Πλανήτες στους Ιχθύς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Αυτή τη στιγμή έχουμε τη Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα στους Ιχθύς ενώ σε δύο μέρες  και τον Ήλιο. Η θέση τους στους Ιχθύς, στο τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού διαλύει τα όρια του καθένα μας ξεχωριστά ρίχνοντάς μας σε μια θάλασσα συναισθημάτων, ανάγκης για πίστη, ονειροπόλησης, ευσεβών πόθων και πνευματικότητας.  Η αγάπη για το διπλανό, η συμπάθεια, τα ιδανικά, τα όνειρα, η γοητεία είναι χαρακτηριστικά των Ιχθύων κι αυτά εντείνονται τώρα. Στη σκοτεινή πλευρά των Ιχθύων υπάρχει η τάση για θυσία που καταπνίγει τις προσωπικές επιθυμίες και ανάγκες προς χάρη των άλλων. Αυτές τις μέρες μπορεί να κατακλυζόμαστε από αισθήματα που δεν μπορούμε να ταξινομήσουμε και που μας αφήνουν σε σύγχυση. Αναζητούμε το ιδανικό: την ιδανική σχέση, την ιδανική αγάπη, την ιδανική ζωή- που δεν υπάρχουν κι αυτή η διαπίστωση δημιουργεί δυσφορία, απογοήτευση, θυμό.

Η σύνοδος αργότερα της Σελήνης με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς προσθέτει τρυφερότητα, συμπάθεια, κατανόηση στις σχέσεις μας με τους άλλους. Όμως τονίζει και αυταπάτες και φαντασιώσεις. Δεν σε έχω στην πραγματικότητα σε έχω όμως στην φαντασία και την καρδιά μου. Δεν έχω την αγάπη που θέλω στη σχέση, την ψάχνω ή την ζω έξω από αυτήν.

Όπως και σε μερικές μέρες η σύνοδος   μεταξύ Αφροδίτης και Ποσειδώνα (21.2 ακριβείας αλλά η επιρροή της ξεκινάει νωρίτερα) στους Ιχθύς δημιουργεί ψευδαισθήσεις, εξιδανίκευση,  φαντασιώσεις, όνειρα θερινής νυκτός: αυτή η ρομαντική και ιδεαλιστική όψη («ερωτευμένος/η με τον έρωτα»)  έχει σαν πλαίσιο τον ομιχλώδη κόσμο των Ιχθύων, που είναι έξοχος όταν πρόκειται για τέχνη, δημιουργικότητα και μεταφυσική ή με ό,τι σχετίζεται με κοινωνικές ευαισθησίες, αλλά  εντελώς ομιχλώδης όταν πρόκειται για έρωτες και αισθήματα.

Στον κόσμο της φαντασίας και της απόδρασης ο ρεαλισμός είναι εμπόδιο οπότε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν οικονομικές συμφωνίες, διαπραγματεύσεις, ή συζητήσεις καλύτερα να αποφεύγονται αυτές τις μέρες. Όπως να αποφεύγονται και αποφάσεις ή σοβαρές συζητήσεις για τις σημαντικές σχέσεις μας. 

Υ.Γ.

Με έντονη την παρουσία πλανητών στους Ιχθύς η διαίσθηση οξύνεται. Οι Ιχθύες χαρακτηρίζονται από αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που είναι συνήθως αυτές που πηγαίνουν χέρι χέρι με την διαίσθηση ή τις ψυχικές και μεταφυσικές ικανότητες. Ακόμα και στις πιο «παράλογες» στιγμές των Ιχθύων υπάρχει κάτι βαθύ και σημαντικό στις σκέψεις και τα λόγια τους. Παρόλο που τέτοιες συζητήσεις είναι γενικές για ένα ζώδιο ωστόσο υπάρχει αλήθεια σε αυτές. Έτσι αυτές τις μέρες η διαίσθηση σε όσους τη διαθέτουν ακονίζεται ή επειδή και η ευαισθησία ενεργοποιείται περισσότερο έρχεται απροσδόκητα μια λέξη, μια εικόνα, μια τυχαία παρατήρηση, ένα πρόσωπο, μια σκέψη, ένας συνειρμός, μια ανάμνηση, ή ένα αίσθημα για να δώσει την απάντηση που χρειαζόμαστε ώστε να συμπληρωθεί το παζλ, ή για να φωτιστεί κάτι που μέχρι τώρα έμενε κρυμμένο και απροσπέλαστο.  

ΣΧΟΛΙΑ