Οι πλανήτες στους Ιχθύς τώρα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΑΡΗΣ, ΧΕΙΡΩΝΑΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΔΙΕΛΑΥΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

 

 

Ας θυμηθούμε χαρακτηριστικά των Ιχθύων, λέξεις κλειδιά, ποιότητές του, συμβολισμούς του:

Όραμα, εξιδανίκευση, λατρεία, εφήμερο, φαντασία, υπερβατικότητα, λαχτάρα, απόδραση, έξεις, διάλυση, γκλάμουρ, συγχώνευση, ναρκωτικά, μόδα, ποίηση, συμπόνια, απόδραση, αυταπάτη, ψευδαισθήσεις, τέχνη, συμπόνια, ενσυναίσθηση, Θεός.

Οι Ιχθύες είναι το δωδέκατο και τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι η ώρα της ολοκλήρωσης, το κλείσιμο ενός κύκλου, είναι η εποχή του εξαγνισμού. Είναι καιρός απολογισμού και εσωστρέφειας- κοιτάμε προς τα μέσα. Είναι η ευκαιρία για να φέρεις στο μυαλό σου σκηνές από το έργο της ζωής σου και να κάνεις freeze frame σε ό,τι σε άγγιξε, σε πόνεσε, σε άλλαξε, σε ενθουσίασε, σε γοήτευσε, σε απογοήτευσε, σε σήκωσε σαν μπαλόνι στον ουρανό, σε έριξε με δύναμη κάτω στη γη. Είναι ώρα να δεις σαν θεατής τους δώδεκα τελευταίους μήνες της ζωής σου: πού ήσουν, πού είσαι, με ποιους ήσουν και ποιους είσαι, τι συνέβη, χαρές, λύπες, πού θέλεις να πας. Πάνω από όλα σημασία έχει σε τι κατάσταση βρίσκεται η καρδιά σου, οι επιθυμίες της, αυτό που την ησυχάζει και τι την αναστατώνει.

Σημασία έχεις να αγαπάς. Τόσο απλά; Ναι. Θα πρέπει να παλέψεις με τη σύγχυση, την ευπιστία, την αφέλεια, το χάος, την ασυνείδητη επιθυμία να γλιστρήσεις σε ρόλο θύτη ή θύματος, να σώσεις ή να σωθείς. Χρειάζεται να σκάψεις βαθιά για να βρεις ομορφιά στην ασχήμια. Τα αισθήματα αποξένωσης, απόρριψης ή μοναξιάς μπορείς να τα καταλάβεις, να τα παραδεχτείς και να λειτουργήσουν μεταμορφωτικά όταν μεγαλώνεις. Όταν είσαι νέος ή νεώτερος δεν μπορείς να τα καταλάβεις γιατί δεν θέλεις να είσαι ίδιος με τους άλλους, γιατί δεν χωράς μαζί με τους άλλους, γιατί διαφέρεις. Ωριμάζοντας συνειδητοποιείς ότι οι διαφορές σου με τους άλλους αποτελούν τα ταλέντα που σου έχουν δοθεί. Απαλλαγμένος/η από ντροπή και θυμό οι διαφορές σου γίνονται ομορφιά και κατανόηση. Το τραύμα γεννάει τη θεραπεία και η θεραπεία δίνεται σαν δώρο και στους άλλους γύρω σου.

Αυτή η περίοδος μας θυμίζει ότι πέρα από εξιδανικεύσεις, ανέφικτα όνειρα, τεχνητούς παραδείσους, ανεπίδοτους έρωτες, κύματα θλίψης, δάκρυα, αυτοκαταστροφή και ομίχλη υπάρχει μέσα μας ένας μικρός θεός δημιουργός αγάπης εντελώς ανθρώπινος. Αυτόν χρειάζεται να ανακαλύψουμε.  

ΣΧΟΛΙΑ

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!