Πανσέληνος στην Παρθένο, 12.3.17

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πανσέληνος στις 22ο13´ της Παρθένου, (12.3, στις 16:55´)

 

 

Όταν λέμε ότι έχουμε Πανσέληνο εννοούμε ότι ο Ήλιος βρίσκεται στην  ακριβώς αντίθετη θέση από την Σελήνη, δηλαδή βρίσκονται απόσταση 180ο μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε Πανσέληνο έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ποιοι είμαστε απέναντι στους άλλους. Σε κάθε Πανσέληνο μάς ενδιαφέρει έντονα ο Άλλος σε όλες του τις εκφράσεις. Μιλάμε, δηλαδή, για Σχέσεις.
Η Σελήνη είναι «γεμάτη» από εμπειρία, ξεχειλίζει από αυτήν αλλά δεν έχει αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής προς τον Ήλιο. Άρα χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικές σχέσεις μας –να κάνουμε ένα reality check– και να βρούμε τη χρυσή τομή με όσους μας ενδιαφέρουν ουσιαστικά για να ζήσουμε αρμονικά μαζί τους, αφού πρώτα καταφέρουμε να είμαστε συνεπείς με τον εαυτό μας.

Η Παρθένος είναι ένα λογικό ζώδιο της γης που ενδιαφέρεται για την πρακτικότητα και τη λειτουργικότητα. Οι Ιχθύες είναι ένα ευαίσθητο υδάτινο ζώδιο που αναζητάει την υπερβατική ενόραση. Η Παρθένος επιμένει στην ανάλυση, την αναλυτικότητα και τη διάκριση. Οι Ιχθύες διαθέτουν διαίσθηση και ενσυναίσθηση. Αυτές οι αντιθέσεις διευρύνουν την αντίληψή μας, επεκτείνουν την αίσθηση της πραγματικότητας με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητές μας. Με τις πέντε αισθήσεις μας μπορούμε να αντιληφθούμε λιγότερο από το 5% του σύμπαντος. Τα λίγα που μπορεί να συλλάβει ο νους μας γίνονται ακόμα λιγότερα, αν προσθέσουμε και το νευρογλωσσικό προγραμματισμό μας από γονείς, σχολείο και κοινωνία. Για να αμβλύνουμε αυτούς τους περιορισμούς χρειάζεται να είμαστε δεκτικοί σε πληροφορίες που έρχονται από όλες τις πλευρές της ύπαρξής μας, όπως το σώμα και η καρδιά, ο νους και το πνεύμα.

Ο Δίας στον Ζυγό βρίσκεται και σε αυτή τη Πανσέληνο σε αντίθεση με τον Ουρανό στον Κριό. Ο Δίας να σημειώσω ότι δεν συμβολίζει πάντα την αισιόδοξη πλευρά της ζωής αλλά μπορεί να συνδεθεί με μελαγχολία, κατάθλιψη και εσωτερική διαμάχη εξαιτίας του χάσματος που υπάρχει μεταξύ των δυνατοτήτων μας και της κατάστασης που βιώνουμε τη στιγμή που έρχεται. Ο Δίας λειτουργεί δηλαδή και ως επώδυνη συνειδητοποίηση: μπορούσα να κάνω περισσότερα στη ζωή μου από ό,τι έχω κάνει. Μήπως τελικά πήρα τη ζωή μου λάθος; Αυτή την πλευρά του Δία βιώνουμε σε αυτή την Πανσέληνο ακόμα πιο εμφανώς, αφού η όψη του με τον Ουρανό φέρνει στην επιφάνεια κρίσιμες ερωτήσεις: Ποιο είναι το Νόημα της ζωής μου; Τι έχω καταφέρει μέχρι τώρα και πού θα μπορούσα να έχω φτάσει; Ποια είναι η προσωπική μου Αλήθεια; Ποιο είναι το αυθεντικό πρόσωπό μου; Οι ιδέες μου; Οι απόψεις μου; Ποιος είμαι όταν δεν με βλέπουν οι άλλοι; Πόσο με επηρέασαν οι άλλοι στις επιδιώξεις, τα όνειρα και στους στόχους μου;

Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου έχουμε την Σελήνη στην Παρθένο σε αντίθεση με  τον Ήλιο,  την Παλλάδα,  τον Χείρωνα και τον Ερμή στους Ιχθύς, ενώ ο κυβερνήτης της Παρθένου Ερμής κάνει τετράγωνο ακριβείας με τον Κρόνο (στις 27ο17’ Ιχθύων/Κρόνου) προκαλώντας δυσάρεστες συζητήσεις, απότομη γείωση, αρνητισμό, απαισιοδοξία και κύματα δυσφορίας. Η Παρθένος της τάξης έρχεται σε αντίθεση με το χάος των Ιχθύων δημιουργώντας σύγχυση: ποιος είναι σωτήρας, ποιος θύμα, ποιος μάρτυρας; Οι ρόλοι μπερδεύονται, αυτός που θέλει να σώσει ουσιαστικά αναζητάει κάποιον που θα τον σώσει, αυτός που θεωρεί τον εαυτό του θύμα μπορεί να είναι θύτης, ο μάρτυρας μπορεί να είναι ιδιοτελής, αυτός που βοηθάει μπορεί να χειραγωγεί, κάποιος πίσω από την ευγένεια μπορεί να κρύβει θυμό και επιθετικότητα.

Η αντίθεση της Σελήνης με τον Ερμή κάνει δύσκολη την επικοινωνία και την συναισθηματική έκφραση αφαιρώντας οποιοιδήποτε αντικειμενικότητα και λογική όπως και η αντίθεση της Παλλάδος με τον Σελήνη στερεί τη διαύγεια. Όσο για την αντίθεση Χείρωνα/Σελήνης παλιά τραύματα έρχονται στην επιφάνεια. Λίγο αργότερα από την Πανσέληνο η Σελήνη θα κάνει τετράγωνο με τον Κρόνο εντείνοντας την ανασφάλεια όπου υπάρχει και αμφιβολίες όπου υπάρχει γόνιμο έδαφος.

Επίσης η Σελήνη κάνει κουινκούξ με τον Ουρανό δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ευρηματικές λύσεις αν αποφασίσουμε να δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία ενώ οξύνεται η διαίσθηση. Αυτή η όψη είναι και η πιο στενή που κάνει αυτή η Πανσέληνος  τονίζοντας ότι η ψυχραιμία είναι απαραίτητη σε αυτή τη ρευστή περίοδο όπου άνθρωποι και καταστάσεις δεν υπόσχονται σταθερότητα και συνέχεια. Το τετράγωνα της Σελήνης και του Ερμή προς τον Κρόνο δηλώνουν ότι η αυτοπειθαρχία και η επιμονή είναι απαραίτητες αν θέλουμε να επικρατήσει κοινή λογική και συνεννόηση. Όσο για τον τρίγωνο μεταξύ Σελήνης και Πλούτωνα μας δείχνει ότι χρειάζεται να ελέγχουμε τα ένστικτά μας αλλά όχι να τα καταπιέζουμε, ή να τα αγνοούμε αν δεν θέλουμε να βγαίνουν προς τα έξω με εκρήξεις και άτσαλα.  

Μερικές σκέψεις πάνω σε αυτή την Πανσέληνο:

Δίας: όπου δεν υπάρχει Νόημα δεν μπορεί να τρυπώσει ούτε ο Θεός.

Ποσειδώνας: δεν μπορούμε να είμαστε Θεός εάν ο Θεός δεν είναι σαν κι εμάς.

Χείρωνας: Η  αλήθεια ωριμάζει στην υπομονή.

 

*Αφορά τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων- Παρθένους/Ιχθύς/Τοξότες/Διδύμους-, ή όσους έχουν ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 20ο-26ο. 

ΣΧΟΛΙΑ

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!