Οι ανάδρομες περίοδοι του Κρόνου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Και η σημασία τους 

 

Ο Κρόνος στον Τοξότη γύρισε ανάδρομος στις 6 Απριλίου από τις 27ο Τοξότη  και θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 25 Αυγούστου στις 21ο επηρεάζοντας όσους έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο των μεταβλητών Τοξότες/Διδύμους/Παρθένους/Ιχθύς ή όσους έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 20ο-29ο. Αυτό σημαίνει καταρχάς ότι  χρειάζεται να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας παγιώνοντας και σταθεροποιώντας τις μέχρι τώρα κατακτήσεις μας, ή επιδιορθώνοντας και τροποποιώντας όπου χρειάζεται τις απόψεις, τη συμπεριφορά μας, τις προσδοκίες και τις επιδιώξεις μας και φυσικά την εργασιακή και προσωπική μας πραγματικότητα.

Η ανάδρομη κίνηση του Κρόνου έχει στόχο τη συνειδητοποίηση όλων των περιορισμών και των δυσλειτουργιών που έχουμε παρατηρήσει και αφορούν τις σχέσεις μας με τους άλλους. Τι είναι αυτό που μας σταματάει από το να συνδεθούμε πιο εποικοδομητικά και ελεύθερα με τους άλλους; -με όσους δηλαδή μάς ενδιαφέρουν, ή θέλουμε να έχουμε στενές και αληθινές σχέσεις; Τώρα αρχίζει μια εποχή επαναξιολόγησης και επανεκτίμησης, μια στροφή προς τα μέσα.  Τι έχουμε μάθει, αντιληφθεί, καταλάβει για τον τρόπο συμπεριφοράς και αντίδρασής μας ως προς τις σχέσεις μας τους προηγούμενους επτά και πλέον μήνες που ο Κρόνος ήταν σε ορθή πορεία;

Ειδικότερα με τον Κρόνο ανάδρομο στον Τοξότη που είναι ένα ειλικρινές και άμεσο ζώδιο στα όρια της ωμότητας  χρειάζεται να σκεφτούμε πολύ πριν βάλουμε τις σκέψεις μας σε λόγια, πριν εκφέρουμε τις απόψεις και τη γνώμη μας ή αναλύσουμε την οπτική ή τις ιδέες μας. Ο Κρόνος είναι σαφής: υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο υπερασπίζομαι την άποψή μου με θάρρος και της  υγιούς αυτοπεποίθησης και άλλο να βγαίνεις προς τα έξω με φόρα χωρίς να υπολογίζεις τους άλλους και τον πιθανόν αντίκτυπο όσων λες.

Ο Κρόνος στον Τοξότη αναζητάει πρακτική εφαρμογή των προσωπικών πεποιθήσεων και της φιλοσοφίας που έχει ο καθένας μας. Όμως και πάλι. Ο Τοξότης είναι γνωστός για το φανατισμό των απόψεών του, ή για το ζήλο με τον οποίο αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τις προσωπικές σταυροφορίες που αναλαμβάνει. Ο Κρόνος έρχεται να δείξει ότι δεν υπάρχει μία Αλήθεια, αλλά πολλές αλήθειες και ότι η άκαμπτη σκέψη, οι σκληροπυρηνικές απόψεις και η αδιαλλαξία δημιουργούν αδιέξοδα.

Ναι ο Τοξότης είναι υπέρμαχος της αισιοδοξίας, της θετικής σκέψης και έχει την τάση να αρνείται την πραγματικότητα όταν γίνεται δύσκολη και τον στενεύει.  Όμως όταν μιλάμε για Κρόνο μιλάμε για περιορισμούς, όρια, ρεαλιστική αντιμετώπιση και οργανωμένη πρακτικότητα. Αν η θετική σκέψη είναι μετέωρη και δεν έχει το ένα της πόδι στη γη τότε οδηγεί στην απογοήτευση, σε λάθος κατεύθυνση και σε ματαιώσεις. Ο Κρόνος κόβει μαχαίρι τις υπερβολικές προσδοκίες και μάς γειώνει πολλές φορές με άτσαλο τρόπο.  Η πίστη επίσης  δοκιμάζεται όπως και κάποιες βεβαιότητες για τη ζωή με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ποιον και τι να εμπιστευθούμε.

Σε αυτούς τους μήνες της ανάδρομης κίνησης του Κρόνου διαπιστώνουμε τα πατρόν συμπεριφοράς μας: τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε, που αντιδρούμε, που αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις μας αλλά και τη συμπεριφορά αυτών με τους οποίους σχετιζόμαστε συναισθηματικά, οικονομικά, φιλικά, προσωπικά, οικογενειακά. Κατά τη διάρκεια της ανάδρομής του συνειδητοποιούμε ότι συγκεκριμένες πράξεις μας δημιουργούν συγκεκριμένες αντιδράσεις που πολλές φορές δεν είναι αυτές που μας αρέσουν, ή περιμένουμε. Δηλαδή αυτή την εποχή μπορούμε περισσότερο αντικειμενικά να δούμε εκτός από τις δικές μας ανάγκες και τις ανάγκες των άλλων. Χρειάζεται επίσης να ξεχωρίσουμε τις δικές μας επιθυμίες από τις επιθυμίες των άλλων ώστε να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένες και ισορροπημένες σχέσεις χωρίς να χάσουμε τον εαυτό μας ή να αδιαφορήσουμε για τους άλλους. Με δύο λόγια  αντιλαμβανόμαστε ότι δεν γίνεται να ρίχνουμε τον Άλλο, ή να αδιαφορούμε για τις ανάγκες του Άλλου με μοναδικό στόχο τη δική μας ικανοποίηση.

Υ.Γ. Σε σωματικό επίπεδο και για καλύτερη υγεία κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης είναι σημαντικό να περπατάμε περισσότερο, να κινούμαστε και να προσέχουμε πόδια/φλέβες/γοφούς/μηρούς. Η οποιαδήποτε είδους φυσική άσκηση είναι ευπρόσδεκτη. Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο Κρόνος επηρεάζει δόντια, δέρμα, σκελετό, αρθρώσεις που κατά τη διάρκεια των διελεύσεων καλό είναι να προσέχουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!