Ποιος ονομάζεται Πλουτώνιος τύπος;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

-Μου έχουν πει ότι έχω έντονα πλουτώνια στοιχεία.

Μπορείτε να μου πείτε ποιος ονομάζεται Πλουτώνιος τύπος;

 

-Κατευθείαν: Πλουτώνιος είναι κάποιος που έχει κάποια από  τα ακόλουθα αστρολογικά χαρακτηριστικά:

1) Τον Ήλιο, την Σελήνη, ή τους άλλους πλανήτες του (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη κλπ), ή τον  Ωροσκόπο, ή το Μεσουράνημα του σε σύνοδο, τετράγωνο, τρίγωνο ή αντίθεση με τον Πλούτωνα.

2) Τον Ήλιο, την Σελήνη, τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα στον Σκορπιό.

3) Τον Πλούτωνα στον Σκορπιό ή στον 8ο οίκο του, ή ο 8ος να  ξεκινάει με Σκορπιό.

4) Ήλιο ή Σελήνη στον 8ο οίκο.

Όσο περισσότερα αυτά τα χαρακτηριστικά τόσο περισσότερο Πλουτώνιος κάποιος.

Ποια είναι τα θετικά χαρακτηριστικά ενός Πλουτώνιου; Διορατικότητα, αναζήτηση αυτού που υπάρχει κάτω από την επιφάνεια ώστε να βρεθεί το λάθος για να διορθωθεί- Αντοχή στις δυσκολίες της πραγματικότητας-Ισχυρό ένστικτο επιβίωσης και αυτοσυντήρησης που τον βοηθάνε σε εποχές κρίσεων- Ένταση και αποφασιστικότητα στην κατάκτηση του στόχου-  Μπορεί να λειτουργεί θεραπευτικά στους άλλους, ή να γίνεται καταλύτης για αναπόφευκτες αλλαγές- Ικανότητα μεταμόρφωσης και βαθιών αλλαγών-  Μαύρη αίσθηση του χιούμορ ώστε να διατηρεί το ηθικό του σε εποχές πίεσης.

Πιθανές ανεπάρκειες που χρειάζεται να ξεπεράσει:  Καχυποψία και έλλειψη εμπιστοσύνης, κυνισμός και πρόβλεψη για το χειρότερο από τους άλλους-Εμμονή στην απογοήτευση και παράπονα- Μπορεί να γίνει εκδικητικός –Τάση για υπόγεια παιχνίδια εξουσίας και χειραγώγηση.

Αυτό που οι περισσότεροι Πλουτώνιοι λαχταρούν είναι μια στενή, έντονη, παθιασμένη σχέση που θα κρατήσει «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». Ο αιώνιος φόβους της εγκατάλειψης μπορεί να κινητοποιήσει μια πληθώρα από λάθος στρατηγικές που έχουν σαν αποτέλεσμα τη φυγή του συντρόφου τους.

Μια εποχή που αξίζει να αναφέρουμε είναι η διέλευση του Πλούτωνα στον  Σκορπιό που δίνει στα παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1983-95 Σκορπίσια χαρακτηριστικά. Επίσης πολλοί που γεννήθηκαν το χειμώνα του 1988-89 έχουν έντονη την παρουσία του Σκορπιού στους γενέθλιους χάρτες τους αφού Πλούτωνας, Ήλιος, Σελήνη, Ερμή ή Αφροδίτη βρισκόντουσαν σε αυτό το ζώδιο. Επίσης ανήκουν στη γενιά του Πλούτωνα στον Σκορπιό όπως είπαμε, με την μακράς διάρκειας τριπλή σύνοδο Κρόνου/Ουρανού και Ποσειδώνα στον  Αιγόκερω που είχε συμβεί ξανά πριν από 620 χρόνια. Υπό την ονομασία Millenials (Η Γενιά της Χιλιετίας)  πολλοί από αυτούς αγωνίζονται να συγκεράσουν  τις  αντιμαχόμενες ενέργειες αυτών των τριών πλανητών. Όσοι πάντως έχουν  επίσης και τον Πλούτωνα στον Σκορπιό δηλαδή τον Πλούτωνα στην πιο δυναμική του  θέση του αντιμετωπίζουν μια παρά πάνω πρόκληση: να διοχετεύσουν την πυρηνική ενέργεια που διαθέτουν σε ένα στόχο, σκοπό, κατεύθυνση, φιλοδοξία, όνειρο ώστε να μην γυρίσει αυτοκαταστροφικά προς τα μέσα.

 

ΣΧΟΛΙΑ