Πότε γεννήθηκες; Στην αρχή, στη μέση, ή στο τέλος του ζωδίου σου;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Κάποιες συγκεκριμένες στιγμές κατά τη διάρκεια της επιρροής ενός ζωδίου έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ποια είναι αυτά;

-Γεννημένος/η στις πρώτες μέρες ή έχοντας πλανήτες στις 0º

Οι γεννημένοι στις 0º, στην πρώτη πρώτη μέρα του ζωδίου, βρίσκονται σε κινούμενο έδαφος. Όμως, αντίθετα με τους γεννημένους στις 29ο έχουμε εδώ διαφορετική ποιότητα. Κάτι καινούργιο έχει γεννηθεί, μόνο που δεν ξέρω πώς να συμπεριφερθώ ακόμα. Όποιος/α έχει γεννηθεί στις 0º έχει άρια χαρακτηριστικά: είναι ωμός, αποφασιστικός, αναλαμβάνει δράση και πιθανόν είναι αλαζών. Ας πούμε, κάποιος/α που έχει  Ερμή στις 0º μπορεί να σκέφτεται ότι  «καλά, ανοίγω το στόμα μου και όλοι μαγεύονται. Μπορώ να πω το πιο ασυνήθιστο ή εκκεντρικό πράγμα- ανοίγω το στόμα μου και …». Μερικές φορές αυτό που βγαίνει είναι ιδιοφυές, άλλες είναι ανοησίες.

Όσοι/ες έχουν πλανήτες στη 0º και 1ο έχουν μια αίσθηση γέννησης, αρχής, ορμής, φόρας.

-Γεννημένος στις τελευταίες μέρες ή έχοντας πλανήτες στις 29°

Πολλοί που έχουν γεννηθεί στο μεταίχμιο δύο ζωδίων αναρωτιούνται που ανήκουν. Είναι σημαντικότατοι οι πλανήτες που βρίσκονται στην 29ο. Κι όσο περισσότερο προς τις  29ο59΄ τόσο περισσότερο σημαντικοί. Ένας πλανήτης σε αυτή τη μοίρα  βρίσκεται σε μια διχασμένη κατάσταση – βρίσκεται στην ενδιάμεση κατάσταση  που πρόκειται να αλλάξει και να μεταμορφωθεί στο επόμενο ζώδιο, στοιχείο, ποιότητα και σε μερικές περιπτώσεις και σε προσανατολισμό. Έτσι αρκετές φορές εκπέμπεται κάτι ασταθές και αλλοπρόσαλλο.

Όμως μπορεί να υπάρχει εξαιρετική δημιουργικότητα, οπότε δεν είναι κάτι αρνητικό. Αυτό ισχύει μέχρις ενός ορίου και για τους πλανήτες στις 28ο– είναι το σύνορο μετά από το οποίο μπαίνουμε στη «ζώνη του λυκόφωτος». Υπάρχει κάτι μαγικό και υπερφυσικό και πιστεύω ότι υπάρχει μια Ποσειδώνια αύρα. Υπάρχει ένα επικείμενο χάος και η προσδοκία μιας αλλαγής. Το έδαφος τρέμει κάτω από τα πόδια. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε αυτές τις μοίρες.

-Γεννημένος στη μέση του ζωδίου ή έχοντας πλανήτες στις 14°-16°

Πλανήτες σε αυτές τις μοίρες φαίνεται ότι παγιώνουν τα χαρακτηριστικά του ζωδίου που βρίσκονται. Όταν βρίσκονται σε παρορμητικό ζώδιο (Κριός/Καρκίνος/Ζυγός/Αιγόκερος) ο πλανήτης είναι τελείως αφοσιωμένος στη διαδικασία της εξέλιξης μέσα από προκλήσεις, συγκρούσεις και διαμάχες. Στη μέση των σταθερών (Ταύρος/Λέων/Σκορπιός/Υδροχόος) ο πλανήτης επιδιώκει τη διάρκεια, τη σταθερότητα, την ανθεκτικότητα, αν και μερικές φορές έλκεται από τη στασιμότητα και κολλάει σε πρόσωπα και καταστάσεις παρά πάνω από ό,τι πιθανόν θα ’πρεπε. Στα μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) οι πλανήτες είναι ευέλικτοι με ενδιαφέρον στην ποικιλία, αλλά και διασκορπισμένοι με τάση στη ρευστότητα και την αστάθεια.

ΣΧΟΛΙΑ

Ερμής: είσαι οι σκέψεις σου

Το μυαλό μας (Ερμής) παίζει τεράστιο ρόλο στον προσδιορισμό και στην απεικόνιση του κόσμου γύρω μας. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Ερμής: είσαι οι σκέψεις σου

Ερμής: είσαι οι σκέψεις σου

Το μυαλό μας (Ερμής) παίζει τεράστιο ρόλο στον προσδιορισμό και στην απεικόνιση του κόσμου γύρω μας. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!