Πλανήτες χωρίς όψεις

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

-Κοιτάζοντας τον αστρολογικό μου χάρτη διαπίστωσα ότι ο Ήλιος μου δεν κάνει όψεις με κανένα άλλο πλανήτη. Σημαίνει κάτι αυτό;  Τονίζει κάποιο χαρακτηριστικό;  Τι σημαίνει αν ένας πλανήτης δεν κάνει καμία όψη;

 

-Αστρολόγοι όπως ο Dane Rudhyar και ο  Alexander Ruperti υποστηρίζουν ότι οι πλανήτες που δεν κάνουν όψεις δίνουν μια τεράστια ελευθερία σε όσους τους έχουν στους χάρτες τους συνυπολογίζοντας ασφαλώς την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά που έχει ο πλανήτης χωρίς όψεις. Ωστόσο ενώ μπορούν να καλλιεργηθούν αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχει και ο κίνδυνος ο πλανήτης χωρίς όψεις να γίνει ανεξέλεγκτος στην έκφρασή του. Πολλοί αστρολόγοι χαρακτηρίζουν τον πλανήτη που δεν κάνει όψεις σαν ένα «άγριο άλογο» που αφήνεται στην έκφρασή  του και μπορεί να εκλύσει το δυναμισμό του χωρίς κανένα όριο.

Ο Noel Tyl γράφει ότι «οι πλανήτες που δεν κάνουν όψεις δεν συνδέονται με την υπόλοιπη ψυχή- σα να βρίσκεται  κάποιος σε μια ξένη χώρα και αισθάνεται ότι του λείπει η επαφή με το περιβάλλον με αποτέλεσμα η ενσωμάτωσή του να γίνεται προβληματική. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα το αίσθημα της αποξένωσης στις εξωτερικές σχέσεις του και κυρίως όταν πρόκειται για τον Ήλιο ή τη Σελήνη μπορεί να υπάρχει η αίσθηση ότι κανείς δεν τον καταλαβαίνει. Ή ότι απλώς πάει αντίθετα στο ρεύμα». Ότι βαδίζει στο δικό του δρόμο.

Τείνω στην εκδοχή ότι εάν ο πλανήτης που δεν κάνει καμία όψη είναι ένας από τα δύο Φώτα, ο Ήλιος δηλαδή και η Σελήνη τότε υπάρχει έντονη πιθανότητα για κάποια σημαντικά θέματα. Με ένα χωρίς όψεις Ήλιο ή αντίστοιχα για μια χωρίς όψεις Σελήνη είναι πιθανόν να αναζητάς έντονα τον εαυτό σου και να επιθυμείς διακαώς να βρεις ένα τρόπο ώστε να γεφυρώσεις τον πλανήτη αυτό με τους άλλους πλανήτες του χάρτη. Σε αυτή την αναζήτηση βοηθάνε οι διελεύσεις όταν επηρεάζουν τον πλανήτη χωρίς όψεις αναγκάζοντας τον κάτοχό του να συνειδητοποιήσει χαρακτηριστικά του εαυτό του. Επίσης είναι πιθανή μια αίσθηση απομόνωσης, ή απόστασης. Ίσως να αισθάνεσαι αποκομμένος/η, ότι είσαι χώρια, ότι δεν συνδέεσαι, ότι είσαι ξένος/η. Στο χάρτη ενός άνδρα πχ μια Σελήνη που δεν κάνει όψεις με άλλους πλανήτες μπορεί να δημιουργεί μια εξιδανίκευση του θηλυκού και τη διάθεση να την παραμερίσει με κάποιο τρόπο. Εδώ να σημειώσω ότι κάθε τι που μπορεί να πληγώσει, να δυσκολέψει ή να πιέσει αποτελεί και το κίνητρο για συνειδητοποίηση και εξέλιξη.

 

ΣΧΟΛΙΑ