Προσοχή στο τετράγωνο Αφροδίτης/Κρόνου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Κρόνο ( στις 27ο Ιχθύων/Τοξότη)

 

*Επηρεάζει όλους μας και κυρίως τους γεννημένους στις τελευταίες τέσσερεις μέρες των μεταβλητών (Ιχθύων/Διδύμων/Παρθένων/Τοξοτών), όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 26ο-29ο

 

Τι σημαίνει ότι  η Αφροδίτη κάνει όψη τετραγώνου  με τον Κρόνο;

Ξανά η φράση με ανάλυση:

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ  δηλαδή η ικανότητά μας για συνεργασία, δοτικότητα, μοίρασμα, ομορφιά, αγάπη, αξίες, σύγκριση, τέχνη, ανταλλαγή, χρήμα και η επιθυμία να κάνουμε τον εαυτό μας και τους άλλους ευτυχισμένους

σε  ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ  που

Εμποδίζει, δυσκολεύει, φέρνει σε επαφή δύο ανταγωνιστικά μεταξύ τους κομμάτια δημιουργώντας ένταση, άγχος και φόβο ή και εκρήξεις θυμού και βίαιης, απότομης δράσης εξ αιτίας της πίεσης να δοθεί λύση ακόμα κι αν είναι ακατάλληλη ώστε να σταματήσει η ένταση. Με δύο λόγια το τετράγωνο συμβολίζει τη σύγκρουση δύο διαφορετικών μεταξύ τους συμφερόντων

Με τον ΚΡΟΝΟ

Που εκφράζει τον φόβο, τον έλεγχο και την άρνηση. Όπως και την εξουσία, την πειθαρχία, τον περιορισμό, τον χρόνο, τις ευθύνες, τα καθήκοντα, και την εμπειρία  που αποκτιέται με τον δύσκολο τρόπο.

 

Άρα τι συμβαίνει όταν έχουμε αυτό το τετράγωνο μεταξύ Αφροδίτης και Κρόνου;

 

Άρνηση της τρυφερότητας και της αγάπης, ή φόβος για την αγάπη. Ελεγχόμενη αγάπη ή αγάπη με το σταγονόμετρο. Αγάπη και πειθαρχία, αγάπη με περιορισμούς, αγάπη ως καθήκον και ευθύνη. Η ερωτική ιστορία ως μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Με αγαπάς; Απόδειξη. Ο Χρόνος είναι Χρήμα. Αγάπη και Χρόνος- δεν έχω χρόνο, έλλειψη χρόνου για μια σχέση, πού να βρω χρόνο να ερωτευθώ.

Αυτή το σκληρό λοιπόν τετράγωνο Αφροδίτης/Κρόνου πατάει τα κουμπιά μας για να συνειδητοποιήσουμε με δύσκολο και πιεστικό τρόπο ποιες σχέσεις μάς ενδιαφέρουν και ποιες όχι. Είναι ένα σκληρό τεστ αντοχής της ερωτικής/συντροφικής ζωής, ή και γενικότερα των σχέσεων που έχουν σημασία.

Αυτή η όψη που κρατάει σχεδόν όλο το μήνα με την Αφροδίτη ορθή και ανάδρομη στους Ιχθύς κάνει δύσκολες τις σχέσεις  αφού η Αφροδίτη χρειάζεται άνεση και χαρά ενώ ο Κρόνος σκληρή δουλειά. Η Αφροδίτη συνδέει ο Κρόνος απομακρύνειi. Η σχέση μεταξύ Αφροδίτης και Κρόνου είναι σχέση αντιπαλότητας, διάστασης, απόστασης, διαφωνίας, απομάκρυνσης, διαμάχης, δυσαρέσκειας, ψυχρότητας, φιλονικίας. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τετράγωνο είναι να μην ασχοληθούμε καθόλου μαζί του με την έννοια να κάνουμε ένα βήμα πίσω από σχέσεις που θεωρούμε εύθραυστες, ή που θέλουμε να υπερασπίσουμε, να διατηρήσουμε, ή να μην προκαλέσουμε τριγμούς. Είναι πάντως εποχή που σχέσεις που δεν έχουν γερές βάσεις ή δεν έχουν δοκιμαστεί σε δυσκολίες φαίνεται ότι ταρακουνιούνται.

Είναι δύσκολο και μάλλον άστοχο να προσπαθήσεις σε μια τέτοια περίοδο να επιλύσεις δυναμικά προβληματικές ήδη σχέσεις, ή να αποφασίσεις οριστικές λύσεις σε προβλήματα που πιθανόν υπάρχουν. Χρειάζεται επίσης να θυμόμαστε ότι  τυχόν επιδείξεις εξουσίας, ή συμπεριφορές και στάσεις  που προσπαθούν να δείξουν ότι έχουμε το πάνω χέρι δημιουργούν αυτόματες  αντιστάσεις και έντονες αντιδράσεις. Έτσι αφού στις σχέσεις δεν υπάρχει χαλαρότητα και κυριαρχούν ο φόβος της απόρριψης και το άγχος και η ευθιξία καλύτερα να αφήσουμε το σίδερο να κρυώσει πριν αναλάβουμε οποιαδήποτε δράση έχει στο κέντρο της μια σημαντική σχέση.  

ΣΧΟΛΙΑ

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!