Πόσο καλά λειτουργούν ο Ήλιος σου με τον Ωροσκόπο σου;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο  Ωροσκόπος και ο Ήλιος τα πάνε καλά μεταξύ τους όταν βρίσκονται σε αρμονικά ζώδια οπότε και συνεργάζονται μεταξύ τους ομαλά. Ζώδια που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο- νερό με νερό (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες), φωτιά με φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης),  αέρας με αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος), γη με γη (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) , ή κάνουν εξάγωνα μεταξύ τους- όπως το νερό με τη γη, ή ο αέρας με τη φωτιά- λειτουργούν μεταξύ τους συμπληρωματικά.

 

Όταν τα ζώδια του Ωροσκόπου και του Ήλιου βρίσκονται σε αρμονία οι ποιότητες του Ωροσκόπου εκπέμπονται με ευκολία, εκφραζόμαστε άνετα, βγαίνουμε προς τα έξω με αυτοπεποίθηση και αυξημένη αυτοεκτίμηση. Πάρτε για παράδειγμα κάποιον με Ζυγό και Διδύμους- τα επικοινωνιακά ταλέντα του Ήλιου στον Ζυγό και η σύνδεσή του με τους ανθρώπους ενισχύονται από την λεκτική δεινότητα και την επικοινωνιακή άνεση του Δίδυμου ωροσκόπου.  Ή το ζευγάρι του υδάτινου Καρκίνου με τον γήινο Ταύρο: η ανάγκη του Καρκίνου για μια ικανοποιητική και ευχάριστη οικιακή ζωή υποστηρίζεται από τον γειωμένο ωροσκόπο Ταύρο που τείνει προς τις ανέσεις.

Όταν Ωροσκόπος και Ήλιος είναι δυσαρμονικοί έχουμε κάποιον που δεν έχει ακριβή αίσθηση της εικόνας που εκπέμπει στους άλλους και κάποιον που πιθανόν αισθάνεται ότι είναι παρεξηγημένος ή ότι τον υποτιμούν. Ένας ζεστός, κοινωνικός Ήλιος Λέων που λαχταράει να λάμψει μπορεί να αισθάνεται εγκλωβισμένος προβάλλοντας προς τα έξω ένα ωροσκόπο Αιγόκερω που είναι αυστηρός, συγκρατημένος, μαγκωμένος και με μότο οι «καλοί λογαριασμοί κάνουν του καλούς φίλους». Ή ένας Ήλιος Παρθένος μπορεί να νιώθει τεράστια αμηχανία προβάλλοντας προς τα έξω ένα αλλοπρόσαλλο ωροσκόπο Ιχθύ. Από την άλλη πλευρά βεβαίως ο ωροσκόπος Ιχθύς προσθέτει συμπάθεια και κατανόηση στον επικριτικό, τελειομανή Παρθένο Ήλιο.

Τα ζώδια που βρίσκονται Ήλιος και Ωροσκόπος στην ίδια Ποιότητα– παρορμητικά με παρορμητικά (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), σταθερά με σταθερά (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) , ή μεταβλητά με μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) αποτελούν δύσκολους και πιεστικούς συνδυασμούς. Κάνουν δυσαρμονικές γωνίες μεταξύ τους (αποτελούν τετράγωνα, δηλαδή βρίσκονται σε απόσταση 90ο ) και λειτουργούν εντελώς αντίθετους στόχους μεταξύ τους- δεν κατανοούν το ένα το άλλο γιατί τα αιτήματά τους είναι διαφορετικά χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν. Πάρτε για παράδειγμα ένα υπερμοντέρνο Ήλιο στον Υδροχόο με ένα συντηρητικό ωροσκόπο Ταύρο, ή ένα σεμνό Παρθένο με ένα υπερόπτη Τοξότη ωροσκόπο.

Ή μπορεί να έχουμε αντίθεση Ήλιου/Ωροσκόπου– δηλαδή ο Ήλιος και ο Ωροσκόπος να βρίσκονται έξι ζώδια μακριά ο ένας από τον άλλο ή σε 180ο απόσταση. Όπως στην περίπτωση Ταύρου με Σκορπιό, ή Λέοντα με Υδροχόο.

Ακόμα πιο δύσκολος συνδυασμός μεταξύ Ήλιου και Ωροσκόπου  είναι πιθανόν το  κουινκούξ, (πέντε ζώδια απόσταση Ήλιου/Ωροσκόπου, ή απόσταση 150ο) που φέρνει σε επαφή ζώδια που δεν είναι απλώς διαφορετικής ποιότητας, στοιχείου, ή αντιθετικά μεταξύ τους αλλά παντελώς ξένα που όμως είναι αναγκασμένοι να συμβιώσουν βρίσκοντας ένα κοινό modus operandi όπως συμβαίνει και με την αντίθεση. Όμως αφού δεν έχουν μεταξύ τους τίποτα κοινό δεν μπορούν να βρουν σημείο ισορροπίας, άρα υπάρχει πάντα ένας αγώνας εξισορρόπησης δίνοντας συνεχώς μια αίσθηση σύγχυσης. Έτσι η μοναδική λύση είναι να υπερισχύσει ή ο Ήλιος ή ο Ωροσκόπος γεγονός άβολο και δύσκολο. Φανταστείτε ένα εξωστρεφή Δίδυμο Ήλιο με ωροσκόπο ένα μυστικοπαθή Σκορπιό, ή ένα λεπτολόγο Παρθένο Ήλιο με ωροσκόπο ένα «κάνε το τώρα» Κριό.

Είναι πίνακας με κουνκούξ, ή 150ο απόσταση:


Κριός με Παρθένο και Σκορπιό

Ταύρος με Ζυγό και Τοξότη

Δίδυμοι με Σκορπιό και Αιγόκερω

Καρκίνος με Τοξότη και Υδροχόο

Λέων με Αιγόκερω και Ιχθύες

Παρθένος με Υδροχόο και Κριό

Ζυγός με Ιχθύες και Ταύρο

Σκορπιός με Κριό και Δίδυμους

Τοξότης με Ταύρο και Καρκίνου

Αιγόκερως με Διδύμους και Λέοντα

Υδροχόος με Καρκίνο και Παρθένο

Ιχθύες με Λέοντα και Ζυγό

 

Μια μεγάλη παγίδα είναι να προβάλλεις έντονα τον ωροσκόπο σου, ή να τον χρησιμοποιήσεις ώστε να αποφύγεις την οικειότητα και τις στενότερες σχέσεις με τους άλλους. Υιοθετώντας τα κλισέ του ζωδίου που βρίσκεται ο ωροσκόπος σου απομακρύνεις ή εμποδίζεις τους άλλους να σε πλησιάσουν ώστε κανείς να μην ξέρει επακριβώς ποιος είσαι. Για παράδειγμα ένας Ήλιος Σκορπιός με ωροσκόπο στους Διδύμους μπορεί να φλυαρεί και να κάνει συνεχώς αστεία για να εμποδίσει τους άλλους να μάθουν τι συμβαίνει μέσα του και για να προσθέσει ένα χαριτωμένο στοιχείο στην τάση του Σκορπιού για μελαγχολία, ή για χειραγώγηση. Η ανοιχτόκαρδη, ελαφριά πρόσοψη των Διδύμων μπορεί να κρατήσει μακριά τους άλλους από το γεγονός ότι ένας Σκορπιός αισθάνεται βαθιά και είναι ευάλωτος.

ΣΧΟΛΙΑ