Πανσέληνος στον Τοξότη, 9.6.17

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πανσέληνος στις 18ο53´του Τοξότη,  (9 Ιουνίου, 16:10´)

 

Οι Πανσέληνοι φωτίζουν ό,τι είναι κρυμμένο στη σκιά του ασυνείδητου. Αυτή η Πανσέληνος που στα δύο της άκρα βρίσκονται οι Δίδυμοι και ο Τοξότης δείχνει πού παραβλέψαμε ή δεν λάβαμε υπόψη μας τα δεδομένα, την λογική και την αλήθεια.

Η Πανσέληνος στον Τοξότη ενεργοποιεί το μυαλό. Αυτό σημαίνει ότι ενδιαφερόμαστε για ιδέες και ανθρώπους που μπορούν να μας εμπνεύσουν, να μας προτείνουν μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων και μια καινούργια οπτική γωνία, ή να μας ξεμπλοκάρουν με διαφορετικές σκέψεις και επιλογές, να διευρύνουν τους ορίζοντές μας, να μας προτείνουν νέες λεωφόρους. Δυσανασχετούμε με αυτούς που μάς καθηλώνουν στην επανάληψη, που συμφωνούν μαζί μας επειδή βαριούνται να εκθέσουν τη δική τους πλευρά, που μας βαλτώνουν.

Ο άξονας Διδύμων/Τοξότη είναι ένα ζεύγος που έχει περισσότερα κοινά από ότι διαφορές. Ο άξονας περιέχει επέκταση και ανάπτυξη σε διανοητικό, ηθικό και φιλοσοφικό επίπεδο και επίγνωση  της ποικιλομορφίας της ανθρώπινης φύσης. Οι Δίδυμοι είναι αναλυτικοί  και ενδιαφέρονται για τις λεπτομέρειες και τις λεπτές αποχρώσεις ενώ ο Τοξότης επικεντρώνεται στη μεγάλη εικόνα και τις θεωρητικές προσεγγίσεις. Οι Δίδυμοι εξερευνούν με ταχύτητα, με περιέργεια και μερικές φορές επιφανειακά ενώ ο Τοξότης  κάνει κρίσεις, αναζητά γνώση και αγωνίζεται για ένα ιδανικό. Θέματα που αποκτούν προτεραιότητα σε αυτή την Πανσέληνο είναι η  μάθηση  και η ηθική, ο σκεπτικισμός και η πίστη-  παρατήρηση και σκέψη, αποστασιοποίηση και δέσμευση, αυθόρμητη μάθηση και ακαδημαϊκή μόρφωση.  Αναζητώντας μέσα από τη γνώση, τα ταξίδια και την αλληλεπίδραση  νόημα και εξέλιξη.

Η σύνοδος της Πανσελήνου με τον Κρόνο δημιουργεί την ανάγκη για όρια- τι μπορώ να κάνω για σένα, μέχρι που μπορώ να φτάσω. Τι να περιμένω από σένα, πόσο μπορώ να σε υπολογίζω. Τα όρια διευκολύνουν τις σχέσεις ονοματίζοντας αυτά που μας ενώνουν ή μας δυσκολεύουν ενώ οι καλοί φράκτες κάνουν τους καλούς γείτονες. Η σύνοδος της Σελήνης με τον Κρόνο περιορίζει την όρασή μας, σκοτεινιάζει τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία. Ο Τοξότης των μεγάλων Ναι σε όλα και όλους αναγκάζεται να περιοριστεί όπως οι άνθρωποι και οι πολιτισμοί με τα κλειστά σύνορα.

Αυτή η Πανσέληνος τον Τοξότη  αποτελεί επίσης και μια ευκαιρία να δούμε που βρισκόμαστε, τι προσφέρουμε, τι μας δίνεται, σε ποιο σημείο βρισκόμαστε στη δουλειά, στη ζωή, στις σχέσεις μας. Με τον Κρόνο παρόντα υπάρχει η τάση να γείρουμε προς τη σκοτεινή πλευρά και να γίνουμε επικριτικοί με τον εαυτό μας και τους άλλους. Αυτή η όψη εκφράζει μοναξιά, απομόνωση, αίσθηση ότι κανείς δεν μας στηρίζει, συναισθηματικές ανάγκες που δεν ικανοποιούνται και την ανάγκη για ασφάλεια.

Η Σελήνη στον Τοξότη κάνει επίσης τετράγωνο με τον Ποσειδώνα επαναφέροντας μοτίβα του τετραγώνου Κρόνου/Ποσειδώνα και επιτείνοντας την δυσπιστία και τις αμφιβολίες. Ναι χρειαζόμαστε ρεαλισμό και ναι είμαστε αποκλεισμένοι από την Εδέμ. Όμως έχουμε φαντασία, είμαστε δημιουργικοί. Όταν  είμαστε μαζί είμαστε ομάδα, είμαστε σύνολο, είμαστε ενωμένοι. Τι ωραία θα ήταν μια θάλασσα αγάπης (Ποσειδώνας) να ρίξει τους τοίχους (Κρόνος) που μας χωρίζουν.

Κατά τη διάρκεια της  Πανσελήνου έχουμε ένα μεγάλο τρίγωνο σε ζώδια της φωτιάς που αποτελείται από τον Κρόνο στον Τοξότη, τον Ουρανό στον Κριό και τον Βόρειο Δεσμό στον Λέοντα. Τα πύρινα τρίγωνα μας κινητοποιούν για το μέλλον και μας ωθούν να ενεργοποιήσουμε σχέδια και επιδιώξεις. Τα τρίγωνα αποτελούν μια γοητευτική όψη στην αστρολογική πρόβλεψη επειδή εκφράζουν ταχύτητα- μια ταχύτητα που δημιουργείται επειδή τα εμπόδια υποχωρούν με αποτέλεσμα η ενέργεια να κυλάει απρόσκοπτη. Βεβαίως εδώ να σημειώσω ότι η ταχύτητα μπορεί να είναι είτε προς την επιτυχία είτε προς την αποτυχία.

Η ουσία αυτής της όψης είναι η έλλειψη αντίστασης- τα εμπόδια φεύγουν από τη μέση. Αν αγωνίζεσαι για ένα θετικό γεγονός και επηρεάζεσαι από ένα δυναμικό τρίγωνο όπως αυτό τότε έχεις θετικό αποτέλεσμα. Αν από την άλλη πλευρά αγωνίζεσαι να εμποδίσεις ένα αρνητικό γεγονός τότε το γεγονός επιταχύνεται. Στην περίπτωση μας εδώ μπορεί να υπάρχει ξαφνική αύξηση των ευθυνών ή ξαφνικός περιορισμός. Ο Βόρειος Δεσμός στην εικόνα ενισχύει την αισιοδοξία και την δημιουργικότητα και φέρνει τον έρωτα στο κέντρο της σκηνής. Είναι εποχή για να δρομολογήσουμε τη δημιουργικότητά μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο  για να σχετιστούμε καρδιά με καρδιά.

Επίσης ο Δίας που είναι ο κυβερνήτης του Τοξότη και γυρίζει σε ευθεία πορεία σχεδόν ταυτόχρονα με την Πανσέληνο ενισχύει την επιθυμία για γέφυρες συνεννόησης, για ομορφιά, για συμφωνίες και διαπραγματεύσεις, τονίζει την ανάγκη να συναντηθούμε στη μέση προς χάρη της ισότητας, της συνεργασίας και της δικαιοσύνης.

Η ανάδρομη πορεία του Δία ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου. Τέσσερις μήνες κράτησε η ανάδρομη κίνησή του. Σε αυτούς ό,τι δεν λειτουργούσε στις σχέσεις που μας ενδιαφέρουν- συντροφικές κατά κύριο λόγο κι ύστερα επαγγελματικές, φιλικές, προσωπικές, οικογενειακές- ήρθε με φόρα στην επιφάνεια, έγινε φανερό, έγινε ζήτημα. Η αγάπη ήταν το θέμα. Δεν μπορείς να παίζεις παιχνίδια για πάντα, ή να υποκρίνεσαι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα επειδή κλείνεις τα μάτια σου. Δεν μπορείς να βρίσκεσαι σε σχέσεις που νιώθεις διαρκώς εξαντλημένος/η σα να φεύγεις μόλις από τη δουλειά. Αν η σχέση δεν λειτουργεί δεν μπορείς να την κρατάς γιατί η ζωή είναι μικρή για ανασφάλειες και καθυστερήσεις. Αν αξίζει θα αντέξει, αν δεν αξίζει αντίο και καλή τύχη. Τώρα που ο Δίας επανέρχεται σε ορθή πορεία ο δρόμος είναι ανοιχτός στην αγάπη, στις σχέσεις που σε νοιάζουν, στις συνεργασίες που έχουν παρόν και μέλλον.

Η μεγάλη εικόνα αυτής της Πανσελήνου στο ζώδιο του Τοξότη της αλήθειας και των υψηλών ιδανικών συμπυκνώνεται στη φράση του Γκάντι, που με τον Κρόνο στον Τοξότη είπε ότι «η αλήθεια είναι από τη φύση της αυταπόδεικτη. Μόλις αφαιρέσεις τις αράχνες της άγνοιας που την περικλείουν αρχίζει να λάμπει».

*Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Τοξότες, Ιχθύες, Διδύμους, Παρθένους) που έχουν γεννηθεί τέλος δευτέρου δεκαημέρου αρχές τρίτου όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 17ο-22ο

ΣΧΟΛΙΑ

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!