Οδηγίες χρήσεως του Δία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τι Σημαίνει ο Δίας;

 

Ο Δίας έρχεται για να σού ενσταλάξει ένα ιδανικό. Για να σού εμπνεύσει ένα μεγαλόπνοο στόχο. Για να σε ωθήσει να γίνεις καλύτερος/η από ό,τι είσαι. Για να δώσει νέο νόημα και νέα  κατεύθυνση στη ζωή σου.

Έλα να ξεπεράσουμε τα παλιά όρια, έλα να εξερευνήσουμε καινούργια εδάφη, έλα να φτάσουμε σε αχαρτογράφητες ψυχικές και πνευματικές περιοχές. Το μέλλον είναι μπροστά και μπορεί να πάρει το σχήμα και το πρόσωπο που σχεδιάζουμε και επιθυμούμε.

Λέξεις κλειδιά: Αισιοδοξία, Επέκταση, Τύχη, Πίστη*.

 *Πίστη σημαίνει κατά μία έννοια ότι αναλαμβάνω το ρίσκο να εξερευνήσω πιθανότητες, ευκαιρίες και δυνατότητες που έχουν ευεργετικές συνέπειες.

 

Nα θυμάμαι 

Να το διευκρινίσω από την αρχή. Ο Δίας είναι Δίας- δεν είναι Άγιος Βασίλης, δεν είναι η θεία από το Σικάγο που φέρνει δώρα, ούτε δηλώνει τύχη γενικώς και αορίστως. Άρα τι είναι ο Δίας; Είναι το κλειδί για το μέλλον. Εάν επιδιώκεις δυναμικά  ένα καλύτερο μέλλον που είναι  καλύτερο από το παρόν σου τότε ο Δίας ενεργοποιείται. Αν περιμένεις απαθής και φοβισμένος να σου φέρει ο ταχυδρόμος το μέλλον σου όπως το θέλεις συστημένο τότε θα περιμένεις πιθανόν για πάντα. Εάν καλλιεργείς την  αρνητικότητα τότε αρνητικότητα θα θερίσεις. Να είσαι αισιόδοξος; Αν μπορείς με φυσικότητα να είσαι αισιόδοξος/η βοηθάει, αλλά από το να είσαι με το ζόρι αισιόδοξος/η καλύτερα να παραμένεις ουδέτερος/η αλλά ανοιχτός/η στις πιθανότητες.

 

1.Ο Δίας δείχνει δυνατότητες, πιθανότητες, επιλογές. Δεν τις φέρνει στο πιάτο. ΕΣΎ τις δημιουργείς καταρχάς.

2.Όσο και τραυματικά να είναι τα γεγονότα και οι περιστάσεις της ζωής σου έχεις πάντα την επιλογή να δώσεις το δικό σου νόημα σε αυτά. Έχεις τη δύναμη να επιλέξεις την αντίδρασή σου σε αυτά τα γεγονότα. Ο Δίας είναι το Νόημα που μας επιτρέπει να εξελισσόμαστε.

3.Ο Δίας μπορεί να δημιουργήσει μια ευκαιρία που τις περισσότερες φορές δεν είναι μια ευκαιρία χολιγουντιανών διαστάσεων όπως πιθανόν θα περίμενες ή θα έλπιζες αλλά αξίζει να την αξιοποιήσεις αναγνωρίζοντας μετά από χρόνια ότι αυτή η μικρή ευκαιρία σε έφερε στο σημείο που βρίσκεσαι.

4.Βεβαίως ο Δίας μπορεί να φέρει επιβράβευση, αναγνώριση, αίσιο τέλος, ολοκλήρωση, εκπλήρωση, εξέλιξη που όμως προέρχεται από έντονη προσπάθεια, κούραση, αγώνα, υπομονή και δράση.

5.Η επιρροή του Δία μπορεί να είναι χειροπιαστή και υλική αλλά συνήθως έχει και μια έντονη πνευματική διάσταση διευρύνοντας τα πιστεύω και τις αντιλήψεις μας, βοηθώντας μας να βελτιώσουμε την οπτική μας στα πράγματα, τον κόσμο και τις σχέσεις μας. Η επιρροή του Δίας μας ενδυναμώνει ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα. Επιλέγεις συνειδητά να προσπαθήσεις να γίνεις αυτός/ή  που θέλεις να είσαι.

6.Οι διέλευση του Δία δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά όταν αυτές παρουσιάζονται χρειάζεται να δράσεις γρήγορα γιατί η πόρτα που ανοίγει δεν μένει για πολύ ανοιχτή.

7.Ο Δίας δεν είναι καθόλου υπομονετικός με τους φοβισμένους και διστακτικούς ανθρώπους- η ζωή δεν προχωράει χωρίς έστω κι ελάχιστο ρίσκο.

8.Ο Δίας- εντελώς αντίθετα με τον Κρόνο που θέλει κάθε βήμα να γίνεται αργά, με επιφύλαξη, με άγχος και αυτοσυγκράτηση- θέλει γρήγορες κινήσεις, ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα.

9.Αν δεν κυνηγήσεις τώρα το όνειρό σου, πότε;

10.Η διέλευση του Δία ενέχει και τις δυνατότητες για οικονομική ευημερία και τις πιθανότητες για προσωπική ανάπτυξη, όπως και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ότι μπορεί να εκφραστεί με οποιοδήποτε τρόπο.

11.Ο Δίας αποθαρρύνεται από τη συνήθεια, τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες που σε κρατάνε δέσμιο/α στο παρελθόν.

12.Ονόμασε τις προσδοκίες και τα όνειρά σου. Ποια είναι; Έχει τεράστια σημασία να ξέρεις τι θέλεις και να μην περιμένεις να συμβεί ένα αόριστο «θαύμα».

13.Ο Δίας εντείνει την ενέργεια και ενισχύει την αυτοπεποίθηση για να προβάλλεις τον εαυτό σου στο κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι στρέφεσαι προς τον κόσμο αναζητώντας καινούργιες σχέσεις, ανανεώνοντας τις υπάρχουσες.

14.Θυμήσου ότι αυτή η διέλευση στο ζώδιό σου ξεκινάει ένα νέο κύκλο δώδεκα χρόνων- αλήθεια τι συνέβη πριν δώδεκα χρόνια στη ζωή σου, στην προσωπική σου ανάπτυξη και εξέλιξη; Τι ήταν το θετικό γεγονός που έδωσε φόρα στην εξέλιξή σου με οποιοδήποτε, έστω και φαινομενικά ασήμαντο αρχικά τρόπο;

145.Κάτι που οι περισσότεροι αστρολόγοι αποφεύγουν να πουν για να μη χαλάσουν τη φήμη του Τυχερού Πλανήτη. Ο Δίας ναι μεν φέρνει ελευθερία, εξωστρέφεια, αυτοέκφραση, βεβαίως και δημιουργεί νέους ορίζοντες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά αυτό που δεν τονίζεται είναι ότι φέρνει και ηχηρές πτώσεις. Γιατί; Σε ό,τι αγγίζει ο Δίας βάζει το πρόθεμα υπερ- μπροστά του. Υπερ-αισιοδοξία, υπερ-βολή, υπερ-ενθουσιασμός, υπερ-άνεση. Αυτή η τάση μερικές φορές σε κάνει να νομίζεις ότι μπορείς να πλησιάσεις τον ήλιο υπερ-τιμώντας τις δυνάμεις σου έχοντας στην πραγματικότητα κολλήσει τα φτερά σου με κερί όπως ο Ίκαρος.

16.Η συναισθηματική ανάγκη για δυαδική σχέση δεν σημαίνει αδυναμία αφού ο άλλος/η πιθανόν που θα συναντήσεις αυτή τη περίοδο έρχεται να τονίσει και να επιβραβεύσει τη μοναδικότητά σου.

17.Αφού ο Δίας είναι κοσμοπολίτης δεν είναι απίθανο οι ερωτικές ή επαγγελματικές σου σχέσεις να περιλάβουν ανθρώπους που σχετίζονται με το εξωτερικό- είτε ως γεννημένοι στο εξωτερικό είτε επειδή έχουν μείνει για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό είτε γιατί έχουν εμπορικές δοσοληψίες με το εξωτερικό. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι που μπορεί να σε πλησιάσουν ίσως έχουν τελείως διαφορετικό πολιτισμικό background από το δικό σου δίνοντάς σου την ευκαιρία να ανοιχτείς σε καινούργια επίπεδα σκέψης και αντιλήψεων.

18.Υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να επεκτείνεις, να διακοσμήσεις, να ανανεώσεις το σπίτι που μένεις που συμβολικά σημαίνει ότι θέλεις να αυξήσεις την αξία σου.

19.Η απόκτηση γης,  ή σπιτιού αποτελούν τα εξωτερικά σύμβολα της επιθυμίας σου για εσωτερική σταθερότητα και ασφάλεια. Είναι καλή εποχή για επενδύσεις σε γη ακόμα και αν δεν σκοπεύεις προς το παρόν να ζήσεις εκεί. Τα οικογενειακά προβλήματα ξεκαθαρίζουν και επιλύονται. Με την οικογένεια στο πλάι σου μπορείς απερίσπαστος/η να ανοιχτείς επαγγελματικά, ή το αντίθετο: μια σταθερή επαγγελματική ζωή αφήνει χώρο για βελτίωση της προσωπικής ή οικογενειακής ζωής.

20.Οι σχέσεις που δημιουργείς αυτή τη χρονιά έχουν στο πυρήνα τους την ανάγκη της συμπαράστασης του ενός προς τον άλλο, την επιθυμία να μάθεις από τον άλλο, να ανταλλάξεις, να ξεκολλήσεις από τα γνωστά.

21.Δεν είναι καθόλου παράξενο κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Δία να σπάσει μια σχέση. Σε αυτή την περίπτωση αυτός ο χωρισμός έρχεται σαν λύτρωση, σαν απελευθέρωση, σαν ανακούφιση. Η ελευθερία σηματοδοτεί μια καινούργια φάση ζωής περισσότερο συνεπή στις επιδιώξεις σου και στις προσδοκίες σου ώστε να δημιουργήσεις περισσότερο ικανοποιητικές σχέσεις από δω και πέρα.

 

Υστερόγραφο

Στον βυθό της πιο μαύρης τρύπας που μπορείς να πέσεις υπάρχει η συνειδητοποίηση ότι

 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΗ.

Με τον Δία για άλλη μια φορά επιλέγουμε να πιστέψουμε ή να μην πιστέψουμε. Εάν επιλέξουμε να πιστέψουμε τότε επιλέγουμε το πλαίσιο που θα μας φέρει την πιθανότητα χαράς, αγάπης, ολοκλήρωσης, ικανοποίησης- το φως. Εάν απορρίψουμε την πίστη επιλέγουμε το τίποτα, το χωρίς νόημα, το κενό. Ποια από τις δύο επιλογές είναι αληθινή; Αυτή που επιλέγεις.

Όλοι οι σοφοί άνθρωποι που μάς πέρασαν μέσα στους αιώνες τη γνώση τους και συνεχίζουν μάς υπενθυμίζουν ότι μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας εάν έχουμε την θέληση να τις αλλάξουμε, εάν θέλουμε πραγματικά να τις αλλάξουμε. Δεν μπορούμε να συλλάβουμε τους διαφορετικούς τρόπους της ύπαρξης χωρίς τα ονειροπόλα μάτια, την αδιόρθωτη αισιοδοξία, τον εκκωφαντικό ενθουσιασμό και την ανάλαφρη ανυπομονησία του Δία. Τα μάτια του είναι στα αστέρια. Κοίτα τον εαυτό σου. Μπορείς να δεις ό,τι βλέπει; Μπορείς να δεις τις δυνατότητες; Μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου τον ουρανό;

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Οδηγίες χρήσεως του Δία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Δεν «πιστεύω» στην αστρολογία. H αστρολογία δεν είναι πίστη, δεν είναι θεός, δεν είναι πολιτική, δεν είναι εξουσία, δεν είναι ιδεολογία, δεν κάνει θαύματα. Όταν χάνουμε την ικανότητα να κρίνουμε, να διακρίνουμε και να αξιολογούμε τότε είμαστε έτοιμοι να πέσουμε στα νύχια των κάθε είδους σωτήρων. Όταν αρχίζουμε να βολευόμαστε με βεβαιότητες, προκαταλήψεις και κλισέ επέρχεται η πτώση. Εάν πάψουμε να θεωρούμε αναγκαία την ατομική προσπάθεια για να βρούμε τι είναι αληθινό για μας, τότε γινόμαστε ανόητοι.  Δεν είναι δουλειά της αστρολογίας να δίνει απαντήσεις αλλά να κάνει διαρκώς ερωτήσεις, να στρέφει την προσοχή  στα σημαντικά και να ερευνά. Φυσικά και μπορείς να ονομάσεις οποιονδήποτε γκουρού, δάσκαλο, καθοδηγητή, φωτισμένο, άγιο ή ξεχωριστό εάν επιμένεις να είσαι ένα παιδί που χρειάζεται ένα πατέρα ή μια μητέρα που έχει έτοιμες όλες τις απαντήσεις.

Με γοητεύει η αστρολογία γιατί υπάρχει σε αυτήν συμπυκνωμένη γνώση, (μια θάλασσα γνώσης που αποτελείται από φιλοσοφία, μαθηματικά, παραμύθια, μύθους, ψυχολογία και ψυχανάλυση, κοινωνιολογία, στατιστική και επιστήμη), διατυπωμένη σε μια συμβολική γλώσσα εξαιρετικά κομψή και ταυτόχρονα εντυπωσιακά ακριβή.

Ερωτεύτηκα την αστρολογία όταν δίπλα στις προβλέψεις της ανακάλυψα το κομμάτι της εκείνο που ανοίγει δρόμο στο «ποιος είμαι». Η πρόβλεψη ανήκει στον πυρήνα της αστρολογίας αλλά ο σύγχρονος στόχος της (για μένα τουλάχιστον που με ενδιαφέρουν οι ψυχολογικές και ανθρωποκεντρικές πλευρές της) είναι να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε  μέσα από τους γενέθλιους χάρτες μας τον ήρωα και την ηρωίδα που είμαστε και το είδος της αποστολής που έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας.

Η αστρολογία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Απαιτεί τόση σχεδόν τέχνη όσο και μια επιτυχημένη φιγούρα χορού. Χρειάζεται ταλέντο και μεγάλη αυτοσυγκράτηση. Και κυρίως χρειάζεται σεβασμό.

Ο αμερικανός συγγραφέας Χένρυ Μίλερ (26 Δεκεμβρίου 18917 Ιουνίου 1980), που σε πολλά βιβλία του εκφράζει οξυδερκείς απόψεις για την αστρολογία γράφει: «Η αστρολογία δεν προσφέρει μια εξήγηση για τους νόμους του σύμπαντος, ούτε εξηγεί γιατί υπάρχει. Αυτό που κάνει, για να το θέσω με απλά λόγια, είναι να μας δείχνει ότι υπάρχει ένας ρυθμός στο σύμπαν και ότι η ανθρώπινη ζωή συμμετέχει σε αυτό το ρυθμό»,  (Miller, Wisdom of the Heart, 1960)

ΣΧΟΛΙΑ

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!