες, θυσίες πολλές φορές συνοδεύουν αυτή την διέλευση. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε απογοητεύσεις που πληγώνουν το εγώ μας, όπως στην περίπτωση κάποιου συναδέλφου που παίρνει μια θέση που περιμέναμε ότι ήταν σίγουρα δική μας. Ή ένα αφεντικό, ή υπάλληλος περνάει μια δύσκολη επαγγελματική περίοδο οπότε χρειάζεται κατανόηση ή συμπαράσταση, (μπορεί επίσης κάποιος δικός σου άνθρωπος να χρειάζεται τη συμπαράστασή σου, να  σε προβληματίζει ή να σε έχει ανάγκη), ή η δουλειά η ίδια να βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της λόγω οικονομικών προβλημάτων, επικείμενης πτώχευσης, συγχώνευσης κλπ. Πολλές φορές οι επαγγελματικές δυσκολίες μοιάζουν παράλογες χωρίς να μπορείς να καταλάβεις το λόγο που συμβαίνουν όλα αυτά. Είναι μια δύσκολη περίοδος που είναι πιθανόν να αμφιβάλλεις για το δρόμο που έχεις ακολουθήσει, να αναρωτιέσαι για το πάρα κάτω ή να αισθάνεσαι ότι αυτό που κάνεις δεν σε ενδιαφέρει πια. Φυσικά ό,τι τελειώνει δημιουργεί αμέσως τη νέα κατάσταση- ωστόσο η μετάβαση μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο είναι ομιχλώδης. 

 Δίδυμοι γεννημένοι 2,3,4,5,6,7 Ιουνίου

*Και όσοι έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 11ο έως και 17ο

 

Παρθένος

Οι στενές διαπροσωπικές σχέσεις είναι αυτές που επηρεάζονται με την διέλευση του Ποσειδώνα. Κάποιες από αυτές τις εμπειρίες δεν είναι εύκολες αλλά προσφέρουν τη δυνατότητα να αποκτήσεις μεγαλύτερη συνείδηση του εαυτού σου και των σχέσεων που δημιουργείς. Ακόμα και αν βρίσκεσαι σε σχέση υπάρχει πιθανότητα να γνωρίσεις κάποιον/α που θα ερωτευτείς.  Το πιθανότερο είναι να μην βλέπεις ξεκάθαρα αυτόν ή αυτήν που γνώρισες. Η επιθυμία για μια ερωτική ιστορία που σε βγάζει από την πραγματικότητα και τη ρουτίνα είναι τόσο τεράστια και τυφλή που δεν έχει σημασία ποιος είναι στην πραγματικότητα ο άλλος αλλά τι φαντάζεσαι εσύ ότι είναι. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις παραμονεύει η απογοήτευση.

Ο Ποσειδώνας φέρνει στη ζωή μας τύπους που είτε ξεγελάνε είτε κρύβουν είτε δεν είναι αυτό που φαίνονται, ή παρουσιάζονται. Ωστόσο αυτοί που έλκουμε αντιπροσωπεύουν ένα ανεξερεύνητο κομμάτι του εαυτού μας που ήρθε η εποχή να συνειδητοποιήσουμε, να αντιμετωπίσουμε ή να ανακαλύψουμε. Μπορεί να ερωτευθούμε ένα καλλιτέχνη οπότε είμαστε έτοιμοι να εξερευνήσουμε την δημιουργική μας πλευρά. Ή ένα έντονα θρησκευόμενο πρόσωπο οπότε είναι ώρα να συνδεθούμε με το ιερό μέσα μας, ή να καλλιεργήσουμε τις μεταφυσικές μας ανησυχίες. Εάν ερωτευθούμε κάποιον/α που μας εξαπατά και μας προδίδει χρειάζεται να εξετάσουμε περισσότερο συνειδητά την δική μας ικανότητα να εξαπατάμε και να προδίδουμε.

Οι σχέσεις θύτη/θύματος- θύματος/σωτήρα είναι συνηθισμένες με αυτή την διέλευση. Ίσως σχετιστείς με ανθρώπους που χρειάζονται σωτηρία- αλκοολικός, εξαρτημένους από ναρκωτικά, σε κατάθλιψη, σε σύγχυση, σε κρίση. Ή ο σύντροφος είναι πιθανόν να αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα εξ αιτίας οικονομικών δυσκολιών, υγείας, προβλημάτων στην εργασία και χρειάζεται στήριξη, φροντίδα και κατανόηση. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ερωτευτείς κάποιον/α που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να ανταποδώσει τα αισθήματά σου ή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου- δεσμευμένο/η, από άλλη χώρα, κάποιον/α που πρόκειται να φύγει ή μετακινείται; Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να είμαστε εμείς που χρειάζεται να σωθούμε και ονειρευόμαστε κάποιον/α που θα μας σώσει. Προσοχή στις επαγγελματικές συμφωνίες, συνεταιρισμούς, συνεργασίες- ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Παρθένοι γεννημένοι 6,7,8,9,10

*Και όσοι έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 11ο έως και 17ο

 

Τοξότης

Με τον Ποσειδώνα να διελαύνει τους Ιχθύς σε ένα νευραλγικό για σένα ηλιακό οίκο έχεις μπει σε μια διαδικασία στην οποίο ανακαλύπτεις με έκπληξη ότι δεν ξέρεις επακριβώς ποιος/α είσαι ή γιατί κάνεις ό,τι κάνεις ή ποιος είναι ο σκοπός και το νόημα της ζωής σου. Ως Τοξότης που αποφεύγει να ξύνει πληγές ή να κατεβαίνει σε ψυχολογικά βάθη που έχουν σκοτάδι αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η πολύμηνη περίοδος είναι δυσάρεστη και επώδυνη. Και κυρίως είναι μια περίοδος που νιώθεις τη γη να ανοίγει κάτω από τα πόδια σου χωρίς να ξέρεις που θα βρεθείς. Χαμένος/η και με την ανάγκη να αποσυρθείς κοινωνικά ώστε να δεις τι συμβαίνει αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι κάθε τρόπος που αντιμετώπιζες μέχρι τώρα τη ζωή σου απλώς δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα δεν ισχύει εντελώς τίποτα σε κανένα τομέα της ζωής σου.  Ό,τι σε σήκωνε το πρωί από το κρεβάτι για να τρέξεις επαγγελματικά, ό,τι σου έδινε ευχαρίστηση στις σχέσεις, ό,τι προσδοκούσες, έλπιζες και επιθυμούσες φαίνεται ότι έκαναν τον κύκλο τους και δεν ξέρεις με τι να τα ανταλλάξεις. Η διαδικασία είναι αργή και υπόγεια- μεταξύ θλίψης, αγωνίας και μειωμένης σωματικής δύναμης προσπαθείς να επανεκκινήσεις τη ζωή σου σε καινούργια λωρίδα.

Αυτή η διέλευση συμπίπτει με θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, το σπίτι και την προσωπική ζωή. Με κάποιου είδους θυσία, ή απογοήτευση, ή δυσφορία: κάτι συμβαίνει μέσα στην οικογένεια και σε στεγνώνει. Κάποιος- γονιός, σύζυγος, παιδί, συγκάτοικος- περνάει μια δύσκολη εποχή και χρειάζεται υποστήριξη. Ίσως υπάρχει σύγκρουση μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής- η οικογενειακή/ προσωπική ζωή ίσως είναι απαγορευτική για τις επαγγελματικές σου επιδιώξεις. Υπάρχει περίπτωση εξαπάτησης- κάποιος που ζει μαζί μας, είναι κοντά μάς εξαπατά- συνειδητά ή ασυνείδητα, ή κάποιος επαγγελματικά υπόσχεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ή η επαγγελματική ζωή είναι πηγή απογοήτευσης. Ακόμα και το ίδιο το σπίτι μπορεί να γίνει  πρόβλημα, ή εξαναγκάζεσαι να το αφήσεις. Ένα διαζύγιο, ένας χωρισμός, μια απώλεια δημιουργούν απογοήτευση.  Κάτι τελειώνει, ή πολλές φορές μάς επιβάλλεται παρά τη θέλησή μας. Ότι κι αν συμβεί  η ουσία είναι μία: να στρέψεις την προσοχή στην ψυχή σου.  

Τοξότες γεννημένοι 3,4,5,6,7,8 Δεκεμβρίου

*Και όσοι έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 11ο έως και 17ο

 

Ιχθύες

Ο κυβερνήτης του ζωδίου σου Ποσειδώνας είναι εδώ προκαλώντας τη διάλυση της αίσθησης που έχεις για τον εαυτό σου και τη ζωή. Ο παλιός εαυτός σου υποχωρεί κι αυτή η διαπίστωση σού δημιουργεί αποπροσανατολισμό και σύγχυση. Αν ήξερες ποιος/α είσαι και τι ήθελες από τους ανθρώπους, τις σχέσεις και τη ζωή σου τώρα δεν είσαι σίγουρος/η για τίποτα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να δεχτείς τη ρευστότητα, τη σύγχυση και να αφεθείς στο κύμα- πράγμα εξαιρετικά δύσκολο. Πρόκειται για μία από τις πιο επώδυνες διελεύσεις αφού ανακινεί θέματα εγκατάλειψης, δυσφορίας για την πραγματικότητα, απογοήτευση. Είναι μια εποχή που παρασυρόμαστε σε σχέσεις θύματος/σωτήρα. Είναι  εύκολο να αντιληφθείς με ποιο ρόλο ταυτίζεσαι – όχι μόνο γιατί αισθάνεσαι χαμένος/η αλλά γιατί επίσης ενεργοποιούνται παλιά τραύματα που δημιουργήθηκαν νωρίς στη ζωή σου. Κάτω από αυτή την διέλευση νιώθεις αδύναμος/η, ανίσχυρος/η, χαμένος/η κι αναζητάς κάποιον/α να σε σώσει, να σε αναλάβει, να σε γιατρέψει. Το άλλο πρόσωπο συνήθως δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του σωτήρα- αργά ή γρήγορα σε απογοητεύει. 

Το να υποδυθείς από την άλλη πλευρά εσύ τον σωτήρα  αποτελεί μεγάλο πειρασμό αφού η συμπόνια και η ανιδιοτελής αγάπη γίνεται πιο έντονη. Πιο ευαίσθητος/η στους άλλους, έτοιμος/η να βοηθήσεις, με τα όρια του εαυτού να διαλύονται και με τη διάθεση να χαθείς μέσα στον άλλο χωρίς να μπορείς να διακρίνεις ποιος είναι αυτός που θέλεις να σώσεις με αποτέλεσμα να αφήνεσαι σε μια σχέση που σε άλλη περίοδο δεν θα διανοούσουν καν να αφεθείς. Αυτός/η  που ερωτεύεσαι, ή που θέλεις να σώσεις μπορεί να είναι ένας/μία εντελώς και από όλες τις απόψεις ακατάλληλος άνθρωπος. Έχε υπόψη σου ότι ο Άλλος που μπαίνει στη ζωή σου στη διάρκεια αυτής της διέλευσης δεν είναι ιδανικός, δεν είναι ο Μπαμπάς, ή η Μαμά που σε αγαπάνε ανυστερόβουλα, ότι ο ρομαντισμός σου  δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πρόσεχε τι υπόσχεσαι, τι σου υπόσχονται σε ερωτικές και επαγγελματικές σχέσεις- το ουράνιο τόξο που έχεις την τάση να βλέπεις έχει παγίδες. Πρόσεξε επίσης την υγεία σου. Απόφυγε εθισμούς- ποτό, ναρκωτικά, ηρεμιστικά- που θεωρείς ότι σε βοηθάνε να αντέξεις την πρακτικότητα της  πραγματικότητας που σου φαίνεται δύο νούμερα μικρότερη. Ναι, θέλεις να κοιμάσαι παρά πάνω, αισθάνεσαι πιο κουρασμένος/η από ότι συνήθως, έχεις αϋπνίες και λαχταράς να κρυφτείς σε μια αγκαλιά μέχρι να τελειώσει αυτή η διέλευση. Αν είσαι δημιουργός οποιουδήποτε είδους δημιούργησε. Αν όχι, βρες, ανακάλυψε, διοχέτευσε την ανάγκη σου για όνειρα, φαντασία και διέξοδο σε κάτι που σε κάνει να νιώθεις πληρότητα.

 Ιχθύες γεννημένοι 11,12,13,14,15,16  Μαρτίου

*Και όσοι έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 11ο έως και 17ο

 

Καρκίνος

Ο Ποσειδώνας σε επηρεάζει σε ένα τομέα που περιέχει γνώση, σπουδές, ταξίδια, αντιλήψεις, πεποιθήσεις, το νόημα της ζωής, τις απόψεις σου. Κατά τη διέλευσή του στους Ιχθύς είναι πιθανόν να αναζητήσεις μια πίστη, ένα στόχο, ένα σκοπό, μια πεποίθηση, μια ιδέα που να δίνει νόημα στη ζωή σου γιατί το νόημα της ζωής είναι εντελώς απαραίτητο αυτή την περίοδο ιδιαίτερα. Χρειάζεσαι κάτι να πιαστείς, να πιστέψεις, να σου τονώσει το ηθικό. Κι ενώ η πίστη σε κάτι σε ενεργοποιεί ώστε να το καταφέρεις εν τούτοις δημιουργεί και προβλήματα. Ο Ποσειδώνας μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση στην αναζήτηση της αλήθειας ή ενός σκοπού. Η επιθυμία και η λαχτάρα να ενωθείς με κάτι μεγαλύτερο από σένα μπορεί να σε ωθήσει σε ανεδαφικές ή ουτοπικές προσδοκίες, σε γκουρού και αιρέσεις, σε εξωπραγματικές ιδέες, σε παράξενες οργανώσεις ή και σε ιδέες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Φυσικά και όλοι όσοι βιώνουν αυτή την διέλευση του Ποσειδώνα δεν θα πέσουν θύματα τσαρλατάνων,  ή εξαπάτησης. Υπάρχουν δάσκαλοι που διαθέτουν ακεραιότητα, αξιοπρέπεια και προσφέρουν στους ανθρώπους πνευματικές οδούς. Το πρόβλημα μπορεί να μην είναι ο δάσκαλος ή η οργάνωση αλλά η διαστρέβλωση της διδασκαλίας ή των ιδεών, ή των στόχων.  Μπορεί να πιστέψεις ότι βρήκες τη λύση των πάντων ή να υπερβάλεις στο τυπικό της πνευματικότητας. Το να μιμείσαι ένα φωτισμένο άνθρωπο δεν σε κάνει φωτισμένο.

Πιθανόν το σύστημα αξιών σου, οι απόψεις για τον κόσμο και η οπτική σου γωνία να διαλύονται αυτή την περίοδο αφήνοντάς σε μετέωρο/η και άδειο/α/. Ό,τι πίστευες συνειδητοποιείς ότι δεν ισχύει κι αυτό σημαίνει ότι καλείσαι να ζήσεις ένα διάστημα με αμφιβολίες, αβεβαιότητες, χωρίς πίστη. Είναι ωστόσο αυτή την κενή περίοδο που  θα βρεις το πραγματικό νόημα της ζωής και την ύπαρξής σου.

Ο Ποσειδώνας επηρεάζει τα ταξίδια, ό,τι σχετίζεται με το εξωτερικό, τις σπουδές, την κατεύθυνση της ζωής σου. Τα σενάρια είναι αρκετά: ένα ταξίδι στο εξωτερικό σε απογοητεύει, ή η μετακίνησή σου στο εξωτερικό δεν ήταν τελικά μια θετική εξέλιξη. Πιθανόν σε επίπεδο γνώσης να στραφείς σε σπουδές, σεμινάρια, workshops, διαλέξεις που σχετίζονται με θρησκεία, μεταφυσική, τέχνη (χορό, μουσική, ζωγραφική, θέατρο, σινεμά), μεταφυσική, φιλοσοφία, θρησκεία, διαλογισμό, εναλλακτικές θεραπείες. Επίσης ο Ποσειδώνας εδώ μπορεί να δημιουργήσει ρευστότητα και σύγχυση ως προς την επαγγελματική πορεία ή κατεύθυνση, ή το μέλλον: είμαι στο σωστό επαγγελματικό δρόμο; Μου αρέσει αυτό που κάνω; Μήπως κάπου αλλού πάρω μεγαλύτερη ικανοποίηση;  Κι όμως ανάμεσα σε αυτές τις αναζητήσεις, αμφιβολίες και πρόσκαιρη έλλειψη προσανατολισμού μπορείς να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, την ουσία σου, την δική σου πραγματικότητα, τη δική σου αλήθεια, το δικό σου νόημα. Ο Ποσειδώνας εδώ διευκολύνει την ωριμότητά σου, τη σχέση σου με τους άλλους και την θέληση να βρεις τη δική σου θέση στον κόσμο.

 Καρκίνοι γεννημένοι στις 3,4,5,6,7 ,8,9  Ιουλίου

*Και όσοι έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 11ο έως και  17ο

 

Σκορπιός

Ο Ποσειδώνας διελαύνει ένα τομέα του ηλιακού σου ωροσκοπίου στον οποίο θέλουμε να αναδείξουμε την μοναδικότητά μας, την ιδιαιτερότητά μας, στον οποίο βρίσκεται η επιθυμία να εκφράσουμε την ατομικότητά μας βάζοντας τη σφραγίδα μας σε ό,τι κάνουμε.  Όταν ο Ποσειδώνας ο πλανήτης που δεν γνωρίζει από όρια και περιορισμούς διελαύνει τους Ιχθύς υπάρχει η τάση της υπερβολής, του μεγαλείου, του εγωισμού.  Όλα φαίνονται υπέροχα, μαγικά, λαμπερά. Ναι, αλλά αν ξύσεις την επιφάνεια από κάτω υπάρχει τσίγκος. Αυτό σημαίνει ότι επειδή υπάρχει η τάση να υπερδραματοποιείς και να υπερβάλλεις ό,τι βιώνεις- δεν σου αρκεί η χαρά αλλά χρειάζεσαι την έκσταση, δεν σου αρκεί η λύπη αλλά θέλεις την τραγωδία- είναι εύκολο να απογοητευτείς και να ξυπνήσεις σε μια πραγματικότητα που δεν σου αρέσει.

Οι Ιχθύες για σένα συμβολίζουν τον έρωτα και τις ερωτικές ιστορίες και ο Ποσειδώνας σε αυτούς εγείρει μια σειρά από ζητήματα με συνηθέστερο την εξιδανίκευση του ερωτικού σου αντικειμένου. Το να είσαι «ερωτευμένος/η με τον έρωτα» είναι πρόβλημα τώρα γιατί ναι μεν υπάρχει ρομαντισμός αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις.  Ο έρωτας κατά τη διέλευση του Ποσειδώνα δεν έχει γήινη διάσταση αλλά θεϊκή. Αυτός/ή  που ερωτευόμαστε είναι θεός/ά, δεν έχει ελαττώματα, δεν έχει αδυναμίες αλλά μόνο μαγικές ιδιότητες και απεριόριστη γοητεία- είναι ένα ιδανικό που έπεσε στη γη και πρέπει να λατρεύεται με κλειστά τα μάτια. ΠΟΤΕ δεν είναι έτσι. Μετά το πρώτο κύμα χαράς, ενθουσιασμού και έκστασης έρχεται η πραγματικότητα να διαλύσει τα όνειρα και τις αυταπάτες.

Οι σχέσεις θύτη/θύματος είναι συχνές με εσένα να γλιστράς σε ερωτικές ιστορίες που δημιουργούν προβλήματα και πόνο. Τα κίνητρα σε τέτοιου είδους σχέσεων χρειάζεται να εξεταστούν εξονυχιστικά. Μπαίνεις σε μια τέτοια ιστορία  ως διασώστης κάποιου/ας επειδή χρειάζεσαι την αναγνώριση, να ανεβάσεις την αυτοεκτίμησή σου και να αισθανθείς δυνατός/η;  Ή μπαίνεις σε μια σχέση παίρνοντας το ρόλο του θύματος γιατί έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό;   

Είναι μια περίοδος που αν διαθέτεις δημιουργικότητα σε οποιοδήποτε τομέα (και δεν είναι απαραίτητο να είσαι καλλιτέχνης ή δημιουργός) μπορείς να την καλλιεργήσεις χωρίς να περιμένεις τους άλλους να σε ενθαρρύνουν ή να σε σπρώξουν προς αυτήν. Πιέζεσαι να δώσεις διέξοδο στο δημιουργικό κομμάτι του εαυτού σου με όποιον τρόπο σου ταιριάζει- είτε δημιουργώντας κάτι που να σε αντιπροσωπεύει,  ή ως χόμπι, ή ως κάτι που γεμίζει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου.

Απόφυγε τυχερά παιχνίδια και ριψοκίνδυνες δουλειές. Πρόσεχε με ποιους συνεταιρίζεσαι ή συνεργάζεσαι και πόσο ισχύουν πρακτικά οι επαγγελματικές προτάσεις που πιθανόν σου κάνουν.

 Σκορπιοί γεννημένοι στις 3,4,5,6,7,8,9

*Και όσοι έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 11ο έως και 17ο

 

 

ΣΧΟΛΙΑ