Πανσέληνος στον Ζυγό, 11.4.17

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 21ο33´ του Ζυγού, (11 Απριλίου, 09:08΄)

 

 

Έτοιμοι για την επόμενη στάση. Για τη Νέα Ζωή. Ο Ήλιος στον Κριό μάς καλεί να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, δράση και να ριψοκινδυνεύσουμε. Xωρίς ρίσκο η ζωή είναι αβίωτη. Το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού εξελίσσεται εξερευνώντας καινούργια άγνωστα εδάφη.

Η πρώτη κάρτα του Ταρό που ταυτίζεται με τον Άρη και τον Κριό σχετίζεται με την αθωότητα και το θάρρος: ο Τρελός στα ταρό παριστάνεται σαν ένας χαρούμενος νέος, άλλοτε ντυμένος σαν γελωτοποιός κι άλλοτε σαν άρχοντας. Ο Τρελός φοράει το μαύρο πανωφόρι της άγνοιας που είναι επενδυμένο εσωτερικά με το κόκκινο ύφασμα του πάθους. Ο μανδύας από μέσα έχει το λευκό χρώμα της αγνότητας και της τελειότητας. Ο Τρελός προχωράει στο άγνωστο, αδιάφορος για το παρελθόν κι έτοιμος να κάνει ένα μεγάλο βήμα στο μέλλον. Ο Άρης είναι η δύναμη του εγώ που ανοίγει δρόμους όχι απλώς για να επιβιώσει αλλά για να θριαμβεύσει.

Με την Σελήνη, όμως στον Ζυγό χρειάζεται να έχουμε κατά νου πως οι πράξεις μας επηρεάζουν τους άλλους. Χρειάζεται να συνυπολογίσουμε τους άλλους. Τι είναι δίκαιο; Τι θα φέρει ομορφιά και ισορροπία στις σχέσεις και στον κόσμο; Ο Ήλιος στον Κριό δείχνει ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο. Η Σελήνη στον Ζυγό δείχνει σε ποιους τομείς χρειάζεται να ενσωματώσουμε στη δική μας δράση και τις διαφορετικές απόψεις και επιθυμίες.

Ο Άρης βεβαίως στον Ταύρο επιβραδύνει τους ρυθμούς σε όλες τις υποθέσεις αφού χρειάζεται να διερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι συνέπειες μιας απόφασης προτού γίνει πράξη. Αντιλαμβάνεστε ότι ο βιαστικός, ανυπόμονος, «θέλω τώρα αμέσως αυτό που θέλω» Άρης σε αυτή τη θέση του στον Ταύρο προχωράει με το πόδι στο φρένο. Αυτή την εποχή ωστόσο και υπό την επιρροή του Ταφ Τετραγώνου Δία/Ουρανού/Πλούτωνα που μας πιέζει να δράσουμε χωρίς σκέψη και να πέσουμε στη φωτιά χωρίς να υπολογίσουμε τους κινδύνους αυτή η θέση του Άρη είναι ίσως μεταμφιεσμένη ευλογία.

Η Σελήνη στον Ζυγό κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου κάνει σύνοδο με τον Δία επίσης στον Ζυγό δημιουργώντας κύματα ευχαρίστησης και ικανοποίησης. Με τους ανθρώπους, μέσα στους ανθρώπους για τους ανθρώπους- η θερμότητα της επαφής, της συνεννόησης, της αγάπης. Αισιοδοξίας, γενναιοδωρία και καλή τύχη στον αέρα. Οι σχέσεις μπορούν να ανθίσουν; Ναι, αλλά…

Ο Ήλιος στον Κριό σε σύνοδο με τον Ουρανό επίσης στον Κριό μπορεί επίσης να μας επηρεάσει θετικά και δυναμικά. Ενθουσιασμός, εκλάμψεις, συνειδητοποιήσεις, άνοιγμα προς τους άλλους- είσαι διαφορετικός/ή από μένα αλλά αυτό μπορεί να είναι υπέροχο. Δύο κόσμοι συναντιούνται για να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις, σκέψεις, προσδοκίες: εγώ κι εσύ μαζί χωρίς να χάνουμε την ατομικότητά μας. Οι σχέσεις μπορούν να απογειωθούν; Ναι, αλλά…

Η Αφροδίτη στους Ιχθύς συνεχίζει να είναι ανάδρομη οπότε μέχρι να γυρίσει σε ορθή πορεία στις 15.4 και συνυπολογίζοντας  το τετράγωνο που κάνει με τον Κρόνο στον Τοξότη μάς υπενθυμίζει ότι αν υπάρχουν εκκρεμή θέματα σχέσεων, απογοήτευση, ανικανοποίητα αισθήματα, ματαίωση και ανοιχτοί συναισθηματικοί λογαριασμοί με τον παρελθόν μπορούν να  έρθουν στην επιφάνεια ανά πάσα στιγμή, αναπάντεχα, απρόοπτα, με έκρηξη.

Όσο για τον Ερμή ανάδρομο στον Ταύρο μέχρι τις 20.4 είναι πιθανόν να φέρει στο προσκήνιο θέματα που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με μια σημαντική σχέση, αισθηματική, ή επαγγελματική και βεβαίως γεγονότα συσχετίζονται με χρήματα, δάνεια, εφορία, συνεταιρισμούς, τράπεζες, ή ενέχουν άλλες  οικονομικές δοσοληψίες.

Ενώ η μοντέρνα αστρολογία επιμένει ότι καμία αστρολογική όψη δεν είναι εγγενώς βλαβερή, καταστροφική ή επικίνδυνη, ότι ακόμα και οι προβληματικές όψεις μπορούν να γίνουν παραγωγικές ή να γίνουν το καύσιμο που θα δημιουργήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, το Ταφ Τετράγωνο που δημιουργείται και μάλιστα στα παρορμητικά ζώδια, σηματοδοτεί μια δύσκολη περίοδο αστάθειας και βαθιάς κρίσης με έντονες συνέπειες και αποτελέσματα.

Το έντονο Ταφ-Τετράγωνο που σχηματίζεται από την αντίθεση Ουρανού/Δία (σε Κριό/Ζυγό) και τα τετράγωνα που σχηματίζουν με τον Πλούτωνα (στον Αιγόκερω) μπορεί να δημιουργήσει σεισμούς, τσουνάμια και οικονομικές καταστροφές- φυσικά είναι τρομακτικά και τα τρία αυτά ενδεχόμενα. Όμως αν το σκεφτούμε καλύτερα τίποτα δεν είναι καινούργιο. Ο κόσμος βρίσκεται σε αναστάτωση εδώ και σχεδόν μια δεκαετία με αυξανόμενα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα και με οικονομίες που καταρρέουν.

Αυτή η όψη εκλύει τεράστια ενέργεια και είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού απαιτεί να εκπληρωθούν όλοι μας οι στόχοι ταυτόχρονα, άμεσα και χωρίς αξιολόγηση. Ναι, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε αλλαγές. Βεβαίως και οι αλλαγές είναι μπροστά μας, έτοιμες να δρομολογηθούν. Ξέρουμε όλοι σαν πρόσωπα και σαν πολίτες ότι οι ζωές μας αντιμετωπίζουν αδιέξοδα που χρειάζεται να ξεπεραστούν και ότι οι κοινωνίες έχουν ανάγκη από σαρωτικές αλλαγές για να ξαναπάρουν εμπρός. Οι προσωπικές μας ζωές και το Σύστημα έχουν φρακάρει. Το ζήτημα είναι Πώς θα Χρησιμοποιήσουμε αυτή την Ενέργεια. Δρώντας, ή αντιδρώντας; Θα πάμε κόντρα στο κύμα ή θα ανέβουμε πάνω του; Για σκέψου. Τι σκέφτεσαι;

Ο καλύτερος πιθανόν τρόπος  για να αντιμετωπίσουμε αυτή την ενέργεια στην προσωπική μας ζωή είναι η αυτοσυγκράτηση. Ο Ουρανός, ο Πλούτωνας και ο Δίας προσπαθούν να σπρώξουν τα πάντα και όλους μας στα άκρα όμως για να αποφύγουμε δυσάρεστα αποτελέσματα είναι καλύτερα να μην πέσουμε στην παγίδα της παρορμητικότητας, των σπασμωδικών αποφάσεων, των αλλοπρόσαλλων κινήσεων. Άρα, μην ξεκινάς και μην τελειώνεις πράγματα ξαφνικά και απότομα. Ο κόσμος, οι ζωές μας αλλάζουν ούτως ή άλλως όμως μπορούμε να περιορίσουμε τις παρενέργειες  και τις δυσάρεστες εκπλήξεις αναλαμβάνοντας συνειδητά οι ίδιοι τις αλλαγές όταν είμαστε έτοιμοι ή όταν επιλέγουμε το πότε και το πως.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ΟΛΟΙ αντιμετωπίζουμε αυτή την ενέργεια. Είτε σε μικρότερη κλίμακα είτε σε μεγαλύτερη είτε ολοκληρωτικά είτε αναπότρεπτα. Κανείς και τίποτα δεν μένει ανεπηρέαστο: πρόσωπα, οικογένειες, πολίτες, επιχειρήσεις, κράτη, κοινωνίες, αρχηγοί κρατών τραντάζονται πάλι.

Οι ακατέργαστες δυνάμεις που απελευθερώνει αυτή η όψη, δίπλα στην Πανσέληνο, μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια τον καλύτερο και το χειρότερο εαυτό μας. Μπορούν να δημιουργήσουν εκρήξεις που θα διαμορφώσουν καινούργια κοινωνικά και ψυχικά τοπία. Πρέπει να πράξουμε σαν να ξημερώνει καινούργιος κόσμος. Δεν πρέπει να παραιτηθούμε. Όποιος παραιτείται, γίνεται συνένοχος αυτής της άπληστης κατάπτωσης που ζούμε.

 

 

*Αυτή η Πανσέληνος επηρεάζει όσους έχουν γεννηθεί στις τελευταίες μέρες του δεύτερου δεκαημέρου και στις αρχές του τρίτου των παρορμητικών Κριών, Ζυγών, Αιγόκερων, Καρκίνων όπως και όσους έχουν ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 18ο– 24ο.

ΣΧΟΛΙΑ

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!