Περί Ποσειδώνιων διελεύσεων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 Περνάει ή ξαναπερνάει ο Ποσειδώνας πάνω από τον Ήλιο,  τον Ωροσκόπο ή κάποιο πλανήτη σας;

 

(Για το 2017 επηρεάζει, ή συνεχίζει να επηρεάζει όσους έχουν γεννηθεί 27, 28, 29 Φεβρουαρίου +1, 2,3 ,4, 5 Μαρτίου ΙΧΘΥΣ, 30, 31 Μαΐου + 1, 2, 3, 4, 5 Ιουνίου ΔΙΔΥΜΟΥΣ, 1 ,2, 3, 4, 5, 6  Σεπτεμβρίου ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ και 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Δεκεμβρίου ΤΟΞΟΤΕΣ) ή όσους έχουν ωροσκόπους σε αυτά τα ζώδια, ή πλανήτες μεταξύ 9ο– 15ο ).

 

Πιθανές επιπτώσεις του Ποσειδώνα 

 Οι σχέσεις δεν είναι θέμα τελειότητας και σίγουρα δεν συμβαίνουν στον Παράδεισο αλλά στη Γη. Όσο κι αν προσπαθούμε εναγωνίως να υποδυθούμε τον τέλειο ρομαντικό ήρωα, ή την άμωμη ερωμένη δεν είμαστε ένα τσούρμο από Ρωμαίους και Ιουλιέτες τόσο αθώοι ώστε να ακούμε τα πουλιά να τραγουδάνε τον έρωτα και να θεωρούν το διαζύγιο, ή τις συγκρούσεις μεταξύ των αγαπημένων ως εξωτικά φρούτα. Φυσικά και σε αυτό τον κόσμο που ζούμε δεν είναι κανείς αθώος αλλά όταν έχουμε διέλευση του Ποσειδώνα σε κάποιο σημείο του αστρολογικού μας χάρτη μπορεί να «ακούμε εικόνες και «να βλέπουμε ήχους» κι αυτό χωρίς παραισθησιογόνα. Η πραγματικότητα γίνεται μια άγνωστη χώρα που δεν θέλουμε πια να εξερευνήσουμε, ο έρωτας μια μαγική πηγή που μόλις πάμε να πιούμε αντιλαμβανόμαστε ότι είναι αντικατοπτρισμός, οι ευκαιρίες που πέφτουν από τον ουρανό μεταμορφώνονται σε λίγο σε απογοήτευση και διάψευση.

Συγκεκριμένα ο Ποσειδώνας- που η επιρροή του διαρκεί ενάμιση ή και δύο χρόνια-  διαλύει τα όρια, αγνοεί τους περιορισμούς, δεν ενδιαφέρεται για το ρεαλισμό, θέλει μαγεία και γοητεία. Ο Ποσειδώνας θέλει να χαθεί μέσα στον Άλλο, σε μια ιδέα, σε ένα στόχο, σε ένα όνειρο. Ακόμα κι αν θεωρείς τον εαυτό σου δυνατό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και υπερήφανο για τις ικανότητές του με τον Ποσειδώνα ανακαλύπτεις, ή αναγκάζεσαι να συνειδητοποιήσεις τα αδύνατα σημεία της προσωπικότητάς σου, τα τυφλά σημεία σου, την αχίλλειο πτέρνα σου.

Αισθάνεσαι αβοήθητος/η και σε σύγχυση. Νιώθεις άδειος από ενέργεια. Υπάρχουν μέρες που δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι. Ληθαργικός/ή. Εξαντλημένος/η. Ο ύπνος με τα όνειρά είναι καλύτερος από την πραγματικότητα εκεί έξω. Οτιδήποτε είναι καλύτερο από την πραγματικότητα: το ποτό, οι ντιβιντοδρομίες με σειρές, το πολύ τσιγάρο, το πολύ φαγητό, οι επικίνδυνες έξεις, μια βόλτα στη θάλασσα, ή σε ένα πάρκο, η απόδραση από την πόλη, η απόδραση από οτιδήποτε σε καταπιέζει ή μοιάζει συνηθισμένο και βαρετό. Ναι, είναι περίεργη και μερικές φορές τρομακτική η αίσθηση ότι χάνεις τον εαυτό σου, αλλά είναι ένα απαραίτητο διάστημα για να βρεις τι πραγματικά επιθυμείς και θέλεις- να βρεις το απόσταγμα που δίνει νόημα στη ζωή σου.

Ο Ποσειδώνας είναι αυταπάτη, εθελοτυφλία, παραμύθιασμα, διάλυση: λιώνεις για ένα έρωτα, παραμυθιάζεσαι για μια δουλειά, πιστεύεις τυφλά μια ιδέα, ή ένα στόχο. Ζεις αυτό που ΘΑΘΕΛΕΣ να υπάρχει κι όχι αυτό που υπάρχει στην πραγματικότητα. Αφήνεσαι στο ψέμα και τις φαντασιώσεις ακόμα κι αν η λογική σου, ο κόσμος, όλοι σε προειδοποιούν ότι περπατάς σε κινούμενη άμμο. Επιμένεις και ας αισθάνεσαι ότι έπεσες σε παγίδα. Σα να πρέπει να θυσιαστείς, να χάσεις, να απογοητευτείς, να πονέσεις, να ξυπνήσεις άτσαλα. Σα να παίζεις τυφλόμυγα σε ένα δωμάτιο γεμάτο ομίχλη. Η απογείωση της αρχής του ονείρου γίνεται ψυχρός ρεαλισμός. Η ενηλικίωση με τον Ποσειδώνα πληρώνεται αδρά.

 Κι όμως δεν μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει χωρίς το Άπειρο.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνο με την πραγματικότητα. Η χάρη μας είναι το ξόδεμά μας.

 Θυμήσου:

 Ο υπερβολικά λογικός είναι άρρωστος.

ΣΧΟΛΙΑ

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!